Verdidebatt

En skam!

Central Jamaat Ahle Sunnat Norway er en av de største moskeene i Norge. Menigheten har røtter tilbake til 1977 og huses i en av Nordens største moskébygg sentralt på Grønland i Oslo. Dessto verre at moskeen har en imam som ikke er oppgaven voksen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Utvilsomt har moskeen gjort mye for sine medlemmer. På hjemmesidene står følgende om menighetens visjon:

"CJAS skal tilrettelegge for utøvelse av religion for muslimer i Norge. CJAS skal bidra til kunnskap og forståelse for Islam og dens lære i det norske samfunnet. CJAS som et samfunnsaktør skal målrettet jobbe for å motivere innvandrere generelt og barn og ungdom spesielt til å øke deres kunnskap gjennom utdanning."

Problemet er at denne moskeen alt for lenge har hatt en kunnskapsløs og reaksjonær imam, Nehmat Ali Shah. Han har prestert en rekke mildt sagt kontroversielle uttalelser, om holocaust som resultat av at jødene er urolige folk og at jødene styrer mediene i Norge, og han er definitivt med på å gi muslimer et dårlig image.

Så har Nehmat Ali Shah uttrykt støtte til livvakten Mumtaz Qadri som fikk dødsstraff for drapet på den liberale guvernøren i Punjab-provinsen, Salman Taseer, fordi Taseer engasjerte seg mot blasfemilovene i Pakistan. (Dødsstraffen er fullbyrdet). Shah markerte sin støtte ved en demonstrasjon utenfor den pakistanske ambassaden for en tid tilbake, og nå igjen i forbindelse med et arrangement i Rawalpindi i Pakistan - nettopp for å minnes drapsmannen.

Jo, Shah har også uttrykt solidaritet med norske jøder etter skytingen på synagogen i 2006 og han har markert motstand mot den moderne jihadismen (som al-Qaida og Den islamske staten står for).

Men Shahs tabbekvote er brukt opp. Det er en skam at en av de største moskeene har en imam med et slikt verdigrunnlag som han stadig markerer. Det er fullstendig uforenlig med et islam i et moderne samfunn.

Central Jamaat Ahle Sunnat Norway gjør best i å pensjonere Shah og ansette en imam med langt mer oppdaterte kunnskaper og holdninger.

Lars Gule

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt