Eirik Flikke

70

Fotball i mars

Kunstgress-debatten blusset opp igjen ved inngangen til påsketid 2016, for fotball i mars er en krevende balløvelse - "men innkastene var bra."

Publisert: 28. mar 2016

Journalist Ola Bernhus i Aftenposten traff i grunnen fotballblinken i mars etter kun to spilte serierunder - selv om det var John Arne Riises innhopp mot Haugesund han egentlig kommenterte - "men innkastene var bra."

Den siste februar-finpussen på La Manga, i forkant av seriestarten, gav tilsynelatende ikke særlig uttelling da årets vårslepp med hjemlig toppfotball bokstavelig talt ble SPARKET i gang, med STORtuene og ujevne baner i sentrum. Omtrent som å invitere til en seriekamp i vannpolo i et BØLGEbasseng.

Og slik var det ikke vanskelig å forstå et tildels opphetet irritasjon- og frustrasjonsnivå i blant ekspertkommentatorene på Fotballkveld (TV 2), og utblåsningene til Odd-trener Fagermo etter kampslutt på Brann Stadion.

På den annen side: Vi ble ikke all verdens mye bedre med ball i 2 x 45 minutter på en noe jevnere bane, etter flyturen over Østersjøen og 0-0 mot svakt rangerte Estland. Og etter kampreferatene å bedømme, var både teknisk fotarbeid, kampglød og vinnerinnstilling en langt under middels forestilling.

Men Brann-laget brettet i hvertfall opp ermene i slaget mot Odd. De var ballkrigere i lufta og langs ujevnt underlag. De hadde en kampinnstilling av samme kaliber som det Brann-trener Lars Arne Nilsen nok måtte hente frem fra det fysiske- og mentale reservelageret etter at en familie-SUV rygget over brystkasse og fot`an i Florida.

Og slik minnet Brann-mannskapet i mars 2016 om engelske FA-cup matcher i januar på 1980-tallet, da Terry Butcher (Ipswich), Tony Adams (Arsenal) og Steve Bruce (Norwich/ Man. United) entret "Ekeberg baner" for å blø for drakta.

Doncaster, Wrexham og Yeovil i januar = Bergen og Brann Stadion i mars. Dessuten: "Better days Ahead" - tenkte de kanskje - Butcher, Adams og Bruce. Om arbeidsforhold i naturgrønt rundt neste seriesving og ikke fire nyanser av brunt...

Fotballvåren: Den årstiden da "bryggesjauere" i den bakre forsvarsfireren overlater mesteparten av rampelyset og toppkarakterene på spillerbørsene til de mer tekniske Cruyff-kopiene, som blomstrer i takt med stigende banekvalitet.

Gledelig fotballVÅR!

Kommentar #1

Johan Lothe Okkenhaug

9 innlegg  184 kommentarer

Om å "krige i lufta"

Publisert rundt 6 år siden
Eirik Flikke. Gå til den siterte teksten.
Men Brann-laget brettet i hvertfall opp ermene i slaget mot Odd. De var ballkrigere i lufta og langs ujevnt underlag.

Fikk ikke sett denne kampen, men i følge lokale medier i Skien, var Odd's gode spiss Olivier Occean absolutt med på luftkrigen - slik han gjerne pleier; han fikk juling og ga juling. Men jeg håper på mer finspill etter hvert og gjerne på Odd's hjemmebane! Er Odd-fan som du sikkert skjønner   -:)

Kommentar #2

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Eirik Flikke. Gå til den siterte teksten.
Kunstgress-debatten blusset opp igjen ved inngangen til påsketid 2016, for fotball i mars er en krevende balløvelse - "men innkastene var bra."

Pej Mathias Høgmo vet at nekjologene ovej hans innsats som landslagstjenej liggej klaje i skuffene hos joujnalistene og jaskt vil bli tatt fjem om den siste utviklingen ikke snuj. Som tjenej levej han et fajlig liv med kojt vei til døja. 

Han ønsket seg en diskusjon om vintejfotball i Nojge fojdi jesten av vejden spillej på den tiden av åjet. Det ej vanskelig å se at vi skal kunne spille på oss fordelej om vintejen nåj vi ikke oppnåj det om sommejen. I Nojge må man utnytte sine natujlige fojtrinn som det gij å benytte seg av den kojte sommejsesongen vi haj. Klajej man det ikke om vintejen som en fojengelse av sommejen, ej laget likevel ikke godt nok foj de støjje oppgavene utenlands. Da sittej tjenejen tilbake med en diskusjon for diskusjonens skyld, ellej en skinndiskusjon om man vil. Det kan ikke fojventes å komme noe som helst ut av en slik, bojtsett fja at man fojståj at i Nojge ej fotball best om sommejen. 

Kommentar #3

Eirik Flikke

70 innlegg  377 kommentarer

Alltid grønt i Grenland

Publisert rundt 6 år siden

@Lothe Okkenhaug: Dere slipper i hvertfall å bruke krefter på dette med bedre banekvalitet underveis.. Om ikke kraftige snøbyger i mars/ april (fra nordvest) forviller seg ned i Grenlands-området.

Forresten: "Parykkgress" på samtlige Tippeliga-arenaer?

NEI TAKK! Led oss ikke inn i total "parykkgress-fristelse", er mitt syn på saken;)

(Og om enkelte lesere sitter igjen med det inntrykket at innleggsforfatter er Brann-supporter, så er det altså Norwich og Enga - i den rekkefølgen - som gjelder. Riktignok ingen HØYDARE i disse dager, men look to Leicester:)

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere