Verdidebatt

Fotball i mars

Kunstgress-debatten blusset opp igjen ved inngangen til påsketid 2016, for fotball i mars er en krevende balløvelse - "men innkastene var bra."

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Journalist Ola Bernhus i Aftenposten traff i grunnen fotballblinken i mars etter kun to spilte serierunder - selv om det var John Arne Riises innhopp mot Haugesund han egentlig kommenterte - "men innkastene var bra."

Den siste februar-finpussen på La Manga, i forkant av seriestarten, gav tilsynelatende ikke særlig uttelling da årets vårslepp med hjemlig toppfotball bokstavelig talt ble SPARKET i gang, med STORtuene og ujevne baner i sentrum. Omtrent som å invitere til en seriekamp i vannpolo i et BØLGEbasseng.

Og slik var det ikke vanskelig å forstå et tildels opphetet irritasjon- og frustrasjonsnivå i blant ekspertkommentatorene på Fotballkveld (TV 2), og utblåsningene til Odd-trener Fagermo etter kampslutt på Brann Stadion.

På den annen side: Vi ble ikke all verdens mye bedre med ball i 2 x 45 minutter på en noe jevnere bane, etter flyturen over Østersjøen og 0-0 mot svakt rangerte Estland. Og etter kampreferatene å bedømme, var både teknisk fotarbeid, kampglød og vinnerinnstilling en langt under middels forestilling.

Men Brann-laget brettet i hvertfall opp ermene i slaget mot Odd. De var ballkrigere i lufta og langs ujevnt underlag. De hadde en kampinnstilling av samme kaliber som det Brann-trener Lars Arne Nilsen nok måtte hente frem fra det fysiske- og mentale reservelageret etter at en familie-SUV rygget over brystkasse og fot`an i Florida.

Og slik minnet Brann-mannskapet i mars 2016 om engelske FA-cup matcher i januar på 1980-tallet, da Terry Butcher (Ipswich), Tony Adams (Arsenal) og Steve Bruce (Norwich/ Man. United) entret "Ekeberg baner" for å blø for drakta.

Doncaster, Wrexham og Yeovil i januar = Bergen og Brann Stadion i mars. Dessuten: "Better days Ahead" - tenkte de kanskje - Butcher, Adams og Bruce. Om arbeidsforhold i naturgrønt rundt neste seriesving og ikke fire nyanser av brunt...

Fotballvåren: Den årstiden da "bryggesjauere" i den bakre forsvarsfireren overlater mesteparten av rampelyset og toppkarakterene på spillerbørsene til de mer tekniske Cruyff-kopiene, som blomstrer i takt med stigende banekvalitet.

Gledelig fotballVÅR!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt