Verdidebatt

Rull på Røys

Mange av oss har opplevd noe en skulle ha foreviget. Hvis en hadde hatt med seg fotoapparat i en gitt situasjon.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dag har de fleste fotoapparatet med seg bestandig og over alt, jeg tenker på disse moderne pirketelefonene. Som har både fotomuligheter og andre nyttige ting innebygget i teknikken. "En må være glad så lenge det går an å ringe til folk med dem" sa en kamerat av meg, han hadde fått et slikt vidunder av kona som presang til sekstiårsdagen. Selv har jeg ikke kommet over steinalderstadiet, som lykkelig innehaver av en Doro,  beregnet på eldre folk og andre senile individ.

Men, det fantes situasjoner da en skulle ha fotografert. Det kan være naturopplevelser med dyr og annet.  Men det jeg spesielt minnes ligger vel ca 20 år tilbake i tid.  Lenge før pirke-alderen, nå er jo  folk så opptatt med dette at de knapt aner hva som skjer hverken i nær- eller fjernmiljø.  Men, altså,  kona og jeg var i London, en tidlig formiddag ruslende bortover The Mall, med Buckingham Palace som mål. Vi så jo på lang avstand at vertinna var på huset, Union Jack blafret frisk i brisen fra det høyeste tårn i heimen.

Men - hva ser vi ?  Ca 100 meter fra monumentet, foran  porten er en gjeng opptatt med å trekke en havarert Rolls Royce opp på en bergingsvogn.  Fint motiv, ingen tvil om det, med slottet som bakgrunn. Men ikke nok det, opover gata kommer en hel tropp av Her Majesty's Royal Guard ridende, på striglede hester, med sine røde jakker og vide støvler. ( Som jentene putter penger i ) Troppen greier å passere Rolls Roycen og kranvogna med knapp margin.

Jeg kan liksom ikke fri meg fra tanken om at hele London-turen kunne vært  finansiert ved  hvis jeg hadde tatt noen raske bilder forfra og bakfra, og deretter dratt bort i  Fleet Street og solgt  resultatet til høystbydende.  Eller kanskje ikke.  Men jeg skulle ikke latt den gamle Canon bli liggende igjen på hotellet.

Minnest DU et tilfelle som du gjerne skulle ha foreviget ?  Altså hvis ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt