Arild Holta

104

En lang artikkel om barnevern, kristne og forskning

Familiebudskapet i Bibelen legges til grunn for den kristne tro. Familiekjærligheten er forbilde for den kristne kjærlighet og er bakt inn i selve gudsbildet. Dermed er angrepet på familien et indirekte angrep på den kristne tro.

Publisert: 22. mar 2016
Artikkelen er for lang til å legge inn her i sin helhet.

https://docs.google.com/document/d/12vqe-pH7XpPPYAYCArSmMyGKuskwP4Z1VMFa2m5WXx8/edit?usp=sharing

Det er 14 A4-sider sider informasjon og 15 sider referanser, inkludert tre illustrasjoner. Referansene er til forskning, forskningsbaserte artikler, logikk, barnevernets praksis osv. Litt er til Bibelen for de som ikke kjenner vår Bibel.

Familiebildet kan forsvares med beste forskning.

Evolusjonsteorien forholder jeg meg nøytral til, selv om jeg appelerer litt til de som er skeptiske. I vår tid går hovedtrenden av kristne (også bibeltroende) mot en variant av evolusjon som kalles Intelligent Design (ID). (Paralleller til dette finner man vel hos muslimer og hinduister. Uten at jeg har greie på det.) Jeg forholder meg nøytral til evolusjonsproblematikken - viser bare samstemmigheten med kristen tro. Jeg har ganske enkelt ikke satt meg grundig inn i kristnes kritikk av evolusjonsteorien de siste 25 årene.

Man trenger for så vidt ikke tro på åpenbarelse for å se at dette budskapet MÅ være en del av Bibelens budskap. Bibelen ble til over flere tusen år, under flere kulturer, fra Egypt til store riker i området relatert til Irak og videre til Romerriket. Over noen tusen hår har historiene blitt utvalgt og må ha en viss samstemmighet med verdagens liv og slit når det gjelder den delen som beskriver vårt jordiske liv. Jeg ser på røde tråder i Bibelen, sett fra kristentroens synspunkt.

Den flerkulturelle utvelgingen av Bibelens bøker gir - åpenbaring eller ikke - et budskap som ligger tett opptil virkligheten, og som man finner i evolusjonspsykologi, antropologi, historiens røde tråder, osv.

På Facebook ble det godt mottatt av de bibeltroende kristne som jeg relaterer mest til.

Jeg skulle gjerne nådd den internasjonale kristne bevegelse mot barnevernet med dette. For dette treffer langt på vei rett inn i deres tenkning. Foreløpig vet jeg ikke helt hvordan - sånn bortsett fra Google-translate...

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere