Eirik Flikke

70

My Dearest Storbank - hva skjer`a?

Det skulle visstnok være rentekrig mellom bankene nå: "My dearest STORbank - hva skjer`a?"

Publisert: 22. mar 2016

Vi nærmer oss midten av den STILLE uke og stille har det blitt, på RENTE-footloose fronten.

Men storbanksjefene bør likevel synge ekstra høyt på DEG VÆRE ÆRE i år. For påska kom tidlig og boliglånskundene har heller festet blikket på godis til dumpingpriser, påskelammet i kjøttdisken og bok/ filmanmeldelser over årets beste KRIM-krams.

Det tjener de gode penger på - bankbossene. At nettopp VI er de tafatte og tause "presskundene", i mens påskevåren reiser seg og det livnar no i lundar.

Men når 2. påskedag omsider lister seg inn i historiebøkene, da er VI skikkelig på hugget dagen derpå: "My dearest storbank - hva skjer`a?"

VI over 50 har derimot ikke like gode kort på hånda lenger. For når man stålsetter seg til akkurat DEN telefonsamtalen og går for oppgaven, da kvitrer det raskt fra den hyggelige kundeveilederen i den andre enden av teknologifremskrittene:

"Er du 34 år eller yngre, da har jeg GODE nyheter til Deg! Ehh; jeg er 1965-modell", må vite. Det blir stille hos bankmotparten. Hun får vel et slags indre bilde av en aldrende familiemann som prøver å slanke månedsutgiftene med en 500-lapp, slik at helsekontrollen - full overhaling på privatklinikk til kroner femtusen - lar seg gjennomføre.

VI over 50; kroppsSKROGET som stort sett streifer borti de fleste skjærene i hverdagsskjærgården. Nu vel - VI er ikke alene. Ridderosten har det heller ikke helt enkelt nå om dagen. Den ble "korsfestet" av en massemorder og TINEmor prøver iherdig å fikse på sårene...

DE over 60 derimot, mer FRED og FRYD! DE har en ekstra ferieuke + livsstilsmagasinet VI over 60. Men hva har VI? VI over 50?

Jan Petersen, vår tidligere utenriksminister, fikk en KNALLSTART på livet i 50-årene. En journalist fra den danske avisa BT dro ikke kjensel på ministeren vår og kalte han LIKTURIST på front page, da Petersen i embeds medfør besøkte Thailand etter tsunamien 2. juledag 2004.

Akk ja. Her er VI - VIover50 - likturister og leftovers når bankene Åpenbarer sine drømmekunder.

Men på neste tirsdag er det BRÅTT slutt på rentetafatte påskepingleharer. Da er det ALT annet enn en stille uke som står for døra og banker. Jeg skal ringe til STORbanken og snakke Bjørge Lillelien-høyt og tydelig:

"Dearest Storbank, can you hear Me: JEG vil ha RENTEfootloose NÅ!!"

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere