Verdidebatt

De fremste kulturer utrydder seg selv

Europas kultur og befolknng i solnedgangen. Et ubevisst, men dog bevisst valg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Godt nytt for de ivrigste tilhengere av eksotisk multikultur.   Den del av menneskeheten som har kommet lengst i utvikling av teknikk og vitenskap, økonomi og sosial velferd, likestilling og likeverd - de - eller i all ubeskjedenhet vi  - er i ferd med å utrydde oss selv. Det er bare et spørsmål om tid, ganske kort tid til og med, sett i historisk målestokk. Vår kultur kjennetegnes av familier med ett eller to barn, eller folk som ikke har tid til familieforhold i det hele tatt, av karrieremessige grunner. Kvinner venter med å få barn til de nærmer seg overgangsalderen eller venter  til det er for sent. Vi ser det samme over hele Europa. Barnetrygd, kontantstøtte, lønnede permisjon for mor og far er en del av våre tiltak, men det hjelper ikke på sikt.

Japan har de samme problemer. De har sendt delegasjoner til Europa for å studere hvordan vi har motarbeidet utviklingen. Russland har mange av de samme problemer, i tillegg kort levealder innen befolkningen, grunnet høyt alkoholkonsum. Kina kan,  så lenge det varer, regulere befolkningen ved tvangstiltak.

Fremtidens folk kommer fra den underutvklede del av verden, fra Afrika og det arabiske beltet fra fra Marokko til langt inn i  Indiahavet.  Kanskje naturens hevn over menneskehetens fremskritt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt