Verdidebatt

Den svenske Herrgården

Välkomna til søta bror

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Herrgården, som er det velklingende navnet på en sentral del i bydelen Rosengård i Malmö, bor det omlag 5000 mennesker. Herrgården er bygd for å huse omtrent 3000 innbyggere, men svensk polis regner med at det reelle antallet innbyggere i bydelen er rundt 8000.

I overbefolkede Herrgården har 96% av innbyggerne utenlandsk bakgrunn. (67% er født i andre land, 29% er født i Sverige med utenlandske foreldre.)

På Rosengårdsskolen som ligger sentralt plassert i Herrgården har 100% av elevene utenlandsk bakgrunn. Det snakkes 25 ulike språk på skolen, inkludert svensk. Det skulle bety at ingen av de 4 prosentene av den etnisk svenske minoriteten som bor i Herrgården har barn i skolepliktig alder.

I Herrgården er 85% av befolkningen arbeidsledige, eller for å si det på en annen måte: 15% har jobb!

For ikke å bli beskyldt for å svartmale bildet, så kan en jo tilføye at situasjonen ikke er stort mye bedre i resten av Rosengård. Med en befolkning på ca 22 000 har 86% av innbyggerne utenlandsk opphav (60% utenlandskfødte og 26% født i Sverige av utenlandske foreldre). Dersom man tar høyde for folk som oppholder seg ulovlig i bydelen blir nok prosenten vesentlig høyere vis-à-vis etniske svensker.

Til sammenligning bor det 24 000 i Larvik by. Forestill deg at kun 2400 av dem var etnisk norske, så skjønner en hva Rosengård dreier seg om. Noe har gått fryktelig galt.

Herrgården er socialdemokratenes fremste bastion i Sverige. I riksdagsvalget i 2014 fikk partiet 78,67% av stemmene. En kan spørre seg om socialdemokratenes storstilte åpning for innvandring til Sverige er motivert av behovet for stemmer. I de andre bydelene i Rosengård fikk socialdemokratene følgende stemmer: Apelgården nord: 65,81%, Apelgården sør: 66,58%, Kryddgården nord: 53,68%, Kryddgården sør: 62,23%, Ørtagården 69,29%, Ørtagården vest: 72,64%, Tørnrosen 73,38%, Tørnrosen Ørtagård 72,86%, Persborg 64,84% og villaområdet Västra Kattarp 42,53%.

Rosengård kan også vise til den høyeste kriminalitetsraten blant ungdom i Sverige, med ca 15% av ungdommene domfeldt. I hele Rosengård, Herrgården medberegnet, er arbeidsledigheten på kun 72%.

Dette var situasjonen i den svenske Herrgården før den storstilte innvandringen til Sverige i fjor. Jeg skjønner ikke, og mange med meg, hva i katten svenskene holder på med.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt