Verdidebatt

Den første "mobbe"-presidenten

Primærvalg i USA. Neste tirsdag er supertirsdag. Da stemmer 13 stater om hvem som skal bli henholdsvis republikanernes og demokratenes kandidater. Republikanerne ser ut til å gå for den første "mobbe"-presidenten, Trump, som sin kandidat.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Obama ble den første "(almost completely, but not entirely) black president".

I år kan amerikanerne velge mellom "first female" (Clinton), "first socialistic" (Sanders), "first latinamerican" (Rubio/Cruz), "first real black" (Carson), "first average-joe" (Kasich) eller "first real bully" (Trump) - som president.

Det er med andre ord et spennende valg. Ekstra spenning knytter det seg til den republikanske leiren, hvor det ser ut som Trump vil gå seirende ut.

USA kan dermed få en president som stadig fornærmer sine politiske opponenter ved å kalle dem "ekle", "nervøse" og "løgnere". En brautende og stor-skrytende milliardær som går til intimiderende personangrep når argumentene tar slutt, og det gjør de fort.

En president som setter sine opponenter opp mot hverandre, for å så splid, tvinner sine hender, heiser skuldrene, smiler og rister oppgitt på hodet som for å si: "Jeg har ikke sagt eller gjort noe galt," og som avfeier enhver kritikk, og i værste fall snur kappa etter vinden - og kommer unna med det - gang etter gang, til enda mer jubel fra skarene.

Er ikke dette klassiske tegn på en sjarmerende psykopat? I beste fall en sosiopat? Uansett -Det kan bli USA's neste president. Dersom det amerikanske folk skal velge en president motivert av hat mot Obama og tingenes tilstand, må det bli Trump.

Trump kan dermed bli USA's første mobbende president.

Eller for å si det på en litt mer moden og Trump-aktig måte: "Ædda bædda sukker ærta!"

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt