Kristian Kahrs

109

Kristen-elitene mot Hege Storhaug

Publisert: 20. feb 2016

I disse dager ser det ut til Norges kristen-eliter, Den norske kirke og andre, setter all sin prestisje inn på å vise hvor ukristelig Hege Storhaug er. Men ingen av dem når Storhaug til knærne når det gjelder kunnskap om islam.


Elitene i Kristen-Norge, her representert ved KrFs Hallgeir Reiten, Espen Ottosen fra NLM og Berit Aalborg fra Vårt Land, når ikke Hege Storhaug til knærne når det gjelder kunnskap om islam. Wikipediabilde av Tore Sætre. Resten av fotomontasjen av undertegnede.

Godt støttet av Vårt Lands redaksjon, anført blant annet av den Storhaug-kritiker Berit Aalborg, har vi sett en massiv kristen-kampanje mot Storhaug, og stort sett alle angrep på Storhaug har blitt belønnet med redaksjonens lesertips, inkludert Ottosens innlegg Hege Storhaug forsimpler debatten om islam.

Mine påstander om et totalt ubalansert forhold til Storhaug fra Aalborg er godt dokumentert. Vi så det for eksempel da Aalborg forgjeves prøvde å ta Storhaug i Dagsnytt 18. En av Norges beste skribenter, Nina Hjerpset-Østlie, tok Aalborg med buksene langt nede på knærne i artikkelen Det er akkurat det vi gjør på rights.no.

Men det som inspirerte meg til å skrive dette innlegget var en Facebook-status fra Hallgeir Reiten som skriver følgende:

«PRESISERING: SUNNMØRSPOSTENS UHELDIGE KOPLING AV HEGE STORHAUG OG PINSEKIRKA. Sunnmørsposten dekket debatten som KrFK arrangerte med Storhaug, Selbekk og Elli forrige tirsdag, under overskriften "Møtte velvillig publikum i Pinsekirka". I dag følger SMP opp med å også trykke et leserinnlegg som tydelig kopler pinsevenner, Storhaug og Selbekk. Det er all grunn til å presisere at Pinsekirka hadde null og niks med dette arrangementet å gjøre, utover at Pinsekirka sitt kurs- og konferansesenter leide ut lokaler til KrFK på helt normal kommersiell basis. Sunnmørsposten sin kopling blir dermed meget uheldig, og kan skape et inntrykk av at at pinsevenner i Ålesund generelt sett støtter Hege Storhaug. Dette stemmer selvfølgelig overhode ikke. KrFK arrangerte også en helt ordinær debatt, der også flere syn på innvandring, islam og flyktningepolitikk kom fram.»

Reiten må gjerne få lov til å provosere grasrota blant kristenfolket i Møre og Romsdal og resten av Norge, men når ledende KrFere som Reiten går i strupen på en person som Hege Storhaug på den måten han gjør, åpner han for andre partier som ikke er redde for å forsvare Norges  kristne kulturarv og kristen tro i møtet med bokstavtro islam. Jeg hadde følgende svar til Reiten:

«Selv om jeg ikke er for at Koranen skal sensureres, har jeg ingen problemer med å gi min fulle støtte til Hege Storhaug som har mye større kunnskaper enn du og KrF, Hallgeir. Mens dere i KrF gjør alt dere kan for å undergrave norsk kultur og kristen kulturbakgrunn, er Hege Storhaug ei helstøpt dame. I Demokratene i Norge er klare til å ta alle de konservative velgerne fra KrF som er fortvilte over multikulturreligionen i KrF.»

Som jeg skrev om i en kommentar på Demokratene.no tidligere er jeg ikke enig med Storhaug når hun tar til orde for sensurering av Koranen hvor jeg skrev følgende:

«Jeg er blant Hege Storhaugs aller største beundrere, og det har jeg skrevet om offentlig utallige ganger, for eksempel på Verdidebatt. Jeg kommer til å fortsette å støtte Hege offentlig, men hun tar feil når hun går inn for å fjerne enkelte vers fra Koranen. Dette ser vi i artikkelen Denne gangen mener også Per Sandberg at Hege Storhaug går for langt. Her snakker Hege i videointervjuet litt nedover i artikkelen om at Stortinget skal vedta at enkelte vers i Koranen som for eksempel sverdversene ikke skal gjelde i norske moskeer, og at Stortinget kan bestemme dette. Hvis vi skal ta troende muslimer på alvor, på vi akseptere at de ser på Koranen som Allahs direkte inspirerte og uforanderlige ord. Så i stedet jobbe for at dette må få politiske konsekvenser med at vi begrenser innvandring fra islamske kulturer så mye som mulig. Viktigere enn at Stortinget og våre politikere prøver å forby deler av islam, er det viktigere at vi er ideologisk bevisste på voldspotensialet i Koranen og Muhammeds tradisjon.»

Jeg har såpass god kontakt med grasrota i Kristen-Norge at jeg vet at det er mange som er meget skuffet over KrFs unnfallenhet i møtet med islam hvor de legger seg flate for multikulturen. Nå er det offisielt at jeg er kandidat til å bli partileder for Demokratene i Norge på vårt landsmøte i Kristiansand 16. og 17. april. Les mer på demokratene.no/kristian. Men uansett hva som skjer med lederkabalen skal jeg gjøre alt jeg kan for å få de som stemmer på multikulturen i KrF til å gå for sann konservativisme hos oss i Demokratene.

Dette innlegget ble også publisert på demokratene.no/2016/kristen-elitene-mot-hege-storhaug.

(Moderator har fjernet en personlig hat-påstand. Saklighetskravene gjelder)
Kommentar #1

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Overbevisende fotomontasje

Publisert nesten 6 år siden

I idretten brukes "fotofinish" for å fastslå hvilke tær som først bryter målstreken. Her har Kristian Kahrs presentert et overbevisende fotobevis på hvilke knær som rekker høyest opp. Jeg skulle like å se hvem som ikke lar seg overbevise av dette fotobeviset! Det må bli et brakvalg for Demokratene i 2017!

Kommentar #2

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Når man i tillegg har fått inn ordet elite så er mye gjort tenker jeg.

Kommentar #3

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.
Når man i tillegg har fått inn ordet elite så er mye gjort tenker jeg.

Maset om elite kontra ikke-elite, underklasse, er en underlegenhetsfølelse. Et helstøpt politisk menneske, eller et politisk dyr som noen av oss kaller oss, vil aldri fravike en eneste mulighet til en politisk debatt. Vi liker meningsbrytingen per se, vi elsker argumentene, vi elsker diskusjonene. Vi løper ikke til retten med stevninger mot meningsmotstandere, men stiller opp med våre egne argumenter. Vi blir høvlet ned og taper, eller vi tenker så gode argumenter at vi vinner. Vi står for noe, har en visjon og en vilje til å se det realisert. En stortingskandidat må først og fremst vise hva han vil med landet, hvilke visjoner som skal bære en nasjon inn i nye epoker. Man kan ikke øde tid på å henge i kappeskjøtene på dommere og advokater. Meninger formes i debatt. Kanter slipes, visjoner gjøres levedyktige gjennom tilpasning til den virkelighet man står i. Blir man stor og klok kan man definere sine egne visjoner, sine egne spilleregler også, men alltid med følelse for tanken, idéen og det som skal bære. Politikk er det muliges kunst. Politikk er å ville. Dette er positivt ladede begreper. Man må ha viljen og visjonen i seg selv, man må vite hva som skal bære tanken frem til gjennomførelse. Man må forstå hva som fenger hos folket, og det må være stort, ikke smålig. Det er formatet som bærer en politiker, eller får ham til å gå under. I dag er det mangel på politikere med selvbærende idéer men de store reformenes tid er nok over, så det går bra likevel. I stedet trenger vi de som kan gi oss tro på at skuten kan styres støtt og troverdig. De som er kallet til dette har det i seg, og de krangler ikke om gaflene. De vet at de ved å spille sine kort riktig, ved å satse på de riktige hestene og ved å stå frem som mer glitrende enn sidemannen vil få mer glitter. Glitter blir belønningen for godt utført arbeide. Dette kommer av at man selv har satt hendene i arbeide, våget å stikke dem inni vepsebolene, våget å skitne seg til for å få grep på en situasjon. Disse politikerne klager ikke på motbør men ber om evne til å seile, om bedre navigasjonskunnskaper, om større evner til å skape en bedre skute. Det er disse som kommer til å bære samfunnet videre og ikke de som venter på sin tur i vitneboksen eller bruker tiden sin på å vente på unnskyldninger. 

Kommentar #4

Per Steinar Runde

229 innlegg  2476 kommentarer

Einig med Kristian Kahrs

Publisert nesten 6 år siden

Denne lekkja fører vonleg til Smp sitt oppslag. Overskrifta for artikkelen er sann, men kan sjølvsagt få lesarane til å tru at Pinsekyrkja på Moa stod for diskusjonsmøtet. Men det var faktisk KrFs kvinneorganisasjon lokalt som var arrangør. Eg trur Monika Tettli har hatt ein finger med i spelet. Ho vekte furore då ho i 2012 skreiv kritisk om utnemninga av Hadia Tajik til kulturminister, men har sjølv vore gift med ein muslim i 30 år og budd 9 år i Midtausten, så ho kjenner islamsk kultur betre enn dei fleste andre, både i KrF og i alle andre parti for den del.

Kvar av paneldeltakarane fekk 20 min til innleiing. Deretter var det spørsmål frå salen, og debatt internt i panelet. Både Storhaug og Selbekk veit kva dei snakkar om, men det gjorde i liten grad Britt Elli, som skriv bok om "islamofobi". Derfor var det synd at Gry Støre frå Sunnmørsposten stort sett refererte berre det ho sa, sjølv om påstandane hennar var riv, ruskande gale. Støre har vore forkynnar i Pinserørsla, og det ho mangla i kunnskap tok ho igjen i "salvelsesfullt" tonelag, utan at det hjelpte så mykje. I den grad publikum er representative for KrF, må partileiinga vere heilt i utakt med grasrota.

Kommentar #5

Unn Elisabeth Aarø

8 innlegg  369 kommentarer

TRO

Publisert nesten 6 år siden

Takk for bra innlegg og godt at du er så oppriktig. Jeg føler ikke at alle som skriver i V. L. tilhører noen elite innen kristen tro etterhvert-kanskje de som skrev tidligere. Noen har tydelig mye kunnskap og selvinnsikt, samt en dypere forståelse av tro, men ikke alle. Tror også det finnes en slags kristenkultur istedet for tro ( som du kaller multikultur)og de kommer jo nå i et annet søkelys og blir synlige. Du skriver om det på en klar måte. Samtidig så må en kanskje se at det finnes dypt troende mennesker overalt i det kristne univers og vi skal kanskje møtes etterhvert slik at vi kan stå imot de virkelige falske bubringerene. Vi må ikke bli bitre fiender i vårt kristne univers.

Jeg har søkt og funnet mennesker med veldig dyp tro og de er ekte, de er alle nær Kristus. Har lært mye av disse for jeg var ganske forvirret av kristen norge i mange år (tidlliger)  Nå kommer også denne spirit-liknende troen til Norge, den skal vel da snike seg inn når sosilistene mister grepet om det kristne landskapet.

 Skrekk og gru-jeg fikk kunnskap om denne falske læren  i Uk for mange år siden og det handler om demoner som ikler seg døde sjeler. Noreg henger jo etter resten av verden når det gjelder oppdateringer -om det omhandler krigersk Islam elller andre forferdeligheter-som nå etterhvert vil dukke opp i disse voldsomme omveltningene som kommer.

Håper Hege S.holder seg til saken og ikke sklir ut, hun er ikke troende om Kristus så vidt jeg vet. Hun har mye kunnskap og har et åpent sinn om mange saker.

Problemet er at mange er forvirret og mangler kunnskap og de tror litt her og der på et vis. Denne dama fra Ålesund er jo et godt eksempel, bygdenorge er et stort katastrofeområde.Det er jo der Kf har hatt sin støttte i alle år-men det er også der prektigheten rår og alle slags gammeldagse holdninger som ikke har endret seg på 100 år nesten.  Nesten ingen utvikling til vår tid.

Kommentar #6

Thomas Fjelde Krog

0 innlegg  109 kommentarer

Flere om beinet

Publisert nesten 6 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.
I Demokratene i Norge er klare til å ta alle de konservative velgerne fra KrF som er fortvilte over multikulturreligionen i KrF.

Man kan ikke unngå å legge merke til at her konkurrerer dere antagelig med Partiet De Kristne om cirka nøyaktig de samme velgerne! Også PDK håper på en boost som følge av avskalling av skuffede konservative KrF'ere. Eneste forskjellen jeg kan se, er at dere lokker disse velgerne med islamskepsis, mens PDK lokker med et tydelig svar i vigselsstriden. ;-)

Jeg er spent på å se hvor denne velgergruppen går i 2017. Det ville skapt en spennende dynamikk i politikken med bare ett mandat fra ditt eller hint småparti, spesielt hvis mandatet havner i en eller annen form for vippeposisjon. Dette sier jeg på helt objektivt grunnlag, for jeg mener politikken stadig trenger nye og "ukorrekte" stemmer.

Imidlertid aner jeg at virkeligheten er ganske kjedelig, og at velgergruppen dere pynter dere for, havner i det sedvanlige "Frp-dragsuget". Frp har hatt en årrekke på seg til å polere og skreddersy innvandringsretorikken sin. Hvorfor skulle innvandringsskeptiske velgere gå til dere eller for den saks skyld PDK, når de allerede har Hagen, Tybring-Gjedde, Listhaug, Sandberg & co?

Korset rundt Listhaugs hals er selve symbolet på at dere ikke kommer til å kapre disse velgerne ;)

Kommentar #7

Magnus Husøy

19 innlegg  4123 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Kristian Kahrs. Gå til den siterte teksten.
Elitene i Kristen-Norge, her representert ved KrFs Hallgeir Reiten, Espen Ottosen fra NLM og Berit Aalborg fra Vårt Land

Jeg synes det er ei merkelig kobling du gjør her. Jeg klarer ikke å se slektskapet mellom f.eks. Aalborg og Ottosen. Hvordan utgjør de, særlig Ottosen, en del av "elitene"?

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere