Gunn Pound

177

Aleneboende - Stå på krava - Stå sammen

NRK-lisensen koster 2834 pr. år for single og 1417 for samboere/gifte.

Publisert: 13. feb 2016

ALENEBOENDE – STÅ PÅ KRAVA – STÅ SAMMEN

I et Singel-selskap forteller en av festdeltakterne at hennes drøm om NewYork-tur faller i grus, fordi hun ikke har råd til enkeltromstillegget på 4600 for en uke. Jeg oppfordret alle festdeltakerne til å melde seg inn i E.L. Ensliges Landsforbund som er en interesseorganisasjon for oss som bor alene. Organisasjonen jobber for å bedre rammevilkårene for single og aleneboende.

Norge har 896 000 enehusholdninger. I boligjakten på det åpne boligmarkedet taper single den ene anbundsrunden etter den andre, og enslige får minst bolig for pengene. Mens nær 90% av samboende el. gifte par eier sin egen bolig, er det bare drøyt 60% av aleneboere som er like heldige. Single på leiemarkedet med gjennomsnittsinntekt og skyhøye husleier har ingen muligheter til å spare til egen bolig.

Galopperende strømpriser, kraftig økning i husleieprisene og generell prisøkning på tjenester/forbruksvarer uten tilsvarende kompensasjon i inntektene, forverrer kårene til enslige. NRK-lisensen koster nå 2834 pr. år for single og for samboere/gifte 1417 pr. år.

Mange aleneforeldre har dårlig råd. Drøyt 22% av aleneforeldre-familier i Norge lever under EU`s fattigdomsgrense da offentlige støtteordninger ikke kompenserer for de høye utgiftene. 54% av aleneforeldre klarer ikke en uforutsett utgift på 10 000 og 22% har ikke råd til en ukes ferie.

Hvorfor har politikerne sviktet aleneboende ? Under 10% av politikere på Stortinget bor alene. Enhver er seg selv nærmest. Vi som bor alene må kreve økonomisk kompensasjon som kan redusere merkostnadene for aleneboende ved f.eks. skatte/singelfradrag. Hvis 100 000 og gjerne flere melder seg inn i Ensliges Landsforbund er jeg overbevist om at vi kan få gjennomført dette. Nå må vi slutte å klage og syte og heller handle og yte. Bli med i kampen for rettferdighet og bedre kår for single og aleneboende.

Sammen er vi sterke ! Meld deg inn i Ensliges Landsforbund !

 

Gunn Pound

Medlem i Ensliges Landsforbund

 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere