Verdidebatt

Du blir ikke frelst ved å tro på den Kristne Guden. Israelittene ble heller ikke frelst ved å tro på Gud i den første avtalen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Der noen som hevder at isalm og Kirstendommen og jødedommen har samme Gud. Det er direkte feil.

Den første kontrakten Gud hadde med Israelittene var at Israelittene måtte selv oppfylte kravet i loven. DU SKAL.. Den første kontrakten var lovisk. Den første kontrakten kunne IKKE frelse. (Så hvorfor ble den da gitt? (Det er en annen diskusjon som jeg gjerne tar)

Når Jesus hadde gjort sitt verk på korset, da hadde Han oppfylt de kravene som den første avtalen stilte til Israelittene. Den første avtalen ble nå snudd på hode, Israelittene trengte ikke lengre å oppfylle kravene i den gamle kontrakt, da de kravene ble oppfylt av Jesus.

De måtte nå følge den nye kontrakten. Den nye kontrakten eneste krav var å tro på at Jesus er Guds Sønn. Det er den nye avtalen. Menneskene trengte ikke lengre å prøve å frelse seg selv ved å følge loven, menneske trengte nå bare å tro på Jesus, siden han har oppfylt den første avtalen for oss. Det ble da SKREVET EN NYE KONTRAKT.

Derfor å tro på Gud og ikke på Jesus fører tilfølgende dilemma..

1. Den første kontrakten ble KUN gitt til Israelittene.

2. Hedningene var ikke en del av den første avtalen.

3. Den første avtalen kunne ikke frelse.

4. Det er kun tro på Guden Jesus Kristus som får deg til himmelen.

Kriteriene for å hevde hvem jødenes Gud er, er ikke om den er den rette Guden. Kriteriene for Israelittene er endret med den andre kontrakten som sier, Jeg (Faderen) har gitt dere en frelser og tro på Ham så blir dere akseptert av Meg.

Så siden en ikke blir frelst ved å tro på den Kristne Guden, bare ved å tro på Jesus - da tror Israelittene på en feil Gud.

For de trodde på Gud også i den første avtalen, men den frelste dem ikke. For det eneste kriteriet for å bli frelst er at En overtar dine forpliktelser framfor Faderen når det gjalt den første avtalen, og det er kun Jesus som kan det, og Hans verk på korset. Han oppfylte dette kravet for deg og meg. Derfor er det kun ved å tro på Jesus som får deg til den rette Guden. Det å tro på Gud holder ikke, du må tro på Jesus Kristus.

Du blir ikke frelst ved å tro på den Kristne Guden, du blir frelst ved å tro på Jesus Kristus.

PS for orden skyld, den første kontrakten = DGT. Den andre kontrakten eller avtalen = DNT.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt