Verdidebatt

Storebror, mllionsvindel og ulv

Pakistanerne bak LIME-kjeden har vært i søkelyset siden årtusenskiftet. Likevel utsettes rettsaken fordi ulovlig telefonavlytting har vært en del av etterforskningen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I Elverum ble fem menn dømt for ulovlig ulvejakt, en stor del av etterforskningen var basert på telefonavlytting av mistenkte. Avlyttingen ga resultater. Folk som ellers stort sett hadde et reint rulleblad.  Pakistanerne som nå skal for retten har etter det Aftenposten melder, drevet frynsete forretningsvirksomhet de siste femten år, har  vært under oppsikt og tidligere dømt for diverse forhold.  Er det noen her inne som kjennner til hvor grensene går for å kunne avlytte folk som en på forhånd vet at er  svindlere og kjeltringpakk ?  Eller avlytte  mennesker som har gitt uttrykk for at de misliker ulv i jakt- og beiteterrenget ?  Jeg tror Høyesterett eller en annen kompetent instans bør gå ut med klare retningslinjer til folket.

Det hele toppet seg på fredag, da forsvarer Mette Yvonne Larsen begjærte at hele rettssaken blir utsatt. Bakgrunnen for dette er at Høyesterett i forrige måned slo fast at politiet gikk for langt da de avlyttet samtaler mellom de tiltalte. Larsen har bedt om en utsettelse av rettssaken fordi politiet enda ikke har slettet disse samtalene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt