Bjarne Bjelland

92

Svensk politisk korrekt jødehat.

Igjen har Sveriges utenriksminister Margot Wallström kommet med uttalelser som viser hennes oppfatning av Israel og den kampen mot terror dette landet har i dag.

Publisert: 17. jan 2016

Margot Wallstrøm har denne gang tatt til orde for en etterforsking av Israel og videre beskyldt dem for utenrettslige henrettelser. Den siste beskyldningen har hun forøvrig også kommet med i Riksdagen tidligere i år.Uttalelsene bringer ikke noe nytt eller sensasjonelt fra den kanten, men føyer seg inn i rekken av utenriksministeren sine håpløse og virkelighetsfjerne oppfatninger om den faktiske situasjon i forholdet mellom Israel og de palestinske selvsstyremyndigheter. De famøse uttalesene skaper selvfølgelig skarpe reaksjoner i Israel. Agidor Liebermann, tidligere utenriksminister ,sammenligner Sverige med rollen de hadde under andre verdenskrig hvor de handlet med Nazi-Tyskland og tjente gode penger på det.


"Jeg motsetter meg ethvert forsøk på å beskrive Sverige, regjeringen eller meg selv som fiende av Israel. Vi er en venn av Israel og en venn av palestinerne, og begge stater har en rett til å eksistere.»  Disse ordene kom som respons på en skarp israelsk kritikk av hennes siste bemerkninger på tirsdag, da hun nok engang angrep Israel og oppmuntret til en granskning omkring drap av terrorister. «Det er avgjørende at grundige og troverdige granskninger blir gjennomført rundt disse dødsfallene med hensikt å skaffe klarhet og avdekke mulig ansvar,» sa hun i Riksdagen".

Det er betimelig å spørre om ikke den svenske statsministeren og Riksdagens medlemmer snart bør forstå at slik kan ikke en svensk utenriksminister lenger uttale seg. At hun selv ikke lenger ønsker å ha noe godt forhold til Israel er en sak, men at hun setter hele det offisielle Sverige i vanry med sine uttalelser er en annen og viktigere sak. At den svenske utenriksministeren etterlyser rettferdighet og internasjonal lovgivning er en side av saken som igjen viser hvor langt ut på viddene hun er i sin tolkning av hvem som egentlig bryter menneskerettighetene og internasjonal lov. Hun kan umulig ikke ha fått med seg hvordan de palestinske selvstyremyndighetene bevisst oppfordrer til terror mot uskyldige jøder og videre honorerer terroraksjoner som blir utført mot jødene. "Fredsvennen Abbas" lyver til de vestlige media og sprer budskapet om at hele Israel er okkupert og at disse egentlig ikke har krav eller rett til sitt hjemland. 

Det er også grunn til å spørre om ikke den svenske utenriksministeren,statsministeren og de øvrige politikere kjenner til den vanskelige og truende situasjonen svenske jøder befinner seg og har vært i de siste årene i Malmø og at hun med sine uttalelser ikke akkurat gjør deres situasjonen bedre. .

Det må nå være helt på sin plass at den svenske utenriksministeren ber statsminister Benyamin Netanya og israelske myndigheter om unnskyldning for sin oppførsel. I tillegg bør hun også tenke seg grundig om hva hennes uttalelser fører til av økende jødehat i Sverige. Hvis ikke hun selv er i stand til å forstå situasjonen bør den svenske statsministeren selv ta affære.

  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Svensk politisk korrekt selvhat

Publisert rundt 5 år siden

Innenriksministeren heter Anders Ygeman.  Han påpeker ovenfor sitt folk at dette med kriminalitet og kvinnetrakasserier er noe det svenske folket har måttet leve med til  alle tider. Det er bare det at nye svensker ikke riktig har fått med seg de store fremskritt og endringer  som feminister og kvinnekamp har tilført fosterlandet i de aller seneste år.

– Det är inte så att sexuella trakasserier kommer med flyktingar, det har vi en alldeles egen tradition av tyvärr. Det är ett brott som har förekommit hela vägen. Men det är klart att kvinnorörelsen i Sverige har gjort jättestora framsteg och kommer man från en helt annan kontext så måste vi ha en introduktion i Sverige där vi pratar om jämställdhetsfrågor, öppenhet och sexualitet, säger Anders Ygeman.

Kommentar #2

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Svensk jødehat

Publisert rundt 5 år siden

Når man beskylder en svensk utenriksminister for å hate jøder, så bør minstekravet også være at man kan henvise til eller sitere én eller flere konkrete uttalelser som Wallström har kommet med som verifiserer at hun faktisk har eksponert antisemittiske utsagn.

Og har hun gjort det, så rammes hun av svensk lov og som følge må hun gå av, for noe "politisk korrekt jødehat" finnes ikke.

Kommentar #3

Bjarne Bjelland

92 innlegg  51 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden

Regner med at du forstår poenget i innlegget Guldberg. Hvilke motiver utenriksministeren har for sine uttalelser vet hun best selv ,men å beskylde et lands soldater for å drive henrettelser utenom det ordinære rettsystemet er alvorlige anklager. Disse anklagene har hun kommet med før også. Men,dessverre er ikke denne anklagen noe nytt og føyer seg godt inn i løgnene om Israels bekjempelse mot terror. Å snu sannhet til usannhet når det gjelder Israel er for mange blitt"sannheten" og desverre som her "svensk politisk korrekt jødehat" pakket inn i ord og vendinger,slik jeg ser det..   

Kommentar #4

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Vet ikke..

Publisert rundt 5 år siden
Bjarne Bjelland. Gå til den siterte teksten.
Regner med at du forstår poenget i innlegget Guldberg.

Vet ikke om jeg forstår poenget før du har forklart nærmere din påstand om at den svenske utenriksministeren har kommet med jødehat, slik du hevder i innleggets overskrift. Jeg vil tro at også gode Israel-venner er i stand til å se at kritikk av isralelsk politikk / praksis hos IDF  og antisemittisme / jødehat ikke er synonyme begreper.

Kommentar #5

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Nå er det vel usikkert hvor lenge denne ministeren sitter

Publisert rundt 5 år siden
Bjarne Bjelland. Gå til den siterte teksten.
Det må nå være helt på sin plass at den svenske utenriksministeren ber statsminister Benyamin Netanya og israelske myndigheter om unnskyldning for sin oppførsel. I tillegg bør hun også tenke seg grundig om hva hennes uttalelser fører til av økende jødehat i Sverige. Hvis ikke hun selv er i stand til å forstå situasjonen bør den svenske statsministeren selv ta affære.

Ser her i Expressen at de kl. 22.00 i kveld ( søndag - ikke mye helligdag der i gården) av alt skal ha en partilederdebatt som sendes live gjennom avisen - deretter en analyse.  Hvorvidt denne utenrikskvinnen da er på vei ut kommer i en påfølgende analyse

http://www.expressen.se/ 

Trolig vil det i så fall ikke være Israel's skyld - eller - jo, kanskje?

http://www.svtplay.se/video/5921774/studio-duellen/studio-duellen

pågår nå.

Agenda

http://www.svtplay.se/video/5846558/agenda/agenda-17-01-21-15

Kommentar #6

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Husk Lillehammer

Publisert rundt 5 år siden
Bjarne Bjelland. Gå til den siterte teksten.
Men,dessverre er ikke denne anklagen noe nytt og føyer seg godt inn i løgnene om Israels bekjempelse mot terror.

Vel nå sendte jo mossads agenter til Norge hvor de rett og slett begikk drap på ett menneske i Lillehammer i 1973. Så det med at soldater dreper skyldige og uskyldige er nok noe som ikke bare er påstander men faktisk i minst ett tilfelle dokumentert. Så kan man spørre om dette er noe som kun tilhører fortiden eller om det kan sies at det er en sansynlighet for at det også skjer i dag.

Kommentar #7

Frode Meland

84 innlegg  4916 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden

---

Vi lever i 2016.  Det bør nå være på tide å skjønne at det må være lov å kritisere staten Israel uten å bli kalt antisemitt eller jødehater.

Kommentar #8

Kjetil Nilsen

59 innlegg  757 kommentarer

Gransking av drap? - Selvsagt!

Publisert rundt 5 år siden
Bjarne Bjelland. Gå til den siterte teksten.
Det er betimelig å spørre om ikke den svenske statsministeren og Riksdagens medlemmer snart bør forstå at slik kan ikke en svensk utenriksminister lenger uttale seg.

Hadde den tidligere politimannen Bjarne Bjelland vist litt interesse for rettssikkerheten for palestinerne i de okkuperte områdene, ville han oppdaget at det svenske kravet om gransking av påstander om utenomrettslige henrettelser, slett ikke er tatt ut av løse luften.

Flere menneskerettighetsorganisasjoner har konkludert med dette, basert på egne undersøkelser knyttet til mange drap begått av soldater det siste halvåret. Den svenske utenriksministeren kan bl.a. lene seg på dokumentasjon fra Amnesty International. 

Men utenriksminister Wallström sitter også på rapporter om drap i Hebron som hun er forhindret fra å offentliggjøre. Sverige er nemlig ett av landene som har observatører i den norsk-ledede TIPH-styrken i Hebron. Innholdet i rapportene er lukket for innsyn fra forskere, journalister og allmennheten. I motsetning til vår egen utenriksminister går Wallström tydeligvis ikke med på å fortie informasjonen hun sitter på, men reagerer ved kreve uavhengig gransking.

En av de tvilsomme drapene hun har fått informasjon om fra TIPH, fant sted ved checkpoint 56 i Hebron 22. september. Den 18 år gamle nikab-kledde Hadeel al-Hashlamoun var utsatt for det som bærer alle kjennetegn på en ren henrettelse. To soldater, med hvert sitt Trevor automatvåpen, fyrte av 10 skudd i kroppen hennes fra 2 til 4 meters avstand. De fleste skuddene ble plassert i overkroppen - noen av dem avfyrt mens hun lå på bakken. Mellom soldatene og jenta var en stålbjelke - og hun gikk aldri til angrep på soldatene.

Fortjener ikke avrettinger som dette å bli gransket? Wallström (og Brende!) sitter på rapporter fra TIPH som beskriver flere lignende brutale hendelser i Hebron. Wallström fortjener derfor honnør for sitt utspill.       

Dersom israelske okkupasjonsmyndigheter har rent mel i posen, har de selvsagt intet å frykte ved en uavhengig gransking, og vil i så fall kunne bli renvasket for påstander om utenomrettslige henrettelser

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere