Solveig A. Wahl

21

1000 menn og kildekritikk

Det er forstemmende å lese innlegg og kommentarer her på Verdidebatt om hendelsen i Köln. Jeg har ikke funnet én som bryr seg om hva som egentlig foregikk. Ingen avventer resultater av etterforskningen.

Publisert: 7. jan 2016

Hvor er det blitt av kildekritikken til anstendige mennesker?

«Vi burde nøre opp under flyktningmotstanden», lyder en parole #7

 

Hvor kommer tallet 1000 fra? Hva vet vi? Hva vet vi ikke? 

 

Hva vet vi?

Ifølge politiet hadde ca 1000 personer nyttårsaften samlet seg på plassen foran hovedbanestasjonen, hovedsakelig unge menn. Mange av disse svært alkoholpåvirket og de som fyrte av fyrverkeri ukontrollert. Stemningen var aggressiv. Politiet har allerede da midlertidig arrestert flere av disse.

Påde få tilgjengelige mobilvideoene som viser hendelsene nyttårsaften og som er lagt ut på nettet, kan man se mange mennesker i en gruppe, inkludert unge menn, så vel som par og grupper av kvinner. Fyrverkeri fløy inn i mengden, noen mennesker flyktet for fyrverkeri til trappene ved Domen.

I nevntetumult ble kvinner omringet, seksuell berørt og ranet. Politipresident Albers snakket om seksuelle overgrep.

PåHohenzollern brua arresterte politiet to personer fra Nord-Afrika, mistenkt for tyveri, men Iikke på grunn av seksuelle overgrep.

På skinnegangene vedstasjonen arresterte politiet fem andre menn tidlig søndag morgen (3. januar), mistenkt for tyveri. To av dem ble satt i varetekt. Det ble rapportert om at de tiltalte kort før tyveriene hadde trakassert flere kvinner.

Prer dags dato har politiet identifisert 16 mistenkte. De fleste mistenkte er fortsatt ikke kjent ved navn, men på video eller videoopptak klart identifiserbar

 

Hva vi ikke vet

Hvemgjerningsmennene er. Ifølge politimesteren Wolfgang Albers beskrev vitner lovbryteres utseendet som "nordafrikanske". Myndighetene har ingen bevis for at det dreier seg om flyktninger.
 
Ifølge avisen Kölner Stadt Anzeiger’ er mange av de mistenkte godt kjent for politiet, og de kjenner hverandre innbyrdes. Indikasjoner gå i klar retning av disse lovbryteres kjente intensivitet, med flyktninger har dette ingenting å gjøre.

Antalllovbrytere er også uklart. Størrelsen på grupper av lovbrytere varierte ifølge vitner fra to eller tre opptil 20 personer, ifølge politiet. På stasjonsplassen var det ifølge lokale myndigheter nyttårsnatten (1. januar) ca 1000 feststemte mennesker. Handlingene ble, ifølge politiforbundet begått i en menneskemengde bestående av mer enn 1.000 sterkt beruset personer" ut. Dette betyr ikke at alle disse menneskene er mistenkt. Hvor mange antatte gjerningsmennene i mengde som begikk slik udåd varer er ukjent.

Kilde

5. januar 2016, kl. 14:56  / oppdatert 7. januar 2016, kl. 13:32  

 .

Anstendig debatt, takk!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere