Verdidebatt

Seksuell trakassering som massefenomen - noe er alvorlig galt i Tyskland

På nyttårsaften ble flere titalls kvinner seksuelt trakassert av gjenger med innvandrermenn i Köln, Hamburg og Stuttgart. Dette er i følge tysk politi et nytt fenomen. Ordføreren i Köln har i dag hatt krisemøte om saken.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Politiet skal ha mottatt 60 anmeldelser fra kvinner som forteller at de ble utsatt for seksuelle overgrep i området rundt Kølns hovedjernbanestasjon på nyttårsaften, der mange mennesker var ute i gatene for å feire inngangen til det nye året. Nyhetsbyrået AP siterer byens politisjef Wolfgang Albers på at vitner skal ha forklart at overgrepene skal ha blitt utført av opptil 1000 menn, hvorav de fleste var av «arabisk eller nordafrikansk opphav». Det er Aftenposten som melder dette. I reportasjen kan vi også lese følgende (lenker i original).

Sitat:

Også meldinger om overgrep i Hamburg og Stuttgart
Det er også meldt om lignende hendelser i Hamburg sentrum. Ifølge Bild-Zeitung skal grupper med det som av vitner omtales som nordafrikanske menn ha ranet, trakassert og antastet unge kvinner på nyttårsaften.

- Noen jenter ble jaget som dyr. At dette kan skje i Hamburg gjør meg sjokkert, sier en 17-år gammel jente til avisen.

Politiet i byen sier de har fått inn seks anmeldelser, men gir samtidig uttrykk for at det trolig finnes flere ofre som ikke har tatt kontakt med politiet.

Focus skriver at det også er blitt meldt inn tilsvarende hendelser fra Stuttgart, der to 18 år gamle kvinner skal blitt omringet av en gruppe på anslagsvis 15 menn, som antastet kvinnene og samtidig stjal mobiltelefonene deres.

- Ikke noe vi har opplevd før
Politiet omtaler hendelsen i Köln som «kriminalitet av en helt ny dimensjon».

- Dette er ikke noe vi har opplevd før, sier Arnold Plickert i det tyske politiforbundet.

Politisjef Albers sier til nyhetsbyrået DPA at det er «en helt uakseptabel situasjon at slike forbrytelser blir gjennomført midt i byen».

I februar skal Köln arrangere sin årlige karnevalsfest, og innenriksminister Ralf Jäger i delstaten Nordrhein-Westfalen lover å styrke innsatsen mot denne type kriminalitet.

- Vil vil ikke akseptere at grupper med nordafrikanske menn samles for å trakassere kvinner seksuelt, sier Jäger, ifølge DW.

Den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver at denne gruppen lenge har vært i politiets søkelys både i Köln og Hamburg for å ha ranet mennesker i sentrale deler av de to byene.

Ordføreren innkaller til krisemøte [...]

Sitat slutt.

Les reportasjen i sin helhet i Aftenposten. Se dessuten VG Nett, The Telegraph, The Daily Mail og Document.no (sistnevnte med en rekke lenker til andre, internasjonale medier).

Min kommenterar: Det er påfallende at dette fenomenet, som i følge politiet tidligere ikke har funnet sted i Tyskland, plutselig dukker opp i minst tre ulike byer på samme tid. Det er også påfallende at det har gått såpass mange dager før disse rystende opplysningene blir allment kjent.

Når hundrevis av unge innvandrermenn, muligens mer enn tusen, på denne måten viser sin forakt for vestlige verdier og det tyske samfunnet, samt for tyskere generelt og tyske kvinner spesielt, da er det et symptom på at noe er veldig, veldig galt.

Jeg har tidligere advart om at det er farlig å ta inn store grupper innvandrere der unge menn er overrepresentert, men en del politikere er tydeligvis av den oppfatning at det er ideologien som skal styre, uansett hvilke praktiske konsekvenser det etter hvert måtte gi seg. Dette gir grunn til bekymring.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt