Ole Jørgen Anfindsen

173

Seksuell trakassering som massefenomen - noe er alvorlig galt i Tyskland

På nyttårsaften ble flere titalls kvinner seksuelt trakassert av gjenger med innvandrermenn i Köln, Hamburg og Stuttgart. Dette er i følge tysk politi et nytt fenomen. Ordføreren i Köln har i dag hatt krisemøte om saken.

Publisert: 5. jan 2016

Politiet skal ha mottatt 60 anmeldelser fra kvinner som forteller at de ble utsatt for seksuelle overgrep i området rundt Kølns hovedjernbanestasjon på nyttårsaften, der mange mennesker var ute i gatene for å feire inngangen til det nye året. Nyhetsbyrået AP siterer byens politisjef Wolfgang Albers på at vitner skal ha forklart at overgrepene skal ha blitt utført av opptil 1000 menn, hvorav de fleste var av «arabisk eller nordafrikansk opphav». Det er Aftenposten som melder dette. I reportasjen kan vi også lese følgende (lenker i original).

Sitat:

Også meldinger om overgrep i Hamburg og Stuttgart
Det er også meldt om lignende hendelser i Hamburg sentrum. Ifølge Bild-Zeitung skal grupper med det som av vitner omtales som nordafrikanske menn ha ranet, trakassert og antastet unge kvinner på nyttårsaften.

- Noen jenter ble jaget som dyr. At dette kan skje i Hamburg gjør meg sjokkert, sier en 17-år gammel jente til avisen.

Politiet i byen sier de har fått inn seks anmeldelser, men gir samtidig uttrykk for at det trolig finnes flere ofre som ikke har tatt kontakt med politiet.

Focus skriver at det også er blitt meldt inn tilsvarende hendelser fra Stuttgart, der to 18 år gamle kvinner skal blitt omringet av en gruppe på anslagsvis 15 menn, som antastet kvinnene og samtidig stjal mobiltelefonene deres.

- Ikke noe vi har opplevd før
Politiet omtaler hendelsen i Köln som «kriminalitet av en helt ny dimensjon».

- Dette er ikke noe vi har opplevd før, sier Arnold Plickert i det tyske politiforbundet.

Politisjef Albers sier til nyhetsbyrået DPA at det er «en helt uakseptabel situasjon at slike forbrytelser blir gjennomført midt i byen».

I februar skal Köln arrangere sin årlige karnevalsfest, og innenriksminister Ralf Jäger i delstaten Nordrhein-Westfalen lover å styrke innsatsen mot denne type kriminalitet.

- Vil vil ikke akseptere at grupper med nordafrikanske menn samles for å trakassere kvinner seksuelt, sier Jäger, ifølge DW.

Den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver at denne gruppen lenge har vært i politiets søkelys både i Köln og Hamburg for å ha ranet mennesker i sentrale deler av de to byene.

Ordføreren innkaller til krisemøte [...]

Sitat slutt.

Les reportasjen i sin helhet i Aftenposten. Se dessuten VG Nett, The Telegraph, The Daily Mail og Document.no (sistnevnte med en rekke lenker til andre, internasjonale medier).

Min kommenterar: Det er påfallende at dette fenomenet, som i følge politiet tidligere ikke har funnet sted i Tyskland, plutselig dukker opp i minst tre ulike byer på samme tid. Det er også påfallende at det har gått såpass mange dager før disse rystende opplysningene blir allment kjent.

Når hundrevis av unge innvandrermenn, muligens mer enn tusen, på denne måten viser sin forakt for vestlige verdier og det tyske samfunnet, samt for tyskere generelt og tyske kvinner spesielt, da er det et symptom på at noe er veldig, veldig galt.

Jeg har tidligere advart om at det er farlig å ta inn store grupper innvandrere der unge menn er overrepresentert, men en del politikere er tydeligvis av den oppfatning at det er ideologien som skal styre, uansett hvilke praktiske konsekvenser det etter hvert måtte gi seg. Dette gir grunn til bekymring.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Voldtekter og seksuell trakassering er et meget stort problem i mange land

Publisert rundt 5 år siden

Det bør ikke overraske noen at det er menn med utenlandsk opprinnelse som står for denne kollektive seksuell trakasseringen av kvinner i Tyskland.

I mange uutviklede land er seksuell trakassering og seksuell vold et langt større problem enn i vestlige, europeriske land.

I Sør-Afrika, for eksempel, har det lenge vært et problem at gjenger med unge menn jakter på unge kvinner for å massevoldta dem. Det er en form for styrkelse av samhold og kameratskap blant unge menn å begå slike overgrep.

Dette er kjent fra mediene, og det bør ikke overraske noen at unge menn tar med seg skikkene fra sitt eget hjemland når de utvandrer til andre deler av verden. I Sør-Afrika er dette er stort problem, og antallet voldtekter overgår alt vi kan forestille oss her i den vestlige verden.

Om jeg ikke husker helt feil, blir det også begått en ny voldtekt hvert syvende minutt i f eks Nigeria.

Vi må bare se i øynene at kvinners stilling i mange av de landene våre "nye landsmenn" kommer fra, er ytterst svak, og kvinner regnes av mange som fritt vilt for menns begjær.

At massetrakassering av unge kvinner nå også blir et problem i vestlige land, bør ikke overraske noen.

Det er en ganske naturlig følge av kvinners ytterst svake stilling mange steder i verden. Menn legger ikke av seg alle negative holdninger fra sitt hjemland når de krysser grensen til Europa!

Mvh Sverre

Kommentar #2

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden

Jeg har flere ganger skrevet at jeg synes asylinstituttet er en vesentlig del av vårt samfunn og de verdier det er bygget på. Verdien av liv, beskyttelse av de som er i fare. Jeg har også vært klar på at dersom det går på bekostning av andre viktige verdier så må man vurdere hvilken verdi som må vike.

De fleste flyktninger tro jeg klarer og oppføre seg i forhold til kvinner. Samtidig, dersom det bildet som gis over er riktig, så er det nok til at kvinner mister en trygghet, frihet til bevegelse, som vi har bygget opp.

Den første gang jeg ble oppmerksom på hva som kunne være et problem var da VG fulgte en kvinne gjennom byen en kveld, for å i smug filme hva kvinner opplevde. Det var mange slibrige kommentarer, tilbud, trakkasering. Samtlige menn var av utenlandsk opprindelse. Det var ikke et tema for filmen, det ble ikke kommentert, det var kun en registerering av hva som faktisk skjedde.

Skal uskyldige mennesker, asylsøkere, måtte betale prisen for hva noen få asylsøkere gjør? Det er dypt uretferdig selvsagt. Samtidig så kan jeg ikke akseptere at kvinner skal måtte få sine liv innskrenket og at flere skal oppleve vold og overgrep.

Så skal jeg vente og se videre på hvordan en kan forstå hendelser. Mye informasjon er ikke riktig, forvrengt, eller basert på følelser. Dersom det medfører korrekthet imidlertid så vil det påvirke mitt syn på hvordan man håndterer flyktningsituasjonen.

Kommentar #3

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Ufattelig naivitet.

Publisert rundt 5 år siden

Anfindsens kommentarer om de store sexovergrepene i Tyskland i byene Hamburg,Stuttgart og Køln forteller bare hvor utrolig naiv den mannen er.

  Han viser til at politiet ikke har varslet om noe lignende tidligere etc men politiet i hele Europa har jo politisk munnkurv. Det er bare utplukkede talspersoner som kan uttale seg til pressen, men om Anfindsen hadde interessert seg litt for tysk utvikling,ville han forlengst visst at det er kaos og opprør i politiet. De lager sogar interne dokumenter som hudfletter regjeringen Merkel som ødeleggere av Tyskland.

  Wendt,som er talsmann for politiet på tv,har fått lov til å snakke om den umulige situasjonen i tysk politi. De mestrer overhodet ikke situasjonen og paramilitært Hilfspolozei og Bundeswehr settes nå inn til å få Tyskland under kontroll.

  En uutalt norm i EU er at pressen må ikke skrive for mye om innvandrervold, men det har jo ikke vært annerledes i Brüssel,Marseilles og i de svenske byene i nyttårshelgen. Se webben :

friatider.se

   Sverige har jo i forhold til sitt folketall ligget lenge som nummer en på den europeiske voldtektsstatistikken. I Frankrike ble det nyttårsaften satt fyr på 804 biler. I Grekenland fortsetter masseinnvandringen uforminsket og landet bryter sammen snart om dette fortsetter.

  Det er ikke noe alvorlig galt i Tyskland,Anfindsen, det er noe alvorlig galt med den globalistiske krigen med å lage det universell utopiske multikulturelle Babel hvis praktiske effekt er ødeleggelsen av Europa. Selv du burde kunne forstå dette nå.

Kommentar #4

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

De hånler av politiet

Publisert rundt 5 år siden
Ole Jørgen Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
Når hundrevis av unge innvandrermenn, muligens mer enn tusen, på denne måten viser sin forakt for vestlige verdier og det tyske samfunnet, samt for tyskere generelt og tyske kvinner spesielt, da er det et symptom på at noe er veldig, veldig galt.

Ikke vet jeg i detalj for disse reisende kommer fra ulike adresser, men felles tror jeg at de har med seg at politi og myndigheter skal en ikke kimse med.  Etter å ha vært plukket opp og vært inne til avhør kommer de flirende ut igjen - en flir som sier at de har vært igjennom en myndighetsopplevelse som ikke skremte dem en centimenter enten de er skyldige eller ikke.

En kvinne sa det slik:  "Jeg ble behandlet som kveg" - en annen:  "De kommer med en ny dimensjon av seksuelle overgrep."

Som med alt annet som er ute av vante dimensjoner, så blir disse overgrepene bortimot uhåndterlig for politiets etterforskning.  Erfaringen kan bli katostrofal for kvinner - her erfares at ingenting skjer og at det er bare å fortsette.  En måte å møte dette på er borgervern, men da er vi over i konfrontasjon og krigføring.

Ikke siden SA-troppene til Røhm herjet på 1930-tallet har Tyskland herjet - pressen skal ha ros for å fortelle hvem som sto bak disse overgrepene - det forventer vi både her til lands og utenlands i fortsettelsen - for dessverre - dette vil vi oppleve en fortsettelse av.

Kommentar #5

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

En organisering som jeg vil tro moskeer står bak

Publisert rundt 5 år siden
Ole Jørgen Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
Det er påfallende at dette fenomenet, som i følge politiet tidligere ikke har funnet sted i Tyskland, plutselig dukker opp i minst tre ulike byer på samme tid

Bra innlegg.

Ja det er påfallende at så mange er blitt organisert til denne terroren, og at dette skal ha skjedd i 3 byer samme dag. For å si det rett ut dette er en organisering som jeg vil tro moskeer står bak.

Kommentar #6

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Georg Bye-Pedersen. Gå til den siterte teksten.
For å si det rett ut dette er en organisering

Ja, det kan det vel nesten ikke være tvil om, siden det er snakk om en slik massemønstring på samme tid. 

Om det skulle være miljøene innen ulike moskeer som er samlende faktor, er det meget alvorlig.

Vi får jo håpe at dette vil etterforskes grundig, men på et vis er ikke tilliten helt på topp i dette henseende.

Kommentar #7

Sindre Rudshaug

27 innlegg  1213 kommentarer

Nør opp under flyktningmotstanden!

Publisert rundt 5 år siden

"Både politi og politikere har advart mot at populistiske grupperinger på høyresiden kan bruke meldinger om kriminalitet til å nøre opp under flyktningmotstanden."

Vi burde nøre opp under flyktningmotstanden så godt vi kan for å beskytte våre jenter og kvinner. De som slipper inn haugevis av overgripere er farlige og onde mennesker som lett som ingenting lar våre jenter og kvinner "ta en for fellesskapet".

Støtt populismen i dette spørsmålet, uansett om den er venstrevridd eller høyrevridd - det er folket og kvinner du støtter. Ta avstand fra den farlige eliten som gjør livet utrygt for våre jenter og kvinner. Selv mennesker på venstresiden klarer å forstå at populismen her, som ofte ellers, er langt mer fornuftig enn elitismen. Populisme betyr folkelig, sjelden noe galt med folks sunne fornuft.

Kommentar #8

Ola Bog

286 innlegg  67 kommentarer

Det var en gang en liten patriark

Publisert rundt 5 år siden
Sindre Rudshaug. Gå til den siterte teksten.
våre jenter og kvinner

For den glade middelalder!
Nei til radikalt rabalder!

Likestilling må vi hindre!
Hilsen patriarken Sindre. 

Kommentar #9

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Ole Jørgen Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har tidligere advart om at det er farlig å ta inn store grupper innvandrere der unge menn er overrepresentert, men en del politikere er tydeligvis av den oppfatning at det er ideologien som skal styre, uansett hvilke praktiske konsekvenser det etter hvert måtte gi seg. Dette gir grunn til bekymring.

Og hva er så forfatterens agenda med å skrive dette innlegget, annet enn å stigmatisere innvandrere som en enhetlig gruppe?

Men det er jo akkurat dette som bare blir mer og mer populært her inne på VD med påfølgende mange bra-knapp aktiveringer.

Kommentar #10

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Ola Bog. Gå til den siterte teksten.
Likestilling må vi hindre! Hilsen patriarken Sindre.

Det forhold at staten har overtaget mange af familiens opgaver, ændrer ikke på at piger og kvinder i sidste ende ikke kan beskytte sig selv.

Det gælder ikke kun fysisk, men også psykisk.

Kvinder tenderer i retning af at være inkluderende, mens mænd tenderer til at skære igennem og sætte skel mellem ret og uret.

De to køn er komplementære og kan ikke undvære hinanden.

Kommentar #11

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Og hva er så forfatterens agenda med å skrive dette innlegget, annet enn å stigmatisere innvandrere som en enhetlig gruppe?

Havde du foretrukket at denne episode var blevet holdt udenfor samfundsdebatten ?

Kommentar #12

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Stigmatisering?

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Og hva er så forfatterens agenda med å skrive dette innlegget, annet enn å stigmatisere innvandrere som en enhetlig gruppe?

Er det ikke det som er problemet i dag at en holder kjeft om den daglige terror som voldtekt, mobbing osv. Når det er 1000 trakasseringer så kaller du det stigmatisering? Nei dette er ikke stigmatisering dette er terror mot unge jenter/kvinner. Dette er islam!

La det være klart!

Islam har en særdeles dårlig forhold til kvinner. Vi ser det i Norge også med egne dører for dem.

Vær snill og erkjenn at Islam er ikke en barmhjertig religion. Den er ondskap.

Kommentar #13

Mons Henrik Slagsvold

160 innlegg  2436 kommentarer

Nytt.

Publisert rundt 5 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
En uutalt norm i EU er at pressen må ikke skrive for mye om innvandrervold, men det har jo ikke vært annerledes i Brüssel,Marseilles og i de svenske byene i nyttårshelgen.

Det nye og mest oppsiktsvekkende er vel at norske medier i det hele tatt skriver om overgrepene i Tyskland på nyttårsaften. RT som filmet nyttårsfeiringen foran Hauptbahnhof i Køln forteller at overgriperne gjennomgående var sterkt intoksikerte arabere og nordafrikanere.

At det er organisert virker tvilsomt spør du meg. Handler kanskje mer om en alkoholisert kollektiv brunstig adferdssmitte under vill nyttårsfesting i gatene. De mest nødige og kontrollsvake blir overgripere. En jente sier til RT at hun var glad hun ikke hadde skjørt. Det ville de ha revet av henne noe som skjedde andre. Hun ble overfalt 100 ganger på tohundre meter påstår hun. Anfindsen er for snill når han kaller det trakassering. Det er slikt som foregår på jobben. Slik det beskrives fra Tyskland handler det om renspikka overgrep.

Det handler om kultur sier enkelte. Det handler om folkeskikk og folk med sviktende selvkontroll sier jeg.

Kommentar #14

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Disse terroristene hadde fått beskjed, vær du sikker.

Publisert rundt 5 år siden
Mons Henrik Slagsvold. Gå til den siterte teksten.
At det er organisert virker tvilsomt spør du meg.

Når det samme skjer i 3 byer samtidig og 1000 mannfolk går til angrep på ungjenter samtidig da er det organisert. Da er det noen som har fått beskjed.

Kommentar #15

Mons Henrik Slagsvold

160 innlegg  2436 kommentarer

Timingen

Publisert rundt 5 år siden
Georg Bye-Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Når det samme skjer i 3 byer samtidig o

Hadde det vært en tilfeldig ukedag ville jeg vært enig med deg, men dette var en meget spesiell kveld i alle de tre byene. Nyttårsaften er ikke en hvilken som helst kveld. Alkohol og dop flyter fritt, hemningsløs bruk av fyrverkeri og en stemning som inviterer til råskap og utagering. Adferdssmitte er et kjent sosialpsykologisk fenomen i slike sammenhenger. Jeg har faktisk opplevet det selv i min ungdom om ikke av denne karakteren. Man blir så fordømt anonym, bortgjemt og dristig i et slikt fellesskap og kan slippe løs sitt sjelegrums. Så jeg tror jeg vil spare min paranoia til en annen anledning.:-)

Men for all del: Jeg forsvarer ikke svineriet på noen måte. Det forteller selvsagt noe om hva Europa har i vente. Men like mye i parker og øde bakgater som under vill nyttårsfesting. Her er tusenvis av sprengkåte unge menn selvsagt. Og vi nordmenn og europeere forøvrig har kanskje ikke guts til å forsvare  våre damer? For hvor var de tyske guttene som skulle beskytte sine damer? Skriver leserbrev?

Fraværet av tyske mannfolk som forsvarte damene er like tankevekkende spør du meg. Hva hadde skjedd om tyske gutter hadde gått slik løs på hijabkledde damer tror du? Jeg kan fortelle deg at du hadde neppe kjent de guttene igjen dagen etter.

Jeg har som et eksperiment uten  hell forsøkt å få  blikk-kontakt med muslimske damer på gaten. Jeg spurte en politidame hva som ville skje om jeg gikk like opp i ansiktet på en slik dame og sa: Hei! Poitidamen  svarte: Du vil få hele slekta hennes på nakken. Norsk og feig som jeg er avstår jeg.

Kommentar #16

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Ærlighet varer lengst

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Og hva er så forfatterens agenda med å skrive dette innlegget, annet enn å stigmatisere innvandrere som en enhetlig gruppe?

Denne kommentaren fra Tengesdal er på en måte oppsiktsvekkende, gitt at innlegget mitt består av sitat fra Aftenposten, supplert med lenker til en del andre medier, samt noen korte kommentarer om hvorfor dette er en alvorlig sak.

Samtidig er det vel bare business as usual at en del folk, i dette tilfellet Tengesdal, mener at fenomener som dette bør dysses ned.

Men jeg gjør gjerne rede for hva som er min «agenda»:

Jeg tror vestlige eliters mangeårige strategi med å dysse ned problemer knyttet til innvandring og manglende integrering er feilslått, og på lang sikt farlig. Jeg tror med andre ord at ærlighet varer lengst; eller at «sannheten skal sette dere fri» (som enhver kristen burde kunne si seg enig i). Mer generelt tror jeg at vi må forsikre oss om at integreringen holder tritt med innvandringen. Min vurdering er at dette alldeles ikke har vært tilfellet i de fleste vesteuropeiske land de siste tiårene, og derfor ønsker jeg å advare om at vi kommer til å få alvorlige problemer (potensielt svært alvorlige problemer) dersom vi skal fortsette som nå. Jeg tror med andre ord at den pågående utviklingen ikke er bærekraftig. Derfor skriver jeg om problemer som jeg mener folk flest, og ikke minst våre politikere, i større grad enn hva som hittil har vært tilfellet, bør ta inn over seg.
Kommentar #17

Sindre Rudshaug

27 innlegg  1213 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Ola Bog. Gå til den siterte teksten.
For den glade middelalder!
Nei til radikalt rabalder!

Likestilling må vi hindre!
Hilsen patriarken Sindre.

Jeg er ikke så god på å dikte opp, så jeg forholder meg til virkeligheten. I virkeligheten er jenter og kvinner langt mer utsatt for seksuell vold fra en politisk doktrine som islam, som benytter seksuell vold som et våpen mot kvinner for å få dem til å konvertere. Muhammed startet det. Jeg vet ikke hvor du kommer fra, men en mann som ikke står opp for sine egne (og alle andre) kvinner i ord eller handling ser jeg som en feiging, en svak, ussel mann. Å stå opp for kvinner som vesener med universelle rettigheter har intet å gjøre med patriarkatet. Prøv igjen, dette var tynn dikting.

Kommentar #18

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Ikke uventet.

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Og hva er så forfatterens agenda med å skrive dette innlegget, annet enn å stigmatisere innvandrere som en enhetlig gruppe?

Men det er jo akkurat dette som bare blir mer og mer populært her inne på VD med påfølgende mange bra-knapp aktiveringer.

Tengesdal ser ut til å ønske fullstendig stillhet om slike saker.

Var det en tabbe av media å fortelle hvem som sto bak disse handlingene syns du ?

Jeg blir skremt av din holdning !! 

Kommentar #19

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Og hva er så forfatterens agenda med å skrive dette innlegget, annet enn å stigmatisere innvandrere som en enhetlig gruppe?

Hvorfor skulle han ha det som mål? Hva er logikken i en slik anklage?

At noen ikke skulle være bekymret for utviklingen, men bare bruke utviklingen som unnskyldning for en ellers umotivert stigmatisering av en gruppe, det henger ikke logisk på greip.

Kommentar #20

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
Havde du foretrukket at denne episode var blevet holdt udenfor samfundsdebatten ?

Nei, men det er viktig at slike innlegg inneholder realistiske forslag til løsninger!

Kommentar #21

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Bedre

Publisert rundt 5 år siden
Ole Jørgen Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
Men jeg gjør gjerne rede for hva som er min «agenda»:

Jeg tror vestlige eliters mangeårige strategi med å dysse ned problemer knyttet til innvandring og manglende integrering er feilslått, og på lang sikt farlig. Jeg tror med andre ord at ærlighet varer lengst; eller at «sannheten skal sette dere fri» (som enhver kristen burde kunne si seg enig i). Mer generelt tror jeg at vi må forsikre oss om at integreringen holder tritt med innvandringen. Min vurdering er at dette alldeles ikke har vært tilfellet i de fleste vesteuropeiske land de siste tiårene, og derfor ønsker jeg å advare om at vi kommer til å få alvorlige problemer (potensielt svært alvorlige problemer) dersom vi skal fortsette som nå. Jeg tror med andre ord at den pågående utviklingen ikke er bærekraftig. Derfor skriver jeg om problemer som jeg mener folk flest, og ikke minst våre politikere, i større grad enn hva som hittil har vært tilfellet, bør ta inn over seg.

Jo, men da kan jeg være mye mer enig! (kanskje jeg misforstod din agenda, og egentlig reagerte mer på enkelte oppfølgende kommentarer fra andre)

Jeg er ikke naiv. Jeg mener at problemene/utfordringene er og blir enorme. Det at der for eksempel har komt en så stor andel unge menn til Europa, i forhold til antall kvinner, er et stort problem.

Vi trenger ikke skape hat og frykt mot innvandrerne (som noen gjør i sine kommentarer) men jobbe aktivt for en sterk og god integrering. Flyktningene/migrantene har kommet til Europa men det virker som mange egentlig hadde ønsket at de fleste hadde druknet på veien for å slippe problemene. Innvandrerne har kommet og fortsetter å komme og vi må få til integreringen ellers så kan dette gå veldig galt.

Der er store kulturelle utfordringer med denne menneskestrømmen og noen mener det kun skyldes islam. Jeg er prinsipielt uenig i det, men kan la det ligge her.

Kommentar #22

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Du er ikke naiv sier du ?

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Jeg er ikke naiv. Jeg mener at problemene/utfordringene er og blir enorme. Det at der for eksempel har komt en så stor andel unge menn til Europa, i forhold til antall kvinner, er et stort problem. Vi trenger ikke skape hat og frykt mot innvandrerne (som noen gjør i sine kommentarer) men jobbe aktivt for en sterk og god integrering. Flyktningene/migrantene har kommet til Europa men det virker som mange egentlig hadde ønsket at de fleste hadde druknet på veien for å slippe problemene. Innvandrerne har kommet og fortsetter å komme og vi må få til integreringen ellers så kan dette gå veldig galt. Der er store kulturelle utfordringer med denne menneskestrømmen og noen mener det kun skyldes islam. Jeg er prinsipielt uenig i det, men kan la det ligge her.

En annen ting er at hvis disse unge menn savner kvinnene sine,bør de vel dra dit disse kvinnene befinner seg....og ikke bare tro de kan forsyne seg av de kvinnene de treffer på.

Hvordan skal vi i Europa klare å integrere menn med slike uhyrlige holdninger til kvinner ?

En annen ting du ikke ser ut til å tenkt over er : Disse mennene ER muslimer,og er opplært i et muslimsk miljø og dets kultur.

Hvordan kan en slik kultur ha en annen årsak enn det de har vokst opp i.... som er marinert i islamsk miljø og lære ?

Dette henger nøye sammen. 

Kommentar #23

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

La dem drukne !!!

Publisert rundt 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
En annen ting er at hvis disse unge menn savner kvinnene sine,bør de vel dra dit disse kvinnene befinner seg....og ikke bare tro de kan forsyne seg av de kvinnene de treffer på. Hvordan skal vi i Europa klare å integrere menn med slike uhyrlige holdninger til kvinner ? En annen ting du ikke ser ut til å tenkt over er : Disse mennene ER muslimer,og er opplært i et muslimsk miljø og dets kultur. Hvordan kan en slik kultur ha en annen årsak enn det de har vokst opp i.... som er marinert i islamsk miljø og lære ? Dette henger nøye sammen.

Det var nettopp slike holdninger som jeg kommenterte.

Det hadde vært mye bedre og lettere for oss om disse menneskene hadde druknet på veien til Europa så hadde vi sluppet disse problemene. For her er de tydeligvis ikke velkomne, heller ikke av såkalte kristne mennesker.

Eller ???

Kommentar #24

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
For her er de tydeligvis ikke velkomne, heller ikke av såkalte kristne mennesker.

Jeg tror noe av det Holt prøver å formidle er at en har annen holdning til fremmede (de man ikke kjenner) enn de man kjenner. Hvis ens egen sønn hadde voldtatt noen ville man gjort det man kunne for å få denne personen til fornuft. Hvis en man ikke kjente voldtok så vil man ikke investere så mye krefter på denne personen og en vil heller bare si: la han råtne i fengsel. Så når en f.eks. ikke er norsk statsborger og setter i gang et slags forsøk på massevoldtekt av kvinner hva er den passende reaksjonen på dette? En vil prøve å finne ut hvorfor. Og mange, med en del rett, peker på at i islam- hvor menn kan ta 4 koner mens kona ikke har rett på det samme i forhold til ektemenn ++++ (!) så er det en lett assosiasjon å si at `menn kan ta for seg av kvinner innenfor islam og at de vil ligge med flere samtidig`. hvis en kvinne vil gjøre det samme så skal hun få en hududstraff (steining eller annet). Iflg Koranen kan en mann gi sin kone reprimande (ørefik eller slag) hvis hun opponnerer. Det står ikke at en kvinne kan gjøre det samme med sin mann.

Det er ubalanse.

Dette i forsøk på å forstå.

Kommentar #25

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

?

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Det var nettopp slike holdninger som jeg kommenterte. Det hadde vært mye bedre og lettere for oss om disse menneskene hadde druknet på veien til Europa så hadde vi sluppet disse problemene. For her er de tydeligvis ikke velkomne, heller ikke av såkalte kristne mennesker. Eller ???

La dem drukne ? Hvor har jeg skrevet noe sånt ?

Jeg fatter ikke hvor du tar ting fra.

Et spørsmål: Har du noen forslag på hvordan vi bør reagere på unge menn som forgriper seg på kvinner ?

Dialog ???

Nei..helt ærlig sagt...De er ikke velkommen til våre land når de oppfører seg som de gjør.

Jeg har ikke mistet min rettferdighetssans selv om jeg er kristen.

 

Kommentar #26

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Positiv integrering

Publisert rundt 5 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Dette i forsøk på å forstå.

Ja, og alt handler om positiv integrering i nestekjærlighet (uten naivitet).

Der ligger en enorm stor fare i det å spre hat og frykt. De som legger seg på den linjen utgjør den største faren, og dette kan gå veldig galt dersom Europa ikke klarer integreringen.

Diskusjonen om hvor mye som skyldes Islam og hvor mye som skyldes kultur tror jeg vi skal være veldig forsiktige med å generalisere. Av egen erfaring fra Afrika vet jeg at svært mye av kvinneundertrykking ligger i kulturen, ikke i religionen - for eksempel kjønnslemlestelser. Kjønnslemlestelser foregår i stor utstrekning i ikke-islamske kulturer også.

Kommentar #27

Solveig A. Wahl

21 innlegg  2668 kommentarer

Nyanser, takk!

Publisert rundt 5 år siden

Nei, ikke nør opp under flyktningmotstand!

For å få mer informasjon skypet jeg nettopp med min bror i Bremen om denne saken. Han sier at det dreier høyst sannsynlig om unge kriminelle menn fra Marokko og Algerie som blander seg med flyktninger – altså mennesker som ikke har et beskyttelsesbehov.   

At dette kan dreie seg om en ny måte organisert og ekkel, kvinnefiendtlig kriminalitet, kan synes å være tilfelle. Få dem ut av landet så fort som mulig! Men først må man jo finne ut hvem de er. I flg. nyhetene på 3Sat i går finkjemmes nå all videovervåkning og man spør etter private opptak.

PS: Det dreier seg foreløbig her om ran gjennomført med seksuell kvinnetrakasering + en anmeldt voldtekt.

 

Så er jeg veldig glad for at menn her i tråden er opptatte av å beskytte kvinnen. Ser frem til alle tråder der mennene i Norge går foran med et godt eksempel og arbeider/ argumenterer iherdig for at kvinner skal få halvparten av makten innen politikk, samfunn, økonomi, religion etc. Et perfekt signal til resten av verden! Først da får man til en fundamental endring i samfunnet.

Kommentar #28

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden

Tengesdal,

jeg har ikke gjort noe av det du sier.

Når det gjelder det du sier om positiv integrering og nestekjærlighet så gjelder dette ikke bare overfor utlendinger som kommer til Norge. Det er ikke noen ny ide - slike tanker har og politikk har en hatt ovenfor ulike grupper i samfunnet i Norge før innvandringen. I diskusjonen her handler det om enkeltmenneskers reaksjoner (derfor jeg nevner Holt) og tar en det til dette nivået så er det engang sånn at de som voldtar, mobber andre, er voldelig på annen måte ikke er noe prosjekt som et enkeltmenneske vil ta på seg - invitere hjem - engasjere seg i - for å fremme positiv integrering. Nei, en vil ikke ha med disse menenskene å gjøre, en vil beskytte seg og en sier til sine barn: hold deg unna slike. Sånn er det. Og det er kun det som kommer til uttrykk mange ganger...det du insinuerer i din overskrift om Holt at han ønsker alle kan drukne - du går for langt. Du kobler Holt til at han vil de skal dø på veien til Europa - noe han aldri har sagt - det er en alvorlig beskyldning. Nei, slik jeg har lyst til å si til deg: kom tilbake og skriv hvis du har et barn som du har overtalt å sosialisere med en voldtektsmann - p.g.a. positiv integrering og nestekjærlighet. Men regner med du ikke vil ha det i ditt eget liv og slik må også reaksjoner på temaet her forstås.

Det minner meg faktisk om svenske politikere som kan trekke seg tilbake i sine egne flotte boliger i sitt eget strøk med et glass rødvin om kvelden der de synes om hvor viktig integreringen er og hvor de tenker ut store ord som skal brukes neste dag. mens de selv aldri ville bodd i et belastet strøk. ALDRI! Pøh....

Kommentar #29

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
La dem drukne ? Hvor har jeg skrevet noe sånt ?

Jeg fatter ikke hvor du tar ting fra.

Du vet at jeg aldri har sagt at du har skrevet noe slik. Kanskje du bør lese min kommentar en gang til, og kanskje spesielt det siste ordet "Eller".

Kommentar #30

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Solveig A. Wahl. Gå til den siterte teksten.
Ser frem til alle tråder der mennene i Norge går foran med et godt eksempel og arbeider/ argumenterer iherdig for at kvinner skal få halvparten av makten innen politikk, samfunn, økonomi, religion etc.

Hvorfor?

La meg først si at jeg er svært for at kvinner skal løftes opp og frem i de deler av verden der kvinner fortsatt henger etter, altså at de skal få mer makt, bli mer selvstendige, få bedre beskyttelse, få bedre utdannelse osv. Jeg holder dette for særs viktig, både for kvinnene selv, og for den sosiale utviklingen.

En skjevfordeling av makt er en indikator på manglende likestilling. Men det er ikke manglende likestilling i seg selv. Dersom man som kvinne og mann har like muligheter, da har man likestilling. Men dersom kvinner og menn som grupper velger ulikt, så betyr ikke det fravær av likestilling.

En femti-femti fordeling av makt ser jeg derfor på som misforstått ideologi, altså å løfte en indikator på likestilling til å bli et mål i seg selv.

Vi fordeler ikke makt etter andre irrelevante ytre faktorer som høyde, øyefarge eller alder. Vi bør heller ikke fordele etter kjønn. Å sjekke kjønnsfordelingen er en viktig indikator, men indikatoren må som sagt ikke idealiseres til å bli et mål i seg selv.

Kommentar #31

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Og det er kun det som kommer til uttrykk mange ganger...det du insinuerer i din overskrift om Holt at han ønsker alle kan drukne - du går for langt. Du kobler Holt til at han vil de skal dø på veien til Europa - noe han aldri har sagt - det er en alvorlig beskyldning.

Ut fra det du skriver er vi jo nokså enige!

Men det siterte medfører ikke riktighet. Jeg stiller er uthevet spørsmål på slutten av min kommentar.

Fakta er at vi fikk ca. en million nye innvandrere til Europa i fjor og ca. 33000 til Norge (tror jeg det var). Disse har komt og er her nå. Så spørsmålet er kun hvordan de som får bli, skal integreres.

Verdenssamfunnet (FN) har ikke klart å hjelpe flyktningene lokalt og derfor kommer de til Europa. men aller viktigst: DE ER HER NÅ og det trenger positiv løsning, ikke skremselspropaganda.

Kommentar #32

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Tengesdal,

jeg har ikke gjort noe av det du sier.

Og jeg har aldri sagt at du har gjordt det heller.

Kommentar #33

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Solveig A. Wahl. Gå til den siterte teksten.
Norge går foran med et godt eksempel og arbeider/ argumenterer iherdig for at kvinner skal få halvparten av makten innen politikk, samfunn, økonomi, religion etc

En annen ting er vel at  muslimsk innvandring  resulterer i  det stikk motsatte.   Jeg undrer meg på årsaken til at islams disipler vurderes etter en annen målestokk enn  hva som blir bekjennende kristne til del.

Kommentar #34

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Nei..helt ærlig sagt...De er ikke velkommen til våre land når de oppfører seg som de gjør.

Det siterte er akkurat det jeg ønsker å bekjempe. Her fremkommer hele essensen: Flyktningene/migrantene er ikke velkomne sier du. For jeg antar at du mener flyktningene/migrantene når du skriver "de". Og da sier jeg: Hva er alternativet?

(Kanskje vi er enige om at det ikke er noe alternativ å la dem drukne på veien, eller dumpe dem i Nordsjøen, et tjern eller noe annet holocaustpreget).

(Til nye lesere kan jeg opplyse om at jeg var to uker på Lesvos i høst og var med på å redde flere liv av "disse forferdelige menneskene").

Kommentar #35

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
(Kanskje vi er enige om at det ikke er noe alternativ å la dem drukne på veien, eller dumpe dem i Nordsjøen, et tjern eller noe annet holocaustpreget).

Hva? Nå var det du som brakte døden inn og sa la dem drukte i havet og koblet dette til Holt. Ingen andre.

Ikke velkomne....jeg forsøker å si til deg at assosiasjonen som føres i kommentarfeltet her er at de ikke er velkommen om de ikke kan oppføre seg. Noe enhver forelder sier til sine barn om andre som er stygge med dem eller sier mye diskriminerende ting om andre. Når en kan legge til at det er en menneskerettighet å alene, eller sammen med andre, dyrke sin religion (dvs: det er ingen som har lov til å stoppe å sitere fra Koran eller Bibel eller annet) - og når vi vet at mainstream muslimer i Norge har signert på et brev hvor jøder og kristne - i et eget punkt - blir fremhevet som bedre enn de som hører til andre livvsyn (utenom islam så klart) og en ser at det også er et eget punkt som ikke fordømmer hududpraksiser uansett (som avkutting av hånd) og sier det er (kun) lovlig for en muslim å støtte en nasjons interesser (der man bor) - så må alt dette ses i sammenheng med det som diskuteres her. Nemlig at saken som diskuteres...vel...disse mennene er ikke velkomne i våre land. Ferdig med saken. Og det har ingenting med det du sier å gjøre...som er å la dem drukne. Det har ingen av oss her noen gang sagt. Men det har du! takk skal du faen meg ha! (det siste her var en reaksjonsytring som jeg trekker tilbake).

!

Kommentar #36

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Islam og kulturberikelsen henger sammen

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Diskusjonen om hvor mye som skyldes Islam og hvor mye som skyldes kultur tror jeg vi skal være veldig forsiktige med å generalisere

Terror er en del av hverdagen i islamske samfunn.  Det er slettes ikke uvanlig å ha en drapsmann eller to i en familie - æresdrap og andre religiøskulturelle koder skal følges opp.   Det må og gå opp for oss i Vest at det ikke finnes noe som heter moderat eller radikal islam - det heter ISLAM. 

Det finnes ingen bok å følge for det som vi i Vest håper vil bli en virkelighet - at disse nyankomne skal anpasse seg oss og vår demokratiske hverdag med våre friheter og vår humane myndighetsutøvelse og rettspraksis - å ende opp som slappe og nærmest avloggede muslimer - for alt det IS og det som er innarabeidet i den islamske hverdagen har ankommet oss - reisende som har med seg en tanke om hersker og slave som ligger i islam. 

Det at dette skjer i Koln, Hamburg, Stuttgart o.s.v. er den del av vår nye hverdag som vi ikke har våknet for konsekvensene av.  Hvor var politiet og beredskapen - og hvis den ikke finnes for slike anledninger der unge menn tror at alt som er vandrende av hunkjønn er på deres meny enten de liker det eller ikke, så har samfunnet tatt til seg en endring av hverdagen der vi etter hvert vil gå over til å se terror og voldtekt som hverdagslig og knapt lette på øyelokket med mindre det dreier som noen i vår nærmeste familie eller omgangskrets.  Mutti uttaler at det tyske folk må se det som sannsynlig og nærmest naturlig at disse reisende vil utføre overgrep og andre straffbare handlinger, men ikke snakket om konsekvenser for disse som gjør dette eller hvordan det vil påvirke eller helst stoppe/bremse reisetrafikken. 

Selvsagt er det disse reisende selv som skaffer seg dårlig reklame - en reklame som og selvsagt følger med og spres på hele reiseflokken.  Naivitet og unnskyldinger er ikke det som hjelper hverken disse eller oss - eller kvinner.  Vi, som jeg har sagt uttallige ganger, må ikke ta inn mer enn vi som samfunn som helhet makter å få på plass slik at vårt nasjonale byggverk står seg.

Tengesdal og W.ahl - ta dere en tur innom Russia today - like det eller ikke.  Har vært i muslimske hjem og sett at denne kanalen står på.  Spurte de hvorfor?  Fordi den kanalen serverer nyhetene mest nøytralt - det er faktabasert og ikke tildekkende som vestlig formidling med agendaer.  Prøvde å problimatisere med at nå er vel ikke Russland akkurat nøytral i sine handliger, men det var tydelig at det var og Russland i krig er mer troverdig enn USA og Vesten.

Eller du kan se en god gjennomgang av dette tema fra Ezra Levant

https://www.youtube.com/watch?v=CScAkhiSmok 

Ja, hva skal vi lære våre døtre og kvinner under ?? til?  Vi vet jo at mange kvinner kan kampsport - mange går med pepperspray - mange går flere i lang, men hva hvis du er alene og du får en på slep .. nærmere og nærmere.  Her er hva en svensk kvinne gjorde.

https://www.youtube.com/watch?v=bfeZbxT4Cig

Kommentar #37

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Men det har du! takk skal du faen meg ha! (det siste her var en reaksjonsytring som jeg trekker tilbake). !

Helt på sin plass,( selv om det er trukket tilbake)!!

Kommentar #38

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Les det jeg skriver.

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Det siterte er akkurat det jeg ønsker å bekjempe. Her fremkommer hele essensen: Flyktningene/migrantene er ikke velkomne sier du. For jeg antar at du mener flyktningene/migrantene når du skriver "de". Og da sier jeg: Hva er alternativet?

(Kanskje vi er enige om at det ikke er noe alternativ å la dem drukne på veien, eller dumpe dem i Nordsjøen, et tjern eller noe annet holocaustpreget).

(Til nye lesere kan jeg opplyse om at jeg var to uker på Lesvos i høst og var med på å redde flere liv av "disse forferdelige menneskene").

"De er ikke velkommen til våre land når de oppfører seg som de gjør".

Skjønner du den setningen ?

Jeg sikter til de som ikke akter å bli integrert,men tvert imot forgriper seg på kvinner,og klager på mat,innkvartering og annet.

Alternativet er kontakt reaksjon med retur så fort det lar seg praktisere.

Det andre du skriver om å drukne folk aktivt er så sykt at det trengs seriøst at du skjerper deg radikalt !!! 

Kommentar #39

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Nå får du gi deg

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Du vet at jeg aldri har sagt at du har skrevet noe slik. Kanskje du bør lese min kommentar en gang til, og kanskje spesielt det siste ordet "Eller".

Spesielt ordet `eller`. Som kom til sist. javel. Har du glemt din overskrift med sitering fra Holt? Du fremstår som direkte falsk. Sorry. Holt, derimot, han fremstår som ekte.

Kommentar #40

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Hva er alternativet?

Publisert rundt 5 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Nemlig at saken som diskuteres...vel...disse mennene er ikke velkomne i våre land.

OK, greit nok med klar tale.

Hva er alternativet?
Hva vil du gjøre med dem som allerede har kommet til Norge og dem som fortsatt kommer?

Kommentar #41

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Tilleggsopplysning

Publisert rundt 5 år siden

lesetips:

jo, i det omtalte brevet som finnes på aftenposten (hvor muslimer tar avstand fra ISIS), så skumleste jeg i noen detaljer i de 24 punkter...og jeg merket meg at ett av dem handlet om at muslimer ikke bare kan sitere passasjer i koranen og argumentere utfra det uten å dra inn en lærd (som også har kompetanse i de arabiske språk)...dette vil selvsagt også ha den effekt, tenker jeg, at alle kritikere som gjør dette lett kan stemples for islamofober. Dette sporer meg til å tenke at en ikke kommer til å se så mye til muslimer som diskuterer islam på nettet framover, med et slikt råd. Det ser ikke ut som det er tilfelle med Koranen som med bibelen, som jo er ordet laget for enkeltindividet spesielt. I tillegg så var det muslimske talspersoner som forsvarte brevet - men .... overraskelse! - jeg la merke til at de brukte bare generelle vendinger som rettferdighet, godhet og mainstream. Der ligger visst mandatet. Case closed.

Kommentar #42

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Spørsmål

Publisert rundt 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Jeg sikter til de som ikke akter å bli integrert,men tvert imot forgriper seg på kvinner,og klager på mat,innkvartering og annet.

Alternativet er kontakt reaksjon med retur så fort det lar seg praktisere.

Da bør du faktisk skrive klart og tydelig hvem du mener. For svært mye av det du tidligere har skrevet går generelt mot innvandrerne (slik jeg oppfatter det). 

Enhver som bryter loven skal selvsagt straffes, og ja, returneres om det er mulig, så fort det lar seg praktisere. Selvsagt.

Interessant at du mener at de som er så frimodige at de klager på mat og innkvartering også skal returneres så fort det lar seg praktisere. De har altså ingen rett til å ytre seg om de eventuelt skulle bli dårlig behandlet.

Virker tilsynelatende som vi to er på to forskjellige planeter i flyktning/migrasjons-saken.

Er du enig i at den innvandringspolitikken (basert på stortingsflertallet) som nå etter hvert blir iverksatt er relativt bra, og forhåpentligvis vil kunne bremse opp en pr nå for stor innvandring? (jeg er)

Er du enig i at alle land i Europa burde fordelt flyktningene i forhold til landenes befolkning og økonomiske styrke? (jeg er)

Er du enig i at verdenssamfunnet (FN) helt har mistet kontrollen med det som burde vært løsningen; nemlig å hjelpe de fleste lokalt? (jeg er)

Er du enig i at EU's avtale med Tyrkia, hvor de overførte millionvis av Euro, kun var et falskt spill fra Tyrkias side? (jeg er)

Kommentar #43

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Der ligger en enorm stor fare i det å spre hat og frykt. De som legger seg på den linjen utgjør den største faren, og dette kan gå veldig galt dersom Europa ikke klarer integreringen.

Den største faren ligger i å omtale legitim kritikk som rasistisk, hatsk eller fordomsfull. Dette motvirker ytringsfrihet og den gode debatt. Vi vil aldri evne å skape god integreringspolitikk når folk kvier seg på å snakke åpent og ærlig om faktiske forhold, i frykt for å bli stemplet som ondsinnet. 

Når du antyder at Holt stiller seg likegyldig til at mennesker drukner, så er dette et effektivt forsøk på å totalt sverte en manns etiske ståsted. Holt demoniseres totalt, på fullstendig sviktende grunnlag. 

Det finnes intet i Holts kommentarer som tilsier at han ønsker at folk skal dø. Så hvorfor en gang antyde noe slikt? 

Dette er noe av det groveste, og mest uredelige, jeg har sett på VD. Moralsk sett er det du gjør ikke noe bedre enn reinspikka rasisme. 

Kommentar #44

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Svar.

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Er du enig i at den innvandringspolitikken (basert på stortingsflertallet) som nå etter hvert blir iverksatt er relativt bra, og forhåpentligvis vil kunne bremse opp en pr nå for stor innvandring? (jeg er)

Er du enig i at alle land i Europa burde fordelt flyktningene i forhold til landenes befolkning og økonomiske styrke? (jeg er)

Er du enig i at verdenssamfunnet (FN) helt har mistet kontrollen med det som burde vært løsningen; nemlig å hjelpe de fleste lokalt? (jeg er)

Er du enig i at EU's avtale med Tyrkia, hvor de overførte millionvis av Euro, kun var et falskt spill fra Tyrkias side? (jeg er)

Nå har vi fått en integreringsminister som er bra..og som har til hensikt å sette skapet på plass,og som har fått mye pepper for det fra de "gode" fra SV,Krf og Venstre spesielt.

 AP som faktisk satte i gang balletten..har begynt å klage ! på regjeringens sendrektighet i tilbakesendelsen av flyktninger....! :-))
Frp har hele tiden..alene..foreslått å hjelpe mer lokalt...og selvfølgelig fått kjeft for umenneskelighet og mangel på empati og det som verre er.
Fordeling er håpløst så lenge folk har dratt dit honningkrukken har vært størst..som i Norge,Sverige og Tyskland.
EU har aldri hatt kontroll på noe som helst...heller ikke i denne saken.

 

Kommentar #45

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden

Det er absolutt du som oppfatter Holt på denne gjennomført simple måten.

Kommentar #46

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Solveig A. Wahl. Gå til den siterte teksten.
Så er jeg veldig glad for at menn her i tråden er opptatte av å beskytte kvinnen. Ser frem til alle tråder der mennene i Norge går foran med et godt eksempel og arbeider/ argumenterer iherdig for at kvinner skal få halvparten av makten innen politikk, samfunn, økonomi, religion etc. Et perfekt signal til resten av verden! Først da får man til en fundamental endring i samfunnet.

Noen av oss liker å være kvinnestyrte, vøtt. Og stadig flere menn opplever det i praksis. Kvinnene har overtatt de viktige funksjonene i samfunnet. 

Jeg deler din bekymring for at man hetser innvandrere som gruppe. Overgrepene er alvorlige men jeg tror det riktige er å behandle dem som kriminelle handlinger og reagere adekvat uten å legge overtoner i det. Det vil innvandrere generellt lære av veldig fort. Så effektiv som jungeltelegrafen ser ut til å være blandt innvandrere sprer det seg fort at dette ikke er akseptabel adferd. 

Husker jeg ikke feil har vi også erfart tilsvarende hendelser på t-banen i Oslo i mindre skala, og enkelte andre steder. Det ser ut til å være et internasjonalt fenomen som oppstår fra tid til annen. Det er ikke lenge siden norske menn sluttet med tilsvarende adferd, og hver mai skrives det russeviser til avsynging i russebusser. Jeg har latt meg fortelle at disse visene ikke akkurat er ment som en høysang til kvinnen, men snarere et overdrevent fokus på utvalgte deler av henne. 

Vi er alle i mot overgrep og det bør reageres innen lovens rammer. Det er leit om dette skaper hat overfor mennesker i nød. Ubetenksomt av de som utførte handlingene, men dessverre forstår de ikke alltid andres reaksjonsmåter på forhånd. Så får de lære det på den harde måten. Vi må uansett hjelpe mennesker i nød, men korrigere uakseptabel adferd når den oppstår. Hat, forakt og oppgulp av den vanlige motstanden mot innvandring blir ikke edlere av at man har slike episoder på bakteppet, selv om det er en ripe i lakken for innvandrere som gruppe. 

Kommentar #47

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Den største faren ligger i å omtale legitim kritikk som rasistisk, hatsk eller fordomsfull. Dette motvirker ytringsfrihet og den gode debatt.

En god debatt oppstår når man kommer med gode løsningsforslag. Og det er stort sett fraværende, ikke bare i denne tråden, men i svært mange tråder på VD.

Det er veldig enkelt å kritisere! Det klarer de fleste.

Når mange nok kun kommer med kritikk uten å komme med reelle og gode løsningsforslag i innvandringsspørsmålene skapes der stigmatisering mot en hel gruppe mennesker som igjen medfører hat og frykt.

Kommentar #48

Arild Kvangarsnes

2 innlegg  4155 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
En god debatt oppstår når man kommer med gode løsningsforslag. Og det er stort sett fraværende, ikke bare i denne tråden, men i svært mange tråder på VD.

Det er veldig enkelt å kritisere! Det klarer de fleste.

Når mange nok kun kommer med kritikk uten å komme med reelle og gode løsningsforslag i innvandringsspørsmålene skapes der stigmatisering mot en hel gruppe mennesker som igjen medfører hat og frykt

En god debatt kjennetegnes av at en forholder seg til det som blir sagt. Her har du feilet. Du oppkonstruerer holdninger til din motpart, hvilket er dypt uredelig. Holt er ikke programforpliktet til å komme med løsningsforslag for å unngå demonsiering.  

Dette er altså ditt forsvar? Denne svertingen av en debattant legitimeres av manglende løsningsforslag? 

Virkelig? 

Du bør beklage, ikke presentere tøv.  

Kommentar #49

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Jeg etterlyser løsninger

Publisert rundt 5 år siden
Arild Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Det finnes intet i Holts kommentarer som tilsier at han ønsker at folk skal dø. Så hvorfor en gang antyde noe slikt?

Det er helt riktig!

Men der finnes heller ikke noen kommentarer som gir en løsning på hvordan innvandringen til Europa kan stanses. For den kan nemlig ikke stanses. Så lenge verdenssamfunnet (FN) ikke sørger for at det gis tilstrekkelig midler til konfliktenes naboland, eller at selve konfliktene tar slutt, vil strømmen av flyktninger til Europa fortsette.

Og vi har allerede en realitet hvor vi har stor innvandring til Europa. Og utfordringene må løses med løsningsforslag, ikke syting og negativ kritikk.

PS - Å antyde at jeg tror at Holt skulle ønske at mennesker dør er bare veldig tåpelig!
Jeg etterlyser løsninger! 

Kommentar #50

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Løsningen er som alltid..

Publisert rundt 5 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Jeg etterlyser løsninger!

ikke ta på deg større oppgaver enn du kan håndtere!  Her har vi kommet noe igang, men dette var tiltak som skulle ha vært igangsatt umiddelbart - og enda er de for puslete.  Islam kan vi gjøre lite med - antall reisende er det muligheter for å begrense.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere