Ole Jørgen Anfindsen

173

Seksuell trakassering som massefenomen - noe er alvorlig galt i Tyskland

På nyttårsaften ble flere titalls kvinner seksuelt trakassert av gjenger med innvandrermenn i Köln, Hamburg og Stuttgart. Dette er i følge tysk politi et nytt fenomen. Ordføreren i Köln har i dag hatt krisemøte om saken.

Publisert: 5. jan 2016

Politiet skal ha mottatt 60 anmeldelser fra kvinner som forteller at de ble utsatt for seksuelle overgrep i området rundt Kølns hovedjernbanestasjon på nyttårsaften, der mange mennesker var ute i gatene for å feire inngangen til det nye året. Nyhetsbyrået AP siterer byens politisjef Wolfgang Albers på at vitner skal ha forklart at overgrepene skal ha blitt utført av opptil 1000 menn, hvorav de fleste var av «arabisk eller nordafrikansk opphav». Det er Aftenposten som melder dette. I reportasjen kan vi også lese følgende (lenker i original).

Sitat:

Også meldinger om overgrep i Hamburg og Stuttgart
Det er også meldt om lignende hendelser i Hamburg sentrum. Ifølge Bild-Zeitung skal grupper med det som av vitner omtales som nordafrikanske menn ha ranet, trakassert og antastet unge kvinner på nyttårsaften.

- Noen jenter ble jaget som dyr. At dette kan skje i Hamburg gjør meg sjokkert, sier en 17-år gammel jente til avisen.

Politiet i byen sier de har fått inn seks anmeldelser, men gir samtidig uttrykk for at det trolig finnes flere ofre som ikke har tatt kontakt med politiet.

Focus skriver at det også er blitt meldt inn tilsvarende hendelser fra Stuttgart, der to 18 år gamle kvinner skal blitt omringet av en gruppe på anslagsvis 15 menn, som antastet kvinnene og samtidig stjal mobiltelefonene deres.

- Ikke noe vi har opplevd før
Politiet omtaler hendelsen i Köln som «kriminalitet av en helt ny dimensjon».

- Dette er ikke noe vi har opplevd før, sier Arnold Plickert i det tyske politiforbundet.

Politisjef Albers sier til nyhetsbyrået DPA at det er «en helt uakseptabel situasjon at slike forbrytelser blir gjennomført midt i byen».

I februar skal Köln arrangere sin årlige karnevalsfest, og innenriksminister Ralf Jäger i delstaten Nordrhein-Westfalen lover å styrke innsatsen mot denne type kriminalitet.

- Vil vil ikke akseptere at grupper med nordafrikanske menn samles for å trakassere kvinner seksuelt, sier Jäger, ifølge DW.

Den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung skriver at denne gruppen lenge har vært i politiets søkelys både i Köln og Hamburg for å ha ranet mennesker i sentrale deler av de to byene.

Ordføreren innkaller til krisemøte [...]

Sitat slutt.

Les reportasjen i sin helhet i Aftenposten. Se dessuten VG Nett, The Telegraph, The Daily Mail og Document.no (sistnevnte med en rekke lenker til andre, internasjonale medier).

Min kommenterar: Det er påfallende at dette fenomenet, som i følge politiet tidligere ikke har funnet sted i Tyskland, plutselig dukker opp i minst tre ulike byer på samme tid. Det er også påfallende at det har gått såpass mange dager før disse rystende opplysningene blir allment kjent.

Når hundrevis av unge innvandrermenn, muligens mer enn tusen, på denne måten viser sin forakt for vestlige verdier og det tyske samfunnet, samt for tyskere generelt og tyske kvinner spesielt, da er det et symptom på at noe er veldig, veldig galt.

Jeg har tidligere advart om at det er farlig å ta inn store grupper innvandrere der unge menn er overrepresentert, men en del politikere er tydeligvis av den oppfatning at det er ideologien som skal styre, uansett hvilke praktiske konsekvenser det etter hvert måtte gi seg. Dette gir grunn til bekymring.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #101

Greta Aune Jotun

199 innlegg  1181 kommentarer

Norge ut av Schengen!

Publisert rundt 5 år siden
Jan Hårstad. Gå til den siterte teksten.
det er noe alvorlig galt med den globalistiske krigen med å lage det universell utopiske multikulturelle Babel

Ja, nettopp det! Også Én-verden-organisajonen har trodd det var mulig å samle verden til ett - for da skulle det bli fred. Utopisk! Grensene er gitt oss til beskyttelse. Schengen-avtalen er godt nok bevis for hva grenseløse samfunn kan føre til. Norge bør si opp Schengen-avtalen!

Kommentar #102

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Rapport fra BBC

Publisert rundt 5 år siden

Fra BBC (mine uthevelser):

The mayor of Cologne has summoned police for crisis talks after about 80 women reported sexual assaults and muggings by men on New Year's Eve.

The scale of the attacks on women at the city's central railway station has shocked Germany. About 1,000 drunk and aggressive young men were involved.

City police chief Wolfgang Albers called it "a completely new dimension of crime". The men were of Arab or North African appearance, he said.

Women were also targeted in Hamburg.

But the Cologne assaults - near the city's iconic cathedral - were the most serious, German media report. At least one woman was raped, and many were groped.

Most of the crimes reported to police were robberies. A volunteer policewoman was among those sexually molested.

The pretty Christmas market and medieval setting may look idyllic, but at Christmas and New Year the area around Cologne Cathedral is a notorious danger zone when it comes to pickpockets and theft.

Now the sexual harassment, and in one case rape, of dozens of women has shocked Germany.

What is particularly disturbing is that the attacks appear to have been organised. Around 1,000 young men arrived in large groups, seemingly with the specific intention of carrying out attacks on women.

Police in Hamburg are now reporting similar incidents on New Year's Eve in the party area of St Pauli. One politician says this is just the tip of the iceberg.

***

Les mer i BBC-reportasjen Germany shocked by Cologne New Year gang assaults on women.

Kommentar #103

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Dette er rasisme

Publisert rundt 5 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
I grunnen ganske opplagt for oss i vår kultur selv om det av og til glipper der også, og de som kommer fra en annen kultur må få sin straff etter vår standard slik at de lærer hva som er rett og galt her.

Å tro at innvandrere er så inni granskauen dumme at de vet ikke forskjell på rett og galt. På detaljer kan det nok glippe men det er ikke det vi snakker om her.

Kommentar #104

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Gjerningsmennenes identitet

Publisert rundt 5 år siden

Det har blitt sagt fra flere hold at man må for all del ikke koble ugjerningene på nyttårsaften opp mot den pågående asyltilstrømningen fra Midtøsten. Så viser det seg altså at politifolk som var ute i gatene denne natten, kan fortelle en helt annen historie enn den offisielle; de fleste anholdte viste frem dokumenter som bekrefter at de nylig er kommet til Tyskland som asylsøkere.

Ingen vet nøyaktig hvilke av de anslagsvis 1000 innvandrermennene i Köln sentrum på nyttårsaften som faktisk forgrep seg på tyske kvinner, og hvilke av dem som nøyde seg med å skyte fyrverkeri inn i folkemengden, eller som var opptatt av å operere som lommetyver, eller som bare sto ved siden av og gliste mens kompisene krafset på damene, ... , eller hvilke som evt var helt uskyldige og ikke visste noe som helst om hva de andre innvandrermennene drev med i området der de selv også befant seg.

Dersom de intervjuede politifolkene snakker sant hva angår andelen av asylsøkere blant de anholdte, kan vi likevel, ut fra en statistisk vurdering, med svært stor grad av sannsynlighet (mer enn 99%, vil jeg tippe), konstatere at nyttårsskandalen i Tyskland faktisk har med asyltilstrømningen å gjøre.

Kommentar #105

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Syriske flyktninger mistenkt for gjengvoldtekt

Publisert rundt 5 år siden

translate.google.com kan være til god hjelp for de av oss som ikke lenger husker alt vi lærte av tysk på skolen. Men her fremkommer det altså at to jenter på hhv 14 og 15 år er blitt gruppevoldtatt av fire unge menn. De fire mistenkte og varetektsfengslede karene er alle syriske flyktninger:

Eine Gruppe junger Männer soll nach SWR-Informationen an Silvester in Weil am Rhein zwei minderjährige Mädchen vergewaltigt haben. Die Staatsanwaltschaft Lörrach hat sich dazu bislang noch nicht geäußert. Die beiden Mädchen, 14 und 15 Jahre alt, sind nach SWR-Informationen mehrfach vergewaltigt worden. Vier Tatverdächtige sitzen in Untersuchungshaft. Es soll sich um junge Männer aus Syrien handeln - im Alter zwischen 16 und 20 Jahren.

http://www.swr.de/landesschau-aktuell/bw/suedbaden/weil-am-rhein-offen bar-gruppenvergewaltigung/-/id=1552/did=16755784/nid=1552/1enesmd/index.html

Kommentar #106

Per Arne Brandal

147 innlegg  504 kommentarer

Hva foregår?

Publisert rundt 5 år siden

Ikke bare Köln. Men Stuttgart, Hamburg, Frankfurt og Bielefeld. Og Kalmar. Og Helsinki. Alle steder på nyttårsaften. Hva i all verden er det som foregår? I Helsinki var politiet på forhånd blitt tipset om at grupper av asylsøkere gikk med planer om å sextrakassere kvinner.

Aftenposten.no

Kommentar #107

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Sextrakasserier mot stort antal tonårstjejer i Kalmar

Publisert rundt 5 år siden

Ett större antal unga tjejer i Kalmar ofredades sexuellt under nyårsnatten och polisen drar nu paralleller till händelserna i Köln samma natt. – Det finns viss likhet, säger poliskommissarie Monica Oldin. Det er nettavisen Nyheter Idag som melder dette.

Kommentar #108

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Polis mörklägger asylsökandes kriminalitet – Vill undvika “högerextrem debatt”

Publisert rundt 5 år siden

Polisen i Tyskland anklagas för mörkläggning av omfattande kriminalitet som den dryga miljon asylsökande migranter som kom till landet 2015 gör sig skyldig till. Enligt tyska Bild och brittiska Daily Mail görs detta för att inte ge bränsle till en “högerextrem debatt”. Det er nettavisen Nyheter Idag som melder dette (lenke til DM i original).

Kommentar #109

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Tysk politi forsøker å dekke over innvandrerkriminalitet

Publisert rundt 5 år siden

German officials have ordered a cover-up of crimes committed by migrants to prevent causing alarm, a local newspaper has claimed.

Asylum seekers are being recruited across the country as cheap drug dealers as well as petty thieves, says German newspaper, Bild - the biggest daily paper in the country.

The paper accused the police of covering up the extent of migrant crimes in order to stop concerns among the general population.

Les mer om saken i The Daily Mail.


Kommentar #110

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Sekstrakassering også i Østerrike og Sveits

Publisert rundt 5 år siden

The massive influx into Europe of young, unaccompanied men will lead to a gender imbalance and more sex attacks like those seen in Cologne, a professor has warned.

Crimes such as sexual assaults and rape become more common in 'masculinised' societies, while women's ability to travel without fear worsens, Dr Valerie Hudson claims.

Her warning comes as police in Germany reveal the 'organised Arab or North African' sex gangs which terrorised more than 100 women in Cologne blocked officers from helping distressed victims.

The chilling police report describes women being forced to run through a 'gauntlet' of drunken men while officers themselves were mobbed by victims claiming they had been sexually assaulted.

But the problem is now believed to be far more widespread than initially thought.

Today it emerged identical sex gangs are operating in neighbouring Austria, while more than 150 woman across five German cities have reported attacks.

And in Switzerland, six women reported identical crimes in Zurich on New Year's Eve, while Finnish police intercepted information suggesting similar attacks were planned.

Les mer om saken i The Daily Mail.
Kommentar #111

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Why We Can’t Stay Silent on Germany’s Mass Sex Assaults

Publisert rundt 5 år siden

Maajid Nawas (som selv er muslim) skriver bl.a. følgende i The Daily Beast (lenker i original):

It reminded us all of the beginning of the end of the Arab Spring. In 2011, the celebratory crowds in Egypt’s Tahrir Square began giving way to organized street gangs who targeted and raped women out in the open. Perhaps this was a bad omen for things to come in the region.

Germany’s welcoming euphoria at receiving 1.1 million asylum seekers in 2015 may have just turned a similarly dark corner. More than 120 criminal complaints have been filed by women in Cologne who say they were subjected to public sexual assault or robbery, including at least two alleged street rapes, all in one night. The 400 men accused of being behind this mass attack formed coordinated rings around the women. They have been universally described as being of North African and Arab appearance. Police are examining Internet forums and chat groups on the working assumption that it is unlikely 400 men just met by accident.

Though this all occurred on New Year’s Eve, the absolute scandal is that we only found out about it five days later. Amid accusations that it deliberately covered the incident up in order not to spark panic, the public broadcaster ZDF was forced to issue an apology for failing to include the assaults in its main evening news broadcast. It appears that, as the authorities and the media were choosing between stirring up racial tension and these women’s rights, we were faced with a conspiracy of silence.

***

Les videre i The Daily Beast.

Kommentar #112

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

En oppdatering fra Die Welt

Publisert rundt 5 år siden

Die Welt melder at to tredjedeler av mistenkte som er anholdt, er asylsøkere:

Innenministerium: Zwei Drittel der Verdächtigen sind Asylbewerber

Bei zwei Drittel der von der Bundespolizei in der Kölner Silvesternacht festgestellten Tatverdächtigen handelt es sich nach Angaben des Bundesinnenministeriums um Asylbewerber. Die Bundespolizei habe 31 Verdächtige namentlich identifizieren können, sagte ein Sprecher des Innenministeriums in Berlin. Unter ihnen seien 18 Asylbewerber, deren Nationalität der Sprecher allerdings nicht aufschlüsselte. Insgesamt seien unter den Verdächtigen neun Algerier, acht Marokkaner, vier Syrer, fünf Iraner, ein Iraker, ein Serbe, ein Amerikaner und zwei Deutsche.

Kommentar #113

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

En oppdatering fra Der Spiegel

Publisert rundt 5 år siden

Der Spiegel melder at en rekke stjålne mobiltelefoner er funnet i flyktingemottak:

Nach den Straftaten vor dem Kölner Hauptbahnhof sind nach SPIEGEL-Informationen mittlerweile rund 200 Anzeigen eingegangen. Die Ermittler konnten einige der in der Silvesternacht gestohlenen Handys in Flüchtlingsheimen orten.

Kommentar #114

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Ytterligere dokumentasjon på at trakasseringen var planlagt

Publisert rundt 5 år siden

Blant de arresterte har politiet funnet to sextrakasseringshuskelapper med nyttige fraser som i norsk oversettelse blir omtrent «store bryster»,«jeg deg knulle», «jeg deg drepe» og litt til. Her er bildet av en av disse. Legg merke til at huskelappen inneholder arabisk oversettelse av tyske ord og uttrykk en god sextrakasserer bør pugge før han skal ut på byen.

Kommentar #115

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Ole Jørgen Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
Blant de arresterte har politiet funnet to sextrakasseringshuskelapper med nyttige fraser som i norsk oversettelse blir omtrent «store bryster»,«jeg deg knulle», «jeg deg drepe» og litt til.

Dette tror jeg også er spill for galleriet.

For selv om til og med den kvinnelige ordfører av Køln ser ut til å mene at kvinner skal endre på oppførsel og klesdrakt for å være tryggere, så har det slett ikke så stor betydning hvordan kvinner går kledd.

Menn med holdninger som dette til kvinner, trakasserer like godt kvinner som er såkalt "sømmelig kledd". Det viser jo f.eks. IS sin fremtreden. De voldtar like godt "sine egne", hvis de mener seg berettiget til det. Og disse kvinnene går ikke i miniskjørt og med synlig kløft.

Dette ligger nok dessverre på et helt annet plan og de fleste vet det nok selv om vi ikke har spesielt lyst til å innrømme det. 

Dette er endel av krigføringen mot den vestlige verden og den frihet som de er livredde for.

Ganske sikkert sterkt inspirert av forbildene, som mange vestlige liker å tenke at ikke egentlig er muslimer.

Like fullt er de rollemodeller for store deler av unge muslimske menn, for hva det vil si å være virkelig rettroende. Såpass rettroende at de til og med ser seg berettiget til å likvidere sin egen mor, dersom hun advarer.

Kommentar #116

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Enkelt...

Publisert rundt 5 år siden
Sissel Johansen. Gå til den siterte teksten.
Hvordan i all verden kan det ende opp med at en jente som er blitt utsatt for noe såpass traumatisk, selv skal bli stemplet som "rasist" av bekjente fordi hun etterpå reagerer med å bli redd når hun møter store grupper menn som ligner dem hun ble utsatt for på nattbussen?

...man holder med det hold, man har valgt sig og holder med det i tykt og tyndt.

Venstrefløjen holder med de dårligere stillede og da mørke mennesker er det gennemsnitligt og på globalt plan - ja, så holder man med de mørke - uanset...

Her et link til et foredrag om at helliggøre presumptive offergrupper:

https://www.youtube.com/watch?v=b86dzTFJbkc&app=desktop

Det medfører at man ignorerer alle andre moralske principper end hensynet til den foretrukne gruppe.

Derfor venstrefløjen er så racistisk - de har andre prioriteter end ikke at være det.

De holder med deres hold.

Kommentar #117

Tove S. J Magnussen

513 innlegg  2074 kommentarer

Ja, noe er alvorlig galt

Publisert rundt 5 år siden

med mennesker som tror at tukt betyr vold. Jesus sa; "Du skal elske din neste som deg selv. I Vårt Land (i dag) skriver man om alle landene som forherliger vold i barneoppdragelsen, bla.annet USA og England. Hvor er menneskerettighetene opp i alt dette?

Det er en synd og helt forkastelig at man denger og slår løs på små individer for at viljen deres skal brytes ned.

I tillegg har man sannelig sex med dem. Og så sutrer man når de voksne straffes og blir idømt  forvaring.

Nei, til sadister, pedofile og folk som lar følelsene sine gå ut over andre på en negativ måte,  er det bare en ting å si; Slutt med det !

Barna mister respekten for slike foreldre. De får store, psykiske problemer, de blir opprørske, personforstyrret, mister tillit til voksne, blir skadet og kan dø til slutt. 

Det står ingen ting i Bibelen om at kjærlighet betyr vold og tukt.

Er hensikten at de skal mure seg inne på rommet og ikke våge være med i samfunnet, bli mobbere(mobbet), så er de langt på vei allerede.

Hvis jeg noen gang møter vold og trakassering av andre her, eller i et annet land, griper jeg alltid inn uten å nøle. Det har skjedd mer enn en gang.

De skal ikke tro at dette kan foregå uten at det får konsekvenser for dem selv.

Sadisme og seksuell tilfredsstillelse hører ofte sammen.

Fysisk avstraffelse og sulteforing er en annen en kjent kobling.

 

 

Kommentar #118

Sissel Johansen

58 innlegg  6433 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Søren Ferling. Gå til den siterte teksten.
Det medfører at man ignorerer alle andre moralske principper end hensynet til den foretrukne gruppe.

Det er dessverre mye som tyder på at du kan ha rett, Ferling.

Det foregår direkte undergraving av dem som påpeker høyst synlige samfunnsproblemer.

På samme måte foregår det utfrysing og ufin stempling av dem som sier rett ut at de ikke er for det som skjer.

Kommentar #119

Nils Thomas Svendsen

3 innlegg  14 kommentarer

Hvordan kom vi hit?

Publisert rundt 5 år siden

Hva er mest skremmende; at det organiseres massive rasistiske seksuelle overgrep over landegrensene og mellom byer, eller at slikt faktisk kan skje spontant i flere land og byer uavhengig av hverandre....?

Kommentar #120

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Overgrep i stor skala

Publisert rundt 5 år siden

Har nå lagt ut her på VD dagens VL-innlegg Overgrep i stor skala.

Kommentar #121

Jan Isakson

3 innlegg  93 kommentarer

Lærepenge - gyldig myntenhet?

Publisert rundt 5 år siden

Er det allerede for mange frustrerte, unge, enslige muslimske menn i Europa, eller bør flere slippes inn? Jeg er overrasket over å lese at det finnes to svar på spørsmålet.... 

Kommentar #122

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Var overgrepene virkelig organisert?

Publisert rundt 5 år siden

BBC: «“What is particularly disturbing is that the attacks appear to have been organised.”»

Deutsche Welle: «Both Chancellor Angela Merkel and Justice Minister Heiko Maas condemned the assaults, the latter describing the incident as a "completely new dimension of organized criminality."»

Aftenposten: «Politiet [i Helsinki] var på forhånd blitt tipset om at grupper av asylsøkere gikk med planer om å sextrakassere kvinner og var derfor godt forberedt»

Når jeg (i likhet med bl.a. BBC og DW) er av den oppfatning at overgrepene som fant sted i Tyskland, Sveits, Østerrike, Sverige og Finland på nyttårsaften var organisert på en eller annen måte, så bygger det på den enkle observasjon at det i praksis er utenkelig at det skal være tilfeldig at et hittil ukjent fenomen manifesterer seg på likt i en rekke europeiske byer.

I tillegg ble det altså avslørt at asylsøkere i Finland hadde planlagt å begå overgrep (og på nyttårsaften ble det bekreftet at avsløringen faktisk hadde rot i virkeligheten).

Begrepet organisert impliserer imidlertid ikke at det hele har skjedd på ordre fra ISIL eller al-Qaida, eller noe annet i den dur. Organisert brukes her ganske enkelt som det motsatte av tilfeldig.

Kommentar #123

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Organisert versus emergent

Publisert rundt 5 år siden
Ole Jørgen Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
Når jeg (i likhet med bl.a. BBC og DW) er av den oppfatning at overgrepene som fant sted i Tyskland, Sveits, Østerrike, Sverige og Finland på nyttårsaften var organisert på en eller annen måte, så bygger det på den enkle observasjon at det i praksis er utenkelig at det skal være tilfeldig at et hittil ukjent fenomen manifesterer seg på likt i en rekke europeiske byer.

I tillegg ble det altså avslørt at asylsøkere i Finland hadde planlagt å begå overgrep (og på nyttårsaften ble det bekreftet at avsløringen faktisk hadde rot i virkeligheten).

Begrepet organisert impliserer imidlertid ikke at det hele har skjedd på ordre fra ISIL eller al-Qaida, eller noe annet i den dur. Organisert brukes her ganske enkelt som det motsatte av tilfeldig.

I en relatert VD-tråd har Atle Pedersen kommet med en meget interessant replikk til dette at overgrepene ser ut til å ha vært organisert. Han skriver (lenke tilføyd av meg): «Organisert betyr også en form for planlagt koordinering. Det i motsetning til emergent adferd, altså at gruppens adferd oppstår spontant og ikke styres av noen.»

La meg derfor presisere at når jeg har brukt organisert som motsetning til tilfeldig, da har jeg ønsket å inkludere adferdsmønstre som kan ha emergente aspekter ved seg.

Det er f.eks. fullt mulig at et lite mindretall av overgriperne faktisk hadde planlagt å trakassere tyske jenter/kvinner, mens mange av de innvandrermennene som også ble overgripere på nyttårsaften, kan ha reist inn til byen den kvelden uten en bevisst tanke om at de skulle begå overgrep (de kan f.eks. tenkes å ha blitt revet med når noen av de andre ga seg til å trakassere tyske jenter/kvinner). I så fall har vi en blanding av planlegging og emergens. At nyttårstragedien i Köln utelukkende skulle skyldes en kombinasjon av spontanitet og emergens (altså fullstendig uten planlegging), stiller jeg meg tvilende til.

Forøvrig kan det tenkes at noe av koordineringen mellom ulike byer i Tyskland og andre land kan ha skjedd på forhånd, men det kan også tenkes at det skjedde på direkten nyttårsaften (f.eks. ved bruk av sms). Det er i så fall også en form for organisering (og det gjør ikke det som har skjedd mindre alvorlig).

Kommentar #124

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Ole Jørgen Anfindsen. Gå til den siterte teksten.
At nyttårstragedien i Köln utelukkende skulle skyldes en kombinasjon av spontanitet og emergens (altså fullstendig uten planlegging), stiller jeg meg tvilende til.

Dette var min initielle hypotese, men funnene fra bl.a Finnland gjør at jeg også stiller meg tvilende til at det var helt spontant. Slik det ser ut for meg nå er at noen dårlige individer har planlagt å "ha det moro", og gjennom kulturelle og gruppedynamiske mekanismer har flere latt seg dra med (emergens).

>Forøvrig kan det tenkes at noe av koordineringen mellom ulike byer i Tyskland og andre land kan ha skjedd på forhånd, men det kan også tenkes at det skjedde på direkten nyttårsaften (f.eks. ved bruk av sms). Det er i så fall også en form for organisering (og det gjør ikke det som har skjedd mindre alvorlig).

Når det gjelder "koordinering" mellom byer så kan det være tilfeldig, eller idéene som førte til dette kan ha vært tenkt høyt på et eller annet forum på nett, og så har de blitt iverksatt noen mer eller mindre tilfeldige steder. Det er mange muligheter, men ikke så mye poeng i å spekulere når vi ikke vet og ikke har mulighet til å undersøke.

Kommentar #125

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Enig

Publisert rundt 5 år siden
Atle Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Slik det ser ut for meg nå er at noen dårlige individer har planlagt å "ha det moro", og gjennom kulturelle og gruppedynamiske mekanismer har flere latt seg dra med (emergens).

Dette ser for meg ut til å være en plausibel hypotese.

Kommentar #126

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Dagens Nyheter tatt med buksene nede

Publisert rundt 5 år siden

I en annen VD-tråd forteller Per Arne Brandal at Helge Øgrim, redaktør av Journalisten, skriver følgende på Facebook (lenke tilføyd av meg): «Når vi vet at overgrepene i Köln ble feilframstilt av politiet og underspilt av noen medier (ZDF har beklaget), er det unektelig interessant å lese denne framstillingen av hvordan svenske DN la bort solide tips om overgrep i fjor.»

Artikkelen Øgrim har i tankene, er denne: Så mörkade Dagens Nyheter omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm. Nu kan Nyheter Idag avslöja hur tidningen Dagens Nyheter medvetet mörkade omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm i samband med en konsert i Kungsträdgården i augusti förra året. “Blotta misstanken om att övergreppen ansetts som besvärliga att beskriva innebär ett svek mot de drabbade”, skriver tidningen själv om händelsen, nästan ett halvår senare.

Øgrims bemerkning om at dette er «unektelig interessant» fremstår som det sterkeste understatement jeg har støtt på hittil i 2016.

Samtidig er det ingen grunn til å bli sjokkert. DNs valg om ikke å fortelle om omfattende overgrep begått av asylsøkere/innvandrere mot svenske jenter/kvinner, føyer seg pent inn i et mønster som har vært tydelig i svenske medier i mange år. Men denne gangen er det altså ikke bare rykter eller en berettiget mistanke om at svenske medier samfunnsoppdrag overstyres av ideologiske overveielser; det ser ut til å være ganske så håndfaste bevis.

Og dessverre er det god grunn til å tro at dette bare er toppen av isfjellet.

Kommentar #127

Ole Jørgen Anfindsen

173 innlegg  2072 kommentarer

Diskusjonen videreføres nå i ny tråd

Publisert rundt 5 år siden

Diskusjonen videreføres nå i den nye VD-tråden Overgrep mot kvinner i stor skala. De som har fulgt denne tråden kan, for å unngå overlapp, gå direkte til kommentar #100 på den nye.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere