Verdidebatt

Tanker om en fremtid

100 år er et øyeblikk i historien. Store endringer har skjedd i den tiden når vi ser tilbake, og endringer vil komme.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En omtrent likelydende kommentar ble postet under en annen tråd, men den druknet i diskusjonen.  Men jeg har så vondt for å slippe en interessant tanke om et høyst sannsynlig scenario :

Det vil være interessant å  se en diskusjon om et Norge 100 år frem i tid, et land  med et flertall av organiserte muslimer som vet å bruke demokratiet til å skaffe seg makt. At dette flertall kanskje vil bestå av høyst splittede fraksjoner, sunni, shia og ahmadiyya er en diskusjon  for seg. Men de som kan kalles etniske nordmenn med sekulær eller kristen bakgrunn, hvordan vil de reagere når det fremmes demokratiske flertallskrav om at landet i økende grad må tilpasses islam ved lovendringer og vedtekter ? Vil demokratiet slå sprekker før vi kommer så langt ? Har vi noe land å sammenligne med ? Bosnia ? De russiske randstater ?

( La ikke  de "100 år" bli fokus i diskusjonen. Det kan gå 50 år med dagens påtrykk av flyktninger og familier som følger, om 200 år er vi der sikkert. Hvis ikke verden av til nå ukjente grunner vil bli et fredelig sted.)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt