Verdidebatt

Stortyrken og storkapitalen

Erdogan kjenner på tidsånden

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den velkjente islamist Erdogan, som i rollen som Tyrkias president fortsetter som århundrets Stortyrk, har nå offentlig og offisielt omfavnet Adolf Hitlers økonomiske politikk. Det rimer utmerket med islams eneste mulige måte å formulere økonomiske teorier på. Merkels reaksjon lar kanskje vente på seg, men hennes pinlige utgangspunkt er at det finnes en svær tyrkisk islamsk befolkning innen Tyskland som er under press fra hennes allierte Stortyrk for å godta hitlerismen.

Med sin propaganda for Hitlers såkalte planøkonomi har Erdogan allerede etter noen timer rukket å få kritikk fra borgerlige sjikt i Vest, som peker på Hitlers rasisme og brudd på menneskers naturlige retter. De nevner – foreløpig – ikke den tyske arbeiderklassens skjebne etter 1933, for det var forbudet mot frie forhandlinger mellom arbeidere og kapitalister som var hovedsaken for Hitler. Og denne grunnvollen i nazi-politikken ønsker borgerskapet, eller dets allierte blant politisk korrekte islamofile (PKI), selvfølgelig ikke å sette i fokus..

Det finnes nemlig en bred bevegelse på den borgerlige venstrefløyen som er ideologisk avhengig av teoriene til J.M. Keynes fra mellomkrigstiden, som de innbiller seg er ”progressive”. I virkeligheten er Keynes’ læresetninger tvillingsøsken til Hitlers praksis på det økonomiske felt. Keynes sluttet da også åpent opp om den i den tyske utgaven av sitt hovedverk fra 1936, med vekt på viktigheten av å regulere lønningene.

I Norge har vi bl.a. den såkalte ”tenketanken” Manifest, som åpent har erklært at den ønsker Keynes-løsninger over en bred fjøl. For å overleve økonomisk, er denne gruppen avhengig av jevnlige pengetilskudd fra reformistiske fagforeningsledelser, som tradisjonelt har utgjort den viktigste bøygen mot sosialistiske krefter i arbeiderbevegelsen. En viktig tapp i denne vanhellige alliansen er den politisk bevisstløse Leif Sande, forbundsleder i Industri Energi, som i sin tid var med på å privatisere Statoil og ledet eierforholdene i oljesektoren ut i kaos.

Slike organisasjoner innenfor Placebo-venstre har i dag sin profil og sin identitet knyttet til PKI-folk. Disse utgjør deres oppland i den borgerlige sirkusmanesjen. Uten konstant å kunne demonstrere sin godhet opp imot ”islamofobe” motkrefter, vil disse ”sosialistene” miste økonomisk goodwill, og da tar de gjerne litt små-hitlerisme med på kjøpet – om de nå er gudfedre i tyske mafia-miljøer eller seksjonsledere i Agenda.

Det skal virkelig bli interessant å se hvilken samrøre disse elementene kommer til å utvikle den nærmeste tiden, og hva for fraser de finner på for å skjule det de holder på med. En variant avtegner seg allerede: Hva med å hevde at verken hitlerismen eller islam egentlig eksisterer? Hva med å kalle hver og én et knippe (latin: fascio) av ”tolkninger”? Genialt – da er det jo ingen som kommer til å kunne skille dem ut. Og pengetilskuddene ligger klare – strødd utover forhandlingsbordene i det korporative Norge.

Bare les i vei:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/turkey/12077703/Turkeys-president-says-all-he-wants-is-same-powers-as-Hitler.html

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt