Verdidebatt

Alltid påkoblet

I dag våknet jeg med en inderlig takknemlighet over at vi, som troende, ikke ble overlatt til oss selv i vår vandring gjennom vårt jordiske liv. Ja, det er herlig å være frelst, født på ny og ikledd Den Hellige Ånd.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Guds sendelse av Ånden sidestilles med hans sendelse av Sønnen - Gal. 4:4-7 Men da tidens fylde kom, utsendte Gud sin Sønn, født av en kvinne, født under loven, for at han skulle kjøpe dem fri som var under loven, så vi kunne få barnekår. Og fordi vi er sønner, har Gud sin Sønns Ånd inn i våre hjerter, som roper: Abba, Far!

Vi, som er frelst, er løskjøpt fra lovens forbannelse og gitt inngang til en ny avhengighet der vi, som barn, er avhengige av Gud. Denne avhengigheten er sann frihet.

Jesus kaller Ånden "en annen talsmann" - Joh. 14:16 - og sidestiller ham dermed med seg selv og fremstiller det som en stor glede at Ånden skal komme - Og jeg vil be Faderen, og han skal gi dere en annen talsmann, for at han skal være hos dere evig.

Denne "annen talsmann" er ikke vår talsmann( advokat. trøster, hjelper, "tilkalt") overfor Faderen - det er det Jesus som er, men han er Faderens talsmann overfor oss.

Ved Den Hellige Ånd settes vi, som troende, inn i en forening med Kristus. Under Jesu jordeliv var disiplene hos ham - ved Ånden er vi nå i ham og han i oss.

Ved at Ånden føder oss som tror på ny, så etableres et nytt, umiddelbart gudssamfunn - vi blir gitt barnekår. Ånden er barnekårets Ånd.

"Alpha and Omega" - Israel and New Breed - nærmest en forsmak på himmelen.

Alltid nærværende - du har Gud i deg...og du og Han har samfunn med hverandre. Du er aldri ensom. Et av Guds forbundsnavn er Herren den nærværende. Du kjenner deg ikke lenger forvirret for du har en visshet om at han bor i deg. Den du er på innsiden er ditt virkelige jeg. Skriften sier at ditt innvendige menneske - eller hjerte - har øyne. Paulus ber om at ditt hjertes øyne skal åpnes, slik at du ser den herlighet, som bor i deg (som født på ny) og som finnes hos Gud og som er gitt til deg ved den Hellige Ånd (Ef. kap. 1 v. 17-18).

Ditt innvendige menneske har og ører, slik at du kan høre hva Ånden sier. Den har og munn, så den kan tale om for deg hva Gud har sagt. Gjennom den Hellige Ånd; den tredje personen i guddommen, åpenbarer Gud sin vilje for deg i ditt aller helligeste- i din ånd. På dette vis blir vi ledet av Guds Ånd.

Ved å ha samfunn med den levende Gud så det former det deg individuelt Som kristne har vi ulike tjenester. Derfor kan det godt være at noen mer enn andre har dette kall i seg til å ta vare på de utstøtte og de som ligger nede, mens andre har f.eks. evangelisering, menighetstjeneste eller rene administrative oppgaver.

I min hverdag - enten det er på jobb i barneverntjenesten eller når jeg tar f.eks. en tur ut - så er jeg alltid påkoblet.  Jeg håper jo at de fleste som tror kjenner seg slik, men jeg ble usikker.  Tenk hvis menigheten fungerte ut fra "alltid påkoblet".  Og for egen del - hvis "alltid påkoblet" kunne være frikoblet slik at de en møter i arbeid og kunne bli invitert og møtt på fritiden.

I jula feirer vi og Jesu fødel. Årsaken til at Jesus kom var at han skulle beseire Satan og gjøre ham maktesløs. Det som skjedde når mennesket ved Adam falt i synd var at foruten å dø åndelig, så ble det også en trell under djevelen. Djevelen stjal kontrakten som mennesket hadde fått av Gud. Mennsket havnet i åndelig fattigdom og død. Før syndefallet så fantes ingen sykdom. Så snart mennesket hadde fallet begynte sykdom, hat, opprør og alt negativt å manifistere seg. Det var djevelens natur som hadde kommet over mennesket.

Så kom Jesus. Han ble føst til denne jord avlet av den Hellige Ånd og født av jiomfru Maria og på denne måten ble han som det står i Hebr. 2, 14 og 14 : "Siden barna er mennesker av kjøtt og blod, måtte også han bli menneske som de. Slik skulle han ved sin død gjøre ende på ham som hersker ved døden, det er djelvelen, og befri dem som av frykt for døden var i trelldom hele sitt liv." Jesus hadde en jordisk mor og en himmelsk far.

Iblant tror vi at Jesus kom bare for å vise oss at han var Guds sønn, men det er ikke hele sannheten. Han var 100% Gud og 100% menneske. Jesus sier i Mark. 10,45 følgende om seg selv: "For Menneskesønnen har ikke kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv i løsepenge for mange."

Hva hendte på korset? Ikke noe menneske ...ingen humanisme...ingen nyåndelighet ..ingen pasifisme...ingen sosialisme..kunne løse mennesket ut ...Jesus kom for å dø. Rom. 6,23 sier at: "Syndens lønn er døden, men Guds nådes gave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre."

Altså kom Jesus, Guds sønn, som både var Gud og menneske. Han var 100% menneske og kunne derfor dø som menneskehetens representant. Han var 100% Gud og var derfor uten synd og kunne derfor død en stedfortrendende død...for deg ...og for meg. Han var uskyldig, men tok på seg alle andres synd; et syndoffer.

Slik er nå jeg - i takknemlighet over at vi i vår vandring gjennom livet har en mulighet til å være alltid påkoblet i relasjon med det guddommelige.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt