Dag Løkke

10

Gleđileg Jesú Jól

Min gode venn presten Pétur på Island sender denne hilsenen hvert år.

Publisert: 22. des 2015

Det har han gjort i 25 år nå. 

På kortene han skriver, står det trykt Gleđileg Jól, og så tilføyer han med sin egen penn navnet Jesús. Dette skjer hver gang. Hvert eneste år. Det er stadig nye kort, med den samme trykte tekst. Disse kortene kan brukes av både kristne og humanetikere. Men for Pétur er det ikke nok. Han må ha med navnet Jesus!

Det er så flott. Pétur er en fargerik prest på 60 år. Jeg har kjent ham fra han var en 28 år gammel ungdomsprest. Senere ble han ungdomsprest på alderdomshjemmet, som han selv kalte seg overfor vennene sine. Han er en moromann. Han gir hvert år ut en bok med mye tull og tøys. Men også med dypt alvor.

En viktig del av dette alvoret er for ham Jesus.

Også vi kan ønske hverandre en Gledelig Jesu jul!   

Kommentar #1

Dan Lyngmyr

210 innlegg  1187 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Min gode venn presten Pétur på Island sender denne hilsenen hvert år. Det har han gjort i 25 år nå. På kortene han skriver, står det trykt Gleđileg Jól, og så tilføyer han med sin egen penn navnet Jesús. Dette skjer hver gang. Hvert eneste år. Det er stadig nye kort, med den samme trykte tekst. Disse kortene kan brukes av både kristne og humanetikere. Men for Pétur er det ikke nok. Han må ha med navnet Jesus! Det er så flott. Pétur er en fargerik prest på 60 år. Jeg har kjent ham fra han var en 28 år gammel ungdomsprest. Senere ble han ungdomsprest på alderdomshjemmet, som han selv kalte seg overfor vennene sine. Han er en moromann. Han gir hvert år ut en bok med mye tull og tøys. Men også med dypt alvor. En viktig del av dette alvoret er for ham Jesus. Også vi kan ønske hverandre en Gledelig Jesu jul!

Ja uten tvil, det er dette som er gledesbudskapet !

Kommentar #2

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Også vi kan ønske hverandre en Gledelig Jesu jul!

Høres ut som en bra prest.

Ønsker deg også en gledelig Jesu jul!

Hyggelig å bli kjent med deg her på VD. Du forkynner om en god Gud og det liker jeg :-)

Kommentar #3

Werner Skaug

59 innlegg  1214 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Kul type, han presten. Gledelig Joule og et energirikt nytt år, Løkke! ;-)

Kommentar #4

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Ha en riktig godt og gledelig jol, og et fredfylt...

Publisert nesten 6 år siden

vintersolverv! Solen snudde nå i natt... solen hører også til mysteriereligionen om Messisas!

Jesus forklarer lignelsen om ugresset...

Menneskesønnen skal sende ut sine engler, og de skal sanke sammen og ta bort fra hans rike alt som fører til fall, og alle som gjør urett. Så skal de kaste dem i ildovnen, der de gråter og skjærer tenner.
Da skal de rettferdige skinne som solen i sin Fars rike. Den som har ører, hør!

Kommentar #5

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Fortsatt Gleđileg Jesú Jól!

Publisert nesten 6 år siden

Takk for gode kommentarer!

Til #4: Jeg tror vi skal være litt forsiktige med å tenke at det som "kastes i ildovnen" er mennesker. Jesus snakker her om det ugresset som er plantet av fienden, ikke om det som Gud har plantet. Alle mennesker er skapt av Gud, ingen er skapt av noen djevel. Vi skal derfor være forsiktige med å se noen sammenheng mellom "ugress" og mennesker. Det er ondskapen (i oss alle) som en vakker dag skal utryddes, ikke menneskene som Gud har skapt (Matt. 13, 36 - 43.)

La oss derfor flytte blikket på Jesus som ble menneske, og som kom til oss som barn i jula for mer enn to tusen år siden. Han kom fordi han ønsker å frelse alle mennesker! Fortsatt Gleđileg Jesú Jól ønskes derfor til Dan, Randi, Werner, Kjell og alle dere andre!

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere