Marianne Solli

19

Gravid 14-åring søker asyl

Kan vi vente oss flere gravide tenåringer fra andre land som asylsøkere?

Publisert: 9. des 2015

Andre land har andre skikker, og nå kommer det ektepar (med eller uten barn) fra blant annet Syria, der barnebruder ser ut til å være forholdsvis normalt. Er vi her i dette landet i stand til å takle disse (kommende) situasjonene på en verdig måte? Og hva blir da en verdig måte ... når faren er voksen og moren er et barn?

Jeg ser at der er opprettet asylmottak for svært unge gutter noen steder nordpå, men hvordan kan man klare å behandle gravide tenåringsjenter på en human måte?

Kronstadposten i Finnmark forteller om et ungt ektepar (han 23 år) med et barn under 2 år der moren, en 14-åring er gravid med sitt andre barn ... en svært uheldig familiesituasjon å forholde seg til for mottakerapparatet, som også viste seg å være ganske handlingslammet i første omgang. 

Jeg kjenner ikke til hvordan denne saken utviklet seg videre, men håper at denne unge jenta fikk god hjelp.

Kommentar #1

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Er det problematisk

Publisert nesten 6 år siden

Det sier seg selv at man her preventivt må skille familien. Mor og barn er i så måte en naturlig enhet og far må settes på sidelinjen men med besøksrett til sitt fødte barn. Mor må ellers skjermes og læres at hun har rettigheter og valg men også plikter. 

Så fremt barnet og mannen ikke har hatt seksuell omgang her i Norge spørs det om man i henhold til straffereaksjoner bør gjøre noe. Men har et seksuelt forhold forekommet må vi følge norsk lov.

Bofellesskap for mindreårige mødre med barn er nok ikke noe større utfordring enn bofellsskap for mindreårige generelt.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere