Verdidebatt

Signaler til verden

Å bosette og integrere alle flyktninger er vel ikke meningen ? Skal tusenvis av unge menn og etterhvert familiene bosettes og integreres her, mens våre ungdommer skal slåss og risikere livet for landet de kom i fra ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ingressen går primært på folk fra Syria.  Jeg regner med at eritreere som har rømt fra militærtjeneste i hjemlandet, samt økonomiske anker fra Afgahnistan skal ut igjen ganske omgående.

Flyktningene skal bosettes og integreres,  stat og kommune står ovenfor en stor utfordring.  De fleste  nyhetssendinger og aviser er fulle av stoff om det samme. Det skulle bare mangle. Når vi har gitt sterke signaler om at her er det både hjerterom og husrom for alle som har råd og anledning til  å komme, så må de jo også bli tatt hånd om.

Dere er velkommen og skal integreres ! Det er budskapet som fortsatt blir gitt, til de asylsøkerne som har kommet, og de som står på vent i alle land fra Syria til  Danmark - Sverige.  De som betaler reisehallikene store beløp, risikerer liv og lemmer for å vinne jackpotten - et liv i relativ velstand på Norges bekostning.

Bør ikke det sterke signalet være - dere skal få beskyttelse, dere som trenger det, men dere skal hjem så fort det er mulig. "Vi skal ta hånd om dere så godt vi  kan når dere er her. Men regn ikke med å å bli, for verden frigjør nå landet deres".

Signlene som gis er avgjørende for de som vurderer ei reise, og vil  mentalt forberede de som har kommet på den dagen de må returnere.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt