Verdidebatt

Den mørke ideologien II

Dette innlegget følger som svar på Vårt Lands stenging av tråden "Den mørke ideologien" av Robin Haug.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Robin Haug åpnet en tråd hvor han gir utrykk for sin misnøye med styringen av Norge, og statsapparatet som har åpnet for en storstilt demografisk endring av Norge, noe han opplever som "mørkt". Dette utrykker han som et svik mot det norske folk, og gir til utrykk for å gjøre lederskapet «fredløse». Han sier selv at han bruker sterke ord, noe som gjenspeiler det han føler. Den endringen av Norge som statsapparatet legger til grunn for fjerner noe av den tryggheten og freden vi føler. Derfor oppleves det som vanskelig. Og det må det være lov å utrykke! For hvordan skal vi kunne forholde oss til det om det blir forbudt å lufte det?

Om ytringsfriheten skriver Store Norske Leksikon: «Den er en forutsetning for demokrati – uten frie ytringer, ingen fri informasjon, ingen fri meningsdannelse og intet reelt grunnlag for demokrati, hverken gjennom individers informerte stemmeavgivelse eller mulighet for deltakelse i samfunnsdebatten.»

Jeg jobbet en gang som kundebehandler i Telenor. Det jeg opplevde der, var at mange av de kundene som var mest misfornøyd, er de som ble mest fornøyd bare de opplevde å bli hørt og tatt på alvor. At deres klage ikke ble avsluttet med å legge på røret, men ble tatt alvorlig, lyttet til og gjort noe med. Jeg hørte derfor alltid på klagemålet, da det er viktig å lyttet til folks klager. Det er bare ved å lytte til folks klager, man kan gi dem svar. Ofte trenger folk bare å få lufta sin frustrasjon også! Jeg vet ikke hvor mange ubekvemsord jeg fikk skylt over meg, før jeg kunne si: «Vel, jeg skjønner at du er frustrert, men det du sa der, det er ikke min feil. Men du har problemer med det, det forstår jeg, så da må vi finne ut hva vi gjør med det.» Når jeg sa noe som det, hørte jeg bare et sukk i andre enden – vedkommende ble hørt, budskapet nådde frem, og jeg inkluderte vedkommende og foreslo å samarbeide om å finne en løsning. Kunden var jo ikke sint uten grunn! Og når jeg forsto hvorfor han var sint, så tok jeg brodden av sinnet.

Det er derfor med stor forundring jeg registrerer at Vårt Land avsluttet Robin Haugs tråd med begrunnelsen: «Denne tråden kommer ikke til å gå noe sted, og blir derfor avsluttet.»

Det ble hengende i løse lufta.

Jeg kan bare forestille meg hvor sinna min Telenor-kunde hadde vært dersom jeg hadde vært så arrogant og sagt noe sånt og lagt på røret. Jeg tror ikke en sånn melding ville gjort situasjonen noe lysere for noen. Jeg tror personlig, moderator i Vårt Land dømmer Robin Haugs tråd utfra tidligere tråder og innlegg, for jeg ikke kan ikke se at det var nødvendig å stenge denne tråden.

Som svar på Haugs åpningsinnlegg i denne tråden skriver undertegnede et innlegg om FN’s overordnede ikke-utalte strategi om å utvanne nasjonalstatene til fordel for en ny verden hvor alle skal være ett. Sindre Rudshaug gir etter mitt skjønn et meget godt innlegg om kulturmarxisme, som svar på min påstand. Noe jeg satte pris på, da jeg aldri har hatt et navn for denne formen for politikk, før jeg fikk det av Sindre Rudshaug: kulturmarxister.

Så jo, jeg må virkelig si, at for min personlige del, har denne tråden gitt meg noe. Jeg er derfor uenig med Vårt Lands stenging av tråden.

Ironisk nok blir tråden stengt etter Robin Haugs siste kommentar om at norske medier flykter fra virkeligheten.

Med vennlig hilsen

Stefan Hallman

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt