Verdidebatt

Enhet i Gud

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når jeg leser om den enhet som Åpen Folkekirke snakker om, der de forlanger at de må vise enhet utad, er det ikke en enhet med Gud, men en menneskelig enhet. Det er ikke en guddommelig autoritet i det arbeidet de legger til grunn. Likevel så legger de til grunn veldig mange fine menneskelige verdier. Problemet er at Åpen Folkekirke underminerer Guds autoritet og Guds ord. De legger ikke frem Gud som en autoritet. De lar ikke Han være deres autoritet i det arbeidet de jobber med når de søker å få inn likeverd med mer i kirken sin. Men kan det likevel være Guds vilje at det skjer, ja, det er godt mulig. Men husk, for dere som er troende, selv om dette er Hans vilje, er ikke dette nødvendigvis det uttrykket Han ønsker Seg til å uttrykke Ham på jord.

Problemet er at Åpen Folkekirke har mistet kontakt med Gud, og bruker en annen kilde, den sprukne kilden, den som er laget av egne hender, og gjør dermed det som er ondt i Guds øyne.

De hevder også at Guds ord, altså Bibelen ikke lenger har den autoriteten som den en gang hadde, fordi ordene ikke lenger bærer samme verdi som den en gang gjorde. De sier blant annet at ordene ble skrevet på en tid, da samfunnet var annerledes enn vår, da kvinner ikke hadde slike rettigheter, mennene ikke kunne bo sammen osv. Paulus levde på en tid da slikt mest sannsynlig var svært lik vår, hvor kvinner nøt mange rettigheter, menn levde ut sin lyster, akkurat som kvinnene, så dette er ren løgn, han så dette både i Rom, og i Hellas. Han var en bevandret mann.

Dessuten skrev han om det i Romerbrevet blant annet. Og disse viste han var allerede fordømte av Gud, men han visste også at det fantes en utvei, fordi han var ett med Gud. Han var en mann som dessuten erfarte enheten i Gud, og søkte å bevare denne enheten i Gud, og talte om den, dette beskrev han også i sine brev.  Han kjente denne enheten, akkurat som Peter og Johannes kjente den, når de pustet inn den Treenige Gud Selv i Joh. 20:22

Så enheten er i vår ånd med Guds Ånd, Jesu Kristi Ånd, DHÅ, Ånden, Den livgivende Ånden som er Herren Selv, og som vi kan berøre når vi oppøver vår ånd. Når vi erfarer den enheten, er det fordi vi er i nærværet at Kristus som den livgivende Ånden, og vi får tilførsel av liv, evig guddommelig liv, fra Gud, og vi kan erfare dette mer i sammen med andre hellige når vi søker Gud sammen og sier amen til Guds ord i Bibelen, istedet for å utfordre den.

MVH

Rolf Larsen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt