Verdidebatt

Alt tyder på at det er over for det en av våre to som har endt opp som IS-gissel

IS hevder nå at de har drept det norske gisselet som de har hatt i Syria - Ole Johan Grimsgaard Ofstad som ble tatt som gissel i januar, men holdt skjult for norsk presse fram til at ble avbildet til salgs i magasinet til IS - Dabiq i

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

overgangen august september.  IS snakket sant den gang og det er dessverrer all grunn til å tro at IS snakker sant  også nå - og som vi i tillegg selv kan se,så tyder alt på det

Teksten under er:  "Above, Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, of Oslo, Norway, is purportedly shown following his execution. Norwegian Prime Minister Erna Solberg has confirmed that a Norwegian citizen was being held hostage by the Islamic State. Solberg said Norwegian officials have been working on bringing Grimsgaard-Ofstad home for some time, according to VG, calling it a serious and complicated matter. "The kidnappers have presented a series of demands and significant amounts of ransom money," she said. "We cannot give in and won't give into pressure from terrorists and criminals. Norway does not pay ransom."  Etter dette ble han lagt ut på salg.  For meg ligger det en statlig selvmotsigelse i bistanden gjengitt ovenfor.  Holdningen i bunnen er nok til å hindre en framforhandlet offentlig løsning, men løsninger kunne vært en miks av så mangt på bakrommet.

Den 10.09.15 skrev jeg denne kommentaren:

Vi hører på nrk at Ole Johan Grimsgaard-Ofstad har vært gissel siden januar 2015 solgt oppover i den "gesjeften", slik at han nå sitter i gul kjeledress og venter på sin skjebne, mens Norge snart oversvømmes av fortroppen som kan inneholde hvem som helst og hva som helst.

Hvem er så Ole Johan Grimsgaard-Ofstad? Våre promigrant Kristiansen - sier har Ole Johan satt seg selv i denne stilingen - vi får prøve å finne ut for timeglasset hans er i ferd med å renne ut og Norge har råd til mangt, men tydeligvis ikke å forhandle fram en løsning for en av Våre.

På facebook ser jeg at Kahrs har vært innom Ole Johan. Den 21. 01 skriver Ole Johan at han er i Idlib- "I finally made it" , så det er tydelig at han har ønsket å ankomme dette stedet. Han skriver at han skal til Hama imorgen. Det er over 4000 som har gitt sine likes til denn opplysningen.

18.01 legger Ole Johan inn en link til en nyhetsklipp med overskrift: "Turkey says No-fly Zone needed to protect Aleppo from Assad's forces"

Ole Johan har forut for dette noen innlegg som går på ytringsfriheten som leder oss fram til 18.01 der han delte Foreign Affairs sitt bilde "The majority of Syria's Islamist fighters claim to prefer democracy over an Islamic state". De påfølgende innlegg er preget av Charlie Hebdo.

Stopper der - men til herrene i Midt-Norge og Sør - har det egentlig noe å si om dette er en mann som ble drevet av sin masteroppgave eller andre intensjoner av mer politisk journalistikk - han er ihvertfall ikke godkjent av IS som annet enn salgsvare - jeg tenker at Erna og Brende-gutten skulle ha snakket med Israel - de vet å verdsette en jøde opp mot tusen arabere - ja, du kan jo ta en tlf. Kristiansen bare for å høre hva en nordmann er prissatt til i ISverdenen.

Vi gir ikke etter for krav, sier Erna. Nei vel - da vet vi det. Dette er vår nye hverdag. Kidnappinger kan skje hvor som helst i verden. Vi er salgsvare ut fra adresse - som noen er flyktninger - kanskje - ut fra adresse - andre garantert migranter.

Stordalen - hvor er du? Du er ikke offisiell norsk politiker. Slår du nummeret så kan du ordne en deal uavhengig av vår norske politiske holdning. Idag skal det samles inn summer til de vi ikke vet hvem er som oversvømmer vårt myndighetsapparat for denne bransjen. Hva med å bruke en brøkdel av denne summen - ta det gjerne fra migrantpotten og gi det til Stordalen slik at han kan finne mellommenn for dealen - kanskje vår mann i Larvik melder seg - slik at vi slipper å se en grusom snutt med en norsk mann i gul dress.

Vi lever nå i en hverdag der alt kan skje hvor vi enn går og hvor vi kan ende opp som gissel - vet da at du allerede da er så god som død - gjør deg rede selv som det selvsagt svir å vite at Norge ikke bryr seg nok til å finne en kreativ løsning - tenk om mulig fortsatt positivt om nasjonen, men trolig vil du aldri mer få oppleve neste 17. mai.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt