Fredrik W. H. Steensen

101

Til ettertanke

Dette bildet datt inn i PC'en min her forleden dag, Google+, og jeg mener det sier mer enn tusen ord. Mvh Fredrik

Publisert: 10. nov 2015

Jeg håper moderator lar det stå, finnes mange steder på nettet.

Kommentar #1

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Jeg tenker at nederste gruppe er en konsekvens av islam, ikke representative for islam.

Når det gjelder øverste gruppe så vet jeg ikke hva de er en konsekvens av, kan godt tenkes kristendommen er en medvvirkende årsak til oss og dem-tenkning der også. Det er andre eksempler på dette i historien, slik som katolikker og protestaner i Irland.

Jeg fritar på ingen måte kristendommen for dens medvirkning til grusomheter opp gjennom tidene, men i disse tider synes islam å være et langt større problem.

Jeg vet ikke så mye om KKK, men Fredrik eller noen andre kan kanskje bidra med kristendommens betydning for eksistensen av denn gruppen. Spiller faktisk kristendommen en viktig rolle for KKK, en rolle som kan sammenliknes med rollen islam spiller i den islamske stat?

Jeg vil legge til, dette er to ganske ulike situsjoner der begge har sammensatte årsaker. I den ene situasjonen er det for meg åpenbart at islam er en sterk medvirkende årsak. At kristendommen er en sterk medvirkende årsak til KKK står langt fra like klart. Men det kan bero på at jeg vet mindre om KKK. En direkte sammenlikning med en forventing om at konklusjonen burde være like for de to situasjonene fremstår meningsløs. De må vurderes individuelt som to ulike situajoner.

Kommentar #2

Fredrik W. H. Steensen

101 innlegg  846 kommentarer

Om KKK var kristne?

Publisert nesten 6 år siden

Hei Atle.

Klu Klux Klan sprang ut i fra det kristne miljøet i Sør-Statene i USA, og man hevder normalt at klanens medlemmer var og bekjente seg til den protestantiske kristentro. De var i utgangspunktet også anti katolske også, og i det hele imot alt som kunne true den hvite rases overlegenhet. De ble og blir betraktet som en terrororganisasjon som har sine røtter i kristen tro. Om jeg husker rett brukte de samme argumentasjon som boerne brukte i Sør Afrika, og brukte Bibelen som grunnlag for sin overbevisning.

KKK er i USA betegnet som en kristen terrororganisasjon fra midt i det amerikanske bibelbeltet, down south. Den andre og mest kjente periode i KKK's eksistens hadde det samme "mål" som IS, en egen KKK stat. Litt likt og samtidig forskjellig. 

Helt enkelt slik jeg har forstått det og husker det fra langt tilbake i tiden. 

Dermed er spørsmålet legitimt: Hvorfor er det KKK som former vårt syn på kristendommen, når vi lar IS forme vårt syn på Islam? Etter min mening er begge dele like feil

Mvh Fredrik

Kommentar #3

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Fredrik W. H. Steensen. Gå til den siterte teksten.
Dermed er spørsmålet legitimt: Hvorfor er det KKK som former vårt syn på kristendommen, når vi lar IS forme vårt syn på Islam? Etter min mening er begge dele like feil

Det at KKK er en kristen organisasjon, det er kjent. Men det betyr ikke automatisk at det er relevant, relevansen må vurderes ut fra situasjonen. Og det er kunskap nok om denne situasjonen når det gjelder KKK jeg ikke har. Men jeg kan gjerne si at konflikten mellom protestanter og katolikker i Irland var pga. kristendommen. Og jeg kan gjerne si at Westboro Baptist Church er en konsekvens av kristendom. Og jeg vil hevde IS, mange konflikter mellom sunnier og shiaer, brutale straffer av ateistiske blogger i Saudi arabia har islam som årsak.

Det er ikke slik at religion alltid er relevant årsak, eller aldri er relevant årsak. Derfor kan man ikke forutsette at man skal nå samme konklusjon om religionens relevanse for IS som for KKK. 

PS! Bare så det er klart, jeg mener verken KKK eller IS er representative for sine religioner. Men jeg mener religion er en viktig årsak i mange tilfelle, slik som IS.

Kommentar #4

Fredrik W. H. Steensen

101 innlegg  846 kommentarer

Nettopp det.

Publisert nesten 6 år siden

God morgen Atle.

Jeg håper du har hatt en god natt. 

Saken er vel den, ingen vil definere hva kristentro går ut på ut i fra terrororganisasjonen KKK. den med kristent opphav. Spørsmålet er vel hvor mange, også her på Verdidebatt lar IS(IL) definere hva Islam er, siden IS også har sitt opphav i en religion. De er begge avarter. Vi kan ikke la et lite mindretall et utskudd, definere hva religionene står for. 

Slik forstår nå jeg bildet og tolkningen er vel ganske grei.

Ha en fortreffelig dag :-)

Mvh

Fredrik

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere