Verdidebatt

Bondevik og Hareide - de nye idoler for sosialistene?

Klassekampen har Hareide som viktigste sak i artikkel: "Beredt til å trosse Frp." Vi har undret oss over hva som har skjedd med Hareide siden Merkel inviterte til migrantinvasjon, men vi skjønner nå mer og mer at han bare er politisk løpegutt for

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

en Bondevik som maner for at Frp ikke skal være en del av det politiske forliket om migrantene.  Den tidligere statsminister har tydeligvis glemt hva det vil si å sitte i regjering der Frp bl.a. har statsråder på viktige områder som finans, justis og integrering.

Godhetsnaivistene frontes bl.a. av Krf og ingen andre enn Frp har tydelig tatt til orde for innstramninger og tiltak for å snu migrantstrømmen.  3 mnd har nå gått siden demningene brast fullstendig og Europa oversvømmes av folk som vi ikke vet hvem er eller hvor kommer fra har satt seg i bevegelse for selv å velge ut hvor de vil flytte inn.  Ingen har pr. idag funnet STOP-knappen og alt tilsier at dette vil fortsette inntil Europa som helhet og Norge som nasjon velger å våge en politikk som grenser til det inhumane.  Hvis ikke vil dette fortsette i det nærmest utømmelige med de konsekvenser det gir.  Dette har hverken Krf eller Frp noen politisk styring på, men signalene som blir gitt poltisk fra nasjonen Norge blir fanget opp av både migranter og industrien bak disse.

Regjeringen foreslår blant annet å omdisponere 4,2 milliarder kroner fra bistandsbudsjettet til tiltak her hjemme – noe KrF-leder Knut Arild Hareide omtaler som «uaktuelt». Samtidig har Frp gjort det klart at dersom partiet ikke får betydelig gjennomslag for innstramminger i asyl- og innvandringspolitikken, vil partiet måtte gå ut av regjering.

Her er vi da ved stridens kjerne og Krf og Frp er tydelige på at dette er vinn eller forsvinn.  Jo, Krf kan sikkert politisk mene det de sier og vi som har fulgt godt med partiet over år har vært urolig for vinglingen som såkalt sentrumsparti.  I den tid jeg stemte på partiet - et drøyt tiår tilbake, så var det så uvisst hvor de ville legge seg blokkmessig at jeg tok kontakt med fylkeskontoret - ble roet ned med at disse sosialistiske utspillene bare var å ta som en del av det politiske spillet - og at partiet ville legge seg til sjuende og sist der det i utgangspunktet den gang ble antatt - å ligge i sentrum.

Nå har partiet beveget seg i sosialistisk retning og det skjer koblinger som vi aldri tidligere kunne tenke oss - sett ut fra den kristne grunntanke - der f.eks. SV og Krf finner hverandre i byråd her i Bergen.

Nå er det gjerne ikke mye annet enn grunntanken som skiller en del av det Krf og SV bedriver av politiske utspill bortsett fra at man en gang trodde at Krf hadde med visdommen fra grunntanken inn i det politiske landskap, mens SV hadde mye av det samme,- men hentet fra en annen og mer religionsfiendtlig ideologi - men det er tydeligvis ikke så farlig lenger bare islam vokser seg stor og ukontrollerbar inn i hverdagen vår.

Krf har fått samme tonen i språket mot Frp som muslim-light Tajic kan prestere. Vil Krf at Frp skal vokse til SD høyder, så kan de bare fortsette å sende paria-kortet - det hjelper hverken migrantene eller verdens virkelige flyktninger et døyt. Hareide og Grande burde sammen med SV og MDG stilles i den nasjonale gapestokken i minst ei uke som advarsel for sine bidrag til nasjonal splittelse.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt