Robin Haug

127

Hvorfor sensurerer Verdidebatt?

"Dette innlegget eksisterer ikke" ble jeg informert om når jeg etter aftensmåltid skulle klikke meg inn på eget innlegg. Hvorfor tillater Verdidebatt seg en praksis hvor innlegg og hundrevis av kommentarer slettes uten så mye som en liten notis?

Publisert: 31. okt 2015

Med forbehold om at det hele skyldes en teknisk glipp. 

Jeg kunne godt anta at slettingen, hvor innlegget som var mest lest og debattert, som hadde langt over 100 kommentarer, og masse "likes" og "Facebook-likes", kunne være utslag av en av moderatorenes litt burleske form for humor. Innlegget som eksisterte, var plutselig søkk vekk, attpåtil med klar beskjed om at innlegget, som eksisterer, "eksisterer ikke." Det kunne ses som et særlig artig påfunn overfor en som nettopp i innlegget hadde foreslått å drøfte hvorvidt man burde forby islam på grunnlag av islams politiske karakter, dette sett i sammenheng med at bestemte politiske organisasjoner mange steder i Europa er kriminalisert, men også i sammenheng med det nye juridiske grepet "hatecrimes." 

Så kunne jeg liksom selv få smake! 

Jeg vet ikke. Det er så mye rart som skjer for tiden. Befolkningene i Europa er sterkt polarisert over en innvandringspolitikk som mange opplever som en svært reell trussel. 

Jeg tror kanskje moderator har fått noen klager på innlegget. Så har han liksom valgt å bare få innlegget til å "forsvinne." Ikke et pip underveis. Innbakken min er tom for post fra Verdidebatt. 

Etterhvert som sekundene går, forsvinner de ulike indikasjoner for at innlegget og alle kommentarene en gang faktisk eksisterte. Jeg har tatt skjermbilder. Det må man i disse tider gjøre hvis man ikke er helt teflon-PK. Og hvis man mener noe med det man skriver. 

Hva kan forklaringen være på slike forsvinningsnumre? Er Verdidebatt begynt å trylle? 

Kommentar #151

Rolf Larsen

19 innlegg  3052 kommentarer

start en ny tråd

Publisert nesten 6 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Du har ikke lest innlegget,og da bør du gå stille i dørene.

Det finnes en rettferdighetssans som fortsatt ligger i ryggraden hos mange mennesker,og da blir snakk om "stormannsgalskap" "og denne tråden burde vært død for lenge siden" et forsøk på å overkjøre andres behov for å få fram sin mening.

Om dette er rettferdig, hvorfor blir den slettet for generalisering av en folkegruppe? Hvorfor snakke om slettingen, og skrive side opp og side ned om slettingen, når dere egentlig vet at det VL har gjort er riktig? Er det rettferdig? 

Ja angrip meg for ikke å ha lest det opprinnelige innlegget, men jeg egentlig nøytral her, forsøker egentlig bare å gi en forklaring til hvorfor den ble slettet. Slik jeg forstår var det også riktig, noe jeg føler bekreftet av hva Morken skriver i #99, les eller min respons til Georg Bye-Pedersen i kommentar som også kan tjene som ytterligere svar til deg.

MVH

Rolf Larsen

Kommentar #152

Tore Olsen

24 innlegg  5415 kommentarer

Konklusjon

Publisert nesten 6 år siden
Pål Georg Nyhagen. Gå til den siterte teksten.
Når en hel tråd inkludert absolutt alle innlegg uansett saklighet og relevans fjernes brått, og det helt uten noen form for begrunnelse, så oppstår det spørsmål. Enhver forstår at det altså i dette tomrommet oppstår undring og spekulasjoner i etterkant. Dette burde vel moderator ha forutsett?

Noen med mer makt enn moderator har gitt sitt direktiv. Eller, en moderator med mer makt enn "vårt land" har vært på jobb.

Kanskje litt ekstremt?

Kommentar #153

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Glem det

Publisert nesten 6 år siden
Rolf Larsen. Gå til den siterte teksten.
men jeg egentlig nøytral her, forsøker egentlig bare å gi en forklaring til hvorfor den ble slettet.

*

Kommentar #154

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Positivt og negativt

Publisert nesten 6 år siden

I motsetning til noen andre i denne tråden så leste - og kommenterte jeg det slettede innlegget til Haug. For å ta det negative først (jeg har jo for vane å være kritisk) så syntes jeg at tittelen på innlegget ikke var helt godt da det var et åpent spørsmål om hva vi skal gjøre med forrædere. ”Vi” er problematisk og ”forræder” er problematisk og jeg husker at jeg håpet at Haug skulle respondere på Johannessens spørsmål i den tråden, ang hva han la i forræder. Jeg kan ikke huske at Haug besvarte dette. Jeg kommenterte likevel i den tråden fordi jeg la merke til at Haug snakket om tenkning (og om kjærlighet). Jeg skjønte hva han mente fordi jeg har lest et annet innlegg av ham tidligere som handler om tenkning (eller mangel på tenkning). Jeg linker det ved her for de som ønsker å lese:

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat7/thread321087/#post_321087

 

Det jeg savnet i det slettede innlegget var reelle eksempler, ikke kun voldelige/dødelige islamske ekstremister (som de aller fleste tar avstand fra). Derfor sporet jeg – via tenkning – over til at islamsk råd Norge arbeider/t for at offentlige sykehus skulle tilby omskjæring av guttebarn. Noe barneombudet er imot. Dette er eksempel på mangelfull tenkning (altså omskjæring av forud på penis på guttebarn) da kun ett perspektiv er blitt tatt hensyn til: den voksnes religiøse ønske. Jeg mener dette strider med religionsfriheten og retten til å skifte religion senere. Å bruke ordet forræder om f.eks. norske myndigheter i denne saken er et hardt ord, ja, men er mulig å bruke. Og det er jo sånn at retten til å skifte religion ikke står særlig sterkt i islam eller blant muslimer flest her i verden. Jeg la ved noen sitater (la ved en link) fra hjemmesiden til IRN hvor det stod at de arbeider for omskjæring på norske offentlige sykehus. Dette betyr at de arbeider politisk og de går over i noe annet. Så vil det skje at de kan bli behandlet på samme måte (av media) som politikere og politiske partier blir behandlet. Og det inkluderer også å bli karikert – slik seriøse medier karikerer politikere hver dag. Jeg husker at Haug sa at han skilte mellom islam som organisert religion og personlig islamsk tro. Dette er jeg enig i – men jeg heller nok mer til at det er greit at religiøse (trossamfunn) ytrer seg politisk, men at da må de også tåle samme spill som det politikere/politiske organisasjoner må tåle. Å ville forby islam er jeg imot. At folk assosierer dette med å forby muslimer forstår jeg - det er en rimelig naturlig reaksjon for muslimer må til for islam.

Når det gjelder weekend/ferie anonyme moderator(er) så er det ikke første gang det er blitt gjort en feil. Men slik jeg ser det så er det ikke denne som er hovedproblemet. Jeg tør ikke si mer om dette.

Kommentar #155

Johannes Morken

444 innlegg  937 kommentarer

Strek sett

Publisert nesten 6 år siden

Nå er denne tråden komen til vegs ende. Eg går ut frå at deltakarane har minst like store spørsmål å drøfte. Dette er eit forum ved vidt rom for debatt. Men det er også Vårt Lands forum for redigert debatt.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere