Verdidebatt

Ny ordfører i Oslo

I går ble det gjort kjent at det er klart for ordførerbytte i Oslo. Personen som skal overta ordførervervet får en viktig rolle i å videreføre Fabian Stangs varme og inkluderende holdning overfor hele befolkningen inne i hovedstaden.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Men nå med et annet politisk fortegn. Vi har fått Marianne Borgen fra SV. Marianne Borgen har lang erfaring fra politisk styring. Hun har årelang erfaring fra Oslo bystyre og hun har sittet i forskjellige komiteer opp igjennom årene. Hun har også erfaring fra styre i Aker universitetssykehus og har vært dypt involvert i arbeid for REDD BARNA. Hun har også vært faglig leder i Barneombudet. Når det gjelder utdanning så er ikke merittlisten like stor, så vidt jeg er kjent med, men hun oppnådde i hvertfallcand. sociol med embetseksamen i sosiologi fra Universitetet i Oslo fra 1979. I Cand. mag -graden hadde Borgen fagene sosiologi, historie og tysk. Sammenlignet med Fabian Stangs utdanning, som er utdannet først som lærer, deretter som jurist – og med hans arbeidserfaring som advokatfullmektig, politifullmektig og advokat så stiller ikke Marianne Borgen like sterkt som han, men hun har andre fag i bagasjen som er nyttige og viktige. Borgen er i dag 64 år og er en fra før av kjent SV-politiker.

Jeg skulle helst sett at Fabian Stang fortsatt kunne ha hatt ordførervervet. Men slik ble det ikke. Når et bytte først måtte skje så er jeg positiv til Marianne Borgen fordi SV ser ut til å representerer en felles vei for MDG og Ap å gå på. Oslo er ikke klar for Shoaib Sultan og siden Raymond Johansen vil bli leder for byrådet så kunne det bli litt mye med en Ap ordfører i tillegg.

Det blir spennende å følge byutviklingen i Oslo framover og mitt håp er at SV og MDG ikke skal glemme bort dyrevelferd. Her har disse partiene mye til felles – i tillegg til sine miljøengasjementer. Så håper jeg at politikken blir intelligent håndtert og at fagkunnskapene er i orden på venstresiden og at døren holdes noe på gløtt til andre sentrumspartier og ja, til alle partier.

Masse lykke til, Marianne Borgen. Gratulerer med ordførervervet!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt