Verdidebatt

Kirkevalget - neste gang

Om fire år er det kirkevalg igjen. Det er ikke sikkert jeg lever da, men jeg ser det for meg omtrent slik:

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da har en ny gruppe i kirken funnet ut at det er behov for endringer i kirkens teologi.  Hvor mange av kirkens medlemmer tror egentlig på jomfrufødselen?

Ærlig talt. Vi lever i 2019. Vi vet at slikt ikke kan skje.  I motsetning til den forrige saken, den i 2015, har vi til og med biologien på vår side. Vi som ikke tror på jomfrufødsel organiserer oss.

Vi prøver først å få innflytelse på nominasjonskomiteens lister. Deretter lager vi nye, alternative lister til valg av bispedømmeråd over det ganske land. Alle kandidater til bispedømmeråd og menighetsråd må skrifte offentlig om sitt syn på jomfrufødselen. Vi får til en skikkelig PR-kampanje og får flest mulig av medlemmene til å stemme.

For vi har jo en folkekirke der demokratiet skal bestemme. Og en moderne norsk folkekirke må jo gjenspeile det norske folk sine holdninger og meninger. Det er sikkert noen rike onkler som vil sponse oss fordi de heller ikke tror på jomfrufødselen.

Og igjen er det en sak der vanlig folk føler at deres stemme utgjør en forskjell. Hvor alternativene er så klare og tydelige. Ja eller nei til jomfrufødsel. Nå skal de gammeldagse, konservative mørkemennene i kirken jommen få vite hvor de hører hjemme. På museum. Vi er moderne og må følge med i tiden.

Og slik går no dagan og åran i Den norske kirke.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt