Verdidebatt

Det klassiske ekteskapet

Levende folkekirke har i dag en helsides annonse i Vårt Land om ekteskapet mellom mann og kvinne. Det meste der kan vi være enige om. Men det er ikke riktig at kirken vil komme til å endre hele sin skapelsesteologi om ekteskap, familie og barn.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ordene i Første Mosebok 1, 27 om at Gud skapte oss som mann og kvinne, vil ikke bli endret i liturgien for inngåelse av ekteskap mellom kvinne og mann i kirkene våre. De vil bli beholdt uansett utfall av årets kirkevalg.

Jeg har møtt flere som har vært bekymret for dette. Vil ordene i 1. Mos. 1, 27 bli fjernet? Skal alt bli helt likt nå? Skal vi ikke lenger få ha et tradisjonelt ekteskap? Blir det fra nå av helt likegyldig hvilke kjønn vi har?

Det tradisjonelle ekteskapet blir beholdt. Det er ingen grunn til å frykte noe annet. Om Kirkemøtet i neste periode kommer til å åpne for vigsel av homofile og lesbiske, blir dette en tilleggsordning,  ikke en erstatning.

Jeg har undersøkt dette spørsmålet med fire kirketopper, to av dem tilhengere og to av dem motstandere av  kirkelig vigsel av likekjønnede. Det er samstemmighet mellom disse (tre av dem er biskoper) om at ordene fra skapelsesberetningen vil blir beholdt for det tradisjonelle ekteskapet. Uansett hva som ellers vil bli vedtatt i Kirkemøtet.

Vi får med andre ord ingen ny lære om ekteskapet i Den norske kirke. Vi som har vokst opp med det tradisjonelle synet at ekteskapet er mellom mann og kvinne, kan slappe helt av. Dette blir ikke endret.

Det blir bare åpnet for at også homofile og lesbiske kan få lov til å elske et annet menneske, i et livslangt forhold, i ordnede former, med innstiftelse innenfor kirkens rammer.

Vi kan derfor med stor frimodighet gå til stemmeurnene på søndag og mandag og stemme på den lista som vi ønsker å støtte. Åpen folkekirke er ingen trussel mot noe av det vi har vokst opp med og er glad i!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt