Marianne Solli

19

Sminkede babyer og småbarn i USA

Går det for langt?

Publisert: 7. sep 2015

Jeg kom tilfeldigvis inn på et program på TV, der mødrene doller opp ungene sine etter alle kunstens regler, for at de skal bli mest mulig attraktive. Stakkars unger, som blir opplært til å se så kunstige ut allerede som babyer. Håper at ikke denne trenden kommer hit også. 

Kommentar #1

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Marianne Solli. Gå til den siterte teksten.
Håper at ikke denne trenden kommer hit også.

Ligger mye penger i dette der borte tror jeg... Og derfor har jeg liten tro på at dette blir noen trend her...

Folk får holde på med hva de vil hvis det ikke går ut over andre tenker jeg, og her er jeg faktisk ikke så sikker på at dette blir oppfylt... Virker som det er mødrene og ikke barna som er pådriverne i dette cirkuset...

Kommentar #2

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Mye penger

Publisert over 6 år siden

der sa du det. Jeg synes det ser helt forferdelig ut med løse negler, parykker og løse vipper på alminnelig søte barn. De konkurrerer i forskjellige aldersklasser, fra de helt små, som må bæres inn og ofte protesterer høylydt. Og så sitter der et panel, som bestemmer hvem som er mest dollet opp, og derved blir best i sin klasse. Ganske motbydelig, og cirkus passer godt som betegnelse. 

Kommentar #3

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Et klart overgrep mot barn

Publisert over 6 år siden

Jeg er enig med Marianne i dette. Dette er et overgrep mot de små barna. De blir fratatt en naturlig og sunn oppvekst. De får ikke leke som andre barn uten bekymring for eget utseende og hvordan de ellers kan bli vurdert av omgivelsene. Det må være svært skadelig å bli utsatt for et slikt kunstig press i så ung alder. Vi vet lite om hva dette kan gjøre med dem som mennesker, både nå og senere i livet. Men vi forstår at det skader dem. 

Jeg tror også som Hans Petter at dette neppe blir noen trend i Norge. Det må vi i alle fall håpe at det ikke blir. 

Men jeg vil ikke si at "folk får holde på med hva de vil hvis det ikke går ut over andre" (#1). Det disse foreldrene gjør, går jo nettopp ut over andre. Det går først og fremst ut over deres egne barn. Dernest går det ut over andres barn. 

For barna er ikke foreldrenes eiendom som vi kan bruke for å tilfredsstille egne behov. Barna er ikke "ting" som vi voksne kan bruke for selv å få oppmerksomhet eller berømmelse. Dette påvirker også mange fjernsyns-seere, her er det også svært mange barn, som blir sterkt påvirket i negativ retning av dette hysteriet.

Kommentar #4

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Men jeg vil ikke si at "folk får holde på med hva de vil hvis det ikke går ut over andre" (#1). Det disse foreldrene gjør, går jo nettopp ut over andre. Det går først og fremst ut over deres egne barn. Dernest går det ut over andres barn.

For barna er ikke foreldrenes eiendom som vi kan bruke for å tilfredsstille egne behov. Barna er ikke "ting" som vi voksne kan bruke for selv å få oppmerksomhet eller berømmelse. Dette påvirker også mange fjernsyns-seere, her er det også svært mange barn, som blir sterkt påvirket i negativ retning av dette hysteriet.

Og det er jo akkurat det jeg sier, at jeg tror det faktisk går ut over barna dette cirkuset av et show. De holder ikke på med ting som kun går ut over dem selv, men "selger" sine barn på egne premisser...

Da min første fødte ble født tenkte jeg også i slike baner at jeg skulle forme ham slik at han kunne få oppleve alt det jeg ikke fikk opplevd, men sånn er det jo ikke og det gikk veldig tidlig opp for meg. Barn er selvsagt egne individer, med egne tanker, egne meninger og følelser og selvsagt skal vi la dem få være de egne individene samtidig som vi kan prøve å forme dem med gode verdier. Og dra barna sine til slike cirkus der de like gjerne kunne sminket dokker til å gjøre samme nytten (barnas utseende er jo så fordreid med sminke og annet i mange tilfeller at det ikke er barna som vinner, men en karikatur av barna) i et freakshow som fremstår for meg som forkastelig... Og her håper jeg virkelig "only in america" frasen har noe for seg... for dette har ingenting her å gjøre... Dette er overgrep på lik linje med all annen overgrep mot barn å tvinge sine barn til å være med på dette... Virkelig.

 

Trist å se at foreldre ikke evner å respektere sine barn ved å prakke på dem slikt...

Kommentar #5

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Takk

Publisert over 6 år siden

til dere som har kommentert mitt innlegg!

Vi er nok ikke så uenige her. Det må da være et slags overgrep mot små barn med dette fjolleriet, selv om det muligens også er lønnsomt (for noen). Tror ellers at det er mest utgifter for disse foreldrene, som styrer verre med å skaffe forskjellige dyre kostymer ... til de ulike grenene av opptredener. Så skal de også betale for instruktører, som lærer barna å opptre og gå gå "riktig". De har ofte egne sminkører, frisører m.m. Og måten de blir kledd opp på minner meg ganske mye om disse gamle cowboyfilmene, der mannfolka alltid havnet på slike unevnelige hus, der de voksne damene var spjåket ut omtrent på denne måten. Ganske ufyselig.

Kommentar #6

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Barn er jo så fine naturlige.

Naturen er fin den. selv om den kan være harmløs i blant. Og ikke alltid rettferdig og god mot oss folk heller. mange er født på mange måter slik at det er godt at det kan rettes på for dem.

Men dette er jo noe tøvette da...

Voksne må jo bare pynt seg så mye dem vil selv og ser jo at det ligger i naturen for unge jenter å fikse å mixe litt på seg..må de jo bare få lov til. Tja gutter å hm ikke lett for dem når håret ikke ligger som det skal, så fatter dem som raker det av. for dem er vell gjerne litt slik at de er nøje på en del dem også...

Mye rare trender medn baby sminking synes jeg er litt trasig barn har jo så mye sartere hud ikke godt  å vite om de reagere på alt våset de klisser opp i huden men.....jeg vil vell helst ikke ha blandet meg da. men å si noen tanker må en kun fåg gjøre uansett.

Vet ikke om jeg synes det er så veldig ok at barn må gå med hijab på barneskolen heller da. Det har man jo sett. En enslig jente måtte her en tid.

Det var litt varmt og ingen lue tid heller.

Vi er vell ikke verdens mestre på barn her i norge heller. De fleste har dem i barnehager hvor de er fra de er året gamle, Som jo ikke heller er så bra da.

Men tvungen er jo folk snart med et makt pakk av et barnevern som tvinger folk til å mest eie det meste. Skoler legger opp til at foreldre må ha bil i dag. De arangerer turer hvor barna bes møte opp langt ute på landet. Hvor ingen buss går til i aktuelelr tidspunkt , tidlig på morran. Det krever at barnas dforeldre må ha bil. Vell skal si hva jeg mener skal skoler arngere turer til hutiheita så må de selvsagt ordne skyss til barna. Vell nok om det.

Kommentar #7

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Du har så rett

Publisert over 6 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.
Barn er jo så fine naturlige.

Du skriver ofte svært tankevekkende kommentarer, Turid Talita Manjana. (Navnet ditt skaper assosiasjon med melodien i jungelboken ... jeg får lyst til å nynne og sette navnet ditt inn i disse rytmene fra jungelboken. De passer så godt inn.  :-)

Det stemmer også med min erfaring fra barnevern og forsterhjem at "noen" krever en høy standard når det gjelder hvordan man kler barn og hvordan f.eks. fosterhjemmets standard er. Hadde en gang en gutt boende midlertidig hos oss. Han hadde (hatt) noen vanskeligheter og var beordret å gå i barnehage, noen kilometer fra vårt hjem. Det ble vanskeligheter med skyss ... selvfølgelig, og mange ubehageligheter fulgte i kjølvannet. Å få syklet med en unge til og fra barnehagen ... med andre barn i huset, gikk selvsagt ikke.

Vi bodde på landet, og ungene der hadde det fritt og fint og gikk ganske uformelt kledd alle sammen. De lekte på bondegården nær oss; blant annet hadde de også "kurukekrig" noen ganger og kastet tørkede kuruker på hverandre. Gutten gikk derfor i ganske vanlige klær, som tålte lek og søle, også i barnehagen, men vi fikk kritikk for at han ikke var fin nok, noe vi syntes at han var. Jeg tok han ut av barnehagen, noe jeg som fostermor ikke kunne bestemme selv, og fikk en papirmølle og et etterarbeid jeg ikke unner noen. Gutten selv var overlykkelig for å kunne være hjemme med vennene sine.

Den gang var det vanlig for personalet å røyke, så gutten kom hjem med røyklukt i klærne, noe jeg påpekte, men da var jeg vanskelig ... akk. Denne tiden er heldigvis over. Gutten er blitt mann og bor i Spania. Han sendte meg en bukett blomster for noen år siden i forbindelse med et sykehusopphold jeg hadde da. Han har også vært her og besøkt oss et par ganger. 

Kommentar #8

Tove S. J Magnussen

513 innlegg  2074 kommentarer

Kapitalismens mange ansikt

Publisert over 6 år siden

Man ser barnet som et middel ikke et mål i seg selv. Et bytte som kan tilfredsstille foreldrene sine behov, barn uten egne følelser.

Instrumentalismen og positivismens verste sider. Ikke en naturlig trend akkurat. Ganske forkastelig.

Kommentar #9

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Tove S. J Magnussen. Gå til den siterte teksten.
Instrumentalismen og positivismens verste sider.

Kapitalisme, instumentalisme, positivisme ... har disse begrepene noe innhold for deg? Hvis ja, hvordan kobler du disse sammen med temaet sminkede babyer?

Kommentar #10

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Marianne Solli. Gå til den siterte teksten.
Du skriver ofte svært tankevekkende kommentarer, Turid Talita Manjana. (Navnet ditt skaper assosiasjon med melodien i jungelboken ... jeg får lyst til å nynne og sette navnet ditt inn i disse rytmene fra jungelboken. De passer så godt inn. :-)

Takk takk, Talita betyr "liten pike" Manjana  betyr " morgenen, håp" Altså en nye morgen nye håp et håp. Turid er et eldgammelt Norskt navn. Og skal vist bare være brukt i Norge. men nå flytter jo normenn rundt i verden så nå finner man sikkert Turid hvor som helst.

Kommentar #11

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Takk selv

Publisert over 6 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.
Takk takk, Talita betyr "liten pike" Manjana betyr " morgenen, håp" Altså en nye morgen nye håp et håp. Turid er et eldgammelt Norskt navn. Og skal vist bare være brukt i Norge. men nå flytter jo normenn rundt i verden så nå finner man sikkert Turid hvor som helst.

og uten at du visste det, så har denne jungelmelodien, med ditt navn satt inn, i dag hjulpet meg med maling av oversiden på et langt rekkverk. Det var så herlig å nynne disse ordene mens jeg malte; det gikk som en lek. Morsomt, og litt barnslig kanskje, men det ble så lettvint og rytmisk at ... he he. Min egen musikk til arbeidet. Sånn kan det også gjøres. 

Ha en fin kveld!

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere