Verdidebatt

De Grønne, filosofi og Gud

Miljøpartiet De Grønne er et verdiparti, et parti med tro på fremtiden, et livsvalg og mennesker som er villig til å ofre tid og penger på fremtiden. Vi er budbringere for et liv i balanse og ber om medlidenhet med flyktninger.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg tror på Gud, jeg tror på et liv i forsakelse fra verdens farligste fristelser. Jeg tror at menneskenes synder ødelegger verden og vil skape et helvete på jord.

Dramatiske ord kanskje, og mange vil kanskje si de ikke hører hjemme i en valgkamp. Akkurat nå virker valgkampen langt borte. Jeg er innlagt på sykehus, og har god tid til å tenke.

Mange kristne overser De Grønnes moralske aspekt. Vi er som Noa, som varslet at folk måtte vende seg mot Gud og endre livsstil hvis ikke kom havet til å stige.

De Grønne forsøker å formidle at vi må vende om til et liv i pakt med naturen, et liv tilpasset den planeten vi er gitt å leve på, vi må forsake skadelige synder, og heller ta for oss av de godene som ikke er farlige.

Grådighet er en synd mot Gud.  Gud gav oss ikke de 10 bud for moro skyld, men fordi det er bra for oss å leve et liv i pakt med dem. Man kan argumentere for at alle budene er like viktige, og at Bibelen skal tas bokstavelig. Jeg våger meg likevel å trekke frem noen av budene som ekstra viktige og sette dem inn i et viktig perspektiv når vi skal velge hvordan vi vil leve våre liv. For miljøvalg handler ikke først å fremst om det kommunevalget som ligger fremfor oss, uansett hvor viktig De Grønnes fremgang i valget er. Det virkelige verdivalget tas hver eneste dag. Så kanskje du akkurat i dag skal tenke over hva du skriver om partier og mennesker som ser verden litt annerledes enn deg?

Du skal holde hviledagen hellig, det er veldig enkelt å forstå hvilke politisk diskusjon dette budet sier noe om. Søndagsåpne butikker vil endre det Norge vi kjenner, til å bli et samfunn med enda mer forbruk.

Du skal ikke slå i hjel. Umiddelbart tenker de fleste av oss at det er da ikke et vanskelig bud å holde. Man dreper da ikke folk… Det dør folk ved Norges grenser hver eneste dag. Med schengenavtalen vi har, har vi felles grenser med blant annet Italia. Vi har et ansvar. Hver eneste en av oss. Den barmhjertige samaritan gjorde noe uventet, men riktig. Hvor skremmende disse fremmede enn virker er de mennesker i nød. Det gjør noe med oss å vende oss bort.

Du skal ikke tale usant om din neste. I disse internett tider er det mange som skriver ord og meninger de aldri ville sagt høyt slik at familie og venner ville hørt det. Her på verdidebatt er det også mange som skriver ting om partier og mennesker som sjokkerer meg, men her er det i det minste under fullt navn. De Grønne blir tillagt mye som ikke stemmer.

Du skal ikke begjære din nestes eiendom. Grådighet har brakt verden inn i problemer vi ikke har oversikt over. Vi føler naturkreftene, vet at uværene kommer oftere, men å innrømmet at flommen skyldes grådighet sitter langt inne hos mange. Det finnes ikke en virkelig stor formue som er brukt på annet enn krig. Å samle opp stor rikdom gir ikke lykke.

Jeg vet det kan komme innlegg som latterliggjør tankene mine. Det får så være. Jeg føler et ekstra ansvar for å formidle budskapet til kristne fordi den kristne moralen om måtehold er akkurat det vi trenger. Det er bare skjedd ett eller annet på veien.

Når folk tar inn over seg at vi har valget mellom å skape en himmel eller et helvete på jord, nå, ikke om lang tid frem, og slett ikke etter døden, så tror jeg folk forstår at de må vende om mens det enda er tid. Flommen kommer, men det er enda tid å vende om til et bedre liv.

Møter du en fra De Grønne på din vei, håper jeg du tar imot en flyers, og tenker nytt og stemmer grønt! Det vil være en stemme for fremtiden!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt