Guri Riksaasen

14

En kopp kaffe, takk.

Det er ikke langt unna. Det er like nære som en kaffekopp.

Publisert: 30. aug 2015

Jeg skulle bare kjøpe meg en kopp kaffe. Det var en stille lørdagsmorgen og hun som sto bak kassa lyste opp da hun så t-skjorta mi med SV-logo.

"Vi liker dere. Vi kommer fra Palestina, skjønner du".

"Så hyggelig", sa jeg, kanskje en tanke stivt. Jeg trengte virkelig den kaffekoppen. "Hvor i Palestina kommer du fra?".

"Familien vår kommer fra Hebron, men nå bor de i Syria".

Øynene våre møttes da vi skjønte hva hun hadde sagt.

"Syria", sa jeg. "Er de der nå?"

"Ja." Stemmen hennes sprakk.

Så kunne vi bare grine. Vi sto der og så på hverandre mens tårene rant. Jeg, med min uendelige rikdom, kjente hvor liten jeg er når det ikke finnes noe å si.

Det finnes ingen trygg vei ut for de hun er glad i. Flykter de, legger du ut på en livsfarlig vei.

12 millioner flyktninger. 8000 til Norge. Over tre år. Å håpe at familien hennes kan komme hit er en svart pil i natta.

Jeg har ikke gjort noe spesielt for å fortjene det jeg har. Jeg har gjort det som er forventet av meg og studert med støtte fra skattebetalerne. Jeg har ikke jobba særlig hardt for min rikdom.

Jeg ønsker meg ikke mer penger. Ta det jeg har. Jeg ønsker meg noe å si. Jeg ønsker å kunne si; jeg håper moren din og søstra di og broren din og alle barna kommer hit. Eller; jeg håper noen henter dem ut fra krigen. Før de dør. Jeg ønsker å kunne håpe på at det går bra. Det ville vært en god investering.

Jeg ønsker meg å kunne vite at da det var flyktningekrise i verden, var vi med og hjalp til. Vi satt ikke bare og så på, fullt opptatt av å vri oss unna. Barna våre vokser opp som verden heldigste. Hvilken glede skal de ha av det om de ikke kan se folk i øynene?

Hun står der og skjenker kaffe og tar imot penger i dag også. Hun betaler skatten sin.

8000 over tre år. En svart pil i en mørk natt.

 

 

 

Kommentar #1

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Jordan

Publisert over 6 år siden

I Jordan bor det idag ca. 70 prosent av den delen som kaller seg for palestinere. Så vidt jeg vet, er alle av den slekten velkommen i  landet.

Jordan er et av de beste arabiske landene å bo i.

Konklusjonen gir seg selv...

Kommentar #2

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

En syrisk ID, takk.

Publisert over 6 år siden

Tja, vi lever i en skjebnetime.  Det som vil skje de nærmeste dagene vil sette historiske spor.  Merkel gjør enten et sjakktrekk - tenker at det er de prioriterte med utdannelse og penger som er først i svermen - og vil si ja til disse - eller at hun ved sitt ja til unntak for syriske asylsøkere legger grunnlaget for på ny å splitte Tyskland og skape ekstremise og brytninger.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/flyktningkrisen-i-europa/flyktningkrisen-merkel-hylles-etter-regelunntak/a/23514685/

I alle fall er det millioner av syrere som leser seg opp på unntaket og det er nok mang en ikke-syrer som får en ide om snarest å bli ... syrer og nyte godt av Tysklands spesialavtale for syrere som nok ikke er de værste å få inn over grensene.  Afrikakorpset er nok en tyngere bølge, men de har fattigdom i bagasjen og det skulle jeg anta at og SV tenker er et ikke-tema i en skjebnetime som dette.  Fattige har vi ikke asyl for - de må returnes umiddelbart - i tider som dette bør det skje ganske så omgående.

En syriske ID, takk.  For et par tusen kr. kan hvem som helst bli syrer.  Prisen på reisedokumenter er som følgende:

College Degree with revealed authenticated marks $ 300
Certificate You Laurie with sealed copy external authenticated $ 150
Passport renewal blsa accuracy or out get guaranteed b 200 $
New Passport is guaranteed all airports and crossings $ 850

https://www.facebook.com/syrianpassport1

Vi må ta inn over at denne asyltrafikken er en egen industri for juks og bedrag.

Kommentar #3

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Det som er årsaken til flyktningsstrømmen er den sekteriske krigen i MØ. Det er noen som sier at vi (hvem?) må gå inn i Syria og stanse krigen. Da tror jeg at vi har starten på storkrigen mellom sunni og shia og det betyr alle skyter på alle. Problemet er hvem er fienden?Ingen av de muslimske land kan ikke ta vare på sin befolkning på en skikkelig måte, bortsett fra stater som Jordan,Marokko og?.Jeg vil at gjerne at vi skal ta imot de forfultgte  kristne, homofile osv og Medinamuslimer.Vi må stoppe  Mekkamuslimer ( her finner vi de islamistene)de representer en hatreligion som ikke har noen plass i vestlige samfunn. EU må komme opp med en plan for å takle flykningestrømmen.Vi kan ikke tillatete det fullstendige uholdbare at en bare passerer grensene.
Kommentar #4

Sigmund Voll Ådnøy

142 innlegg  1622 kommentarer

Jeg blir KVALM

Publisert over 6 år siden

... og jeg blir skamfull, når jeg ser de patetiske, vemmelige kommentarene - med et lass "Bra"-klikk på seg - som ofte følger når noen kommer med et saklig, empatifylt innlegg som oppfordrer til medmenneskelighet.

Har noen ei bøtte?!

Kommentar #5

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Sorry jeg tok feil, må bytte om Medina og Medina

Kommentar #6

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Takk Guri

Publisert over 6 år siden

for et velformet innlegg!

Kommentar #7

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hmmm

Publisert over 6 år siden

Jeg blir virkelig bekymret for deg - har du ikke til ei bøtte?  Hmm... kanskje en næring for nyankomne - bøtter til kvalmen som går som en farsott gjennom et fåtall på ytterste venstre. 

Nå viser jo Sverige oss at det hverken går med kvalme eller rasistsjablonger - stadig flere får nok og innvandringsmotstanden vokser, men ... den kommer for sent.  Svenskene skulle ha våget å gå mot kvalmen og sjablongene på et langt tidligere stadie.

Noe sier meg at svært mange vil bli innvandringsmotstandere - til slutt - også de som selv innvandret noen tiår tidligere.  Historien vil vise konsekvensene av det som den nærmeste tid vil avstedkomme - vil ungene våre komme til å hate oss fordi...??  Vil de undres om vi tenkte med hodet eller med følelsene - eller ble det ikke tenkt i det hele tatt??

Nå er det imidlertid ikke aksept for politisk kvalme - det forventes at en i et demokrati har mer å ytre enn  å vise til impulser som sitter i fjerde ventrikkel i hjernen.

http://e24.no/makro-og-politikk/skei-grande-beklager-ordet-kvalme/20310320

Kommentar #8

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Medmenneskelighet

Publisert over 6 år siden

Jeg vil følge opp Sigmunds (#4) og Mariannes (#6) takk med enda en takk for et godt innlegg! Dette er en form for medmenneskelighet som vi trenger mye mer av i vårt samfunn! Vi må bli holdt våkne. Så la oss få høre mer fra deg, Guri Riksaasen!

Kommentar #9

Sigmund Voll Ådnøy

142 innlegg  1622 kommentarer

Smask

Publisert over 6 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Jeg blir virkelig bekymret for deg - har du ikke til ei bøtte? Hmm... kanskje en næring for nyankomne - bøtter til kvalmen som går som en farsott gjennom et fåtall på ytterste venstre. Nå viser jo Sverige oss at det hverken går med kvalme eller rasistsjablonger - stadig flere får nok og innvandringsmotstanden vokser, men ... den kommer for sent. Svenskene skulle ha våget å gå mot kvalmen og sjablongene på et langt tidligere stadie. Noe sier meg at svært mange vil bli innvandringsmotstandere - til slutt - også de som selv innvandret noen tiår tidligere. Historien vil vise konsekvensene av det som den nærmeste tid vil avstedkomme - vil ungene våre komme til å hate oss fordi...?? Vil de undres om vi tenkte med hodet eller med følelsene - eller ble det ikke tenkt i det hele tatt?? Nå er det imidlertid ikke aksept for politisk kvalme - det forventes at en i et demokrati har mer å ytre enn å vise til impulser som sitter i fjerde ventrikkel i hjernen. http://e24.no/makro-og-politikk/skei-grande-beklager-ordet-kvalme/20310320

Ja, du er jammen nestekjærlig og klok, du, Knut ;) Så hadde du til og med en lenke med på slutten - så vitenskapelig og solid, altså.

Og så fikk du virkelig plassert meg sammen med alle andre du ikke liker som stemmer på noe på venstresida, i en deilig oksebås med gryntende, rautende fe som roper: "Rasist" til alle som ikke er enig med dem. For dette er jo vår alles foretrukne fritidsaktivitet.

Kommentar #10

Sigmund Voll Ådnøy

142 innlegg  1622 kommentarer

Hva det neste blir?

Publisert over 6 år siden
Anders Helge Myhren. Gå til den siterte teksten.
men du blir jo kvalm både titt og ofte, som hyppig seer av TV Visjon Norge.

Hva blir det neste tro?

Den som ikke graver seg ned i ættetavler eller i smårasistiske nettinnlegg, får se :)

Kommentar #11

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Omtanke er fint!

Publisert over 6 år siden
Guri Riksaasen. Gå til den siterte teksten.
Jeg ønsker meg ikke mer penger. Ta det jeg har.

Det er alltid godt å se at folk har hjertelag og føler med dem som lider.

Men tror Riksaasen at den beste måten å hjelpe på er å gi fra seg alt hun eier og har, slik hun skriver her? "Ta det jeg har". skiver hun. Hun vil altså gi fra seg alt hun eier?

Eller kan vi anta at det bare er noe hun sier, men aldri kommer til å gjøre?

Mvh Sverre

Kommentar #12

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

"Den gode FrP'eren!"

Publisert over 6 år siden

En kald vinternatt var den middelaldrende mannen på vei hjem etter en fuktig kveld med venner på byen. På vei nedover Karl Johans gate ble han kontaktet av mange mørkhudede kvinner som spurte: -Do you want to have a nice time with me"

Han pleide alltid å møte dem på vei hjem sent på natten. De var tynnkledte og mange av dem hutret og frøs.

Han pleide å invitere en gruppe av dem med seg inn på hamburgerbaren nederst i Karl Johans gate og kjøpte et måltid mat til dem. Og da han gikk, ga han dem alle en hundrelapp hver så de hadde litt til den strevsomme natten som lå foran dem.

-God bless you!, sa kvinnene til ham da han forlot dem! -You have a big heart!

Denne kvelden så en kvinne i nærheten at han satt sammen med en gruppe svarte prostituerte. -Ditt jævla svin, ropte kvinnen til ham. Det sånne som deg som får meg til å skamme meg over norske menn!

(Dette er et lite apropos til ovenstående historie om å ønske å hjelpe!)

Mvh Sverre

Kommentar #13

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Vi har skjønt at det jobbes med omlegging av VD nå i høst.  Det bør i den forbindelse gis anledning til å sperre et innlegg for kommentarer.  Ikke alle bidrag er beregnet på det, og en slik mulighet hindrer  andre vinklinger som noen kan finne støtende.

Kommentar #14

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Tenker du på noe bestemt?

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Vi har skjønt at det jobbes med omlegging av VD nå i høst. Det bør i den forbindelse gis anledning til å sperre et innlegg for kommentarer. Ikke alle bidrag er beregnet på det, og en slik mulighet hindrer andre vinklinger som noen kan finne støtende.

På denne tråden?

Mvh Sverre

Kommentar #15

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Det er fryktelig trist å leit at ekspeditrisen ikke ser noen mulighett til å få ha sin familie rundt seg og at de kan være sammen med henne. Sånnt må være trasig. Jordan er nevnt som et brukbart land å leve i. i grunn og bunn måtte det jo være bedre for flyktninger selv å komme til et land som er nærmere dem selv.

Jeg ville aldri selv havnet i jordan som flyktning. Folket er helt anderledes enn meg kulturen alt. Jeg ville ikke hatt det godt der. Selv om jegh adde hatt min familie med meg. Så vlle jeg opplevd det lite bra å leve i et så fremmed land for meg.

Sånn kan jeg se det bedre å heller støtte dem økonomisk og redde flere for samme pengesum ved å sende dem til et land i nære trakter,Da reddes flere fra helvette i syria.Og dem slipper en fremmed kultur som jo Norge er. Det sjokket mange flyktninger får når dem kommer til Norge er barnevernet. Ikke få invandrer familierflyktninger har blitt fratatt sine barn av det påståtte barnevernet. Flyktninge foreldre har utalt i Norge , at det at barna ble tatt fra dem her, var værre enn krigen dem rømte fra.

Du vet et særdelse utpreget intolerangt barnevern i Norge som ikke tåler  annet enn et typsik A4 m familie, Da kommer ikke flykninger godt ut der.

Jeg vill derfor rett og slett advare folk mot å tro at norge er at fantastisk land for flyktninger. nei det er ikke det , ikke for familier i såfall. Bare enslige menn kan leve her uten angrep fra barnevernet, men da igjen så går det en mengde kvinnfolkløse menn fra et annet land  som ikke engang har jobb, de bare motar penger i flykningehjelp. Og dessværre å måtte nevne på at de har bidratt til overfallsvoldtekter. Og gjort miljøet vanskeligere for mange, menn med sine koner her er selvsagt tyggere for folk flest.

Man har jo kona for sånnt å ...Nok om det. men de kan bedre leve i et land nært sitt eget . tyrkia jordan osv

Kommentar #16

Marianne Solli

19 innlegg  1547 kommentarer

Alltid et risikomoment

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Vi har skjønt at det jobbes med omlegging av VD nå i høst. Det bør i den forbindelse gis anledning til å sperre et innlegg for kommentarer. Ikke alle bidrag er beregnet på det, og en slik mulighet hindrer andre vinklinger som noen kan finne støtende.

ved å skrive innlegg her; noen innlegg blir kanskje ikke lest engang, noen blir aldri kommentert og noen får skrivekløen til å blomstre opp. Alt er jo ikke like hyggelig heller, men jeg tror at de fleste som skriver innlegg er så pass voksne at de tåler å bli motsagt. Hva skulle ellers vitsen være ved å skrive innlegg, hvis de skulle bli sperret for kommentarer? Da kunne de like godt ha blitt slettet med det samme, uten å bli publisert først for liksom å henge der til spott og spe for ettertiden.

Kommentar #17

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Det er ikke den ene flyktningen...

Publisert rundt 6 år siden

jeg er redd for, men massene...millionene. Det kan ta bort nattesøvnen for noen og enhver.

Av og til tenker jeg på hvordan jeg hadde reagert, dersom en syrisk eller afrikansk familie sto på trappa mi og spurte om hjelp.

Jeg tror jeg vet svaret: Hadde det vært noen få, så hadde jeg uten tvil gitt dem husly, mat og drikke. Men hadde det vært 15-20 stykker som hadde stått på utsiden, da hadde jeg gjemt meg...

Skjønner du...?

Kommentar #18

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Anders Helge Myhren. Gå til den siterte teksten.


Jeg tror jeg vet svaret: Hadde det vært noen få, så hadde jeg uten tvil gitt dem husly, mat og drikke. Men hadde det vært 15-20 stykker som hadde stått på utsiden, da hadde jeg gjemt meg...

Det er klart det er forskjell.Samme om det bare var noen barn som trengte hjelp, enten mat varme eller annet.

Man blir selvsagt redd om dere er vedlig mange fremmede man ikke kjenner. For alt en vet kan de jo og ha uredelige hensikter. Dem finner man overalt.

Kommentar #19

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
innlegg! Dette er en form for medmenneskelighet som vi trenger mye mer av i vårt samfunn!

På mange plan i dette sammfunnet vill det trengtes mere av medmenneskelighet og empati.

Men bare for å være "troisk" hehehe så skal vell kjærligheten dø ut i de siste tider som det står i boka....og det er vell det en ser mye av på flere plan. Blant annet med dette sprøe trollskapen med å drive å melde folk til et barnevern som ikke fungerer og som bare er ute etter å ta barna fra folk. kalde tider uten kjærlighet ja. Tror jeg tror på den bibelen jeg ja...synes å se det så mye. Kulden...

Kommentar #20

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Guri Riksaasen. Gå til den siterte teksten.
En svart pil i en mørk natt.

Vet du hvor mange syriske flyktninger Saudi arabia, Qatar, De forenede arabiske emirater, Kuwait og Bahrein tar i mot?

0... Zip.... Nada...

Ikke å undres over at ingen faktisk vil bo i disse nevnte landene med deres bakstreberske islamske lovgivning og koko imamske presteskap, jeg forstår at folk mye heller vil til frie europa, men disse landene hadde hatt mer en råd til å ta i mot flyktninger.... 

Ville ikke forundret med en kavring om tankegangen til de ledende imamene var at ved å stenge grensene sine så kan de tvinge flyktningene til europa og på den måten "spre" islam dit...

Men det er så mange flyktninger nabo landene til syria tar i mot... Kun den siste nullen i 8000... Ikke en fjær i den pilen i den sorte natten en gang....

Kommentar #21

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.
En kald vinternatt var den middelaldrende mannen på vei hjem etter en fuktig kveld med venner på byen. På vei nedover Karl Johans gate ble han kontaktet av mange mørkhudede kvinner som spurte: -Do you want to have a nice time with me"

Nice time with aids too. Good look, and good bless you mohahaha

Kommentar #22

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.
Eller kan vi anta at det bare er noe hun sier, men aldri kommer til å gjøre?

Det antar vi

Kommentar #23

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.
-God bless you!, sa kvinnene til ham da han forlot dem! -You have a big heart!

Denne kvelden så en kvinne i nærheten at han satt sammen med en gruppe svarte prostituerte. -Ditt jævla svin, ropte kvinnen til ham. Det sånne som deg som får meg til å skamme meg over norske menn!

heheh ja ikke sant, folk vet alt som skjer uten å vite det, de kan jo liksom se alt så.Vell får meg til å tenke på en person som var i østen et sted, han var kristen hadde evangeliet for seg og skulle altså vitne da. Han gikk inn på horehus og begynte å evagelisere hehehe joda tenker han fikk mange rykter. Men godt at mange viste om at han kun hadde som mål å fortelle om Jesus. jeg vil tro at noen ble frelst på horehuset, for det var en evangelist som det pleide å følge mye vekkelse med. Han var bare på sin måte....antar munnen på folk gikk i alle retninger der og , og bare viste.....hva han drev med ja   ikke sant!!!

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere