Shoaib Sultan

55

I Dovregubbens hall

Trollene får ha meg unnskyldt. Jeg har hittil tolerert dere på Facebook, for å vise at jeg ikke har noe å skjule og at jeg er villig til å ta debatten. Men nå er det slutt. Dere vil bli blokkert, alle som én.

Publisert: 28. aug 2015

Jeg kan leve med drapstrusler fra høyre-
ekstremister og IS-tilhengere, men jeg kan ikke lenger leve med troll.

Jeg kan leve med hets, sjikane og mistenkeliggjøring mot meg personlig, men jeg kan ikke lenger leve med denne­ konstante brønnpissingen, fordi­ den truer med å ramme mitt eget parti, Miljøpartiet De Grønne (MDG), i det kommende valget i Oslo.

Det tiskes i krokene, det hviskes i skyggene: «MDGs ord
førerkandidat Shoaib Sultan har en skjult agenda. Han påstår at han er demokrat, men i virkeligheten vil han innføre sharia-lover i Norge.»

Det påstås at jeg lyver, at jeg er en uærlig mann. Det er akkurat like usant og på nøyaktig samme lave nivå som påstandene i USA om at president Obama «egentlig» er muslim.

Hogg. Jeg har i hele min korte­ politiske karriere forsøkt å fremme­ nyanser i debatten. Det er slett ikke tilfeldig at jeg valgte det blokkuavhengige MDG. Som så mange andre nordmenn og -kvinner er jeg oppgitt over politikere fra begge fløyer som bruker mer tid på å krangle med hverandre enn å arbeide for velgernes ønsker, krav og behov.

Men det har dessverre medført at jeg nok har vært for lite flink til å bruke store bokstaver når det muligens har vært nødvendig. I ettertid ser jeg at jeg har stilt meg lagelig til for hogg fra nettrollene og hat-kommentariatet.

Jeg tar gang etter gang avstand fra diskriminering og forfølgelse av homofile, men trollene gir seg ikke. De gjentar og gjentar de samme infame spørsmålene, og slik går no dagan.
Jeg er ikke i tvil om hensikten: Å forhindre at vårt mangfoldige Oslo får en muslimsk ordfører.

Luta lei. Så la det være sagt for siste gang, for nå er jeg rett og slett luta lei.

– NEI. Jeg ønsker ikke sharia-lover innført i Norge.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra steining, avkapping av hender, pisking og andre former for straff som vi i dag med rette kaller foreldede, ja, barbariske.
- NEI. Jeg mener ikke at frafall fra islam skal bety dødsstraff.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra forestillingen om at muslimer­ har rett til å drepe ikke-muslimer.­
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra drap på karikaturtegnere og journalister.

Avskyr. - JA, jeg avskyr IS, og jeg håper vi snart får sendt mulla­ Krekar ut av landet, såfremt han ikke blir henrettet. Han er en trussel mot rikets sikkerhet.
- JA. Jeg tar avstand fra enhver­ diskriminering av ALLE minoritetsgrupper­.
- JA. Jeg tar totalt avstand fra enhver forfølgelse og diskriminering av homofile, lesbiske, bifile­ og transseksuelle.
- JA. Jeg støtter homofiles rett til adopsjon.
- JA. Jeg støtter rett til ekteskap for likekjønnede.
- JA. Jeg står 100 prosent på Menneskerettighetserklæringen. Eller rettere, jeg synes godt den kan skjerpes, slik at den i framtiden også vil ramme diktaturer som Iran og Saudi-Arabia.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand­ fra Irans, Saudi-Arabias og andre­ muslimske lands konstante brudd på menneskerettighetene­, og særlig kvinners.
- JA. Jeg mener at alle kvinner har rett til å kjøre bil.

Nei til dødsstraff. - JA. Jeg tar avstand fra dødsstraff – i USA, Iran eller Indonesia.
- JA. Jeg tar avstand fra kjønnslemlestelse.
- JA. Jeg tar avstand fra barnebryllup og tvangsekteskap.
- JA. Jeg tar avstand fra påtvunget hijab, særlig for barn, og mener at enhver kvinne har en soleklar rett til å velge om hun vil gå med hodeplagg.
- JA. Jeg er tilhenger av selvbestemt abort og rett til prevensjon.
- NEI. Jeg mener ikke at Vinmonopolet bør nedlegges og alkohol forbys. Jeg støtter den tradisjonelle, norske alkoholpolitikken og vil ha et levende­, pulserende Oslo med flotte kulturtilbud­ og et mangfold av utesteder.
- JA, jeg mener at enhver forbedring av halal-slakt som fører til bedre dyrevelferd og en smerte-
fri død for dyrene våre, er av det gode. Det er det halal-slakt egentlig handler om.
- NEI. Jeg har bodd og studert­ i USA, jeg er ikke anti-amerikansk­.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra forfølgelse av kristne i Pakistan og overalt ellers.

Trollene. Var det noe mer da? Er det noe jeg har glemt? Vel, trollene får ha meg unnskyldt. Jeg har hittil tolerert dere på Facebook, for å vise at jeg ikke har noe å skjule og at jeg er villig til å ta debatten. Men nå er det slutt. Dere vil bli blokkert, alle som én. Jeg er luta lei dere og de evinnelige hakkene i all verdens plater.

Hvorfor er dette viktig for oss alle? Fordi vi er stolte av vårt norske politiske system. Vi vil ikke at våre valg skal skjemmes av den type skittkasting som dessverre er blitt så altfor vanlig ved valg i USA. Derfor angår dette oss alle.

Jeg har merket meg at Christian Tybring-Gjedde (Frp) for n’te gang er ute på mistenkeliggjørings-
banen, i maskopi med Hege Storhaug. Jeg spør meg selv om det er verdt bryet å debattere med en mann som så til de grader snakker ned sin egen bydel Grorud-
dalen og som til tross for at politiet­ gjentar og gjentar at kriminaliteten i bydelen har stupt, fortsatt framstiller Groruddalen som et slags Mogadishu.

Greit. Og Tybring-Gjedde får ha meg unnskyldt, men jeg har lett og lett etter noe som kan vitne­ om at hans eget parti, Frp, sto på barrikadene for de homofiles rettigheter før vi ble mange muslimer i Oslo. Jeg finner ingen verdens ting.

Til tider har jeg tenkt at det er en uting at Tybring-Gjedde sitter på vårt ærverdige Storting. Men jeg er kommet fram til at jeg synes­ det er greit at konspirasjonsteoretikerne og nettrollene har en representant på Tinget.

Da kong Haakon i 1928 ble kritisert for å la Arbeiderpartiets­ Christian Hornsrud danne regjering­, svarte kong Haakon som den statsmann og det samlingssymbolet han var: «Jeg er også kommunistenes konge.»

For alle. Blir jeg valgt til ordfører i Oslo, skal jeg være hele byens ord
fører. Også Tybring-Gjeddes. Ikke minst skal jeg være minoritetenes ordfører, enten vi snakker buddhister, homofile, svenske gjestearbeidere, sprøytenarkomane, dyslektikere, sjiamuslimer, tiggere, funksjonshemmede og ikke minst de fattige i Oslo.

Og ikke for å strø salt i såret, men når jeg blir valgt inn i bystyret, skal jeg fremme et forslag. Jeg har i det siste hatt givende samtaler med representanter for en minoritetsgruppe som har vært fullstendig neglisjert av samtlige norske, politiske partier.

Jeg vil be bystyret utrede hva som kan gjøres i Oslo for å bedre de tvekjønnedes rettigheter og livsvilkår, og hva som kan gjøres for å få slutt på diskrimineringen av de som er født i feil kropp.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 28. AUGUST 2015

Kommentar #351

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Det enkleste er ofte det beste

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Her trekker du selvsagt altfor enkle slutninger.

Det er en enkel slutning at Sultan ,som er muslim, skal følge koranen. Mener du den er gal?

En politiker må følge partiprogrammet til det partiet han er medlem av. Der er det ikke mye rom for tolkninger. Det forstar alle. Hvis en arbeiderpartpolitiker sier at han vil jobbe for å få en arbeidledighet på over 10% skjønner alle at han har lest partiprogrammet feil. En kan ikke tolke det dithen. Når det gjelder bibelen og koranen skal alt kunne tolkes i vildes sky.

Islam er også politikk og partiprogrammet står i koranen. Det å følge koranen og et norsk partiprogram blir som a ri to kameler samtidig men muslimer har noen verktøy for å kunne gjore det også. De leier bare bort den ene en stund. Der er ikke vi up to date.

Kommentar #352

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

religionens relative relevans

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Det er relevant i forhold til islam. Når Sultan sier noe annet enn det som står i koranen samtidig som han sier at han er muslim blir det lite troverdig.

Når de kristne sier noe annet enn det som står i bibelen samtidig som de sier at de er kristne, blir det lite troverdig.

3 Mos 20,13

Når en mann ligger med en annen mann slik en ligger med en kvinne, har begge gjort noe avskyelig. De skal dø. 

Kommentar #353

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Javel?

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Det er en enkel slutning at Sultan ,som er muslim, skal følge koranen.

Gjelder dette bare islam, eller gjelder det også andre religioner?

Kommentar #354

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Gjelder dette bare islam, eller gjelder det også andre religioner?

Du må forstå følgende vesentlige forskjell: det er i Qur'an tale om Allahs egne ord, alle sammen. De jødiske og kristne helligtekster innebærer ikke slike påstander. Dermed har disse to religioiner et meget større legitimt og troverdig tolkningsrom - noe som unektelig ses i den virkelige verden. Se bare hvordan den kristne delen av verden har utviklet seg. Noe helt annet med islam. 

Uansett er saken her denne: vår hovedstads mulige kommende ordfører. 

Kommentar #355

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Du må forstå følgende vesentlige forskjell: det er i Qur'an tale om Allahs egne ord

Det eneste viktige er hva personen faktisk står for. Det er slik jeg vurderer Sultan, og det er slik jeg vurderer deg. At du er ateist og Sultan muslim spiller ingen rolle.

La meg si det slik, Sultan kommer ikke halvgalt ut av den sammenligningen.

Kommentar #356

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Kristendommens absolutte relevans

Publisert over 6 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Når de kristne sier noe annet enn det som står i bibelen samtidig som de sier at de er kristne, blir det lite troverdig.

Kristne forholder seg til NT og hva Jesus har sagt. Det å komme drassende med lover og påbud fra GT blir feil adresse!

Kommentar #357

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Selvsagt. Det er jo åpenbart grunnen til at Sultan ikke mente han kunne snakke teologi. For så ville jo hans dypere holdning komme frem. 

Eller: slik legger han selv opp til at man kan tolke hans klart og tydelige kommuniserte manglende kommunikasjon. Han kan enkelt legge saken død ved å ta for seg teologien altså, dvs. at han ville si klart og tydelig at han tar avstand fra akkurat denne delen av Allahs påbud til menneskeheten. Så var den saken klar. Så kunne også Osloborgerne lette vise ham den ære. 

Per nå har han slett ikke krav på slik ærefult mandat. Han er langt, langt unna. Og jeg finner det dypt bekymrende at han tar slik lett på folks bekymringer. Bekymringer han selv har skapt ved slike unnlatelser som liksom blir hengende i luften. 

Kommentar #358

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

For 100 gang....minst.

Publisert over 6 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Når de kristne sier noe annet enn det som står i bibelen samtidig som de sier at de er kristne, blir det lite troverdig.

3 Mos 20,13

Når en mann ligger med en annen mann slik en ligger med en kvinne, har begge gjort noe avskyelig. De skal dø.

Hver eneste gang det diskuteres noe som handler om islam,kommer noen trekkende med sitater fra Det GAMLE testamentet og moseloven.

Mange har tungt for det tydeligvis,for det har blitt forklart og tilbakevist mer enn hundre ganger...

Jesus kom med en ny pakt der ingen skal dø fordi man har syndet...Jesus tok nemlig samtlige synder på seg....

En annen snodig sak er at man her i saken om Sultan snakker om SYND som om det handler om Norges lover....
Det sekulære norske samfunnet har vel i lang tid gitt blanke i hva som er synd eller ikke synd....

Det blir nesten komisk.

 

Kommentar #359

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Ikke nå lenger.

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
De jødiske og kristne helligtekster innebærer ikke slike påstander.

Både jødedommen og kristendommen er tøylet av den vestlige, sekulære kultur.

Når presten sier "Dette er Guds ord ...", vet alle, også de kristne, at det egentlig ikke er Guds ord.

Kommentar #360

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Indeed!

Publisert over 6 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Det blir nesten komisk.

To standarder er alltid komiksk.

Kommentar #361

Gjermund Frøland

10 innlegg  6999 kommentarer

Greit 2!

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Jeg kan ikke se at det er noen sammenheng mellom å mene at homofili er synd og å mene at de skal drepes. Det er to vidt forskjellige ting. Denne sammeligningen kan heller kalles absurd.

Da er vi enige om at Jahve og hans fatale homohat må vike for humane, sekulære lover.

Kanskje Sultan også tenker at det får være grenser for Guds jurisdiksjon?

Kommentar #362

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Når presten sier "Dette er Guds ord ...", vet alle, også de kristne, at det egentlig ikke er Guds ord.

Poenget er ikke det. Poenget er at islams påstand er at enhver bokstav i Qur'an kommer direkte fra Allah. Det gir noen helt særlige problemer - for muslimer, og alle andre. 

Kommentar #363

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Fint!

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Kristne forholder seg til NT og hva Jesus har sagt. Det å komme drassende med lover og påbud fra GT blir feil adresse!

Jeg forstår da at Kvinlaug mener at homofili ikke er synd - og at han også er prinsipiell motstander av dødsstraff.

Kommentar #364

Kristin Bruun

2 innlegg  205 kommentarer

Hvor tok nestekjærligheten veien?

Publisert over 6 år siden
Georg Bye-Pedersen. Gå til den siterte teksten.
For meg blir dette hyklerisk så lenge han ikke tar steget fullt ut og fordømmer sin Koran

Er det ikke nestekjærlighet å respektere sin nestes rett til å tro noe annet enn meg?

Gjermund Frøland spør: "Kanskje Sultan også tenker at det får være grenser for Guds jurisdiksjon?"

Ja, det gjør han da virkelig når han sier at han personlig mener at homofili ikke er synd. Prøv en annen vinkling på trollingen, er du snill.

Kommentar #365

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Javel ?

Publisert over 6 år siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
To standarder er alltid komiksk.

Så du godtar ikke at det finnes en gammel pakt før Jesus og en ny pakt etter Jesus ?

Det ER et faktum at det finnes to standarder.

Den som ønsker å sitte fast i den gamle pakt og forkaste den nye har gjort et valg.

Prøv å forholde deg til mitt poeng. 

Kommentar #366

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

*

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Jeg forstår da at Kvinlaug mener at homofili ikke er synd - og at han også er prinsipiell motstander av dødsstraff.

Syndedebatten er som sagt et snodig fenomen i dagens sekulære tid...Men når det gjelder dødsstraff sa Jesus klart at vi mennesker ikke har rett til å sette oss til dommer over liv og død uansett grad av overtredelser.

Kommentar #367

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kristin Bruun. Gå til den siterte teksten.
Er det ikke nestekjærlighet

Utdrag fra Wikiislam:

http://wikiislam.net/wiki/Islam_and_Homosexuality

Islamic Shari'ah lov er hentet fra både Koranen og Muhammeds sunnah (finnes i Hadith og Sira). Islamsk rettsvitenskap er utvidelse av lovene som finnes i dem av islamske jurister. Derfor blir de sett på som Allahs lover. Du trenger bare å se til avgjørelser i henhold til Shari'ah å se den aksepterte mainstream tolkning av islam og dens bud til sine etterfølgere. Homofili under denne loven, er ikke bare en synd, men en straffbar forbrytelse mot Gud.

I tilfelle av homofili, hvordan den er håndtert forskjellig mellom de fire hovedlinje skolene i Sunni rettsvitenskap i dag, men hva de alle enige om er at homofili er verdig en strengere straff.

I Hanafi skolen av tanke, er den homoseksuelle første straffet gjennom tøffe juling, og hvis han / hun gjentar handlingen, er det dødsstraff for å bli brukt.

Som for Shafi`i skolen av tanke, mottar den homofile samme straff som utroskap (hvis han / hun er gift) eller hor (hvis ikke gift). Dette betyr at hvis den homofile er gift, er han / hun steinet til døde, mens hvis singel, han / hun er pisket 100 ganger. Derfor sammenligner Shafi`i straffen anvendes i tilfelle av homofili med at av utroskap og utukt.

Hanafi skiller mellom de to lovene fordi i homofili, anal sex [noe som er forbudt, uavhengig av legning] kan også være involvert, mens i hor [og utukt], blir penis / skjeden (som er reproduktive deler) som er involvert.

Noen forskere, basert på Koranen og ulike hadithene, holder den oppfatning at den homofile bør bli kastet fra en høy bygning eller steinet til døde [1] som straff for sin kriminalitet, men andre forskere hevder at de bør bli fengslet før døden. [2]

En annen oppfatning er at mellom to menn, er den aktiv partner for å bli pisket hundre ganger om han er ugift, og drept hvis han er gift;mens den passive partneren er å bli drept uavhengig av hans sivilstand. [

Her er det ikke mye nestekjærlighet, eller hva sier du?
Kommentar #368

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Jeg forstår da at Kvinlaug mener at homofili ikke er synd - og at han også er prinsipiell motstander av dødsstraff.

Hvorfor dette flisespikkeriet? Du kunne i så fall spørre om om noen her er tilhenger av å straffe og/eller henrette homofile. Men det gjor du jo, nehendig nok, ikke. Ikke vanskelig å forstå hvorfor. Din sak står svært dårlig. 

Du burde kunne forstå alvoret i at vår hovedstad kan risikere å få en ordfører med en slik, mildest talt, tvilsom bakgrunn. 

Vet du hva? Jeg tror at du er av de som har det svært vanskelig med akkurat denne debatten. Men forpliktelsen til å følge flokken din er sterkest. 

Kommentar #369

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Fint 2

Publisert over 6 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Jesus kom med en ny pakt der ingen skal dø fordi man har syndet...

Så da er de homofile trygge.

... eller må de kanskje slutte å leve ut sin homofili for å være helt sikre på unngå helvetets evige pinsler?

Kommentar #370

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Fortsatt brønnpissing

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Du burde kunne forstå alvoret i at vår hovedstad kan risikere å få en ordfører med en slik, mildest talt, tvilsom bakgrunn.

Sultan har klargjort sin posisjon - og dine fortsatte forsøk på å klistre ham til dødsstraff for homofile, er nå ikke annet enn bevisst brønnpissing.

Hadde jeg vært Oslo-borger, hadde jeg hatt full tillit til ham som ordfører (selv om jeg aldri ville ha stemt MDG - men det er en helt annen sak).

Kommentar #371

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

*

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
... eller må de kanskje slutte å leve ut sin homofili for å være helt sikre på unngå helvetets evige pinsler?

Når det gjelder ting vi mennesker gjør som ikke er etter den fullkomne plan,kan vi alle ta hverandre i hendene og innrømme at vi er i samme båt.

Jesus sier at vi alle kommer til kort etter Guds krav som gjenspeiles i lovens bokstav.

Dette viser Jesus i bergprekenen spesielt ved å "overdrive" og demonstrere at ingen er i stand til å følge lovens bud.

Det var DERFOR Jesus kom for å leve det livet vi ikke klarer.Så ved å godta hans stedfortredende liv er vi skjult i han overfor Gud,og vi blir ikke dømt for våre feil.

Dette er evangeliet i et nøtteskall.Homofili er ikke i en egen klasse i forhold til f.eks grådighet,storaktighet,selvhevdelse og andre tilbøyeligheter vi mennesker har.

 

Kommentar #372

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Poenget

Publisert over 6 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Homofili er ikke i en egen klasse i forhold til f.eks grådighet,storaktighet,selvhevdelse og andre tilbøyeligheter vi mennesker har.

Jeg er godt bevandret i kristendomskunnskap, Holt - så her trenger jeg ikke belæring.  Alt du her ramser opp, er for øvrig også "synder" i islam.

Du gled imidlertid utenom det som var mitt poeng:  Hva blir den evige skjebnen til homofile som lever ut sin homofili (og som - innenfor et visst kristelig vokabular - dermed "synder på nåden")?

Kommentar #373

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Redd for sak

Publisert over 6 år siden

Du får kalle det hva du vil. Det er tydelig at du ikke vil ta tak i sak. 

Saken er, i beste fall, at Oslo kan få en ordfører med slike holdninger som er dokumentert i diverse norske media det siste tiåret. Det verste er egentlig ikke ordførerkandidaten selv - for vi vet jo godt at paraplyorganisasjonen tydeligvis har det helt fint med slike holdninger - men at tilsynelatende oppegående folk støtter opp om at det er greit at hovedstadens ordførerpost gis en slik figur. 

I beste fall, altså. I andre fall, er det slik at hans tydelig kommuniserte teologiske unndragelser kommuniserer at han nettopp ikke har tatt et fullt oppgjør med den islamske tenkningen på dette området. Han splitter det opp i politisk og teologisk. Politisk tar han det riktige standpunktet, men han sår stor tvil ved liksom å slik offentlig hemmeligholde sin teologiske posisjon. 

Dette forstår Sultan. Dette ser Sultan. Alle andre ser og forstår dette, selv de som later som om de ikke ser og forstår det. Spørsmålet er så hvorfor han tillater seg selv en slik manøver. Kan han være redd for å støte muslimer? I så fall er hans standpunkt ikke meget verdt; man må mene dette 100%. Eller kan han tenkes å mene at Qur'an er korrekt på dette, men at han ikke kan uttrykke dette offentlig, ettersom han selvsagt forstår det umiddelbart ville bety slutten på hans politiske karriere - skjønt, talende nok, enkelte miljøer i offentligheten har flyttet seg så langt tilbake i tid at de tar til orde for at selv slike helt rabiate holdninger ikke skal hindre en i å bli ordfører for Norges hovedstad.

Eller kan det være andre grunner? Nå har jo du forlengst satt ditt preg på denne debatten, Johannessen, ved at du nekter å ta ta tak i sak. Men mange andre vil følge med. 

Jeg tror ikke en gang du ville svare på om du ville gå god for en situasjon hvor en kristen med tilsvarende rolle for kristne organisasjoner hadde uttrykt samme holdning og nå sto som ordførerkandidat. 

Kommentar #374

Atle Pedersen

9 innlegg  7651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Sultan har klargjort sin posisjon - og dine fortsatte forsøk på å klistre ham til dødsstraff for homofile, er nå ikke annet enn bevisst brønnpissing.Dersom en person hevder han er kommunist, men hevder han er for privat eiendomsrett og fri konkurranse ... da er det fullt akseptablet å lure.

Selv er jeg helt for at religiøse skal få definere sin egen tro, ettersom jeg ikke tror noen religiøs tro har en fasitt. De er alle feil, slik jeg ser det.

Så jeg kan akseptere å tro på og støtte Sultan når han hevder han ikke har et problem med homofili. Dette er delvis strategisk... en støtte til alle som liberaliserer islam og andre religioner. Men jeg har full forståelse for de som ser det som en selvmotsigelse å hevde man er for en ideologi, men mot ideologiens innhold.

Strengt tatt pisser Sultan i egen brønn når han hevder han er muslim. For det er nettopp dette som gjør det vanskelig for mange å tro ham når han hevder det motsatte av hva islam stort sett ellers betyr.

Situasjonen har visse paralleller med påstander om at man er for ytringsfrihet, samtidig som man argumenterer mot karikaturer av religioner. 

Kommentar #375

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Det er tydelig at du ikke vil ta tak i sak.

"En slik figur"?  Hva slags omtale er det?

Når det gjelder "å ta tak i sak", så er det én enkel ting å si:  Du har ingen sak.  Hadde du giddet å oppdatere deg, hadde du forhåpentlig forstått det (skjønt - overdrevent optimistisk er jeg ikke i så måte).

Så skriver du i siste avsnitt:

Jeg tror ikke en gang du ville svare på om du ville gå god for en situasjon hvor en kristen med tilsvarende rolle for kristne organisasjoner hadde uttrykt samme holdning og nå sto som ordførerkandidat.  

Hva du mener med det, er ikke uniddelbart innlysende for meg. Dersom du sikter til ordførerkandidaten for KrF i Bergen, så ville jeg ikke hatt problemer med å ha tillit til henne - så lenge hun bedyrer at hennes personlige syn på homofili ikke vil være styrende for hvordan hun skjøtter sitt eventuelle ordførerverv.  Og hun har ikke - i motsetning til Sultan - villet si offentlig om hun mener homofili er synd eller ei (under henvisning til at politikk er politikk, og teologi er teologi).

Kommentar #376

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Tør ikke sak

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
"En slik figur"? Hva slags omtale er det?

Det er betegnende at du forsøker å vende debatten over på meddebattanter du ikke liker meningene til. Du henger deg liksom opp i ordbruk og slikt. 

Men saken er at vi risikerer å få en ordfører med en slik bakgrunn som Sultan. I beste fall. I verste fall, noe han ser ut til å oppmuntre, er det dobbeltspill. For: han kunne enkelt rydde opp og ta tak i den teologiske biten også. 

Jeg konstaterer bare at du ikke tør å snakke sak. 

Kommentar #377

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Jeg er heldigvis ikke Gud.

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Jeg er godt bevandret i kristendomskunnskap, Holt - så her trenger jeg ikke belæring. Alt du her ramser opp, er for øvrig også "synder" i islam.

Du gled imidlertid utenom det som var mitt poeng: Hva blir den evige skjebnen til homofile som lever ut sin homofili (og som - innenfor et visst kristelig vokabular - dermed "synder på nåden")?

Dermed kan jeg heller ikke sette meg som dommer og si konsekvenser i et spørsmål om homifili er noe annet enn andre ting folk driver med som ikke er etter Guds fullkomne plan.

 

Kommentar #378

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Det var da en lettelse!

Publisert over 6 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Dermed kan jeg heller ikke

At du ikke er Gud, altså.

For øvrig:  God dag mann, økseskaft.

Kommentar #379

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Jeg forsto at Sultan til og med er villig til å gå i homotog om han blir valgt til ordfører.  Det synes jeg er modig, regner med at det finnes mange potensielt kvalifiserte til jobben som vil betakke seg dersom dette er et av kriteriene.  For meg er muslimers krav om rett tro som betingelse for ekteskap en adskillig mere solid knagg å henge hatten på.  Hvis dette blir sementert i Norge blir vi en todelt nasjon til evig tid, uansett hvor mye det mases om full integrering.  Hadia Tajik er gift med en nordmann, jeg vil håpe at han ikke ble tvunget til konvertering for kjærligheten, men at forholdet er til et lysende eksempel for hele det  muslimske miljø. Hva Sultan mener om den saken burde være av større interesse mere enn dette homomaset.

Kommentar #380

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

"Homomas" og annet mas

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Jeg forsto at Sultan til og med er villig til å gå i homotog om han blir valgt til ordfører. Det synes jeg er modig, regner med at det finnes mange potensielt kvalifiserte til jobben som vil betakke seg dersom dette er et av kriteriene. For meg er muslimers krav om rett tro som betingelse for ekteskap en adskillig mere solid knagg å henge hatten på. Hvis dette blir sementert i Norge blir vi en todelt nasjon til evig tid, uansett hvor mye det mases om full integrering. Hadia Tajik er gift med en nordmann, jeg vil håpe at han ikke ble tvunget til konvertering for kjærligheten, men at forholdet er til et lysende eksempel for hele det muslimske miljø. Hva Sultan mener om den saken burde være av større interesse mere enn dette homomaset.

Er det ikke det ene, så er det det andre.  Når islamhaterne skjønner at det ikke lenger finnes noen homoknagg å henge hatten på i tilfellet Shoaib Sultan, så må man altså finne en annen knagg.  For det MÅ selvsagt hefte noe mistenkelig ved mannen.  Han er jo muslim!

Kommentar #381

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
jeg vil håpe at han ikke ble tvunget til konvertering for kjærligheten

Du vet svaret, men skriver sånn passe vagt for å hefte noe på muslimer alikevel. Det handler om ekte mennesker, og om noe som sikkert betyr mye for dem. Men så lenge du får kastet litt skit på veggen som kanskje sitter igjen så er vel du fornøyd ihvertfall.

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/hadia-tajik---slik-er-det-jeg-er-muslim-min-mann-er-ikke-muslim/3422788616.html

Kommentar #382

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Svar til Robin

Publisert over 6 år siden

Kjappe svar:

Du spør meg om hvorfor jeg har stemt på mdg og hvorfor jeg tar sjansen på å få Sultan til ordfører. Jeg stemte på mdg før også, før Sultan var inne i bildet. Det at han er en mdg`er nå og har en sjanse til å bli ordfører er ikke nok til at jeg ville revurdere min stemme til mdg. Men jeg har sagt tidligere i tråden at jeg personlig ikke ønsker Sultan som ordfører. Dette av to grunner. 1) Det engasjementet som jeg har sett han har vist på verdidebatt de siste år har lite med miljøspørsmål å gjøre. Og det har ikke noe med dyrevelferd å gjøre. Det er disse to grunnene til at jeg stemte mdg - men jeg føler ikke at disse sakene står Sultans hjerte nærmest. Så er det saken om statens tilbud om omskjæring - som jeg er helt imot. I tillegg så var han tidligere talsmann for IRN - noe jeg tar avstand fra når det gjelder akkurat ordførervervet. Det er ikke sååå lenge siden. Selv om det er noen år siden. Deretter har vi dette med hvordan han har forklart seg mht homofili. Jobben hans bestemmer hans syn - det tar jeg avstand fra. Men så deler jeg noen overordnede verdisyn mdg har når det gjelder mennesker, dyr og miljø og det passer meg også 100% at de er blokkuavhengige. Det forsøker jeg å være og - og det er, som du vet, et viktig kriterium for mitt prosjekt debatt1 (ja, jeg jobber med å få det til fortsatt, men har ligger på is litt, skjer litt frmegang nå faktisk). 2) Jeg tror ikke befolkningen er klar for en muslimsk ordfører og hans bakgrunn virker ikke samlende for befolkningen. Jeg legger vekt på at de fleste i vårt samfunn ikke får med seg detaljer hvis det ikke er viktig for dem og jeg mener at info tar litt tid å nå ned i rekkene. Nå når det gjelder ordfører så blir et slikt valg viktig og jeg synes det er rart at ikke Sultan viser litt mer forståelse for at saker og ting han har sagt kommer opp nå. Jeg leste Stanghelles forsvar for Sultan i dag - men når jeg klikker på artikkelen nå kommer den ikke fram. Kanskje like greit - for den var dårlig!!! Stanghelles argumentasjon holder ikke. 

Tillfellet Tajik (som mange nå sammenligner med Sultan) blir heller ikke horrekt. Sultan var talsmann for IRN. Enough said. Og når det gjelder akkurat hennes og høyremannens ekteskapsinngåelse (ja, høyre og venstresiden trenger hverandre - manne og kvinnesinnet) så var det ektskapet ikke inngått i en moske. Da MÅ man konvertere. Dette har jeg førstehånds kunnskap om. Sant nok så har jeg ikke funnet noe info om hvem som viet Tajik og henns høyremann, men jeg blir svært overrasket om det var en imam. Det har nok vært borgerlig - og da faller alt som har blitt sagt om at muslimer kan gifte seg med ikke-muslimer til gunnen. Og her har vi en annen ting...Sultan støtter homofilt ekteskap i kirken - men han sier ikke det samme for moskeer. Det er et (kjempe) problem for ham! Det jeg er enig med ham i - hvis jeg forstår ham rett - er at homofile godt kan adoptere, men ikke skape nye barn som får mor/medmor - far/medfar. Her er jeg helt på linje..

Ting er komplisert. Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg stemmer mdg slik at alle kan forstå/respektere det. Jeg deler ikke min livshistorie med mange - folk har ulike opplevleser og har levd ulike liv - jeg er ingen mal. Jeg sluttet å spise kjøtt og fisk da jeg var 10,5 år fordi jeg da skjønte hvor mange dyr som lider sterkt. Hvem andre deler jeg den opplevelsen med, tro?  1% av norske befolkningen? Jeg har min historie, andre har sin. Det må respekteres.

Mange sier at mdg er et ensaksparti - jeg stemmer faktisk selv på dem utfra et par saker - men jeg liker og tanken på at større politiske beslutninger bør vi i størst grad enes om og jeg liker at flere partier forhandler og samarbeider. Men viktigste grunn til at jeg stemmer på dem er at ingen andre partier (unntatt venstre - men de sitter på borgerlig side) er opptatt av god politikk for dyr. Dette emnet bør løftes fram, mener jeg. Når det er sagt har jeg kritisert Hansson for bare å snakke om klima, klima, klima - og en risiko er at dyrevelferd allerede er glemt. Den risikoen får jeg ta. En må gjøre et valg - og dette blir rett for akkurat meg.

Så tilbake til Sultan som ordførerkandidat:

Jeg har sagt det før og sier det igjen: jeg ønsker Fabian Stang som ordfører og ønsker at Høyre skal dreie litt mot venstre og hvis mdg får til det får jeg nesten orgasme! Men hvis Sultan blir valgt blir det ikke meg som fortsetter å rippe opp i fortiden hans - tror jeg blir ferdig med det snart - men jeg er ambivalent i forhold til ham, så vet ikke om jeg klarer det, men jeg vil ikke protestere om han blir valgt. Hvis jeg er uenig med høyre i mye av politikken deres burde jeg stemme på Stang for å få ham som ordfører? Jeg mener det ikke blir riktig å gjøre.

Når det gjelder venstresiden og deres (mellom oss sagt,Robin og til Bye og Holt fordi de andre i tråden forstår ikke hva jeg snakker om) omfavnelse og unnskyldninger av alt muslimsk (mens deres historie ang religion er motstand mot kristendom) så er det nesten så jeg må kaste opp. Dette irriterer mange, det vet jeg. Kunne sagt mye om dette, men dette er ikke stedet å utbrodere dette. Det tar vi på egnet, lukket nettsted ;) Eller vi tar det på debatt1 - når den tid kommer. Så får jeg beklage min siste reaksjonsytring - og når noen sier `nok er nok`- ikke nevn dette med homofili og Sultan mer - da vil jeg ihvertfall fortsette. Ingen forteller meg hva jeg skal si eller ikke si! Dette er jo psykologisk 1-1 lærdom: formaner du meg til å ikke si mer om saken - så skal jeg ihvertall hakke på det!

Kommentar #383

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Ideologi eller sannhet?

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Når islamhaterne skjønner at det ikke lenger finnes noen homoknagg å henge hatten på i tilfellet Shoaib Sultan, så må man altså finne en annen knagg.

Du gjør det så enkelt for deg selv. Påstår liksom at alt er greit. Glemmer liksom Sultans både uttalelser og manglende uttalelser. Later som om det ikke er et alvorlig problem at hovedstaden kan få en ordfører som refererte spørsmålet om homofili til Quaradawi og som brukte atskillige år, kombinert med mulighetene for en politisk karriere, til å komme ut på riktig side - men som fortsatt sår tvil om ektheten av sin omvending ved at han understreker at han ikke er villig til å gå inn på den teologiske delen av saken. 

Det er bare for dårlig. 

La meg spørre deg: drives du ideologi, opplever du at du har en agenda her inne på VD, som var du et av disse trollene, eller drives du av et ønske om sannhet og det å lære? 

I alle fall er du svært lite åpen for å problematisere, undersøke saker fra alle sider. 

Jeg ber deg om å være åpen for alle sider i denne saken. Men det ser ut til at du slett ikke tør å undersøke de sider som kan vise seg å være mindre behagelige. Det virker som om du bare har bestemt deg for at Sultan er en god person, og en ypperlig ordførerkandidat for hovedstaden. For meg virker det underlig at du slik tilsynelatende enkelt kan tilsidesette enkelte svært ubehagelige aspekter ved saken. Nå har han sagt det liksom. Etter 8 år. Det er liksom også helt ubetydelig at han røper at han kan ha en helt annen holdning teologisk sett. Det holder rett og slett ikke mål, Johannessen. 

Og jeg tror du innerst inne er svært klar over dette. 

Kommentar #384

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Hva Sultan mener om den saken burde være av større interesse mere enn dette homomaset.

Ja, dette er selvsagt også et tema som bør avklares for en muligvis kommende ordfører for Oslo. Vi kan ikke ha en ordfører som åpent går inn for direkte segregering, noe som til forveksling likner åpen diskriminering, rasisme og supremasisme. 

Men det er klart: enkelte mener at befolkningen ikke nødvendigvis har krav på å vite noe om slike ting. Vi skal liksom ikke vite hvem ordførere og politikere er. 

Kommentar #385

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
så var det ektskapet ikke inngått i en moske. Da MÅ man konvertere. Dette har jeg førstehånds kunnskap om. sant nok så har jeg ikke funnet noe info om hvem som vier Tajik og henns høyremann, men jeg blir svært overasket om det var en imam. Det har nok vært borgerlig - og da faller alt som har blitt sagt om at muslimer kan gifte seg med ikke-muslimer til gunnen. Og her har vi en annen ting...Sultan støtter homofilt ekteskap i kirken - men han sier ikke det samme for moskeer.

Takk for et supert svar. 

Dette med MDG: jeg synes bare det er for galt at enkelte "grønne" tanker ikke forlengst er inkorporert i alle politiske partier. Dermed tror jeg at slike "ensakspartier" bærer bud om at går galt. De er liksom i sin egen oppståen symbol på at noe er galt mht. selve sakskompleksene.

Til det siterte: du sier at mannen til Tajik er konvertert? Kan du utdype? 

At Sultan mener det er ulike standarder for muslimer og ikke-muslimer overrasker, desverre, ikke. Men det viser bare med all tydelighet at han slett ikke er avklart på den måten som enkelte skal ha det til. Jeg tror Sultan selv er veldig avklart på disse spørsmålene, men at han former sine responser ut fra hva han tror vil aksepteres av ikke-muslimer. Men dobbeltspillet synes tydelig. 

Kommentar #386

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Til det siterte: du sier at mannen til Tajik er konvertert? Kan du utdype?

Nei, jeg sier jeg tror ikke de ble viet av en rep for islam og hvis så er sant så faller alt maset om `muslimer og ikke-muslimer kan gifte seg` helt sammen. Kan jo ta feil, men

Glad du er fornøyd med mitt svar og hvordan jeg forklarer sett fra min (og litt vår) side..

:)

Kommentar #387

Ben Økland

16 innlegg  4083 kommentarer

Eg e skuffa og vonbråten

Publisert over 6 år siden

Sjokkert faktisk - og det skal normalt ganske mye til.

Denne debatten rant rett ned i kloakken.

Karakterdrap som politisk "argumentasjon"? Enkeltmenneskers tro og ekteskapsforhold som tema for bakvaskelse og gapestokk? Påstander, hentet ut fra løse luften, om at folk "egentlig" mener det stikk motsatte av hva de sier? - Debattnivået stinker.

Minner om amerikansk valgkamp på sitt verste. Og til og med er visstnok "religiøse blandingsekteskap" et politisk problem? Minner om Tennessee og Alabama for minst 60 år siden. Forskjellen her og nå synes bare å være at begrepet "svarting" er erstattet med begrepet "muslim".

Kommentar #388

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Og til og med er visstnok

Ikke noe problem, poenget er at mange i etterkant av Tajiks ekteskap har sagt at muslimer og ikke-muslimer fint kan giftes. Det er ikke min erfaring - jeg måtte konvertere før giftemål kunne inngås - det er greit for meg det, men jeg er forundret hvis Tajik og mannen ble viet av en imam uten at han måtte konvertere først. Da må de ha en VIP imam og de bør spre navnet hans. Dette henger og sammen med sultans ja til ekteskap mellom likekjønnede i kirken. Mener han også i en moske el? Opplys meg. Når det gjelder høyre og venstresiden så har vel forskerne kommet til at flest kvinner stemmer mot venstre og flest menn mot høyre, ikke sant? Poenget mitt er at når vi ser litt stort på det så trengs begge stemmer. Det er det hele fra min side. Men Økland sier jeg er som en rasist som tenker på muslim som svarting. Hallo Økland - er det noen hjemme?

Kommentar #389

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Lykke til Shoaib Sultan!

Publisert over 6 år siden

Valget er over, men siden jeg bor i Tønsberg og er medlem av Arbeiderpartiet, så fikk du dessverre ikke min stemme ved valget. Du har imidlertid min fulle sympati, og jeg ønsker deg alt godt videre i Oslo-politikken. Oslo er den byen som jeg er født i og har bodd mange år av mitt liv i. Oslo er derfor "min" by. Den er også din by, Shoaib Sultan!   

Denne debatten har jeg ikke orket å følge med i. Her har det vært alt for mange ondsinnede og tullete kommentarer. Jeg beundrer Oddbjørn Johannessen som har orket å sette flere av dem på plass på en skikkelig og ordentlig måte. Han har store kunnskaper og et varmt hjerte, en kombinasjon som faktisk er en forutsetning for å gjøre nettopp dette. 

Jeg er sikker på at det også er mange andre som har fulgt denne debatten, men som ikke har orket å delta, og som heller ikke har kunnet bruke tid på å lese alt sammen, men som har stor sympati for deg Shoaib.  

Igjen, Shoaib Sultan, lykke til videre i Oslo! 

Kommentar #390

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Greit nok

Publisert over 6 år siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Igjen, Shoaib Sultan, lykke til videre i Oslo!

Det er greit nok å ønske Shoaib Sultan lykke til men ut fra hva du skriver gjør du det fordi du synes synd på ham, ikke fordi du mener han er best kvalifisert?

Kommentar #391

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Kirker og moskeer

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Dette henger og sammen med sultans ja til ekteskap mellom likekjønnede i kirken. Mener han også i en moske el? Opplys meg.

Hvis du hadde lyttet gjennom intervjuet i gårsdagens NRK Ukeslutt (se lenke i min kommentar #342), ville du ha fått svar på det spørsmålet.  Programlederen spør ham nemlig direkte om han mener homofile bør kunne gifte seg i moskeen.  

Det han da svarer, er at det synes han er et spørsmål de enkelte trossamfunn må avgjøre selv - og han inkluderer da også Den norske kirke.  Han begrunner det med at vi i slike tilfeller havner i et "krysspress mellom ulike rettigheter", og at om politikere skal bestemme hvordan trossamfunn skal forholde seg i slike spørsmål, kan det bli problematisk i forhold til trosfriheten.  Et ønske om vielse av homofile i moskeer og kirker må komme innenfra, og dersom det skjer, kan politikerne støtte dette.  

Her får han støtte av representanten for "Skeiv verden", som også deltar i programmet.  Hun forteller ellers at Shoaib Sultan i lengre tid har møtt opp på deres arrangementer, og de har opplevd ham som en støttespiller.  Han har også deltatt når homofile imamer har vært invitert til arrangementer i Norge.  Ellers trekker hun fram et "politikereksempel":  Da Målfrid Meltveit Kleppa for noen år siden fortalte offentlig at hun, etter en tenkeprosess, hadde kommet til at hun ville støtte at homofile skulle kunne gifte seg, så ble hun omfavnet av LHBT-miljøet.  Hun mener at Shoaib Sultan også bør møtes på samme måte - i stedet for å få sin oppriktighet trukket i tvil.

Kommentar #392

Dag Løkke

10 innlegg  2331 kommentarer

Oslo har bruk for Sultan

Publisert over 6 år siden

Til #391:

Du tar fullstendig feil, Petter Kvinlaug. Jeg synes ikke synd på ham. 

Han har valgt en framskutt plass i politikken og må tåle litt motbør.  Det må alle i toppolitikken tåle. Men i denne tråden har det gått over alle støvleskaft. Denne "debatten" har vært skammelig og uverdig.  

Jeg ønsker Shoaib Sultan lykke til videre fordi Oslo har bruk for ham. Det er viktig at gode folk med innvandrerbakgrunn får posisjoner i politikken både lokalt og nasjonalt. Det har vi etterhvert fått noen gode eksempler på. Og vi trenger flere. 

Kommentar #393

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Det han da svarer, er at det synes han er et spørsmål de enkelte trossamfunn må avgjøre selv - og han inkluderer da også Den norske kirke. Han begrunner det med at vi i slike tilfeller havner i et "krysspress mellom ulike rettigheter", og at om politikere skal bestemme hvordan trossamfunn skal forholde seg i slike spørsmål, kan det bli problematisk i forhold til trosfriheten. Et ønske om vielse av homofile i moskeer og kirker må komme innenfra, og dersom det skjer, kan politikerne støtte dette

Det var veldig bra svart, noe jeg er helt enig i. Også når det gjelder den norske kirke.  Jeg har ikke noe imot at homofile skal få gifte seg i kirken, men jeg mener samtidig at det skal være en trosfrihet som også er imot at homofile skal få gifte seg i kirken, slik det er f.eks. i DKK.

Jeg er for trosfrihet så langt det går. Og det å fordømme mennesker for deres tro er like feil som å fordømme homofile. 

Kommentar #394

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Det han da svarer, er at det synes han er et spørsmål de enkelte trossamfunn må avgjøre selv - og han inkluderer da også Den norske kirke. Han begrunner det med at vi i slike tilfeller havner i et "krysspress mellom ulike rettigheter", og at om politikere skal bestemme hvordan trossamfunn skal forholde seg i slike spørsmål, kan det bli problematisk i forhold til trosfriheten. Et ønske om vielse av homofile i moskeer og kirker må komme innenfra, og dersom det skjer, kan politikerne støtte dette.

Dette er et syn jeg også deler. Man kan ikke tvinge homoviglser på et kirkesamfunn ut fra at det kan stride mot dets trosgrunnlag. Skal homofile kunne vies i gudshus må handlingen stemme overens med trosgrunnlaget. 

Kommentar #395

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Irrelevant

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Det er greit nok å ønske Shoaib Sultan lykke til men ut fra hva du skriver gjør du det fordi du synes synd på ham, ikke fordi du mener han er best kvalifisert?

Her tolker du Dag Løkkes kommentar på et subjektivt og meget syltynt grunnlag.  

Dessuten: Man "ansetter" ikke ordførere ut fra hvem som er "best kvalifisert".  Det er valgresultatet - samt forhandlinger partiene imellom i etterkant - som avgjør dette spørsmålet.  Om Shoaib Sultan er bedre eller dårligere kvalifisert enn eksempelvis Fabian Stang, er dermed irrelevant.  At han vil representere Oslo på en god måte, dersom det blir han som havner i ordførerstolen, er jeg imidlertid overbevist om.

Kommentar #396

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Skal homofile kunne vies i gudshus må handlingen stemme overens med trosgrunnlaget.

Eller trosgrunnlaget tilpasses det til en hver tid gjeldende syn ;-)

Noe av det aller simpleste og mest rasistiske som tenkes kan det er å sette  mennesker i klasser på grunn av hudfarge. Den tid er over, i allefall i den europeiske kulturkrets.  Men å skille mennesker i klasser grunnet religiøs tilhørighet, det synes helt akseptert.  Å stille spørsmål ved denne praksis,  - det er overmåte ufint. 

At utenforstående,  til og med antikristne har deltatt i den pågående homodebatt om kirkelig vielse det er helt greit.  Men nåde den ikke-muslim som har meninger om muslimsk praksis. Da kommer den  Rettferdige og hans nikkere på banen.

Kommentar #397

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Til Johannessen, kommentar 392:

Ok. Godt - da kan vi ta bort det momentet. Takk for info!! Så det han støtter er det sekulære likekjønnede ekteskapet - ja, det gjør jo alle. Men så flott at en muslim gjør det da...ååååå ;) Neida, der var jeg litt frekk.

Uansett så er det slik at hvis en ikke mener/mener at homofil(e handlinger) er synd så har man gått inn i et teologisk spørsmål - men Sultan vil stoppe akkurat der. Det er greit det - men at det stilles spørsmål og at en del folk vil undre seg - det er ikke så rart. Teologi må overlates til ekspertene - og den gang Sultan var ekspert på det og inntok en talsmannrolle for IRN så var homofili en synd som strider med Koranen. Ved å si at homofili ikke er synd så har han gått inn i teologi. Husk også at dette spørsmålet kom p.g.a. han selv. Det er klart at en del folk ønsker å vite hvordan Sultan endret sitt syn på det teologiske spørsmålet som handler om synd i forhold til homofili. Eller kanskje det for ham kun handler om demokrati - og at teologi uansett er et uviktig spørsmål som ikke hjelper det grann uten at folk er enige om hvordan best leve. Ihvertfall er dette en posisjon som passer godt som politiker.

Det er tydelig at Sultan er i en spesiell politiker rolle nå og det er også en god ting. Jeg har ingen dyp mistro e.l. overfor Sultan. Og jeg er selv muslim - så det har ingenting med det å gjøre. Men det er tidvis problemer med gode argumenter og tidvis problemer med tåkekommunikasjon fra Sultan, noe som kan skape usikkerhet.

Kommentar #398

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Du må følge med

Publisert over 6 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg regner med at du kan dokumentere en slik påstand?

En trenger ikke dokumentere dette. Det er bare å gå tilbake i tid så vil du nok se at han ikke har villet svare på spørsmål, nettopp fordi han ville komme dårlig ut.

Du må følge med.

Kommentar #399

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Det er tydelig at Sultan er i en spesiell politiker rolle nå og det er også en god ting. Jeg har ingen dyp mistro e.l. overfor Sultan. Og jeg er selv muslim - så det har ingenting med det å gjøre. Men det er tidvis problemer med gode argumenter og tidvis problemer med tåkekommunikasjon fra Sultan, noe som kan skape usikkerhet.

Et moment som ikke er uten betydning i denne sammenhengen, og som kom indirekte fram i Ukeslutt-intervjuet, er at Shoaib Sultan har hatt en viktig funksjon som brobygger.  På spørsmål fra programlederen om han nå ville få problemer med en del konservative muslimer, svarte han at han ikke så bort fra det.

Kommentar #400

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Skal homofile kunne vies i gudshus

Du mener moske? :-). Tror neppe at det blir aktuellt, hverken i din tid eller min tid.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere