Shoaib Sultan

55

I Dovregubbens hall

Trollene får ha meg unnskyldt. Jeg har hittil tolerert dere på Facebook, for å vise at jeg ikke har noe å skjule og at jeg er villig til å ta debatten. Men nå er det slutt. Dere vil bli blokkert, alle som én.

Publisert: 28. aug 2015

Jeg kan leve med drapstrusler fra høyre-
ekstremister og IS-tilhengere, men jeg kan ikke lenger leve med troll.

Jeg kan leve med hets, sjikane og mistenkeliggjøring mot meg personlig, men jeg kan ikke lenger leve med denne­ konstante brønnpissingen, fordi­ den truer med å ramme mitt eget parti, Miljøpartiet De Grønne (MDG), i det kommende valget i Oslo.

Det tiskes i krokene, det hviskes i skyggene: «MDGs ord
førerkandidat Shoaib Sultan har en skjult agenda. Han påstår at han er demokrat, men i virkeligheten vil han innføre sharia-lover i Norge.»

Det påstås at jeg lyver, at jeg er en uærlig mann. Det er akkurat like usant og på nøyaktig samme lave nivå som påstandene i USA om at president Obama «egentlig» er muslim.

Hogg. Jeg har i hele min korte­ politiske karriere forsøkt å fremme­ nyanser i debatten. Det er slett ikke tilfeldig at jeg valgte det blokkuavhengige MDG. Som så mange andre nordmenn og -kvinner er jeg oppgitt over politikere fra begge fløyer som bruker mer tid på å krangle med hverandre enn å arbeide for velgernes ønsker, krav og behov.

Men det har dessverre medført at jeg nok har vært for lite flink til å bruke store bokstaver når det muligens har vært nødvendig. I ettertid ser jeg at jeg har stilt meg lagelig til for hogg fra nettrollene og hat-kommentariatet.

Jeg tar gang etter gang avstand fra diskriminering og forfølgelse av homofile, men trollene gir seg ikke. De gjentar og gjentar de samme infame spørsmålene, og slik går no dagan.
Jeg er ikke i tvil om hensikten: Å forhindre at vårt mangfoldige Oslo får en muslimsk ordfører.

Luta lei. Så la det være sagt for siste gang, for nå er jeg rett og slett luta lei.

– NEI. Jeg ønsker ikke sharia-lover innført i Norge.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra steining, avkapping av hender, pisking og andre former for straff som vi i dag med rette kaller foreldede, ja, barbariske.
- NEI. Jeg mener ikke at frafall fra islam skal bety dødsstraff.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra forestillingen om at muslimer­ har rett til å drepe ikke-muslimer.­
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra drap på karikaturtegnere og journalister.

Avskyr. - JA, jeg avskyr IS, og jeg håper vi snart får sendt mulla­ Krekar ut av landet, såfremt han ikke blir henrettet. Han er en trussel mot rikets sikkerhet.
- JA. Jeg tar avstand fra enhver­ diskriminering av ALLE minoritetsgrupper­.
- JA. Jeg tar totalt avstand fra enhver forfølgelse og diskriminering av homofile, lesbiske, bifile­ og transseksuelle.
- JA. Jeg støtter homofiles rett til adopsjon.
- JA. Jeg støtter rett til ekteskap for likekjønnede.
- JA. Jeg står 100 prosent på Menneskerettighetserklæringen. Eller rettere, jeg synes godt den kan skjerpes, slik at den i framtiden også vil ramme diktaturer som Iran og Saudi-Arabia.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand­ fra Irans, Saudi-Arabias og andre­ muslimske lands konstante brudd på menneskerettighetene­, og særlig kvinners.
- JA. Jeg mener at alle kvinner har rett til å kjøre bil.

Nei til dødsstraff. - JA. Jeg tar avstand fra dødsstraff – i USA, Iran eller Indonesia.
- JA. Jeg tar avstand fra kjønnslemlestelse.
- JA. Jeg tar avstand fra barnebryllup og tvangsekteskap.
- JA. Jeg tar avstand fra påtvunget hijab, særlig for barn, og mener at enhver kvinne har en soleklar rett til å velge om hun vil gå med hodeplagg.
- JA. Jeg er tilhenger av selvbestemt abort og rett til prevensjon.
- NEI. Jeg mener ikke at Vinmonopolet bør nedlegges og alkohol forbys. Jeg støtter den tradisjonelle, norske alkoholpolitikken og vil ha et levende­, pulserende Oslo med flotte kulturtilbud­ og et mangfold av utesteder.
- JA, jeg mener at enhver forbedring av halal-slakt som fører til bedre dyrevelferd og en smerte-
fri død for dyrene våre, er av det gode. Det er det halal-slakt egentlig handler om.
- NEI. Jeg har bodd og studert­ i USA, jeg er ikke anti-amerikansk­.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra forfølgelse av kristne i Pakistan og overalt ellers.

Trollene. Var det noe mer da? Er det noe jeg har glemt? Vel, trollene får ha meg unnskyldt. Jeg har hittil tolerert dere på Facebook, for å vise at jeg ikke har noe å skjule og at jeg er villig til å ta debatten. Men nå er det slutt. Dere vil bli blokkert, alle som én. Jeg er luta lei dere og de evinnelige hakkene i all verdens plater.

Hvorfor er dette viktig for oss alle? Fordi vi er stolte av vårt norske politiske system. Vi vil ikke at våre valg skal skjemmes av den type skittkasting som dessverre er blitt så altfor vanlig ved valg i USA. Derfor angår dette oss alle.

Jeg har merket meg at Christian Tybring-Gjedde (Frp) for n’te gang er ute på mistenkeliggjørings-
banen, i maskopi med Hege Storhaug. Jeg spør meg selv om det er verdt bryet å debattere med en mann som så til de grader snakker ned sin egen bydel Grorud-
dalen og som til tross for at politiet­ gjentar og gjentar at kriminaliteten i bydelen har stupt, fortsatt framstiller Groruddalen som et slags Mogadishu.

Greit. Og Tybring-Gjedde får ha meg unnskyldt, men jeg har lett og lett etter noe som kan vitne­ om at hans eget parti, Frp, sto på barrikadene for de homofiles rettigheter før vi ble mange muslimer i Oslo. Jeg finner ingen verdens ting.

Til tider har jeg tenkt at det er en uting at Tybring-Gjedde sitter på vårt ærverdige Storting. Men jeg er kommet fram til at jeg synes­ det er greit at konspirasjonsteoretikerne og nettrollene har en representant på Tinget.

Da kong Haakon i 1928 ble kritisert for å la Arbeiderpartiets­ Christian Hornsrud danne regjering­, svarte kong Haakon som den statsmann og det samlingssymbolet han var: «Jeg er også kommunistenes konge.»

For alle. Blir jeg valgt til ordfører i Oslo, skal jeg være hele byens ord
fører. Også Tybring-Gjeddes. Ikke minst skal jeg være minoritetenes ordfører, enten vi snakker buddhister, homofile, svenske gjestearbeidere, sprøytenarkomane, dyslektikere, sjiamuslimer, tiggere, funksjonshemmede og ikke minst de fattige i Oslo.

Og ikke for å strø salt i såret, men når jeg blir valgt inn i bystyret, skal jeg fremme et forslag. Jeg har i det siste hatt givende samtaler med representanter for en minoritetsgruppe som har vært fullstendig neglisjert av samtlige norske, politiske partier.

Jeg vil be bystyret utrede hva som kan gjøres i Oslo for å bedre de tvekjønnedes rettigheter og livsvilkår, og hva som kan gjøres for å få slutt på diskrimineringen av de som er født i feil kropp.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 28. AUGUST 2015

Kommentar #301

Ben Økland

16 innlegg  4083 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.
MDG får også et problem dersom de fronter personer som mener at homfoli er en synd, selv om de ikke vil gjøre det om til politikk

Shoaib Sultan mener ikke at homofili er synd : http://www.vl.no/nyhet/mdgs-shoaib-sultan-mener-homofili-ikke-er-synd-1.396944#cxrecs_s

MDG mener slett ikke at homofili er synd.

Muslimske autoriteter forfekter at homofili er synd. Mener du derfor at islamsk tro diskvalifiserer personer fra å inneha politiske verv?

Mange troende kristne mener at homofili er synd. Bør derfor ikke kristne personer inneha politiske verv?

  

Kommentar #302

Kristin Bruun

2 innlegg  205 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Shoaib Sultan mener ikke at homofili er synd

Nesten trist at han erklærer at hpmogili ikke er syndig i hans øyne.  MDG hadde virkelig vært et vidtfavnende parti om de inkluderte mennesker som kjemper for deres verdier,  selv om de personlig mener homofili er synd,  og derfor ikke tillater seg selv å leve ut eventuelle homofile sider. 

Minner om at homofil praksis var straffbart i Norge frem til 1972. Og at det sluttet åvære en psykiatrisk diagnose 20 år senere. 

Jeg vil gjerne se et parti som tåler dyktige ikke-konformikere, men det blir nok ikke MDG som gir meg det. 

Kommentar #303

Ben Økland

16 innlegg  4083 kommentarer

Spekulativt sludder

Publisert over 6 år siden
Per Arne Brandal. Gå til den siterte teksten.
Det kan se ut som om Oslos ordførerkandidat ønsker å redefinere ytringsfriheten på en slik måte at den ikke lenger kan åpne for religionskritikk som oppleves krenkende

"Det kan se ut som"...?

Shoaib Sultan har slett ikke sagt at han mener ytringsfriheten bør redefineres.

Kommentar #304

Kristin Bruun

2 innlegg  205 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Han har ikke sagt at han ønsker redefinering av ytringsfriheten, men har ytret ønske om at en del ytringer skal gjøres straffbare, om jeg husker riktig. 

Jeg forstår ønsket,  men ser det som uheldig at kun rasistisk hets, ikke all hets, skal være straffbart. Hets er hets.

Kommentar #305

Per Arne Brandal

147 innlegg  504 kommentarer

Sludder?

Publisert over 6 år siden

Anlov P. Mathiesen skriver i Aftenposten: "Det kan se ut som om Oslos ordførerkandidat ønsker å redefinere ytringsfriheten på en slik måte at den ikke lenger kan åpne for religionskritikk som oppleves krenkende. Og det er mottakeren som skal ha definisjonsmakten."

Når mottaker - den som får kritikk - skal definere rammene for ytringsfriheten, er vi på ville veier. Den paranoide vil få uinnskrenket makt.

Hei, igjen Økland! Du er tilbake ser jeg, med dine gnistrende kommentarer ;-)

Kommentar #306

Per Arne Brandal

147 innlegg  504 kommentarer

Ytringsfridomen er ikkje absolutt

Publisert over 6 år siden

Ytringsfridomen er ikkje absolutt... der er grenser for kor langt ein kan gå med tanke på krenking av privatlivets fred, slander, osv.

Men det er vanskeleg å tenke seg at der er saksforhold, noko i politikk og religion, vitskap, osv som skulle vere skjerma frå ytringar. Berre å tenke ein slik tanke er å alliere seg med lyssky krefter.

....

Det Shoaib Sultan skriv her i eit innlegg i Aftenposten er eg lite samd i:

"Ny blasfemilovgivning.

Hva skal man da gjøre for å takle slike temaer fremover? Å la folk bruke sin sunne fornuft og "gode smak" slik blant andre utenriksminister Jonas Gahr Støre tar til orde for, høres ut som en god begynnelse. Det kan også være på sin plass å vurdere forslaget til advokat Abid Q. Raja om en ny blasfemilovgivning, eller forslaget til professor Eivind Smith om en utvidelse av rasismeparagrafen.For det virker helt klart at krenkende ytringer i dag i sterkere grad blir rettet mot svake grupper i samfunnet, og at disse verbale angrepene mot svake grupper ikke fremmer et bedre samfunn. Det er faktisk rettighetene til disse svake gruppene som ytringsfriheten i utgangspunktet er ment å beskytte. "

....

Minner om at i enkelte land er det blasfemisk å kritisere staten (viss den er tufta på sharia).

Kommentar #307

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Du er drøy, Brandal

Publisert over 6 år siden
Per Arne Brandal. Gå til den siterte teksten.
Mathiesen mener m. a. at Sultan har oppsiktsvekkende standpunkter knyttet til ytringsfrihet:

«Han (Sultan) hevder at det var redaktør Vebjørn Selbekks valg om å trykke karikaturene som skapte problemene, og viser med det en forskrudd oppfatning av presse- og ytringsfrihet. Sultan følte seg «krenket og såret» av tegningene, og sammenligner ytringer med vold. Han håper redaktører kan «la være» å trykke karikaturer.»

Spørsmål:

Er dette omskrivninger av hva Sultan egentlig har sagt eller har virkelig Sultan sagt at det var Selbekks valg om å trykke karikaturer som SKAPTE problemene? Da må du komme med sitater og referanse til at han (Sultan) har sagt akkurat dette. Jeg venter på ditt svar.

Det jeg har lest Sultan har sagt er:

"Mitt eget ståsted i saken er enkelt, synes jeg selv i alle fall. Men det har for enkelte syntes å være vanskelig å ta inn over seg. Jeg setter ytringsfriheten høyt og støtter retten til å trykke også blasfemiske eller på andre måter provoserende karikaturer. Samtidig forbeholder jeg meg retten til å kritisere en gitt beslutning om å trykke de samme karikaturene.

Jeg provoseres ikke av publiseringen av den siste Charlie Hebdo-forsiden, men jeg liker den ikke. Vi vet heller ikke om det er Muhammed som er karikert, men denne og andre karikaturer tolkes til være av Muhammed, og det skaper opphisselse hos noen.

Press. En uheldig tolkning av striden har vært å legge et press på en rekke medier om å trykke – trykkefriheten forsøkes skyves over til en trykkeplikt. Det er faktisk en tilnærming som begrenser ytringsfriheten, som forutsetter en fri og uavhengig presse med redaktører som er de eneste som kan og skal kunne ta beslutningen om hva som skal på trykk. Dette er et prinsipp som jeg støtter fullt ut! Et press om å trykke karikaturer er slik sett like problematisk som et press for ikke å trykke.

Personlig synes jeg det er et kjempeproblem dersom en tegner ikke tør tegne, eller en redaktør ikke tør trykke en tegning av frykt for konsekvenser. Jeg håper samtidig at de kan la være å gjøre det av helt andre årsaker." Osv...les gjerne hele innlegget.  "Forenklet debatt om karikaturer", Shoaib Sultan:

http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat10/thread11552523/

Slik jeg oppfatter Sultan så gjør han oppmerksom på at det finnes også folk som gjør noen vurderinger som fører til at en ikke ønsker å trykke karikaturer. Vi har ikke trykkeplikt i dette landet og redaksjoner velger selv om de vil trykke karikaturer eller ikke. Kan man kritisere noe en redaksjon har sagt/argumentert så kan en også kritisere noe en tegning som en redaksjon har publisert. Han mener så det må være lov å kritisere en redaksjons beslutning om å trykke karikaturer i det det et slikt bilde kan føre til økt polarisering mellom ulike grupper. Etter mitt syn gjelder en slik argumentasjon for alle type karikaturer - uavhengig av emne, person, tro og politikk.

Kommentar #308

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Ops, ser av en link som Mathiesen har i sin artikkel at det vises til Sultans egne ord ang ``skapt situasjonen`. Beklager det.

Kommentar #309

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Utvikling

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Ops, ser av en link som Mathiesen har i sin artikkel at det vises til Sultans egne ord ang ``skapt situasjonen`. Beklager det.

Den artikkelen Mathiesen henviser til, er flere år gammel (første gang publisert i 2006, tror jeg) - mens det VD-innlegget du siterer fra, er fra 2015.  Ja, det er en del forskjeller mellom disse to - men også noen år imellom, altså.  

De færreste av oss (håper jeg) er "statuer", i den forstand at vi aldri utvikler oss eller endrer synsmåter og standpunkter.  Jeg synes det er pussig at Shoaib Sultans kritikere stadig evaluerer hans utsagn omvendt kronologisk.  Han konfronteres hele tiden med 8-10 år gamle uttalelser, og det virker som om kritikerne er helt døvhørte når det gjelder det Sultan i dag gir uttrykk for.  Man har liksom bestemt seg for at muslimer alltid taler med to tunger, og at det i Sultans tilfelle er de eldste utsagnene som er de "ekte" synspunktene hans (som han nå av "strategiske grunner" forsøker å snakke seg bort fra).  

Det er ufint (jeg kunne definitivt ha valgt et sterkere ord).

Kommentar #310

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
De færreste av oss (håper jeg) er "statuer", i den forstand at vi aldri utvikler oss eller endrer synsmåter og standpunkter. Jeg synes det er pussig at Shoaib Sultans kritikere stadig evaluerer hans utsagn omvendt kronologisk.

Takk for en fin kommentar, Oddbjørn Johannessen. Enig.

Jeg forstår deg slik at du også, i likhet med meg, har problemer med det Sultan sa alle de årene siden. Tiden gjør en forskjell, helt enig - og i tillegg: Sultan har mye erfaring og er en dyktig fyr.

Men når det gjelder info nedover i systemet så tar dette som kjent noe lengre tid og en må ha respekt for at en del tar opp dette nå i forbindelse med ordfører-muligheten og vise forståelse for at noen legger merke til dette spesielt akkurat nå.

En teori:

Sultan bør ha lik stor vilje til å løse / forklarer / forstå noen alvorlige problemer hos etniske norske  - som han har vist vilje og engasjement for å forstå / forklare /løse noen alvorlige problemer blant muslimer. Hvor ligger hans lojalitet nærmest? Jeg stiller spørsmålet på vegne av de stemmer jeg hører som er totalt imot Sultan. De er usikre på dette, tror jeg.

Kommentar #311

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Jeg stiller spørsmålet på vegne av de stemmer jeg hører som er totalt imot Sultan. De er usikre på dette, tror jeg.

Her tror jeg du tar feil frue. Hos en del av disse er det ikke det minste slingringsmonn. Sultan er muslim, case closed. 

Sånn er det bare, som det heter. 

Kommentar #312

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Her tror jeg du tar feil frue. Hos en del av disse er det ikke det minste slingringsmonn. Sultan er muslim, case closed.

Sånn er det bare, som det heter.

Jeg tror også det er en del som sier at Sultan er muslim, case open.

Jeg er en av dem.

Kommentar #313

Ben Økland

16 innlegg  4083 kommentarer

Dyktig observasjon, Njål Kristiansen

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Her tror jeg du tar feil frue. Hos en del av disse er det ikke det minste slingringsmonn. Sultan er muslim, case closed. Sånn er det bare, som det heter.

Har de spekulative svertekampanjene mot Shoaib Sultan noen av sine dype røtter i primitivt muslimhat?

Kommentar #314

Kristin Bruun

2 innlegg  205 kommentarer

!!!

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Jeg tror også det er en del som sier at Sultan er muslim, case open.

Ja!

Kommentar #315

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

"Det er nok nå"

Publisert over 6 år siden

Jeg vil anbefale alle å lese Minerva-redaktør Nils August Andresens ferske og meget grundige kommentar til debatten omkring Shoaib Sultan og ordfører-saken i hovedstaden:

http://www.minervanett.no/det-er-nok-na-2/

Kommentar #316

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Sultan er en MDG-ordførerkandidat

Publisert over 6 år siden

og trolig har de frilynte ikke noe i mot gatemusikanter - kanskje denne burde få traktere i nærheten av Sultan'en

https://www.youtube.com/watch?v=capnRe9RICQ

men .. trolig appellerer denne mer Jesus-like gitaristen mer ... særlig til ??

https://www.youtube.com/watch?v=7gphiFVVtUI

Kommentar #317

Per Arne Brandal

147 innlegg  504 kommentarer

Observasjon II

Publisert over 6 år siden

Mitt bidrag i denne tråden er sitater fra to artikler i Aftenposten, den ene skrevet av Anlov P. Mathiesen, den andre av Shoaib M. Sultan selv. Jeg har noen få kommentarer i tillegg.

I begge artiklene underbygger forfatterne sine synspunkter med argumenter som det burde være legetimt for andre å forholde seg til og mene noe om.

Synd da å se at Økland synest å falle ned på laveste nivå* i Paul Grahams (How To Disagree ) uenighetshierarki når han skriver : "Har de spekulative svertekampanjene mot Shoaib Sultan noen av sine dype røtter i primitivtmuslimhat?"

*=DH0. Simpelt personangrep (Name-calling) - Dette er den laveste formen for uenighet. Vi ser det ofte i form av at andre debattanter beskrives som for eksempel "sosialister", "rasister" eller "troll".

Kommentar #318

Ben Økland

16 innlegg  4083 kommentarer

Takk, Oddbjørn Johannessen

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Jeg vil anbefale alle å lese Minerva-redaktør Nils August Andresens ferske og meget grundige kommentar til debatten omkring Shoaib Sultan og ordfører-saken i hovedstaden

Det var en god kommentar. Siterer et viktig poeng:

"Du kan bli så liberal som det er mulig, du kan gå inn for kjønnsnøytrale ekteskap og homofiles rett til adopsjon, du kan si at homofili ikke er synd, og at ytringsfriheten innebærer retten til blasfemi og krenkelser – men nordmenn vil likevel ikke godta deg. Du vil likevel ikke være ”deres ordfører”. Det går rett til kjernen av en av de store integreringsutfordringene, og spørsmålet om tilhørighet og muligheten for utviklingen av en trygg og mer liberal norsk-muslimsk identitet."

Vi har opplevd dette før. Da Hadia Tajik ble minister, var det en storm av innlegg og kommentarer som hevet over rimelig tvil hadde til formål å mistenkeliggjøre og diskvalifisere henne.

Kommentar #319

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Pust , pes

Publisert over 6 år siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
nordmenn vil likevel ikke godta deg

Vi skal godta en muslim, men vi skal ikke godta religionen de tror på. Den mangler kjærlighet, barmhjertighet og tilgivelse jevnf Sharialoven.

Så den som tar til orde for islam har ikke min støtte, aldri.

Kommentar #320

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Muslimske autoriteter forfekter at homofili er synd. Mener du derfor at islamsk tro diskvalifiserer personer fra å inneha politiske verv?

Mange troende kristne mener at homofili er synd. Bør derfor ikke kristne personer inneha politiske verv?

For meg er det like uakseptabelt som om de stod frem og sa at de synes det er en synd om hvite og svarte giftet seg, og jeg mener det selvsagt prinsipielt, slik at det ikke spiller noen rolle om det er en muslim eller kristen som sier det. Jeg stemmer ikke på politikere som står for noe slikt. Det skrev jeg vel rett ut i innlegget du siterer, så det er rart at du forsøker å henge noe anti muslim tendenser hos meg, eller pro kristent.

Selvsagt kan både kristne og muslimer som mener homofili er en synd ha politiske verv, men det er så langt fra hva jeg finner akseptabelt at det blir umulig å støtte dem, også gjennom valg.

Kommentar #321

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Ben Økland. Gå til den siterte teksten.
Har de spekulative svertekampanjene mot Shoaib Sultan noen av sine dype røtter i primitivt muslimhat?

Hevet over tvil. Sånn er det bare.

Kommentar #322

Kristin Bruun

2 innlegg  205 kommentarer

Alle grupper

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Sultan bør ha lik stor vilje til å løse / forklarer / forstå noen alvorlige problemer hos etniske norske - som han har vist vilje og engasjement for å forstå / forklare /løse noen alvorlige problemer blant muslimer.

Han bør ha like stor vilje til å representere dem som står uten gruppetilhørighet også. De rammes hardere av hets og hatytringer enn dem som er i en gruppe.

Mobbing (som hets og hatrytringer også kalles) tar liv. Hver år.

Kommentar #323

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Kristin Bruun. Gå til den siterte teksten.
Han bør ha like stor vilje til å representere dem som står uten gruppetilhørighet også. De rammes hardere av hets og hatytringer enn dem som er i en gruppe.

Ja, så klart.

Det som for noen kan virke litt rart er at - som Sultan sier i innlegget - at han lettere forholder seg til drapstrusler enn til `netttroll`. Dette har han nevnt før og da løftet han fram at noen føler at ord er like ille som fysisk vold. En slik tankemåte er ikke så vanlig her i Norge, slik jeg har fortsått det - og det kan virke litt skremmende. Ihvertfall gjør det det for meg.

Når det gjelder de fleste i denne tråden virker det som om dere har gitt opp. Det har Sultan gjort også. Det finnes frustrerte hatere og dem vil alltid være sånn og noe en ikke kan gjøre noe med. De kipper vi ned i et hull og legger over lokket på. Det tror ikke jeg er en bra strategi. For det finnes - ikke alltid - men ofte -  noen (alvorlige) grunner til at de blir sånn.

Politikk skaper ofte splid - det er utfordrende. Legg på religion og det blir dobbelt utfordrende. Legg på en religion som for mange føles fremmed og det blir trippelt utfordrende. Der befinner Sultan seg - ikke lett - men noe forståelig er det. Jeg har selv fått litt kjeft fra mine `egne` for å stemme på mdg - for jeg har en type jobb som ikke er direkte kompatibel med slik politikk.

Kommentar #324

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

The underdogs

Publisert over 6 år siden

VD har i inneværende år blitt preget av en hovedsak. Mange titalls tråder og hundrevis av kommentarer er blitt viet homosakens finale, altså kampen  om de siste metrene opp til  kirkenes alter.  De konservative  mennesker, prester og menigmenn har måttet tåle mange slags ord fra alle slags folk  for sine gammeldagse, bakstreverske og menneskeforaktende holdninger.  Men kristenhat ?  Nei hat,  det ordet er forbeholdt kun til bruk i forsvar av dem som innerst i noens  bevissthet er litt stakkarslige, hjelpeløse  og tilbakestående individ.  The underdogs.

Kommentar #325

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Nei hat, det ordet er forbeholdt kun til bruk i forsvar av dem som innerst i noens bevissthet er litt stakkarslige, hjelpeløse og tilbakestående individ.

Hva mener du?

Kommentar #326

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Nei hat, det ordet er forbeholdt kun til bruk i forsvar av dem som innerst i noens bevissthet er litt stakkarslige, hjelpeløse og tilbakestående individ. The underdogs.

Dette til tross uttrykker noen av de kristne rent hat mot muslimer og kan aldri komme til å stole på en muslim. Aldri. Og sånn er det bare, som en av dem alltid avslutter med. 

Kommentar #327

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

En "spansk" en

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Når det gjelder de fleste i denne tråden virker det som om dere har gitt opp.

Ja det kan du ha rett i. For meg blir det dessverre lite troverdige utsagn det som står i dette innlegget. Som kjent hadde han et helt annet syn på dette som leder for islamsk råd. Nå er han blitt politiker og Aftenposten ber ham legge sitt homosyn på hyllen. Det har han gjort også med sitt innlegg her på VD. Vel for meg blir dette å snu kappen etter vinden. Koranen er den samme i dag uten tvil og vil tro også at den er den samme for ham også?

Vel det er ikke min potensielle ordfører, men jeg liker ikke dem som taler mot "bedre vitende" altså underforstått hyklerisk.

For meg blir dette hyklerisk så lenge han ikke tar steget fullt ut og fordømmer sin Koran

Kommentar #328

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Nyanser

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Dette til tross uttrykker noen av de kristne rent hat mot muslimer og kan aldri komme til å stole på en muslim. Aldri. Og sånn er det bare, som en av dem alltid avslutter med

Slik jeg ser det har vi fire kategorier her.

1. Sultan er muslim, han kan du ikke stole på. Case closed

2. Sultan er muslim, det er ikke noe problem. Case closed

3. Sultan er muslim, jeg tror det er et problem. Case open

4. Sultan er muslim, jeg tror ikke det er noe problem. Case open

Jeg mener å ha sett alle kategorier her. Kategori 1 beskylder kategori 2 for naivitet. Kategori 2 beskylder kategori 1 for hat. Kategori 1 og 2 plasserer kategori 3 og 4 i kategori 1 og 2.

Lenger kommer vi vel ikke.......

Kommentar #329

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Slik jeg ser det har vi fire kategorier her

5. Sultan ga inntrykk av at han synes homofili er en synd og det er et problem uavhengig av hvilken religion han har.

Kommentar #330

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.
5. Sultan ga inntrykk av at han synes homofili er en synd og det er et problem uavhengig av hvilken religion han har.

Også etter at han sier han har skiftet syn?

Jeg synes din sammenligning med etnisk blandede ekteskap er god. Det er mange politikere som ikke blir godtatt p.g.a. ting de mente eller ga uttrykk for før. Partiet rødt f.eks. kommer aldri unna (blant mange) at de var for væpnet revolusjon, selv om de ikke står for dette nå. Politikere som før støttet apartheid i sør-afrika vil for alltid bli konfrontert med det selv om de har skiftet syn. Sultan kan risikere å aldri komme unna at han for få år siden valgte å lede IRN.

Kommentar #331

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.
5. Sultan ga inntrykk av at han synes homofili er en synd og det er et problem uavhengig av hvilken religion han har.

Går det ikke an å akseptere at dette ikke samsvarer med det synet Shoaib Sultan har i dag?  Nå hørte jeg ham nettopp bli intervjuet på NRK-radio, og han var veldig klar på at han ikke mener at homofili er synd.  Punktum.

Kommentar #332

Ben Økland

16 innlegg  4083 kommentarer

"Synd"

Publisert over 6 år siden
Morten Christiansen. Gå til den siterte teksten.
5. Sultan ga inntrykk av at han synes homofili er en synd og det er et problem uavhengig av hvilken religion han har.

Det er forskjell på hva begrepet "synd" dreier seg om og omfatter, fra religion til religion, fra sekt til sekt, fra miljø til miljø, og fra tid til annen. Kanskje også fra menighet til menighet innen norsk islam, for alt jeg vet...

Ordet forvirrer mer enn det avklarer.

Hva mener du selv "synd" er for noe?

Tror du at du selv og Shoaib Sultan mener helt det samme med begrepet "synd"?

Kommentar #333

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden

"Leder for Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, ba tirsdag Sultan om å være tydelig om sin moralske overbevisning. Men samtidig ga han Sultan ros for samarbeidet med Skeiv verden, et nettverk for homofile og bifile med minoritetsbakgrunn.

– Vi har ikke noen grunn til å tro at han vil bli noe annet enn en inkluderende ordfører, sa Nylund til NTB."

http://www.vl.no/nyhet/mdgs-shoaib-sultan-mener-homofili-ikke-er-synd-1.396944#cxrecs_s

Det er jo gode skussmål fra dem det gjelder...

Nå, hvis partiet mdg eller Sultan hadde hatt tilhengere som hatytrer om homofile eller på annen måte hatytrer om kvinners rettigheter, norske verdier o.l. - så kunne det vært et grunnlag for å være skepsis til Sultan. Men slik er det jo ikke.

Kommentar #334

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Den teologiske lurendreiren

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Også etter at han sier han har skiftet syn?

Han har vel egentlig sagt at han ikke akter å diskutere teologi?

At han i den politiske boblen, etter flere års press, sier, plutselig, i 2015, at homofili ikke er synd, er så sin sak. Men vi forstår alle hva han mener når han ikke vil kritisere den islamske teologien på dette punktet. 

I praksis viser Sultan seg som splittet. Han forstår selv at mange ser og forstår dette. Men han satser på at det går bra likevel. Ikke så merkelig, medieboblens aktivisme betraktet.

Jeg vet du stemmer på MDG, men hva angår dette partiets ordførerkandidat til hovedstaden bør du kunne se dette med uhildede øyne. Vil du virkelig stå opp for en slik ordfører i Oslo? Som bare for få år siden hadde de mest uhyrlige standpunkter? Som jeg vet du var sterkt kritisk til? Tar du han bare på ordet? Er alt bare tilgitt? Fordi han liksom i siste sekund påstår å mene motsatt av hva han mente for bare få år siden? Går du god for påstanden? Hva med alle de mennesker som han den gang ramte slik grovt og stygt? Skal de bare bite det i seg? 

Jeg er også sterkt kritisk til ledelsen i MDG som slik åpenlyst selger seg selv for å få de mange stemmer fra innvandrermiljøene. 

Kommentar #335

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Lurendreieri?

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Han har vel egentlig sagt at han ikke akter å diskutere teologi?

At han i den politiske boblen, etter flere års press, sier, plutselig, i 2015, at homofili ikke er synd, er så sin sak. Men vi forstår alle hva han mener når han ikke vil kritisere den islamske teologien på dette punktet.

I praksis viser Sultan seg som splittet. Han forstår selv at mange ser og forstår dette. Men han satser på at det går bra likevel. Ikke så merkelig, medieboblens aktivisme betraktet.

Han ble i dag intervjuet på NRK-radio, sammen med en representant for "skeive" muslimer.  Han sa da - meget kort oppsummert:

1. Homofili er ikke synd.

2. Hans uttalelser for noen år siden kom han med på vegne av paraplyorganisasjonen Islamsk Råd.

3. Hans syn har utviklet seg og modnet over tid.

Han har (ble det sagt av representanten for "de skeive") full tillit i LHBT-miljøet, som han har hatt god kontakt med i lengre tid.

M.a.o.:  Han er ikke i splid med seg selv.  Du bør oppdatere informasjonen din.

Vedr. teologien: Ja, han mener at teologi og politikk ikke bør blandes - slik de fleste av oss vel mener.

Kommentar #336

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Teologien er nettopp neste punkt for Sultan

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Vedr. teologien: Ja, han mener at teologi og politikk ikke bør blandes - slik de fleste av oss vel mener.

Alt vel. I teorien.

Men vi må nok forholde oss til den tjukke virkeligheten også. Og den er, i Norge, anno 2015, ufattelig som det er, at vi har fått en stor minoritet som åpenlyst mener at homofile skal drepes. Eller, i den grad man har antenne ute, at man liksom ikke helt vet hva man skal svare - som om dette skulle være et mer spiselig svar! Eller at man refererer videre til de store internasjonalt anerkjente islamske teologisk kyndige- som vi jo alle sammen vet hva mener. De mener jo det samme. "Homofile skal drepes."

Den tjukke virkeligheten. Ja, politisk sett må han jo si at homofili ikke er synd. Samtidig sier han at han ikke vil uttale seg om teologien. Det er liksom ikke noe å diskutere med norsk presse. Som Morken får seg til å si: det får være grenser for hva man skal "avkreve av svar" fra våre politikere! Hahahaha! Det tar virkelig kaka altså. 

Herhjemme er det slik at borgerne velger sine representanter ut fra disses holdninger og meninger. Morken mener altså at vi borgere ikke skal kunne forvente å vite hva de som vi skal stemme på, de som vi gir mandat og makt, mener om ting og saker. Så har man altså kommet langt, langt vekk fra den tjukke politiske virkeligheten. 

Men så har vi jo også den tjukke teologiske virkeligheten. Som er så tjukk at Sultan intuitivt forstår at den ikke kan omtales i norsk offentlighet. Poltisk mener han at homofili ikke er synd. Hva man må avkreve av en norsk politiker, ja, norsk politiker, i 2015, er selvsagt at man tar sterkt teologisk avstand fra påstander om nøddvendigheten av å drepe homofile. 

Det rare i Norge er at vi ikke kan vise til en eneste kristen i tilsvarende samfunnsmessig posisjon som har hatt slike uttalelser. Ikke én! Det rare er at Norge plutselig i 2015 har fått en slik ordførerkandidat. Ikke rare, men uhyggelige. 

Hvis Sultan nekter å gi sin mening om teologien på dette punktet er hans posisjon akkurat som den har vært før de siste dagenes utspill i forkant av valget. Akkurat den samme. For det han har sagt endrer intet. Intet er endret så lenge han slik tydelig og freidig forteller at han ikke akter å komme inn på teologien overfor norsk presse. Han vet nå at alle i den norske befolkning vet hva teologien er på dette området i islam; man har jo også fått med seg hvordan dette åraktiseres i islamske land.

Og det er altså her Morken et al. kommer ilende til unnsetning. Virkelig et skue. Vi bør ikke "avkreve"! For så er det "bekjennelsesplikt." Hva skal man si til slikt da? Hvor skal man i det hel tatt begynne?

For enkelte sirkushester slår høylytt til lyds for at Oslo anno 2015 må vise storsinn og tåle ordførere som mener at grupper med visse legninger bør drepes, eller har vært uklare på dette gjennom flere år, og som plutselig lager helomvending. "Vi" har storsinn. "Så dette tåler vi." "Det går helt fint at vi får en slik ordfører med slik bakgrunn, med slike tydelige unnvikelser i nåtid." 

Kommentar #337

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

!!!

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
For enkelte sirkushester slår høylytt til lyds for at Osla anno 2015 må vise storsinn og tåle ordførere som mener at grupper med visse legninger bør drepes. "Vi" har storsinn. "Så dette tåler vi." "Det går helt fint at vi får en slik ordfører med slik bakgrunn, med slike tydelige unnvikelser i nåtid."

Nå synes jeg virkelig det går over alle støvelskaft!  Her påstår du altså rett ut at Sultan "mener at grupper med visse legninger bør drepes".  Si meg:  Hva går det av deg?

Kommentar #338

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Sultan er i splid

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Han er ikke i splid med seg selv.

Jo, han er i splid. Det er Sultan selv som kommer med denne inndelingen i politisk og teologisk. Og det er Sultan som sier han ikke vil uttale seg om teologien i saken. Dermed er han i splid. En splid som sås videre hos alle andre som lytter på ham. For så må folk tenke på hva Sultan mener teologisk. Ekstra nysgjerrig blir man jo når han åpenbart ikke mener han kan uttale dette for norsk offentlighet. Her er det Sultan selv som opptrer klønete. Og i splid. 

Dermed er fortsatt uvisst hva han mener, altså 100% Sultan, hvor han uttrykker sine holdninger og meninger fullt ut, inkludert både politisk og teologisk. 

Jeg og mange med meg bryr oss ikke særlig mye om hva folk har av livsanskuelser og livssyn. Så lenge de faller sånn noenlunde inn i, la oss kalle det, normaliteten. Men når det kommer til slike ting som henrettelser av homofil, må man virkelig reagere! Da må vi virkelig avkreve 100% fullt svar fra hovedstadens mulige ordfører. Oslo kan selvsagt ikke ha en, kristen, muslimsk, jødisk, ordfører som sier han er mot å drepe homofile men som, uvisst hvilken grunn - noe som dermed gjør spørsmålet ettertrykkelig mer gnagende og urovekkende -, nekter å "diskutere teologien." 

I min verden er det ufattelig at et norsk politisk parti godtar slikt. Ikke bare godtar. Men fronter. Men som sagt: jeg aner hvorfor. Det er stemmekveget man er ute etter. Det er De Grønnes eneste sjanse. 

Kommentar #339

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Spørsmålet er vel hva som er troverdig

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Nå synes jeg virkelig det går over alle støvelskaft! Her påstår du altså rett ut at Sultan "mener at grupper med visse legninger bør drepes". Si meg: Hva går det av deg?

Hva hvis et medlem av Ku Klux Klan sier at han politisk er antirasist og mener at det er utidig at folk skal blande seg opp i hva han holder på med på fritiden. Er ikke det like troverdig?

Kommentar #340

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Sultan i NRK Ukeslutt 19/9 2015

Publisert over 6 år siden
Kommentar #341

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Tull!

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Hva hvis et medlem av Ku Klux Klan sier at han politisk er antirasist og mener at det er utidig at folk skal blande seg opp i hva han holder på med på fritiden. Er ikke det like troverdig?

Nå trekker du dette ut i det absolutt absurde, Kvinlaug.

Kommentar #342

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

# 340: Feil lenke

Publisert over 6 år siden

Lenken ble feil.  Prøv denne:

https://radio.nrk.no/serie/ukeslutt

Kommentar #343

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Her påstår du altså rett ut at Sultan "mener at grupper med visse legninger bør drepes".

Du får tolke som du vil. Jeg kan ikke hjelpe deg. 

Han ville ikke den gang svare. Han hadde mange, mange sjanser. Han refererte den norske befolkningen, og i særdeleshet Norges mer enn 100.000 homofile, til Quaradawi. Det er tydelig at du ikke har kunnet innleve deg i hva dette betyr, Johannessen. 

Det er først i det siste han har vært tydelig, Johannessen. 

Jeg sier bare at Norge ikke kan ha ordførere som i sin fortid ikke har tatt klart avstand fra at hele grupper av mennesker med bestemte seksuelle legninger burde drepes av de eller de teologiske hensyn. Her taler jeg generelt, Johannessen. Generelt. Dette er da uansett saken for mitt vedkommende: det bryr meg mitt bak på ryggen hvilket livssyn man har, men jeg mener det er totalt uakseptabelt at Norge har ordførere med slik bakgrunn. Det er min ærlige mening. Så får du ha din. 

Kommentar #344

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Apropos...

Publisert over 6 år siden

47-åringen nekter tvert på å svare på om homofili er synd eller om det kan «helbredes» ved bønn.  – Jeg er politiker og ikke teolog.

(Ordførerkandidat Marita Moltu, KrF, til Bergensavisen 17/9 2015.)

Kommentar #345

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Malapropos....

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
47-åringen nekter tvert på å svare på om homofili er synd eller om det kan «helbredes» ved bønn. – Jeg er politiker og ikke teolog.

Jeg kan ikke se at det er noen sammenheng mellom å mene at homofili er synd og å mene at de skal drepes. Det er to vidt forskjellige ting. Denne sammeligningen kan heller kalles absurd.

Kommentar #346

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

?

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Jeg kan ikke se at det er noen sammenheng mellom å mene at homofili er synd og å mene at de skal drepes. Det er to vidt forskjellige ting. Denne sammeligningen kan heller kalles absurd.

Er spørsmålet om henrettelse av homofile relevant i denne tråden?  Når det gjelder Shoaib Sultan, har han flere ganger uttalt at han motstander av all dødsstraff.

Mener du at homofili er synd, Kvinlaug?  Et spørsmål til:  Er du tilhenger av dødsstraff?

Kommentar #347

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Ikke god sammenlikning

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
47-åringen nekter tvert på å svare på om homofili er synd eller om det kan «helbredes» ved bønn. – Jeg er politiker og ikke teolog.

(Ordførerkandidat Marita Moltu, KrF, til Bergensavisen 17/9 2015.)

Men han har ikke referert spørsmål om homofile bør drepes til en teolog som mener homofile bør drepes. 

Saken med Sultan den gangen var at selv om han refererte til Quaradawi i egenskap av å representere en paraplyorganisasjon, så kunne han ved mange senere anledninger ha presisert sitt eget syn. Nå har han gjort det. I forkant av valget. Samtidig sår han tvil om egen holdning ved å tydelig og klart statere at han ikke akter å snakke om den islamske teologien på homofili. Dette er, i min optikk i alle fall, dypt rystende. Tenk på hva det ligger i ordet ordfører

Han burde den gangen allerede utdypet egen posisjon, for offentligheten tok virkelig av. Det kan ikke ha unngått hans oppmerksomhet at offentligheten var sjokkert. Han kunne enkelt ha roet den. En annen ting: det er og forblir uhyrlig at selve parplyorganisjonen i så fall mente Quaradawi var den rette å spørre. Alle vet hva Quaradawi mener om saken. 

De mener fortsatt det samme. Eller? 

Og nå som Sultan går ut med personlig politisk mening om homofili, ville det gjøre godt om han også kunne ta tak i Islamsk Råd Norge.

Kommentar #348

Petter Kvinlaug

190 innlegg  5335 kommentarer

Ja

Publisert over 6 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Er spørsmålet om henrettelse av homofile relevant i denne tråden? Når det gjelder Shoaib Sultan, har han flere ganger uttalt at han motstander av all dødsstraff.

Det er relevant i forhold til islam. Når Sultan sier noe annet enn det som står i koranen samtidig som han sier at han er muslim blir det lite troverdig.

Kommentar #349

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Nei

Publisert over 6 år siden
Petter Kvinlaug. Gå til den siterte teksten.
Når Sultan sier noe annet enn det som står i koranen samtidig som han sier at han er muslim blir det lite troverdig.

Her trekker du selvsagt altfor enkle slutninger.  

For øvrig kan jeg jo gjenta, siden du har unnlatt å svare på disse spørsmålene:  

- Mener du homofili er synd?  

- Er du tilhenger av dødsstraff?

Kommentar #350

Morten Christiansen

18 innlegg  10560 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Også etter at han sier han har skiftet syn?

Nei, ikke dersom han har skiftet syn. Jeg skrev "ga inntrykk av", som i at han ikke før i det siste har sagt klart at han ikke mener homofili er synd. Det er flott. Clean slate.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere