Shoaib Sultan

55

I Dovregubbens hall

Trollene får ha meg unnskyldt. Jeg har hittil tolerert dere på Facebook, for å vise at jeg ikke har noe å skjule og at jeg er villig til å ta debatten. Men nå er det slutt. Dere vil bli blokkert, alle som én.

Publisert: 28. aug 2015

Jeg kan leve med drapstrusler fra høyre-
ekstremister og IS-tilhengere, men jeg kan ikke lenger leve med troll.

Jeg kan leve med hets, sjikane og mistenkeliggjøring mot meg personlig, men jeg kan ikke lenger leve med denne­ konstante brønnpissingen, fordi­ den truer med å ramme mitt eget parti, Miljøpartiet De Grønne (MDG), i det kommende valget i Oslo.

Det tiskes i krokene, det hviskes i skyggene: «MDGs ord
førerkandidat Shoaib Sultan har en skjult agenda. Han påstår at han er demokrat, men i virkeligheten vil han innføre sharia-lover i Norge.»

Det påstås at jeg lyver, at jeg er en uærlig mann. Det er akkurat like usant og på nøyaktig samme lave nivå som påstandene i USA om at president Obama «egentlig» er muslim.

Hogg. Jeg har i hele min korte­ politiske karriere forsøkt å fremme­ nyanser i debatten. Det er slett ikke tilfeldig at jeg valgte det blokkuavhengige MDG. Som så mange andre nordmenn og -kvinner er jeg oppgitt over politikere fra begge fløyer som bruker mer tid på å krangle med hverandre enn å arbeide for velgernes ønsker, krav og behov.

Men det har dessverre medført at jeg nok har vært for lite flink til å bruke store bokstaver når det muligens har vært nødvendig. I ettertid ser jeg at jeg har stilt meg lagelig til for hogg fra nettrollene og hat-kommentariatet.

Jeg tar gang etter gang avstand fra diskriminering og forfølgelse av homofile, men trollene gir seg ikke. De gjentar og gjentar de samme infame spørsmålene, og slik går no dagan.
Jeg er ikke i tvil om hensikten: Å forhindre at vårt mangfoldige Oslo får en muslimsk ordfører.

Luta lei. Så la det være sagt for siste gang, for nå er jeg rett og slett luta lei.

– NEI. Jeg ønsker ikke sharia-lover innført i Norge.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra steining, avkapping av hender, pisking og andre former for straff som vi i dag med rette kaller foreldede, ja, barbariske.
- NEI. Jeg mener ikke at frafall fra islam skal bety dødsstraff.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra forestillingen om at muslimer­ har rett til å drepe ikke-muslimer.­
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra drap på karikaturtegnere og journalister.

Avskyr. - JA, jeg avskyr IS, og jeg håper vi snart får sendt mulla­ Krekar ut av landet, såfremt han ikke blir henrettet. Han er en trussel mot rikets sikkerhet.
- JA. Jeg tar avstand fra enhver­ diskriminering av ALLE minoritetsgrupper­.
- JA. Jeg tar totalt avstand fra enhver forfølgelse og diskriminering av homofile, lesbiske, bifile­ og transseksuelle.
- JA. Jeg støtter homofiles rett til adopsjon.
- JA. Jeg støtter rett til ekteskap for likekjønnede.
- JA. Jeg står 100 prosent på Menneskerettighetserklæringen. Eller rettere, jeg synes godt den kan skjerpes, slik at den i framtiden også vil ramme diktaturer som Iran og Saudi-Arabia.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand­ fra Irans, Saudi-Arabias og andre­ muslimske lands konstante brudd på menneskerettighetene­, og særlig kvinners.
- JA. Jeg mener at alle kvinner har rett til å kjøre bil.

Nei til dødsstraff. - JA. Jeg tar avstand fra dødsstraff – i USA, Iran eller Indonesia.
- JA. Jeg tar avstand fra kjønnslemlestelse.
- JA. Jeg tar avstand fra barnebryllup og tvangsekteskap.
- JA. Jeg tar avstand fra påtvunget hijab, særlig for barn, og mener at enhver kvinne har en soleklar rett til å velge om hun vil gå med hodeplagg.
- JA. Jeg er tilhenger av selvbestemt abort og rett til prevensjon.
- NEI. Jeg mener ikke at Vinmonopolet bør nedlegges og alkohol forbys. Jeg støtter den tradisjonelle, norske alkoholpolitikken og vil ha et levende­, pulserende Oslo med flotte kulturtilbud­ og et mangfold av utesteder.
- JA, jeg mener at enhver forbedring av halal-slakt som fører til bedre dyrevelferd og en smerte-
fri død for dyrene våre, er av det gode. Det er det halal-slakt egentlig handler om.
- NEI. Jeg har bodd og studert­ i USA, jeg er ikke anti-amerikansk­.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra forfølgelse av kristne i Pakistan og overalt ellers.

Trollene. Var det noe mer da? Er det noe jeg har glemt? Vel, trollene får ha meg unnskyldt. Jeg har hittil tolerert dere på Facebook, for å vise at jeg ikke har noe å skjule og at jeg er villig til å ta debatten. Men nå er det slutt. Dere vil bli blokkert, alle som én. Jeg er luta lei dere og de evinnelige hakkene i all verdens plater.

Hvorfor er dette viktig for oss alle? Fordi vi er stolte av vårt norske politiske system. Vi vil ikke at våre valg skal skjemmes av den type skittkasting som dessverre er blitt så altfor vanlig ved valg i USA. Derfor angår dette oss alle.

Jeg har merket meg at Christian Tybring-Gjedde (Frp) for n’te gang er ute på mistenkeliggjørings-
banen, i maskopi med Hege Storhaug. Jeg spør meg selv om det er verdt bryet å debattere med en mann som så til de grader snakker ned sin egen bydel Grorud-
dalen og som til tross for at politiet­ gjentar og gjentar at kriminaliteten i bydelen har stupt, fortsatt framstiller Groruddalen som et slags Mogadishu.

Greit. Og Tybring-Gjedde får ha meg unnskyldt, men jeg har lett og lett etter noe som kan vitne­ om at hans eget parti, Frp, sto på barrikadene for de homofiles rettigheter før vi ble mange muslimer i Oslo. Jeg finner ingen verdens ting.

Til tider har jeg tenkt at det er en uting at Tybring-Gjedde sitter på vårt ærverdige Storting. Men jeg er kommet fram til at jeg synes­ det er greit at konspirasjonsteoretikerne og nettrollene har en representant på Tinget.

Da kong Haakon i 1928 ble kritisert for å la Arbeiderpartiets­ Christian Hornsrud danne regjering­, svarte kong Haakon som den statsmann og det samlingssymbolet han var: «Jeg er også kommunistenes konge.»

For alle. Blir jeg valgt til ordfører i Oslo, skal jeg være hele byens ord
fører. Også Tybring-Gjeddes. Ikke minst skal jeg være minoritetenes ordfører, enten vi snakker buddhister, homofile, svenske gjestearbeidere, sprøytenarkomane, dyslektikere, sjiamuslimer, tiggere, funksjonshemmede og ikke minst de fattige i Oslo.

Og ikke for å strø salt i såret, men når jeg blir valgt inn i bystyret, skal jeg fremme et forslag. Jeg har i det siste hatt givende samtaler med representanter for en minoritetsgruppe som har vært fullstendig neglisjert av samtlige norske, politiske partier.

Jeg vil be bystyret utrede hva som kan gjøres i Oslo for å bedre de tvekjønnedes rettigheter og livsvilkår, og hva som kan gjøres for å få slutt på diskrimineringen av de som er født i feil kropp.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 28. AUGUST 2015

Kommentar #1

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hmmm... men hva skal gjøres med innbyggerene i Dovregubbens hall

Publisert over 6 år siden

Innledningsvis - netthets skal bekjempes generelt.  Politisk ikoblet religiøs netthets er en litt trixi miks.  Begge deler er vanligvis viktig.  Religion er en del av den personlige ryggsekken - politikk er noe en fronter offentlig. 

Skjønner deg dithen at det ikke er MDG og deres politikk som er tema i netthetsen.  Det skjønner jeg jo.  Det å være enig eller uening med MDG er jo kun politikk.  Bare et apropos - du skriver at du bevisst valgte MDG som ditt parti fordi det var blokkuavhengig.  Det er korrekt, men i det politiske landskap er det ingen tvil om at dere er som Stang sier grønne utapå og svært røde inni.

Så på dine "ja" og "nei" og de stemmer etter min vurdering med beskrivelsen til Stang på det som er mer generelt enn islamsk - du har to "ja" mer enn meg.

Det er snart valg og for en troende muslim er det ikke samsvarende å støtte opp om politiske partier som ikke er 100% forenlig med tekstgrunnlaget.  M.a.o. så finnes det ikke et parti - ikke for f.eks. Hadja Tajik eller deg heller - som har et program som er forenlig for en muslim.  De "muslimer" som stiller seg til disposisjon for et parti som har en snev av noe som ikke er samsvarende mot koranen, en muslimsk gruppe eller et muslimsk land er ikke muslimer - de er frafalne som har vervet seg for motsatsen til islam - demokratiet.

Det samme gjelder den som bruker stemmeretten - en er ikke muslim hvis en bruker sin demokratiske rettighet og stemmer på et parti som fører en samfunnsretning og er underkastet en annen lovgivning enn den som finnes i tekstgrunnlaget - sharia - derfor oppfordrer muslimer "muslimer" til å vende om og ikke stemme. 

Er det jeg som sier dette?  Nei, det er disse som gir oss en kort, troverdig og forståelig gjennomgang av islam vs demokrati på en eller annen benk i København.  Disse vil innføre sharia-soner som jeg begynner å helle til er noe annet enn no-go-soner.  Hør og hvordan bordell og prostitusjon aksepteres i nabolaget - bare de betaler sin skatt - verre er det med de homoseksuelle og de av muslimene/"muslimene" som tråkker utenfor sharia. 

https://www.youtube.com/watch?v=ScEjtsULCT8 

Nå vet jo du - og vi på vd - om dine "ja" og "nei", men trolig vet ikke alle muslimer det.  Skulle så skje - noe det vel er svært liten sannsynlighet for - at du blir ordfører i Oslo - så kan det jo ligge mange forventninger i noen hoder om noe som du uansett aldri kan innfri - en ordfører er en person med kjede som leder viktige møter; som snakker i media i saker som angår Oslo - men vi vet jo alle at denne personen ikke har mer makt eller myndighet enn andre, men for muslimer generelt så vil det nok kjennes skal vi si oppløftende.  For noen år siden møtte jeg en liten foreldreløs herremann fra Rwanda - den gang 12 år - med en klokskap som jeg sjelden har opplevd  - jeg tenkte da - hvis han fortsetter i dette sporet vil han kunne bli både ordfører og statsminister.

I et demokrati vil det alltid være troll.  Noen troll er fellestroll - andre endrer seg etter hvem du er.  Hvis en skal lede noe i et demokrati, så må en personlig legge en strategi for hvordan en skal forholde seg til sine troll, tenker nå jeg.  De troll som kommuniserer med deg er kanskje ikke de farligste og mest plagsomme.  Jeg skulle anta at du var mer bekymret for de som ikke snakker med deg og krysser deg ut. 

Og - du må og lære deg å tåle og kommunisere med Frp-troll.  Det er i dialogen trollene forsvinner.

Kommentar #2

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Hvor aktuelt?

Publisert over 6 år siden

En kjent samfunnsaktør plages med nettroll. Dette er selvfølgelig en uting, og det er forståelig nok slitsomt og også skremmende. Shoaib Sultans går selvfølgelig lei. Det er derfor ikke vanskelig å forstå at han oppgitt tar tastaturet fatt og skriver om og publiserer det.

Jeg forstår godt Sultans frustrasjon. Føler med ham og beklager at han – som mange andre blir utsatt for dette. I det hele tatt må vi alle beklage oss over at det er en slik ukultur der ute.

Men er ikke dette gammelt nytt? Er det ikke slik hele tiden, at framtredende samfunnsaktører og -debattanter i varierende grad blir utsatt for slikt?

Det jeg altså ikke helt forstår, er at dette skulle være noe nytt, en nyhet som får oppmerksomhet. Cyber har endret våre liv, vi har vent oss til det meste – også trollene, eller idiotene som vel også er en betimelig benevnelse på uvesenet. 

Ille nok, men slik er det vel blitt.

Kommentar #3

Kristian Kahrs

109 innlegg  2165 kommentarer

Øl med Shoaib

Publisert over 6 år siden
Shoaib Sultan. Gå til den siterte teksten.
«MDGs ord
førerkandidat Shoaib Sultan har en skjult agenda. Han påstår at han er demokrat, men i virkeligheten vil han innføre sharia-lover i Norge.»

Sultan, takk for i går. Det var hyggelig å møte deg på Eldorado bokhandel i Torggata i Oslo. Her har vi i Demokratene har etablert vårt lille nasjonalkonservative hjørne frem til og med i morgen da jeg holder et foredrag om Nasjonalstatens utfordringer i morgen klokka 16. Jeg gleder meg til vi skal drikke alkoholfritt øl sammen, jeg er en fanatisk trøndersjåvinist som insisterer på at det må være Munkholm fra E.C. Dahls bryggeri, eventuelt kan vi ta en Kahrsk med Kahrs, hvis du vil smake. (Som avholdsmann, får vi se om vi kan lage en alkoholfri variant; vi snakker tross alt om Kahrsk, ikke karsk....) Skal vi ta det på ordførerkontoret når du har blitt ordfører? ;)

Takk for at du er klar på våre umistelige frihetsverdier, og det at du tar avstand fra mye av det klassisk islam som forkynnes av Islamsk Råd Norge i henhold til Koranen og Sunna er meget positivt.

Så håper jeg vi i Demokratene i Norge kan bli en god partner for deg når det gjelder å ha en god kommunikasjon slik at vi slipper beskyldninger om taqiyya i tide og utide. Selv om vi i Demokratene tror taqiyya er et stort problem innen islamsk teologi, vil vi ikke bruke dette som en generell anklage i forhold til alle muslimer. Vi skal ha den gode samtalen med muslimer, spesielt muslimske ledere, og vi skal ikke la oss drive av frykt.

Kristian Kahrs
Informasjonsleder, Demokratene i Norge

Kommentar #4

Linda Hagen

7 innlegg  602 kommentarer

Sant nok, men...

Publisert over 6 år siden
Arne Danielsen. Gå til den siterte teksten.
Det jeg altså ikke helt forstår, er at dette skulle være noe nytt, en nyhet som får oppmerksomhet. Cyber har endret våre liv, vi har vent oss til det meste – også trollene, eller idiotene som vel også er en betimelig benevnelse på uvesenet.

Nå er det vel ikke påkrevet at det må være en nyhet for å få oppmerksomhet. Om vi bare skulle gi vår oppmerksomhet til nyheter ville svært mye urett gått oss hus forbi og vi kunne slutte å bry oss med mobbing/ trolling (som mot Sultan) og det som verre er.

Men det er nok et faktum at alle som stikker nesa frem må forvente sin andel mistenkeliggjøring. Da er det jo greitt at Sultan her serverer, svart på hvitt, hva han står for. Jeg vil ikke gi min stemme til MDG, men det er ikke fordi jeg frykter Sultan i førersetet.

Kommentar #5

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Arne Danielsen. Gå til den siterte teksten.
Jeg forstår godt Sultans frustrasjon. Føler med ham og beklager at han – som mange andre blir utsatt for dette. I det hele tatt må vi alle beklage oss over at det er en slik ukultur der ute.

Sultan har skrevet et bra innlegg. Jeg håper han lykkes med å komme trollene til livs. Allerede i denne tråden ser jeg tendensen til at ikke alle har tenkt å gi seg sånn bare uten videre, men over tid vil de bli så få at de kan være til å leve med. Troll dør langsomt og de har uendelig mange hoder i cyber. 

Kommentar #6

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Godt innlegg

Publisert over 6 år siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Sultan har skrevet et bra innlegg.

Det er egentlig bare to grunner til at jeg ikke kommer til å stemme på Shoaib Sultan:

1. Jeg bor ikke i Oslo.

2. Jeg stemmer ikke på MDG.

Innlegget hans er både godt og betimelig.

Kommentar #7

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Selvfølgeligheter

Publisert over 6 år siden
Shoaib Sultan. Gå til den siterte teksten.
– NEI. Jeg ønsker ikke sharia-lover innført i Norge.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra steining, avkapping av hender, pisking og andre former for straff som vi i dag med rette kaller foreldede, ja, barbariske.
- NEI. Jeg mener ikke at frafall fra islam skal bety dødsstraff.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra forestillingen om at muslimer­ har rett til å drepe ikke-muslimer.­
- JA. Jeg tar fullstendig avstand fra drap på karikaturtegnere og journalister.

Avskyr. - JA, jeg avskyr IS, og jeg håper vi snart får sendt mulla­ Krekar ut av landet, såfremt han ikke blir henrettet. Han er en trussel mot rikets sikkerhet.
- JA. Jeg tar avstand fra enhver­ diskriminering av ALLE minoritetsgrupper­.
- JA. Jeg tar totalt avstand fra enhver forfølgelse og diskriminering av homofile, lesbiske, bifile­ og transseksuelle.
- JA. Jeg støtter homofiles rett til adopsjon.
- JA. Jeg støtter rett til ekteskap for likekjønnede.
- JA. Jeg står 100 prosent på Menneskerettighetserklæringen. Eller rettere, jeg synes godt den kan skjerpes, slik at den i framtiden også vil ramme diktaturer som Iran og Saudi-Arabia.
- JA. Jeg tar fullstendig avstand­ fra Irans, Saudi-Arabias og andre­ muslimske lands konstante brudd på menneskerettighetene­, og særlig kvinners.
- JA. Jeg mener at alle kvinner har rett til å kjøre bil.

Nei til dødsstraff. - JA. Jeg tar avstand fra dødsstraff – i USA, Iran eller Indonesia.
- JA. Jeg tar avstand fra kjønnslemlestelse.
- JA. Jeg tar avstand fra barnebryllup og tvangsekteskap.
- JA. Jeg tar avstand fra påtvunget hijab, særlig for barn, og mener at enhver kvinne har en soleklar rett til å velge om hun vil gå med hodeplagg.

Så og si alt som står ramset opp på denne listen kan de aller fleste i Norge si seg enig i som selvfølgeligheter vi har i vårt frie demokratiske land.

Det er faktisk sånn at dette er et slags minstemål på en sekulær nordmann.

Noe annet hadde heller ikke blitt godtatt av en som vil være politiker på ledernivå i Norge.

Men da er altså Sultan på kraftig kollisjonskurs med mye av det som blir undervist i moskeer i Norge.Vi imøteser et oppgjør med de lærde muslimer. 

Og det er bra...Men jeg tror årsaken til at han har møtt mistenksomhet,er at han i mange debatter har svart uklart før. 

Kommentar #8

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Og det er bra...Men jeg tror årsaken til at han har møtt mistenksomhet,er at han i mange debatter har svart uklart før

Jeg regner med at du kan dokumentere en slik påstand?

Kommentar #9

Nils Reither

0 innlegg  1 kommentarer

Hvilket Islam ?

Publisert over 6 år siden

Det er bra at Shoaib Sultan tar ettertrykkelig avstand fra IS, sharia og annen grusom framferd.

Det som er forvirrende for oss som ikke bruker veldig mye tid på å sette oss inn i islam, ( altså det store flertall ) er det ikke mulig å bli klok på hva "islam" er.
Hva er "minste felles multiplum" for denne religionen?

Hva kan man se bort fra av tradisjoner slik som sharia, steining, lemlestelse av alle mulige slag, travgsekteskap, niqab, burka og andre kvinnetildekkende klær, homofobi, kalifatisme, etc etc, og forsatt kalle seg en muslim ?

Vil slike supermoderne muslimer som Shoaib Sultan tolerere mindre moderne muslimer synspunkter ?

Jeg har ingen problemer med at Shoaib Sultan blir ordfører i Oslo. Han virker som en stødig og ærlig kar.
Men jeg er veldig usikker på hva muslimer generelt vil representere i Norge i årene framover.

Det er veldig forvirrende når vi i det ene øyeblikk får høre at muslimer dreper og ødelegger for hvarandre i hele Midt-Østen og halve Afrika, og så i neste øyeblikk får vi høre at 10.000 muslimer er på vei til Norge....

Det er vanskelig å undertrykke frykten for denne kombinasjonen.

Hva kan vi gjøre for å være sikre på at alle muslimer (som kommer til, eller er) i Norge har et så moderne syn på sin egen religion som Shoaib Sultan har ?

Lys på de, så sprekker trollene !   


 

Kommentar #10

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Han er nok knyttet

Publisert over 6 år siden

til en menighet og der har han en Imam over seg. Han kan nok ikke gjøre som han vil i politikken, den kan ikke være i motstrid mot Koranen

Kommentar #11

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Rasmussen

Publisert over 6 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
til en menighet og der har han en Imam over seg. Han kan nok ikke gjøre som han vil i politikken, den kan ikke være i motstrid mot Koranen

Hva er poenget med slik mistenkeliggjøring?  Skriver du på autopilot?

Kommentar #12

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg regner med at du kan dokumentere en slik påstand?

Du spurte ikke meg men - la oss le godt isammen. Sultan er en  både snill og grei kar, det mener jeg virkelig.   Men smilet skyldes  kontrasten mellom ørten tråder på VD - den store religiøse  utfordring som tynger så mange,  kristne som  hedninger i alle utgaver og  sjatteringer. Om det aldeles forferdelige menneskesyn blandt konservative kristne.  Altså  om homofles rett til  Herrens velsignelse foran alteret.   I kontrast til dette - Islamsk Råd og den tidligere ledelsen der.  Det var som kjent visse spørsmål som hang i  lufta temmelig lenge.  Og henger litt enda.   Litt forskjell mellom mankerende velsignelse og ambivalens vedrørende dødsstraff synes nå jeg. 

Kommentar #13

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Det var som kjent visse spørsmål som hang i lufta temmelig lenge. Og henger litt enda. Litt forskjell mellom mankerende velsignelse og ambivalens vedrørende dødsstraff synes nå jeg.

Det samme spørsmål rettes til deg, kan du vise oss hvor Sultan har vært uklar? Rasmussen er selvsagt et stjerneeksempel på den typen mennesker beskrevet i innlegget, men verken du eller Holt er langt unna!

Kommentar #14

Arne Danielsen

329 innlegg  5691 kommentarer

Presisering

Publisert over 6 år siden

I min kommentar (#3) skriver jeg at nett-troll, spesielt i den politiske debatten, er et vanlig fenomen. Ja, så vanlig er det at de fleste samfunnsdebattantene, som blir utsatt for det, tilsynelatende ikke bryr seg. Eller i hvert fall hører vi ikke noe fra dem i særlig grad – om dette. En av grunnene kan være at det etter hvert er gammelt nytt.

Når dette er sagt, støtter naturligvis også jeg Sultan sin rett til å bruke ytringsfriheten til å presisere sine standpunkter – og da i en rekke saker der han føler seg misforstått, eller urettmessig blir beskyldt for å ha andre standpunkter enn de han faktisk har.

På den annen side er det ikke tvil om at innlegget (også) har en politisk hensikt i den forstand at han som ordførerkandidat må bruke de midler han har, slik alle politikere gjør – og skal gjøre, til å tegne et riktig bilde av selv – og for noen også et ønsket bilde. Jeg tviler ikke på at Sultan her gir et riktig bilde av selv. 

Mitt poeng er at dersom Sultan hadde skrevet det han egentlig har til hensikt å få fram, altså et riktig bilde av seg selv som ordførerkandidat i Oslo – men som et tydelig innspill i den pågående valgkampen, og bare det, ville han i større grad måtte konkurrere om plass og oppmerksomhet med alle de andre som også ønsker å få fram et riktig – og for noen også et ønsket bilde av seg selv.

Og det er da at dette med nett-troll-vinklingen kan være betimelig. Slik får budskapet langt mer plass og oppmerksomhet enn det ellers ville fått – åpenbart på tross av at temaet er gammelt nytt. Greit nok. Man bruker de midler man har. Slik er det, og slik skal det for så vidt også være.

Jeg tillot meg altså å peke nettopp på dette at nett-trollfenomenet nærmest er en naturtilstand og slik sett lite nytt. Og da skulle man trodd at det ikke lenger er særlig anvendelig i den politiske debatten eller -kampen.

Kommentar #15

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Vi bør være glad for gode forbilder som Sultan!

Publisert over 6 år siden

Jeg forstår inderlig godt at Sultan ikke lengre ønsker å ha dialog med ondsinnede nett-troll, og heller velger å slette dem f eks fra sin facebook-profil.

Det er grenser for hvor mye ondskaspsfullheter, mistenkeliggjøring og utskjelling et menneske tåler. Jeg støtter ham fullt ut når han fra nå av velger heller å fjerne dem fra sine egne sider.

Vi bør glede oss over at Sultan har tatt kloke standpunkter i alle de sakene som viser ens verdimessige tilhørighet. Ja, han har faktisk gått ENDA lengre i vise toleranse og forståelse for minoriteter enn det mange av oss andre, i egne øyne gode nordmenn, har gjort.

Jeg har lest Sultans redegjørelser i tidligere saker der hans "norske" sinnelag har blitt stilt spørsmålstegn ved. Anklagene bygger på svært sviktende grunnlag - ja de reneste bagatellene. Når en mann blir oppringt akkurat mens han leverer sine små barn i barnehagen, må det være lov å be journalisten om å ringe en annen i organisasjonen, uten at det skal oppfattes som unnvikelser.

Jeg ønsker flere typer som Sultan i vårt offentlige ordskifte, og om han blir valgt til ordfører i Oslo, vil jeg hilse ham velkommen! Jeg er sikker på at han vil gjøre en kjempegod jobb, og at han kan bety enormt mye for samholdet i Oslo.

Men jeg rykter at han vil stå overfor en del utfordringer i forhold til den mest konservative mulsimske andelen av innbyggere i Oslo.

Men det kan han sikkert takle!

Mvh Sverre

Kommentar #16

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Tilhører han en moske eller ei?

Publisert over 6 år siden

Hva er poenget med slik mistenkeliggjøring? Skriver du på autopilot?

Hadia Tajik er jo frikoblet moskeen, men er Sultan det?

Som velger så er det relevant opplysning?

Kommentar #17

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Og det er bra...Men jeg tror årsaken til at han har møtt mistenksomhet,er at han i mange debatter har svart uklart før.

Ja, det er et problem.       " – Jeg mener dødsstraff er feil på et generelt grunnlag. Samtidig mener jeg at homofili er synd siden Koranen forbyr det. Men jeg mener selvsagt ikke at man bør dømmes til døden for det, sier Shoaib Sultan, generalsekretær i Islamsk råd Norge.

Han insisterer på at Fritanke.no bruker ordet "feil" om dødsstraff, og ønsker ikke å bruke et ord som "forkastelig".

- Hvorfor vil du ikke bruke et slikt ord?

- Det er et ord som ikke er en del av mitt vanlige vokabular, men dette må ikke tolkes som noen formidling av min holdning til dødsstraff, sier Sultan"

http://fritanke.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=7491

Jeg ser at Sultan nå sier han støtter likekjønnet ekteskap, men for bare noen år siden mente han at det var synd som er strid med Koranen. Vil nå Sultan oppfordre muslimske homofile til å gifte seg? Eller er det to "regler" som han ønsker å ta til orde for - en for ikke-muslimer og en for muslimer? Mener Sultan at homofili er synd - slik han sa for noen år siden? Dette er viktig å få svar på fra en mdg kandidat.

"Jeg er ikke i tvil om hensikten: Å forhindre at vårt mangfoldige Oslo får en muslimsk ordfører." (SS)

Ja, du sier det jo selv. Du er muslimsk først. Da utelukker du de fleste i Oslo, som ikke er muslimer. Å si selv at du vil være en muslimsk ordfører er et potensielt problem. Det ville det vært om f.eks. Hareide også sa om seg selv (hvis han var på valg) at han vil være en kristen ordfører.

Kommentar #18

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
så må en personlig legge en strategi for hvordan en skal forholde seg til sine troll, tenker nå jeg. De troll som kommuniserer med deg er kanskje ikke de farligste og mest plagsomme

Enig.

Jeg har en liten erfaring selv på veggen til Sultan - og slik han og en person til oppførte seg overfor meg da jeg spurte om omskjæring var meget spesielt. Og da mener jeg ikke positivt. (Dette husker nok Sultan). Jeg nevner det her fori hvis jeg kunne få den reaksjonen jeg fikk (og reaksjonen er sammenlignbar med blokkering) så er det helt klart - og jeg er enig med Nygaard - at Sultan har ingen strategi. Jo, nå sier han det jo. Blokkere. Avvise. Skape avstand. Det er forståelig - men ikke godt nok hvis han vil være ordfører. Mener jeg, da.

Kommentar #19

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hvis vi ...

Publisert over 6 år siden

går inn i wiki og trekker våre egne slutninger .. som vel er lov? - så lyser det - slik jeg leser - "karrierepolitiker" av det jeg leser - en som er bevisst på hvor en posisjoner seg. for så å stadig jobbe seg fram og oppover.  Ikke noe gærn't med det.  Både Tajik og Sultan framstår for meg som to personer godt plassert i det norske demokratiske landskap der de jobber seg oppover og fram for å skaffe seg posisjoner og innflytelse motivert av et karrierebehov der kulturreligionen islam er med, men mer og mer - forhåpentligvis - som kultur og ikke som input i den norske samfunnsdebatten. 

https://no.wikipedia.org/wiki/Shoaib_Sultan

Og trolig - Hoen - skjer det en indre prosess i denne karrierevandringen - nå snakker jeg på generelt nivå, slik at det som ble sagt i et fora tidligere i vandringen ikke nødvendigvis er gangbart på det nivå en har kommet seg opp på nå ... o.s.v.

Sånn sett har jeg aldri sett Sultan skrive et eneste ord om klimapolitikk på vd - her har han i tidligere år nærmest i gått i tospann med Gule som litt ullen moderator for islam.  Heller ikke nå skriver han et eneste ord om klima eller såkalt grønn politikk - både Tajik og Sultan har i sine partier eller i eget poltisk hode en agenda mot Frp-trollet.  Hos Tajik er det så tydelig at det er nærliggende å tro at hun storkoser seg når hun kan få stå i fronten mot akkurat det trollet.  Dette trollet kan jo ikke Sultan eller andre trådstemmer kreve at de skal komme "til livs" - i så fall ville det bli en stygg sak - minst like stygg som den Raut nå fronter mot Human Rights Service som de vil ha fjernet ut av det norske ytringslandskapet.

Kommentar #20

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Sånn sett har jeg aldri sett Sultan skrive et eneste ord om klimapolitikk på vd - her har han i tidligere år nærmest i gått i tospann med Gule som litt ullen moderator for islam. Heller ikke nå skriver han et eneste ord om klima eller såkalt grønn politikk - både Tajik og Sultan har i sine partier eller i eget poltisk hode en agenda mot Frp-trollet.

Når det gjelder Sultans record her på VD, med tanke på emner, så har du rett. Dette har jeg nevnt tidligere og skal ikke dra det opp igjen her. Men verdier som mennesker-dyr relasjon, miljø og klima - som verdisaker til verdidebatt - har ikke stått i fokus. Det er kun (aller mest) emner du nevner (og et antirasistisk fokus - som jeg ikke er et dårlig emne i seg selv da).

Som alle politikere som søker makt så vil de, naturlig nok, bli gjenstand for en skrutanisering ang hva de har oppnådd/gjort tidligere. Når det gjelder Sultan så er det ikke akkurat miljø og de saker jeg nevner en kan koble til ham. Som er grunnleggende mdg-politikk. Islam eller religion er heller ikke noe sentralt vd mdg. Alt dette er egentlig greit nok - men som ordfører på vegne av Oslo og MDG?

Etter min mening - det synes jeg ikke blir riktig.

Jeg skal stemme MDG (etter grundige overveielser) - og for meg er poltitikken viktigst - så hvis Sultan skulle bli ordfører så skal ikke jeg protestere på det. Men for å være ærlig så tviler jeg på om - etter alt som har blitt sagt og gjort fra alle parter de siste år - at han er best som ordfører for Oslo akkurat nå. I framtiden, kanskje.

Når alt dette er sagt så har jeg også lyst til å si at Sultan har mange positive sider som han har vist. Han har skaffet seg bred erfaring - og at dette har `kulminert`  i MDG - er jeg mest positiv til!!! :) Så viser du, Nygårde en skepsis - som er sunt å ha (!) - men jeg deler ikke helt alt du sier. Og når det gjelder HRS og hvordan det drives så har jeg ikke noe til overs for den organisasjonen. Rent generelt. Men de har sin funskjon så klart - så det må det være plass for i samfunnet.  

Kommentar #21

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Jeg synes ikke vi skal stille andre krav til en politiker fordi han har bakgrunn som muslim

Publisert over 6 år siden

Jeg skjønner ikke helt hvorfor Sultan skal stilles til veggs og kreve spesiall avstandtagen eller oppfordringer til muslimer bare fordi han selv har bakgrunn som muslim.

La mannen få være seg selv og vise i praksis hva han står for! Han vil tydeligvis være politiker for hele Oslos befolkning, og det er helt urimelig at han skal avkreves uttalelser vedrørende islam i enhver sammenheng.

Det er ikke noe å si på dersom Sultan har vært gjennom en utvikling og modning hva angår politiske standpunkter. Slik er det for de aller fleste. Da jeg var ung, var jeg f eks erklært anarkist og gikk i en periode inn for væpnet revolusjon. Skulle det liksom forfølge meg resten av livet? Selv lenge etter at jeg er blitt religiøs og temmelig konservativ?

Vi avkrever ikke de andre politikere avstandstagen til alt "hvite, kristne" begår av dumheter. De fleste forstår at det er helt urimelig.

Enhver er kun ansvarlig for sine egne meninger og handlinger!

Mvh Sverre

Kommentar #22

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Helt enig

Publisert over 6 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.
Jeg skjønner ikke helt hvorfor Sultan skal stilles til veggs og kreve spesiall avstandtagen eller oppfordringer til muslimer bare fordi han selv har bakgrunn som muslim.

La mannen få være seg selv og vise i praksis hva han står for! Han vil tydeligvis være politiker for hele Oslos befolkning, og det er helt urimelig at han skal avkreves uttalelser vedrørende islam i enhver sammenheng.

Det er ikke noe å si på dersom Sultan har vært gjennom en utvikling og modning hva angår politiske standpunkter. Slik er det for de aller fleste. Da jeg var ung, var jeg f eks erklært anarkist og gikk i en periode inn for væpnet revolusjon. Skulle det liksom forfølge meg resten av livet? Selv lenge etter at jeg er blitt religiøs og temmelig konservativ?

Her peker du på noen helt sentrale poenger, Avnskog.

Kommentar #23

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Muslimsk bakgrunn?

Men det er jo ikke det Sultan sier om seg selv. Han sier muslimsk ordfører. Det er veldig uheldig ordvalg av ham. (Ikke for dere sikkert, men for veldig mange andre i oslo)

Kommentar #24

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Markedsfører Sultan seg som muslimsk ordfører?

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Men det er jo ikke det Sultan sier om seg selv. Han sier muslimsk ordfører. Det er veldig uheldig ordvalg av ham. (Ikke for dere sikkert, men for veldig mange andre i oslo)

Er det slik at han selv understreker at hans livssyn er en sentral del av hans politikk?

Det har jeg ikke sett noe sted - kan du gi meg noen linker eller sitater?

Mvh Sverre

Kommentar #25

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Flisespikkeri

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Han sier muslimsk ordfører.

Dette blir språklig flisespikkeri.  Den rimeligste tolkningen av dette (og da må selvsagt konteksten med) er at det er snakk om en ordfører som er muslim - akkurat som kristen ordfører betyr en ordfører som er kristen (eller human-etisk ordfører = ordfører som er human-etiker).  

Oppsummert: Det sier kun noe om hva slags livsyn ordføreren har, ikke om hva slags politisk syn vedkommende representerer.

Parallell:  Dersom Jonas Gahr Støre blir vår neste statsminister, får vi en kristen statsminister.

Kommentar #26

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Sultans troll

Publisert over 6 år siden
Shoaib Sultan. Gå til den siterte teksten.
Men nå er det slutt. Dere vil bli blokkert, alle som én.

Synes du det var viktig å dele denne beslutningen? 

Rarere er utmeldingen om at du har "tolerert" "dere" - et indikativ som i teksten forblir trollsk fraværende - "for å vise at jeg ikke har noe å skjule og at jeg er villig til å ta debatten." Men med dette utspillet viser du jo med all tydelighet at du ikke ønsker å ta del i noen debatt. Her skal det blokkeres til man finner søt gjenklang i ekkokammeret. Det var vel også dette enkelte mistenkte: at du ikke ønsker en egentlig debatt. Som miljøpartist viser du virkelig veien frem for et godt miljø. 

For liksom å sette det på spissen forteller du også at, motsatt din toleransestopp overfor "dere," du kan "leve med drapstrusler." 

Så du kan leve med drapstrusler fra høyre-ekstremister, men ikke "trollene."

Men det er flott at du her i dag tar slik tydelig avstand fra ditt tidligere jeg. Det er bare å gratulere. 

Kommentar #27

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

MDG er for de rare

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
Han sier muslimsk ordfører.

Dette er uttrykk for et signal (en slags lovnad), eller også er det bare utrolig klønete. 

Men det er jo så utrolig mye rart som kommer fra MDG. Man blir godt vant med de bisarre, usammenhengende utmeldingene. 

(NB! Jeg betrakter meg selv som svært engasjert i miljø og natur, men MDG er, i hvert fall så langt, helt på jordet. Bare se de ulike representantene. Bare se på partiprogrammet - som vel innfører en helt ny forståelse av hva 'program' skulle bety.) 

Kommentar #28

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Den vanlige velger går nok ikke så dypt inn i materien og når en da leser i norges største media, nrk:

"

Nominasjonskomiteen i Miljøpartiet De Grønne har innstilt Sultan som partiets ordførerkandidat i Oslo, skriver Aftenposten.

– Jeg synes det er en kjempespennende utfordring. Oslo er en spennende by med store utfordringer, men store muligheter også, sier Sultan som tror Oslo er klar for en muslimsk

http://www.nrk.no/ostlandssendingen/shoaib-sultan-utfordrer- stang-1.11934438

ordfører." ....Tittelen på artikkelen er: - Tror oslo er klar for muslimsk ordfører.


så er det klart at dette ikke klinger så godt for mange.

Jeg har ikke sagt at Sultan, på noen måte, har reklamert med muslimsk - men han er med på å holde på det inntrykket med måten han ordlegger seg på.

Kommentar #29

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Osle er "klar for"

Publisert over 6 år siden

Dette sier det meste. Så var det ikke klønete. Det er del av en bevisst PR-strategi. Det er liksom slik at Oslo ikke tidliger har vært "klar for" en muslimsk ordfører, men at man endelig nå er klar for dette.

Han vet at Oslos mange innvandrer vil stemme på ham; de tenker jo i flokk. Det er ikke noen tvil om dette, i hvert fall ikke i Sultans hode; var det ikke slik, ville han selvsagt ikke se noen mening med å uttrykke seg som han gjør: "klar for muslimsk." Samtidig vet han at mange PK-idioter vil stemme på ham, i pur forakt for FrP og alle fæle mennesker. Litt slik som i Sverige hvor man hiver politikken og demokratiet overbord - ALT bare for å holde ett parti ute.

Så ender visen altså med at Oslo får en muslimsk ordfører. Du vet, idiotien har nådd slike høyder i hovedstaden at det egentlig bare er å gi opp. Fornuften når ikke inn; forsvarsmekanismene arbeider på spreng. De indre intellektuelle Berlinmurene er svært effektive. Med sin høye moral blokkerer de all forstand, all virkelighet som ikke passer. 

Hvis nå hovedstaden er "klar for" muslimsk ordfører, slik stolt utmeldt til norsk offentlighet, hva vil det i realiteten innebære? Det får jo tiden vise, men det kan vel forventes at kandidaten fører en noenlunde sammenheng mellom ord og handling, og at altså Oslo blir noe muslimsk til del. 

Skrekk og gru.

Kommentar #30

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Politikere har ingen kontroll med hvordan de blir gjengitt

Publisert over 6 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.
– Jeg synes det er en kjempespennende utfordring. Oslo er en spennende by med store utfordringer, men store muligheter også, sier Sultan som tror Oslo er klar for en muslimsk

http://www.nrk.no/ostlandssendingen/shoaib-sultan-utfordrer- stang-1.11934438

ordfører." ....Tittelen på artikkelen er: - Tror oslo er klar for muslimsk ordfører.
så er det klart at dette ikke klinger så godt for mange.

Jeg har ikke sagt at Sultan, på noen måte, har reklamert med muslimsk - men han er med på å holde på det inntrykket med måten han ordlegger seg på.

Det er viktig å huske på å være kildekritisk! Mange kjenner overhode ikke igjen det de selv har sagt i slike intervjuer som dette. Og journalisten avgjør oftest ikke selv hva som settes i overskrift eller ingress.

Om jeg skal tippe hva som har skjedd i dette tilfellet, så har journalisten SPURT Sultan om han tror Oslo er klar for en muslimsk ordfører, og så har Sultan svart JA. Og så blir dette til overskriften: Tror Oslo er klar for muslimsk ordfører.

Slikt skjer svært ofte i intervjuer.

Det skjer tilogmed at journalister ringer opp kjendiser og politikere og ber dem om å kommentere en sak, og dette avstedkommer svære oppslag som skulle tyde på at kjendisen er fryktelig opprørt og selv har kontaktet avisen for å få publisert sine "svært sterke reaksjoner".

Selv forsøker jeg å aldri ta slike intervjuer alt for bokstavlig, selv om fristelsen kan være stor til å være kritisk. Men det er svært viktig å ta høyde for unøyaktigheter.

Så langt jeg kjenner Sultans opptreden i offentligheten, så er det uhyre lite som tyder på at han selv gjør noe nummer av at han er muslim, men han legger heller ikke skjul på det.

Hva annet kan han gjøre?

Mvh Sverre

Kommentar #31

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Ikke riktig!

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Han vet at Oslos mange innvandrer vil stemme på ham; de tenker jo i flokk.

Her tror jeg du tar feil. Innvandrerne fordeler seg på alle de politiske partiene, ikke ulikt nordmenn flest. Jeg så en gang en oversikt, og det finnes til og med innvandrere som stemmer FrP!

Det finnes markerte innvandrerpolitikere både i Ap, H, SV, V og FrP!

Mvh Sverre

Kommentar #32

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.
Slikt skjer svært ofte i intervjuer.

Enig.

Men dette sammen med hans emnerecord her på VD, bakgrunnen i islamsk råd, og det mange mener er antirasistisk senters overfokus på fordommer mot muslimer på bekostning av annet - så kan det bli litt for mye Islam forbundet med Sultan.

Kommentar #33

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Samfunnet er i endring

Publisert over 6 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.
Det finnes markerte innvandrerpolitikere både i Ap, H, SV, V og FrP!

Ja, er klar over dette. Men så har disse kanskje ikke islam som høyeste autoritet. Eller kanskje noen likevel har. Vanskelig å vite. Men hva vi vet er at det er svært få, ufattelig nok, som ved ankomst til Norge benytter anledningen til å legge fra seg dette forferdelige tankegodset. Det er kjennsgjerningen. 

Men noen er veldig tydelig på sin islamske identitet. Som Sultan, som markedsfører seg som muslimsk ordførerkandidat. Det ligger jo noe i dette ordvalget. Kommer ikke fra det. 

Vi ser da også utviklingen ellers: små skritt i retning av appeasement overfor islamske regler. Som i sum endrer samfunnet vårt. 

Kommentar #34

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Som Sultan, som markedsfører seg som muslimsk ordførerkandidat. Det ligger jo noe i dette ordvalget.

Det ligger ikke så rent lite i dine egne ordvalg? :-)

Kommentar #35

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Dette må vi for enhver pris forhindre!

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Ja, er klar over dette. Men så har disse kanskje ikke islam som høyeste autoritet. Eller kanskje noen likevel har. Vanskelig å vite. Men hva vi vet er at det er svært få, ufattelig nok, som ved ankomst til Norge benytter anledningen til å legge fra seg dette forferdelige tankegodset. Det er kjennsgjerningen.

Men noen er veldig tydelig på sin islamske identitet. Som Sultan, som markedsfører seg som muslimsk ordførerkandidat. Det ligger jo noe i dette ordvalget. Kommer ikke fra det.

Vi ser da også utviklingen ellers: små skritt i retning av appeasement overfor islamske regler. Som i sum endrer samfunnet vårt.

Med tanke på hva som skjer i Sverige, er det helt riktig å påpeke det du gjør som en mulig fare. Jeg er dypt forskrekket når jeg ser innvandrerkvinner i Sverige fortelle om den grove undertrykkingen de blir utsatt for i visse bydeler i Sverige.

Slik vil vi IKKE ha det i Norge.

Og hva kan vi gjøre for å unngå det? Jo, i hvert fall sørge for at det ikke danner seg ghettoer, der det hersker helt andre verdisett enn i storsamfunnet. Innvandrerne og flyktningene må for enhver pris fordeles rundt i landet, slik at de ikke danner flertallet i hele områder.

Før var det helt uhørt å snakke om at innvandrerne skulle overta vårt verdisyn, men i dag er vel de aller fleste klar over at dersom innvandrerne beholder et verdisyn som bygger på helt uakseptable verdier, så er det umulig å oppnå integrering.

Målet må være at alle tilegner seg det norske verdsisynet, og jobber for tolaranse og fredelig sameksistens.

Jeg synes ikke Sultan profilerer seg først og fremst som muslim pr idag. Han synes å ha beveget seg et meget stort skritt videre og fremstår i dag som en meget liberal, tolerant og vidsynt mann!

Måtte mange muslimer gå den samme veien! Jeg synes det er ganske fantastisk at en muslim til og med har så stor omtanke for dem som er annreledes, at han til og med støtter dem som de fleste andre overser: Dem som ikke har en kjønnsidentitet som samsvarer med sin fysiske utrustning.

Det er å håpe på at Sultan får stort gjennomslag blant muslimer!

Mvh Sverre 

Kommentar #36

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Tja - det er det som tydeligvis er tema - muslimsk ordfører - ikke først og fremst en klimapolitiker

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
om Sultan, som markedsfører seg som muslimsk ordførerkandidat. Det ligger jo noe i dette ordvalget. Kommer ikke fra det.

Sultan er født i Pakistan, oppvokst i Norge og arbeider i dag som rådgiver for Antirasistisk Senter. Han er oppgitt over at mediene forbinder ham med innvandring og islam.

– Som ordfører vil jeg være hele byens ordfører. Forskjellene bare øker, og alle de andre partiene har sveket de fattige. Det er derfor langt viktigere for meg å få satt fattigsaken på kartet igjen, sier Sultan.

Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen har lenge fridd til MDG for å få til et maktskifte i Oslo, ifølge avisen. Sultan sier at han ikke vil svare på om han vil samarbeide med en Høyre-blokk eller Arbeiderparti-koalisjon som for eksempel består av Ap, SV og Rødt. 

Fattigsaken - en typisk MDG-sak?

http://oslo.mdg.no/files/2015/03/MDG_Osloprogram_2015-2019_v2.pdf

Vi leser i "Byen med det store hjertet": Undersøke muligheten for å opprette en gratis fiksertjeneste for alle over 67 år, etter modellfra Gøteborg."  "Fiksertjeneste" var et nyord for meg - kan du, Sultan, eller andre utdype ( skulle ikke være vanskelig - vi kan jo alle google) - jeg googler - oops..

Kallon har utpekt en kamerat i Liberia som Breiviks hovedkontakt da han dro til landet, og pengene som ble overført, skal ha vært for fiksertjenester og leie av bil til Kallon og kameraten. Norsk politi har foreløpig ikke kommet i kontakt med Kallons kamerat.

Transport og fiksertjenester - ble ikke mye klokere.

Under "Integrering" står følgende sitat:  "I dag finnes det fortsatt mange strukturelle og sosiale hindringer for godintegrering, som vi må jobbe aktivt for å nedbygge, deriblant systematisk barnefattigdom og hindringer for å komme inn på arbeidsmarkedet-"

"Systematisk barnefattigdom" - hva er nå det?  Iallfall et spenstig uttrykk. "At ungdommer med minoritetsbakgrunn i særskilt grad skal følges opp om de dropper ut avvideregående skole, for å bidra til at de kommer seg inn på arbeidsmarkedet og får en aktivog deltakende rolle i samfunnet"  Trodde faktisk integreringen i 2015 faktisk hadde kommet så langt at det når vi generelt snakket om bistand og satsing for å forebygge drop-out i vgs, så var vi kommet dithen i 2015 at vi hjalp ungdommene individuelt uavhengig av hvilken bakgrunn de hadde.  I min hverdag med ungdommer i denne alder som sliter meg å stå seg gjennom vgs, så har vi fokus på den enkelte enten denne heter Preben, Mustafa, Igor eller Jørgine.  Blir ikke dette å gi innvandrere en link til å tro at MDG skal bidra til at såkalt minoritetsungdom - et begrep vi ALDRI bruker i vårt daglige arbeid eller som begunnelse for innsats eller tiltak - skal gis en særskilt innsats sett i forhold til annen sårbar ungdom i samme situasjon?

At skoler med høy andel minoritetsspråklige skal få ekstra støtte til leksehjelp. Dette kangjøres i samarbeid med både skoler og lokale frivillige aktører.- Jo, dette er trolig greit.  Jeg har jo undret meg over at Isaksen eller andre ikke våger å si dette høyt - at noe av årsaken til av vi synker i PISA-sammenheng har med innvandring å gjøre.

Ansette flere personer med minoritetsbakgrunn i barnevernet, fokusere på å rekruttere flere fosterfamilier med minoritetsbakgrunn og starte pilotprosjekter med å bruke storfamilier/slektninger til plassering av fosterbarn, i tett dialog mellom foreldre og barnevern.  Dette er ønsket og håpet lenge.  De som ansettes må selvsagt være kvalifisert som oss andre.  Vår sist ansatte er muslim  - barnevernpedagog - snakker fem språk: arabisk - kurdisk - fransk - engelsk og norsk.  Dette er kvaliteter som bidrar.
Legge til rette for at flere innvandrere og flyktninger, spesielt eneforsørgere, kommer inn på boligmarkedet.  Her vil jeg bare legge til at det generelt er vanskelig for alle mellom 18 og 30 å komme seg inn på boligmarkedet hvis de ikke har det som følger med vanlig utdanningsvei til selvstendighet.  Dette er like vanskelig for mange uavhengig av hvor de kommer fra.
Norge er blant verdens mest likestilte land. Likevel opplever et stort antall mennesker seksuell vold og vold i nære relasjoner, og fortsatt er mennesker truet av tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.Visse grupper opplever mindre forståelse fra samfunnet når de utsettes for overgrep og vold. I tillegg rammes lesbiske, homofile, bifile og transkjønnede personer av diskriminering - foregyggende radikalisering - så:  medmenneskelighet i sentrum - øke overnattingstilbud for fattige tilreisende - ikke vet jeg hvem MDG har i tankene, men her fikk jeg noen rom på herberget og stall refleksjoner.  Tydeligvis mener MDG at tiggerene er fattige som er sveket - de skal både få tigge og sove utendørs i Oslo. Ja, hvem som er fattige utenom disse er ikke lett å få øye på unntatt at alle invandrere har med seg noe som gjør at disse en potenisiell risikogruppe som krever særpleie.http://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/06/11/225888/oslo-kan-fa-muslimsk-ordfoerer


http://www.osloby.no/nyheter/Oslo-kan-fa-muslimsk-ordforer-8053596.html

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/oslo-kan-faa-muslimsk-ordfoerer/a/23468556/


http://www.dagen.no/Nyheter/politikk/Oslo-kan-f%C3%A5-muslimsk-ordf%C3%B8rer-210288

men - har han overhode greie på grønn politikk?

Kommentar #37

Sverre Avnskog

227 innlegg  7615 kommentarer

Når mediene fokuserer på "muslimsk"

Publisert over 6 år siden

så er Sultan temmelig hjelpeløs. Det er greit å kritisere folk, men man bør vokte seg vel for å kritisere dem for ting de ikke har kontroll over.

Man bør ikke bebreide Sultan at han fokuserer på at han er muslimsk, dersom det ikke er han som gjør det, men mediene!

Dette burde være elementært.

Sultan har for øvrig fullstendig rett når han fokuserer på at det økende antallet barn som lever under fattigdomsgrensen er innvandrerbarn. Det er nemlig helt korrekt. Det er innvandrere og deres barn som danner den nye fattige underklassen i Norge. Det er en konsekvens av vår mislykkede integreringspolitikk.

Svært mange antirasister er svorne tilhengere av å ta imot flyktninger og innvandrere, men svært få av dem bryr seg særlig mye om våre "nye landsmenn" ETTER at de har kommet til Norge.

Det er et paradoks som har forundret meg i mange år. Det er utrolig vanskelig å få antirasister i tale om de enorme problemene som knytter seg til "det flerkulturelle samfunnet". Det skal glattes over og lates som det ikke eksisterer. Integreringen er vellykket, dermed basta. Alt annet er rasisme!

FrP forsøker å påvise problemene, men da blir de andre partiene rasende og beskylder FrP for å skape probelemene fordi det blir et selvoppfyllende profeti å påvise det som ikke fungerer godt!

Man skal altså ikke snakke høyt om at innvandrerbarn lever i fattigdom eller at innvandrerungdom dropper ut av videregående. Det er uhørt, ufint og rasistisk å mene at integreringen ikke har lykkes.

Kanskje kan disse "varmhjertede" antirasistene være mer villig til å se realiteten i øynene, dersom det kommer fra en muslimsk ordfører?

Jeg personlig hilser omtanken for vår nye fattige underklasse velkommen! Det er mye å ta tak i for en ny ordfører. Og målet bør være at innvandrerbarn får muligheter til å bli godt integrerte voksne som kan bli til nytte for vårt samfunn og selv vil oppleve seg som aksepterte og nyttige medborgere!

Mvh Sverre

Kommentar #38

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Hvor er dine grenser for ytringsfrihet, Sultan?

Publisert over 6 år siden
Shoaib Sultan. Gå til den siterte teksten.
Jeg kan leve med drapstrusler fra høyre-
ekstremister og IS-tilhengere, men jeg kan ikke lenger leve med troll.

Er Tybring-Gjedde, Sandberg og Human Rights service til å leve med - eller er de troll - for deg?

Er inne på HRS i en artikkel med overskrift: "Antirasister og jødehatere i nattpassiar" skrevet av Sarah Estard.  Artikkelen gir noen eksempler på at det meste av ytringer er greit hvis en er på lag med antirasister som Sultan - et eksempel:

"Noen som også føler seg i trygt beskyttet selskap med «antirasistene», er medlemmer av  Facebook-gruppa til Profetens Ummah. I hyggelig, samstemt passiar om hvorvidt man bør melde den løgnaktige kjerringa Hege Storhaug til Likestillings- og Diskrimineringsombudet på grunn av hennes kronikk i Aftenposten. Den kronikken i Aftenposten, dere vet, hvor Storhaug var så frekk at hun dokumenterte at de ekstreme islamistene beveger seg i hyggelig samstemt passiar, og vokser og trives godt innenfor enkelte såkalte moderate muslimske miljøer, til og med blant såkalte antirasister.....

Vedkommende medlem av gruppa til Profetens Ummah er i jovial snakk med Shoaib Sultan og Ali Qamar (selverklært mentor for Arfan Bhatti). Han mener at Hege Storhaug bør meldes til LDO, samtidig som han selv har en svært spesiell preferanse når det gjelder moral, rasehat og ekstremisme.

Han, Inham Raja, liker nemlig at administrator for Profetens Ummah, Abu Khurosan, ved siden av et tildekket bilde av seg selv, skriver: «Remember, remember, The black september».

Denne hyllesten til München-massakren der jødiske OL-utøvere ble drept og flere tatt som gissel, blir likt av flere medlemmer av den andre gruppa der Sultan trives. I gruppa hvor Sultan sier: «Ameen to that» til bror Inham Raja fra Profetens Ummah."

http://www.rights.no/2012/11/antirasistene-og-jodehatere-i-nettpassiarer/

Er dette trolling, Sultan - og i så fall - hvem troller?

Kommentar #39

Bjørn Dahl

3 innlegg  22 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Verdenssituasjonen er ytterst kaotisk. Vi har mange dilemmaer. Min første refleks er; hva har Sultan i Mdg å gjøre? På den andre siden, vi har nå x- antall muslimer i Norge. Hvis de skal bli intregrert ville jeg foretrekke at de stemte på et sekulært parti, fremfor et muslimsk. Slik sett er Mdg ikke de verste, spesielt på grunn av blokkuavhengighet. Miljøet burde jo også oppta muslimer like mye som for kristne og ateister, og hva ellers det måtte være.

Innvandring i den målestokk vi har nå er ikke bra, jeg tror til og med de som invandrer forstår dette. Vi må løse de bakenforliggnde problemene, ellers går dette riktig galt. Samtidig må vi ta utfordringene ved innvandringen på strak arm, og ikke gjøre probleme større. De som allerede er kommet hit bør i størst mulig grad føle seg velkomne, slik at det ikke blir unødvendig konflikt.

Hvis Sultan kan bidra med å gi våre nye landsmenn en følelse av tilhørighet i amfunnet vårt, så er dette av det gode. Vi trenger ikke fiender på innsiden av vårt samfunn. Ja, islam bør moderniseres, på samme måte som kristendommen har måttet.

Hvis Sultan blir ordfører i Oslo, gir det ham mulighet til å vise om han mestrer å føre en sekulær politikk. Det er tross alt bare ordfører han blir, ikke statsminister, og selv en statsminister må forholde seg til stortinget.

Jeg er generelt bekymret for innvandringen, og mener at mange både på høyresiden og venstresiden tar for lett på dette. Vi bør passe oss veldig for å komme opp i den situasjonen svenskene er i nå. Der kan vi risikere at et ekstremt høyreparti vinner neste valg fordi svenskene har fått nok. Invandring i den målestokk svensken har hatt kan føre til borgerkrigliknende tilstander. Det er derfor ikke så enkelt at man kan bare være for eller i mot innvandring.

Derfor er det positivt at et parti kan skilte med en ordførerkandidat med muslimsk bakgrunn i den byen i Norge med flest muslimer. Jeg håper Sultan er dette ansvaret verdig.

Kommentar #40

Robin Tande

27 innlegg  3738 kommentarer

En politiker trenger i første omgang stemmegivere.

Publisert over 6 år siden

Sultan må som ordførerkandidat i en valgkamp fiske etter stemmer der de er å finne. Det er for ham slik det er i dag, først og fremst blant muslimene. Det er naturlig. Han har alt å tape og ingenting å vinne, ved å fiske i Trollsjøen. I så måte har han kanskje ikke gått fort nok forbi her, og ikke vært så taktisk som politikere er i slike høver.

Dersom han blir ordfører tror jeg neppe han kommer med en oppfordring a la den Bondevik kom med da han nettopp var blitt statsminister, og sier på TV: Alle bør lese Koranen, det er herlig lesning det.

Kommentar #41

Robin Tande

27 innlegg  3738 kommentarer

Her fikk jeg store problemer med klarheten!

Publisert over 6 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.


Og det er bra...Men jeg tror årsaken til at han har møtt mistenksomhet,er at han i mange debatter har svart uklart før

Jeg regner med at du kan dokumentere en slik påstand?Fra tråden Forenklet debatt om karikaturer:

Ørnulf Høgetveit;

Det er vel dette som er problemet at dette ikke er noen felles verdi. Hadde dette vært fellesverdier så hadde dette slett ikke skjedd. Er dette en verdi som også springer ut av islamsk samfunns forståelse hadde de fleste muslimske land vært demokratiske og åpne samfunn med yttringsfihet, - men det er de ikke. Det finnes knapt noe land hvor islam er den bærende ideologi som er demorkatisk og hvor yttringsfrihet praktiseres og enda mindre forsvares. Forklar gjerne hvor har du det fra, som muslim, at yttringsfihet er et gode som må forsvares og hegnes om?

Shoiab Sultan:

Når vi snakker om fellesverdier snakker vi om noe mange eller de fleste er enige om. Du vil alltid finne folk som ikke vil høre til. Ellers er jeg faktisk litt usikker på hva du egentlig spør om og hva du egentlig vil. Jeg har sagt ganske tydelig og klart hva jeg står for, at du finner det problematisk er egentlig ikke noe jeg kan bry meg så veldig mye med.

Ørnulf Høgetveit:

Det er bra at du sier det du sier, men jeg vil gjerne vite hvor du har det fra. Islam er både en religion og en politisk ideologi (verdier) som styrer adferd og sameksistensen mellom mennesker. Ingen plasser ser jeg at yttringsfrihet er en del av dette verdisettet. Tvert imot representerer isalm ensretting og undertrykking av avvikende meninger (og religiøs tro). Hvor finner du skjæringspunktet mellom «vestens» verdier og islam, (fellesvedriene, bl.a. yttringsfriheten) uten å ta bort sider ved islam som ikke er forenlig med disse verdiene?

Shoiab Sultan:

Vi ser nok rett og slett bare ulike ting når vi ser islam, jeg finner godt fundament for alt jeg står for der.

Kommentar #42

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Ordfører i Oslo og talsmann for De grønne ?

Publisert over 6 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Er Tybring-Gjedde, Sandberg og Human Rights service til å leve med - eller er de troll - for deg?

Er inne på HRS i en artikkel med overskrift: "Antirasister og jødehatere i nattpassiar" skrevet av Sarah Estard. Artikkelen gir noen eksempler på at det meste av ytringer er greit hvis en er på lag med antirasister som Sultan - et eksempel:

"Noen som også føler seg i trygt beskyttet selskap med «antirasistene», er medlemmer av Facebook-gruppa til Profetens Ummah. I hyggelig, samstemt passiar om hvorvidt man bør melde den løgnaktige kjerringa Hege Storhaug til Likestillings- og Diskrimineringsombudet på grunn av hennes kronikk i Aftenposten. Den kronikken i Aftenposten, dere vet, hvor Storhaug var så frekk at hun dokumenterte at de ekstreme islamistene beveger seg i hyggelig samstemt passiar, og vokser og trives godt innenfor enkelte såkalte moderate muslimske miljøer, til og med blant såkalte antirasister.....

Vedkommende medlem av gruppa til Profetens Ummah er i jovial snakk med Shoaib Sultan og Ali Qamar (selverklært mentor for Arfan Bhatti). Han mener at Hege Storhaug bør meldes til LDO, samtidig som han selv har en svært spesiell preferanse når det gjelder moral, rasehat og ekstremisme.

Sultan har gått kraftig ut i denne tråden mot "trollene"han møter i debatter og ellers.

Han ønsker å satse på en politisk karriære i De grønne...

I Norge er det vanlig at politikere tåler å ta debatten med sine motstandere uten å gå til frontalangrep som det Sultan gjør i dette innlegget her.

Nygaard stiller noen høyst kurante spørsmål her som en seriøs politiker og ordfører bør kunne svare på.

Vi får se da.

 

Kommentar #43

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Langt skritt tilbake

Publisert over 6 år siden
Sverre Avnskog. Gå til den siterte teksten.
Jeg synes ikke Sultan profilerer seg først og fremst som muslim pr idag. Han synes å ha beveget seg et meget stort skritt videre og fremstår i dag som en meget liberal, tolerant og vidsynt mann!

Har han gått et slikt skritt videre er det bare å gratulere. Vi får følge med videre. 

Men det er underlig at han sier at Oslo nå, ikke før men nå, er "klar for" en muslimsk ordfører. Så har han kanskje ikke tatt et slikt stort skritt? Hva i all verden skal Oslo, vår hovedstad, med en ordfører som profilerer seg som muslim? Det er et laaangt skritt tilbake i mine øyne. (Jeg hadde sagt det samme om andre religioner. For man skal ikke blande politikk og religion. Og i hvert fall ikke islam.)

Kommentar #44

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Sånn er det

Publisert over 6 år siden
Robin Haug. Gå til den siterte teksten.
Har han gått et slikt skritt videre er det bare å gratulere. Vi får følge med videre.

Skriver til deg Robin da jeg ikke ser for meg at Sultan vil svare på dette innlegget sitt. Sånn er det med noen. De fronter noe og svarer ikke på spørsmålene siden.

Hvorfor han kommer med disse avvisningene til Sharialoven og til dette med bekjempelse av vantroende er vel ene og alene for å tekkes velgerne i kommende kommunevalg.

Tror han ikke på skriften i Koranen, tror han vel heller ikke på Allah.

Som kjent er han fortsatt muslim. Troen på Allah og kalifatet vil jeg tro er for ham større enn mot de vantroende.

Så sånn er det.

 

Kommentar #45

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Hermod Herstad

Publisert over 6 år siden
Robin Tande. Gå til den siterte teksten.
Ørnulf Høgetveit;

Det er vel dette som er problemet at dette ikke er noen felles verdi. Hadde dette vært fellesverdier så hadde dette slett ikke skjedd. Er dette en verdi som også springer ut av islamsk samfunns forståelse hadde de fleste muslimske land vært demokratiske og åpne samfunn med yttringsfihet, - men det er de ikke. Det finnes knapt noe land hvor islam er den bærende ideologi som er demorkatisk og hvor yttringsfrihet praktiseres og enda mindre forsvares. Forklar gjerne hvor har du det fra, som muslim, at yttringsfihet er et gode som må forsvares og hegnes om?

Shoiab Sultan:

Når vi snakker om fellesverdier snakker vi om noe mange eller de fleste er enige om. Du vil alltid finne folk som ikke vil høre til. Ellers er jeg faktisk litt usikker på hva du egentlig spør om og hva du egentlig vil. Jeg har sagt ganske tydelig og klart hva jeg står for, at du finner det problematisk er egentlig ikke noe jeg kan bry meg så veldig mye med.

Ørnulf Høgetveit:

Det er bra at du sier det du sier, men jeg vil gjerne vite hvor du har det fra. Islam er både en religion og en politisk ideologi (verdier) som styrer adferd og sameksistensen mellom mennesker. Ingen plasser ser jeg at yttringsfrihet er en del av dette verdisettet. Tvert imot representerer isalm ensretting og undertrykking av avvikende meninger (og religiøs tro). Hvor finner du skjæringspunktet mellom «vestens» verdier og islam, (fellesvedriene, bl.a. yttringsfriheten) uten å ta bort sider ved islam som ikke er forenlig med disse verdiene?

Shoiab Sultan:

Vi ser nok rett og slett bare ulike ting når vi ser islam,

Ser at Tande har funnet et godt eksempel på det jeg prater om når det gjelder uklarhet fra Sultan.

Og når vi ser hvor fraværende han er i sin EGEN tråd,gjør ikke det saken bedre for hans vannabee politiske karriære.

Vel og merke om folk er våkne og følger med.

Men jeg er stygt redd for at folk IKKE følger med. 

Kommentar #46

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Robin Tande. Gå til den siterte teksten.
Fra tråden Forenklet debatt om karikaturer

Jeg er litt usikker på hvor du vil hen med dette sitatet? Er det hvor Sultan sier at han mener han allerede har vært klar og tydelig og dermed ikke gjentar sine standpunkt?

Kommentar #47

Robin Tande

27 innlegg  3738 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg er litt usikker på hvor du vil hen med dette sitatet? Er det hvor Sultan sier at han mener han allerede har vært klar og tydelig og dermed ikke gjentar sine standpunkt?

Rune Holt skrev:

"Og det er bra...Men jeg tror årsaken til at han har møtt mistenksomhet,er at han i mange debatter har svart uklart før"

Du svarte ham:

"Jeg regner med at du kan dokumentere en slik påstand?"

Da forstår jeg deg slik at du vil ha dokumentert hvor i debatter han har vært uklar om sin islamske tro, og sin mening om hva som er våre felles verdier. Jeg har hatt samme erfaring som Holt, og gir deg et eksempel. Finner du klarhet i eksemplet? Eller er det ikke relevant? Hvorfor ikke?

Jeg er lydhør m h t hva du mener jeg bommer på.

Kommentar #48

Hermod Herstad

0 innlegg  7381 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Robin Tande. Gå til den siterte teksten.
Da forstår jeg deg slik at du vil ha dokumentert hvor i debatter han har vært uklar om sin islamske tro, og sin mening om hva som er våre felles verdier. Jeg har hatt samme erfaring som Holt, og gir deg et eksempel. Finner du klarhet i eksemplet? Eller er det ikke relevant? Hvorfor ikke?

Jeg finner heller ikke uklarhet? Jeg vil hevde det er forskjell på et uklart svar og et ikke-svar? Ikke-svaret er grunngitt med at dette har han allerede svart klart på.

Jeg ser at Sultan blir konfrontert med de samme påstandene og spørsmålene hundrevis av ganger. Nettroll spør gjerne 100 ganger. De får klart svar 99 ganger, men om offeret den hundrede gangen repliserer at dette har jeg allerede svart på, svarer "trollet" AHA! Dette nekter du å svare på!

Nei, jeg vil ha eksempler på hvor Sultan tåkelegger sine meninger, ikke hvor han oppgitt erklærer at dette "gidder" han ikke mer?

Kommentar #49

Georg Bye-Pedersen

21 innlegg  4712 kommentarer

Er du rasist?

Publisert over 6 år siden
Shoaib Sultan. Gå til den siterte teksten.
Til tider har jeg tenkt at det er en uting at Tybring-Gjedde sitter på vårt ærverdige Storting.

Til tider har jeg tenkt at det er en uting at Tybring-Gjedde sitter på vårt ærverdige Storting.

Hva skal en si til en slik nedverdigende uttalelse?????

Kommentar #50

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Georg Bye-Pedersen. Gå til den siterte teksten.
Til tider har jeg tenkt at det er en uting at Tybring-Gjedde sitter på vårt ærverdige Storting.

Hva skal en si til en slik nedverdigende uttalelse?????

Vi er flere som mener at det norske folk burde velge andre til å representere oss. Du er fri til å si hva du vil om dette, om du kan formulere en oppfatning du kan skrive, fremfor spekulasjoner og uendelige spørsmål. Hensikten med ytringsfriheten er å uttrykke meninger, ikke mistenkeliggjøre eller spørre andre om hva man skal mene. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere