Conrad Myrland

54

KFUK-KFUMs feil og mangler

Publisert: 25. aug 2015

Øystein Magelssen og Fredrik Glad-Gjernes i KFUK-KFUM (20/8) hevder det bare er "de ekstreme elementene i Palestina" som ikke arbeider for "en to-statsløsning". Det var ikke svar på MIFFs spørsmål (11/8). Vi spurte etter navn på palestinske politikere som arbeider med mål om en palestinsk stat og en jødisk stat - "to stater for to folk".

Verken Fatah eller palestinere tilknyttet KFUK-KFUM arbeider for dette. De kan kanskje si de vil ha to stater, men begge skal bli arabiske/ palestinske. Det er tydelig når de kjemper for kravet om å flytte millioner av palestinere inn i staten Israel, slik at jødene kommer i mindretall i sitt eget land. KFUK-KFUMs palestinske samarbeidaprtner, YWCA Palestine, er blant frontkjemperne for dette. Fatah-ledelsen har gjort det tydelig gang på gang at de ikke under noen omstendighet kan anerkjenne Israel som en stat hvor jødisk flertall og identitet består. Vi venter fortsatt på noen navn fra KFUK-KFUM!

Vi merker oss også manglene. KFUK-KFUM forteller ikke sine medlemmer at de innegjerdede og patruljerte områdene til de israelske bosetningene dekker kun tre prosent av Vestbredden. Det er heller ingen andre land i verden de vil boikotte - bare den eneste jødiske staten i verden.

Magelssen og Glad-Gjernes beskylder MIFF for "blind Israel-lojalitet". Vi skal ikke betegne KFUK-KFUM-ledernes lojalitet, men kan slå fast i hvilken retning den peker: Til en framtid hvor jødene i Israel kommer til å lide samme skjebne som minoritetene i dag lider i nabolandene. I beste fall systematisk diskriminering og forfølgelse under muslimsk dominans, i verste fall hundretusenvis drepte og millioner på flukt.

LES OGSÅ KFUK/KFUMs første innlegg: Anerkjennende press på Israel

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere