Verdidebatt

Biskop Helgas krigsiver

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Da preses i Den norske kirke (Dnk), Helga Haugland Byfuglien åpnet Olavsfestdagene i år, snakket hun om behovet for å hjelpe flyktninger i skrøpelige farkoster i Middelhavet. Hun nevnte imidlertid ikke at hun er medansvarlig for lidelsene fordi hun på vegne av alle medlemmer i Dnk gav sin støtte til at Norge gikk til krig mot Libya i 2011.

Faksimile fra Adresseavisen 24. august 2015

.

Biskopen har hatt en mulighet til å be om tilgivelse for sin krigsiver, men hun beklager intet. Haugland Byfugliens valg er å støtte den norske staten i en krig som var en direkte hjelp til islamister og menneskesmuglere.

I sitt svar til meg skjuler hun seg bak et svakt FN mandat. Når vår øverserste biskop gir sin støtte til en krig som skapte et helvete for våre kristne brødre og søstre, er hun intet annet enn et servilt redskap for statsmakten.

På veg inn i Borggården fikk jeg et bibelvers fra Salmene 19, 13-14 på Bibelselskapets stand:

Hvem kjenner sine egne feiltrinn?
Frikjenn meg for dem jeg ikke vet om.
Spar din tjener for hovmod,
la det ikke få meg i sin makt!

Jeg er i alle fall veldig klar over min egen utilstrekkelighet og mine egne feiltrinn. Det førte til at jeg som tidligere NATO offiser i Kosovo ba det serbiske folk om tilgivelse for at vi ikke var i stand til å beskytte Kosovos minoriteter. Hver dag resten av livet vil jeg også be om tilgivelse for min naivitet og tro på at vi i Vesten har fasitløsningene på demokrati, ytringsfrihet og menneskerettigheter. Adresseavisens lesere kan lese mer om dette på min nettside SorrySerbia.com.

Spørsmålet til vår øverste biskop er om hun har tilstrekkelig etisk refleksjon. Haugland Byfuglien har fått tilgang på meget god dokumentasjon som jeg har fremlagt i min artikkel «Preses beklager ikke kirkens støtte til Norges krig mot Libya», men biskopen synes mer interessert i å gi inntrykk av at hun er flyktningenes beste venn.

Som informasjonsleder for Demokratene i Norge, vil jeg jobbe hardt frem mot 2017 for å skape et slagkraftig, nasjonalkonservativt alternativ som tør å stille de gode spørsmålene til disse selvutnevnte godhetens apostler fra kirken, media og politikken. De trenger motstand når de argumenterer for lettvinte krigsløsninger og multikulturalisme som et svar på alle verdens problemer.

Er det for mye å forvente at en kirkens tjener og øverste leder i Dnk skal be om tilgivelse?

Kristian Kahrs
Informasjonsleder for Demokratene i Norge

Innlegget ble publisert, uten bibelvers, i Adresseavisen 24. august, 2015.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt