Verdidebatt

Såkalt trakassering av homofile prester

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den lesbiske presten Sara Elisabeth Moss hevder at hun er «demotivert, søv ikkje og er sint». Jeg antar grunnen er at jeg og mange andre mener hun ikke bør være prest i Den norske kirke (Dnk).

Selvfølgelig får homolobbyen umiddelbart toppoppslag på NRK når de hevder at de blir «diskriminert» og «trakassert». Medias forelskelse i de homofile og liberale delene av Dnk var også noe Rolf Kjøde skrev elegant om i sitt innlegg NRK som mikrofonstativ.

Homolobbyen hevder at vår klassiske teologi er nedverdigende for deres menneskeverd. Imidlertid må anklager om et nedverdigende menneskesyn holdes adskilt fra teologisk uenighet.

Reaksjonene fra homolobbyen var intet annet enn det vi forventer fra den kanten. Men ledelsen i Dnk er uhyre svak når de ikke med ett eneste ord sier at det må være legitimt å mene at de som lever som homofile eller i heterofil samboerskap ikke skal få arbeide i kirken.

Den som skal være lederen, den fremste biskopen, Helga Haugland Byfuglien legger seg selvfølgelig langflat når homolobbyen antyder at de er diskriminert. Til NRK sier hun:

Det er svært alvorleg viss medarbeidarar i kyrkja opplever at dei blir trakasserte på arbeidsplassen. Og det har arbeidsgivar eit ansvar for å gjere det vi kan for at ikkje skal skje.

Hele tiden snakkes det om at vi må ha to syn i kirken, men når preses uttaler seg på denne måten, er det faktisk de som står for det klassiske og bibelske synet som blir diskriminert og trakassert.

Preses opptrer ikke som den lederen hun bør være, men jeg har vent meg til å bli skuffet når det gjelder hennes utspill og mangel på ydmykhet.

Vi må huske at Helga Haugland Byfuglien er biskopen som er opptatt av å fremstå som flyktningene i Middelhavet sin beste venn, men hun nekter også å be om sin tilgivelse for sin støtte til at Norge gikk til krig mot Libya i 2011. Dette var en krig som var en direkte støtte til islamister og menneskesmuglere, og krigen vår skapte et helvete for våre kristne brødre og søstre.

Men for biskopen synes det viktigere å være statens servile tjener enn å forsvare evangeliet.

Kristian Kahrs
Informasjonsleder for Demokratene i Norge

PS: Noe må gjøres med nyhetsvurderingene i NRK. I dag kom Sturla Stålsett på med innlegget En kirke for alle – tross uenigheter, men mitt innlegg ble vurdert og forkastet av NRK Ytring. Situasjonen i NRK er trist, og når de er så ekstremt politisk korrekte, undergraver dette rollen til NRK som almenkringkaster og NRK som et lisensfinansiert medium.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt