Verdidebatt

Spørsmål til Borgersrud

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg vil begynne med å si at Hans Rotmo burde ha holdt seg for god til å kalle muslimer for lopper og lus. Men når det er sagt er det heller ikke til å stikke under en stol at norske myndigheter og da kanskje spesielt den politiske venstresiden har vært unnlatende og naive i forhold til den trusselen radikal islam i dag utgjør mot vårt frie sekulære samfunn.

Jeg opplever uansett ikke Rotmo som en som er ute etter innvandrere, men som en som med rette er bekymret for utviklingen i Norge og Europa.

Aslak Borgersrud skriver i sitt innlegg på nye meninger.no at:

“Kampen mot kristendommen, den rike, mektige og statsbærende religionen i Norge, var i stor grad en kamp mot overmakta. Islam er religionen til innflytterne, de mest arbeidsløse, de fattigste, underklassen i landet.
Og Rotmos kamp mot religionen islam er ikke noe annet enn en unnskyldning for å tråkke på innvandrere.”

Mener Borgersrud at Islam er fredet eller unnlatt kritikk fordi det er underklassens religion? Jeg syns dette er en merkelig logikk. Fordi muslimene utgjør en minoritet (som for allt hva jeg vet sikkert er overrepresentert blandt de arbeidsledige), så skal man ikke utfordre dens verdigrunnlag?

Islam er nok isolert sett underklassens religion her i Norge, men hva med midtøsten? Representerer ikke Islam her overmakta? Mener for eksempel Borgersrud at man skal la være å utfordre Islam i Norge, men bekjempe dem i midtøsten?

Innvandrere som i sin tid flyktet til Europa for å komme vekk fra nettopp den religion Borgersrud definerer som "de undertryktes religion" (Islam), opplever i dag å få sine friheter innskrenket.

Aslak Borgersrud er ateist, og der har han min fulle støtte. Men er han klar over at i 13 land, samtlige av dem muslimske, straffes man med døden om man står fram som ateist?

Problemet er at Borgersrud reduserer dette til klassekamp og med det freder Islam på grunnlag av hvor den befinner seg i det norske samfunnshierarki. Da spiller det tydeligvis ingen rolle at dens verdier ligger omtrent så langt unna venstresidens idealer som mulig. Men da kan man jo bare påberope seg verdirelativisme.

Aslak Borgersrud er nok dessverre ikke den eneste på den politiske venstresiden som forsvarer Islam i lys av klassekamp, og dermed ignorerer det faktum at den representerer et verdisyn som ligger tett opp til et gammeltestamentlig verdisyn. Et verdisyn som var og fortsatt er grunnlag for avrettelser i form av steining og avkapping av ben og armer.

Dette handler som sagt ikke om klassekamp, men at vi risikerer å miste den friheten vi i dag alle tar for gitt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt