Verdidebatt

Paulus hemmelighet, du er fri.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Paulus hemmelighet, du er fri.

Vit hvem du er i Kristus.

Hva betyr det å vite hva en er i Kristus? Pauls kom til en hemmelighet som er skjult for de som ikke er frelst, men blir åpenbart til dem som blir frelst.

Paulus fant hemmeligheten.

Kolosserbrevet 1:26 Dette mysteriet* har vært skjult fra evighet av og gjennom alle slekter, nå er det blitt åpenbart for hans hellige. 27 For dem ville Gud kunngjøre hvor rik på herlighet dette mysteriet er blant hedningefolkene, det er: Kristus i dere, håpet om herlighet.

Pauls delte hans åpenbaring i Kolosserbrevet 1: 26-27.

«Dette mysteriet* har vært skjult fra evighet av og gjennom alle slekter» men jeg kommer til å fortelle deg hva hemmeligheten er. Det er Kristus i dere, håpet om herlighet.

Hemmeligheten er at Kristus er INNI dere. Så hvordan kan da Kristus være inni de som er født på ny, frelst?

Et menneske som er i Kristus er en NY SKAPNING.

2 Korinterbrevet 5:17 Derfor, om noen er i Kristus, da er han en ny skapning, det gamle er forbi, se, alt er blitt nytt.

Så hva er denne nye skapningen for noe? Jesus sier du må bli født på nytt, DVs du må få en ny ånd i deg. Når vi blir frelst, da tar vi imot Jesus Kristus, ja da får vi en ny ånd inni oss og vi blir en ny skapning.

Hva er denne nye skapningen for noe, hva er det som har kommet inni i oss?

Det greske ordet som er oversatt "ny" betyr: ikke eksistert før. Det betyr ny i beskaffenhet eller slag.

En som er i Kristus er en ny type menneske, en ny rase eller art som aldri har eksistert før. Du er ikke bare en ny person individuelt, men en ny type person når du blir født på ny. Du er ikke bare en tilgitt synder, du er en ny skapning med en ny form for liv. Et menneske i Kristus er en del av livet i Kristus og av Guds natur.

1 Johannes brev 5:11-13

11 Og dette er vitnesbyrdet at Gud har gitt oss evig liv, og dette liv er i hans Sønn. 12 Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet. 13 Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite at dere har evig liv, dere som tror på Guds Sønns navn.

Det som vi troende har mottatt er av en annen dimensjon.

Så, det vi som troende har mottatt, det er en «materie» altså en ånd som ikke har eksistert før som er av Guds natur.

Nye identiteten. (Den «gamle jeget» er byttet ut med det «nye jeget»)

Da er du en ny skapning og denne nye skapningen har da en ny identitet. Hvorfor? Fordi den nye skapningen er ny – dvs. du er ny du som er født på ny. Se hva Paulus skriver …

Galaterbrevet 2:20 Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det liv jeg nå lever i kjødet, det lever jeg i troen på Guds Sønn, han som elsket meg og ga seg selv for meg.

Han sier - det livet, altså det nye livet som han lever i kjødet, altså det «nye jeget», det lever jeg i troen på Sønnen. Pauls har identifisert hvem Han er i Kristus, han er en ny skapning som ikke har eksistert før.

Gud måtte skape et helt nytt menneske, den nye identiteten som du nå har, så identifiserer du deg med Kristus i hans død, begravelse og oppstandelse. Det er dette som viser den nye tilstanden for det nye menneske. I Ham du (det gamle jeget) døde, du ble begravet, og du ble reist opp fra de døde med det nye jeget. Din gamle identitet er tatt bort ved den nye fødselen. Du har fått en ny identitet.

1 Johannes brev 5:11 Og dette er vitnesbyrdet at Gud har gitt oss evig liv, og dette liv er i hans Sønn. 12 Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn, har ikke livet. 13 Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite at dere har evig liv, dere som tror på Guds Sønns navn.

Du er i et med Ham

1 Korinterbrevet 6:17

6:17 Men den som holder seg til Herren, er én ånd med ham.

Du kan tenke deg en innsjø, i denne innsjøen der er en bukt. Innsjøen og bukten er sammenkoblet. Det som flyter i innsjøen flyter også i bukta, fordi de er sammenkoblet.

Det som flyter i Kristus det flyter i deg, fordi den nye du (jeget, ny identitet) er sammenkoblet med ånden til Kristus, du er en del av Ham.

Å bli korsfestet med Kristus betyr det gamle jeget, den gamle personen du pleide å være, er borte og nå bor du - det nye jeget i Kristus. Du bør ha det virkelig bra når Jesus Kristus bor i deg, fordi Han har erobret djevelen, verden og kjødet.

Galaterbrevet 2:20 Jeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg.

Så det betyr, at DU (det gamle jeget) ble korsfestet samen med Jesus. Dette er det mest kraftfulle av det å bli frigjort fra synd. (Du er frigjort). Når Jesus stod opp igjen fra de døde da stod DU (Det nye jeget, den nye identiteten) også opp igjen fra de døde.

En sann Kristen er ikke bare et menneske som er endret, men et menneske som er gjenskapt.

Og på grunn av denne nye skapning og identiteten din som er det nye Jeget så har du fått noe.

Du er Kvalifisert til arv

Kolosserbrevet 1:12

1:12 Med glede kan dere da takke Faderen, som gjorde dere skikket til å få del i de helliges arv i lyset.

Du er fridd ut av mørkets makt og satt inn i Hans rike

Kolosserbrevet 1:13

1:13 Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over i sin elskede Sønns rike. 

Du har åndelig velsignelser

Efeserbrevet 1:3

1:3 Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som har velsignet oss med all åndelig velsignelse i himmelen i Kristus.

DU er innløst, fri fra forbannelsen.

Galaterbrevet 3:13 Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse ved at han ble en forbannelse for oss. For det står skrevet: Forbannet er hver den som henger på et tre.

Loven setter en forbannelse over oss. Men Kristus tok bort den forbannelse. Han byttet plass med deg. Kristus satte seg selv under denne forbannelsen.

Det er tre enkle, men kraftige uttalelser i Galaterbrevet 3:13.

·         Den første faktum er at du er forløst, satt fri. Det andre er hva du er forløst fra – du er forløst fra forbannelsen av loven. Det tredje er hva du ble forløst ved: Kristus ble gjort til en forbannelse for deg.

·         Med andre ord, tok Kristus din forbannelse, slik at du kan gå fri. Jesus betalte en høy pris for din frihet, slik at du ikke skal være bundet.

·         Det er en fornærmelse mot Gud å hevden at du bare er en synder når Jesus betalte prisen for din forløsning. Satan kan ikke holde deg. Synd kan ikke holde deg. Fortiden kan ikke holde deg. Tilbake til vår første faktum: DU ER forløst!

Ser du at ikke bare at Jesus har frigjort deg fra forbannelsen, den nye skapningen vitner også om at du ikke er forbannet, siden du er en ny skapning.

Ser du nå at du ikke er en synder mer, du som har tatt imot Jesus, fordi du er en ny skapning. En skapning som ikke har eksistert før, en skapning som er av en ny «materie». En skapning som er ny har ingen fortid, derfor har en ny skapning heller ikke noen forbannelse over seg, (over generasjoner), fordi denne nye skapningen har ikke noen tilhørighet til fortiden, fordi den er ny.

Denne nye skapningen er ikke syndig av natur, siden den er ny og er av Guds natur. Denne nye skapningen er ikke syndig fordi den er påkoblet og i et med Jesus Kristus. Siden denne nye skapningen er påkoblet Kristus og en del av Kristus, vil da Faderen sende onde ånder på deg for å irettesette deg? Kan lyset sende mørke mot seg selv?

Det er identifikasjonen, den nye identiteten og erkjennelsen som forandrer deg. Du vil ikke forandre deg vist du ikke erkjenner og ser med dine åndelige øyne hvem du er i Kristus. Så hvem er du i Kristus, du er en ny skapning som aldri har eksistert før. Du er en skapning som er påkoblet Jesus Kristus. Du har dermed tilgang til alt det Jesus har. Det er dette som var hemmeligheten som Pauls oppdaget. Når du ser dette, da begynner det neste kapitlet, hva har Jesus som jeg kan få?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt