Anders Helge Myhren

275

Evangelist Suzette Hatting kommer ikke...

Bønn for syke er et aktuelt tema, som vi aldri blir ferdig med. Ingen ber mer for syke enn på de kristne TV stasjonene verden over. Men virker det?

Publisert: 22. mai 2015

Suzette Hattingh, som skulle ha kommet til Norge for tale blant annet under en helbredelseskonferanse i Nord-Norge samt på Visjon Norge, må avlyse sitt besøk i Norge på grunn av sykdom.

Det er Jan Hanvold som på Facebook meddeler sine følgere at "Suzette Hatting må avlyse sitt Norges besøk, p.g.a blodpropp i beinet." I følge Jan Hanvold gjør blodproppen at kvinnen ikke kan fly og siden det åpenbart ikke er veldig lett for helbredere innen denne bevegelsen å "ta ut" helbredelsen de lover andre, vil kvinnens medvirkning både på Visjon Norge og i Kautokeino bli avlyst.

Suzette Hatting har vært medarbeider til den tyske evangelisten, Reinhard Bonnke. Han har også vært sjuk, og ble operert på et sykehus i Tyskland for noen år siden. Men framdeles lover han helbredelse i Jesus navn, dersom du tror nok. Trodde ikke han selv nok?

Nei, det er ikke så greit å holde fasaden, når de selv blir syke.

Jan Hanvold har vært på operasjonsbordet en rekkke ganger, hjerteinfarkt og nyrekreft foranledet  til disse operasjonene. Ikke mye som en liten trosbønn ble da bedt, siden han da overlot alt ansvaret til legene. Men rett skal være rett, Hanvold har mange gode kvaliteter, og åpenhet er ett av hans beste...

Men bønn for syke gir penger i kassen, og gjemt er glemt om noen måneder...

http://evangeliekirken-arendal.no/

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #151

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Terje Andre Staal. Gå til den siterte teksten.
Du ser på Maldonados forkynnelse med argusøyne for å finne feil i steden for å glede deg sammen med alle de glade som ble mirakuløst helbredet av Jesus. Hvordan går det an?

Hei Terje

Du skal legge merke til en ting de falske forkynnerne gjør, de bruker finger tegn slik at de andre kan se at de er i samme bevegelse. Hva betyr disse tegnene tror du? Jeg legger ut en interessant link, så får du selv vurdere om det er noe i de tegnene de samme hyrdene bruker.

http://olivetjournal.com/false-ministries-2-occult-hand-signs-part-2/

mvh

Rune

Kommentar #152

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

"The enemy can steel your blessing"

Publisert nesten 6 år siden
Terje Andre Staal. Gå til den siterte teksten.
Jeg vet ikke hva Maldonado legger til grunn hvis han har sagt det du sier at han har sagt. Jeg har ikke lagt merke til at han har sagt det.

Se 1:23:00 til 1:23:30.

"The enemy can steel your blessing".

Kommentar #153

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Ubibelsk forkynnelse om gjeldssanering

Publisert nesten 6 år siden

Se 1:57:00 til 1:57:55 om gjeldssanering - Maldonado.

Selvfølgelig er dette falsk forkynnelse. Slikt har ikke dekning i Bibelen.

Kommentar #154

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Egenhevdelse?

Publisert nesten 6 år siden
Rudi Wara. Gå til den siterte teksten.
Det er mange forskjellige ånder her på VD. Noen her er ikke frelst.. noen er religøse, noen blir fort fornærmet, tåler bare melk. Noen forstår mere.. Men det er få som forstår Guds Kraft.. , faktisk det er den som skremmer.. det er den som mange tar anstøt av.

Det er trist å se at noen har så store tanker om seg selv at de på en indirekte måte hever seg selv over andre kristne gjennom en slik fordømmende uttalelse.

Rom 12:3 "... Tenk ikke for store tanker om deg selv, men tenk sindig! Hver og en skal holde seg til det mål av tro som Gud har gitt ham".

Kommentar #155

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Hva gjør vantro og PK med oss?

Publisert nesten 6 år siden

Følg med hva Andrew Wommack underviser oss idag 27.05.2015 om vantro og om det å være politisk korrekt.

For mange ville det være oppsiktsvekkende, se

http://www.awmi.net/tv/this_week

Kommentar #156

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
Følg med hva Andrew Wommack underviser oss idag 27.05.2015 om vantro og om det å være politisk korrekt.

Kanskje du heller kan fortelle oss hva du har på hjertet?

Er det dette som er ditt poeng: Matt 17:20 "Fordi dere har så lite tro», svarte han. «Sannelig, jeg sier dere: Om dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: ‘Flytt deg herfra og dit!’ – og det skal flytte seg, og ingenting skal være umulig for dere"?

Kommentar #157

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

....konspirasjon..

Publisert nesten 6 år siden

Sida du henviser til Rune er av en som kaller seg Olivia....noe mer om denne personen klarer ikke jeg å få ut av linken...slik sett er den sida lite troverdig, det blir speuklasjoner der man tillegger og spekulerer i diverese....vel, enhver er jo fri til det. Men hele nettet flommes over av slike spekulasjoner der man "finner skjulte meninger og tegn/hensikter". Nå snakker jeg generelt...det være seg om UFO, underjordiske, Big Fot, you tube clip av kjempemennesker opp mot 10 meter. Ser ut til å være et tegn i tiden siden så mange driver med det...kristen som ikke kristen... Før i tida måtta man ha referanser fra f.eks den menighet man tilhørte for å predike i andre menigheter. Det å ha referanser fra noen som Kjente deg som menneske og kristen var også en forsikring for den menighet som tok i mot deg at du var en ok kristen med "godt vitnesbyrd" som Paulus skriver om. Jeg er ikke uenig med deg i alt, men jeg synes ikke det er ok å legge ut så dårlig dokumenterte greier. Internet er jo blitt slik at til og med "mennesker som motarbeider evangeliet bevisst" produserer artikler og klipp og legger ut...f.eks på you tube som om det er en kristen som har laget stoffet. Det er nok mange kristne også som tror de leser på en "kristen internett side"  Derfor bør man ikke ukritisk ta i bruk det msn leser om andre kristne. ALt kan manipuleres og vries i dag med fototeknologien som i dag er all manns eie via nettet. Nå vet ikke jeg noe om denne Olivia, men det er klart hadde David Wilkerson vært i livet og hadde lagt ut en advarsel, så hadde man nok lest dette med overvåkenhet. Og det er jo fordi at han hadde stor tillit blant kristne og man visste hvem han var......

Kommentar #158

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Asbjørn Bergs1g. Gå til den siterte teksten.
Sida du henviser til Rune er av en som kaller seg Olivia....noe mer om denne personen klarer ikke jeg å få ut av linken..

Der er mye rart når man graver videre på den nettsiden. Så dette ville jeg definitivt ikke linket til.

Et eksempel:

Please get this into your spirit: Judaism is a false religion (Satanism) and NOT the origin of Christianity. It is the same religion that the Pharisees practiced. The fallacy that Christianity originated in Judaism is the BIGGEST LIE of this Age. The term, “Judeo-Christian” must be eliminated from your vocabulary and be replaced by the term, “Judeo-Masonic.” Judaism and Freemasonry are essentially the same at the core, being connected by the Kabbalistic satanism as the origin.

Kommentar #159

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Hei Asbjørn No tok jeg fram det ene eksemplet med hvordan disse forkynnere brukte mye av de samme symbolene når de forkynte. Og det ikke seg selv var inntresant. Og hva betyr det. Er et annet spørsmål. For det finnes mange sannheter men også løgn man må se det ikke et større perspektiv. Mva Rune

Kommentar #160

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Konspirasjon

Publisert nesten 6 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
No tok jeg fram det ene eksemplet med hvordan disse forkynnere brukte mye av de samme symbolene når de forkynte.

Men det er jo ikke riktig Rune.

Der er ingen felles symboler for "disse" forkynnerne. Dette er kun konspirasjon som Asbjørn sier.

Kommentar #161

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

...riktig Mads...

Publisert nesten 6 år siden

....det krever mye arbeid om man skal kunne stå innefor for linker og slikt som produseres der ute av mennesker med forskjellig agenda. Rent generelt vil jeg si at om f.eks Frelsesarmeen la ut en link som viser et menneske går fra et forderva liv i rennestein til og blir en god samfunnsborger som fungerer, betaler sine regninger og skatt som alle oss andre, er jo forresten flott når slikt skjer da :) Så er det lettere å fatte tillit til den historien enn om en eller annen fra en annen verdensdel og land legger legger ut en artikkel om et eller annet. Det første kommer fra en anerkjent organisasjon med godt rykte og inngang blandt den vanlige mann, historien er også mye lettere å sjekke (om man da tvilte på Frelsesarmeen)de har en hjemmeside med navn og kontaktmuligheter til personer og hele væremåten vitner på en slik måte at man har ikke grunn til å tvile på at det de forteller er sant. Siden dette ofte er snakk om mennesker som har vanket i et lokalmiljø og godt kjent både av "lensmann og fut" som det heter i sangen. En slik historie høres i miljøet og man kan også blandt disse sjekke om historien til Frelsesarmeen er sann eller ikke. 

Jeg er ikke uenig med deg Rune at det er mye rart og at man si noe om det, men jeg har selv opplevd at det finnes mennesker der ute som produserer artikler med input av ting som ikke er sant, for å sverte et annet menneske. (dette opplever også ikke kristne mennesker ateister som humanister m.f.) så det er ikke bare noe som gjelder kristne...

Kommentar #162

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Er de fleste kristne sosialister og kjerrigknarker?

Publisert nesten 6 år siden

Mitt anliggende med mine kommentarer er at noen som meg ,  kunne trenge noe undervisning.

Her er det noen som er i stand til å avsløre falske profeter. Det er vel ikke vår oppgave å gjøre dette blandt de som kaller seg kristne? For min del går jeg god for alle de som preker ut fra teksten og tror at det er Guds vilje at de evangeliserer. Jeg liker jo ikke alt jeg ser heller. 

Det er litt spesielt her i Europa at all forkynning skal være gratis og vi er veldig mistenksom når det er penger i spillet. Henger det sammen med at de fleste kristne er sosialister og skal ha alt gratis. Noen sier at mange kristne er noen  gjerrigknarker og knurrer når det er penger i bildet. Snåsamannen er en helt fordi han gjør alt gratis. Han har på sine eldre dager tjent penger på sine bøker og det er han vel undt. Svein Magne Pedersen derimot som skal dekke strøm og andre utgifter, blir  er mistenkeliggjort.

Jeg tror på guddommelig investering : Gi, så skal dere få. Når dette prekes fra USA så er alle på vakt  etter falske profeter. Jeg synes det er uheldig å stenge ute røster derifra.

Jeg har deltatt på mange prekener i Dnk med opplesning skrifter fra GT og DNT samt preken, men  var en analfabet i skriften. Det var først gjennom TV- kirker i USA at jeg har fått noe kunnskap. 

Derfor vil jeg anbefale Andrew Wommack. Han vekker anstøt hos de fleste, men du verden for en lærer.

Kommentar #163

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
Der er ingen felles symboler for "disse" forkynnerne. Dette er kun konspirasjon som Asbjørn sier.

Hei Mads

Så du selv på disse bildene der forkynnerne talte på den linken jeg refererte til?. Akkurat de samme tegnene gjorde de med hendende. Det i seg selv synes jeg er ganske snodig.

mvh

Rune

Kommentar #164

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Så du selv på disse bildene der forkynnerne talte på den linken jeg refererte til?. Akkurat de samme tegnene gjorde de med hendende. Det i seg selv synes jeg er ganske snodig.

Ja, slike videoer har florert på nettet i mange år. Alt dette er konspirasjon.

Les ellers det som Asbjørn skriver om dette, og det jeg skriver om linken (opphavet).

Kommentar #165

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Hei Mads  

Jeg forstår at du ikke har sett på bildene og sammenlignet disse bildene de okulte tegnene er skjult i deres hånd bevegelser og at dette ikke er tilfeldig kan man se med det blotte øye.

Mvh 

Rune 

Kommentar #166

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Jeg forstår at du ikke har sett på bildene og sammenlignet disse bildene de okulte tegnene er skjult i deres hånd bevegelser og at dette ikke er tilfeldig kan man se med det blotte øye.

Jeg har sett det Rune. Hvorfor skriver du at jeg lyver???

Du linket til del 2, så jeg måtte også skumme gjennom del 1 for å få med helheten.

Kommentar #167

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
Her er det noen som er i stand til å avsløre falske profeter. Det er vel ikke vår oppgave å gjøre dette blandt de som kaller seg kristne? For min del går jeg god for alle de som preker ut fra teksten og tror at det er Guds vilje at de evangeliserer.

Det er jo en ubibelsk og naiv måte å vurdere evangelisering på.

Guds Ord gir oss mange retningslinjer for at vi skal passe oss for falske profeter/forkynnere.

Eksempel: Apg 20:29-31 "For jeg vet at når jeg har dratt bort, vil glupske ulver trenge inn blant dere, og de skåner ikke flokken. Ja, blant deres egne skal det stå fram menn som farer med falsk lære for å få dratt disiplene med seg. Våk derfor ..."

Kommentar #168

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

legg merke til Mads...

Publisert nesten 6 år siden

Paulus kalte til seg menighetens eldste, altså snakker han inderlig med lokalmenighetens representanter i Efesus. Menigheten som Paulus ofte talte varmt om og lå på hans hjerte, den hemmelighet som menigheten var og skulle være...og sier...at nettopp disse med kunnskap til den enkelte i menigheten, som visste om de som var i "faresonen", som lot seg fenge av Noe som kom utenfra, om de som var svak og fremdeles ikke tålte fast føde, de eldste som kjente til de stolte og stae,  som kjente til situasjonen i området, politiske og religiøse strøminger og de krefter som kunne få påvirkning på den enkelte i menigheten. Til disse er det han snakker med varm inderlighet og sier...blant dere , blandt dere selv skal det fremstå personer som fører forvendt tale...Menigheten ser man som en rød tråd gjennom Paulus brever...i lokalmenigheten opparbeidet man seg tillit, troverdighet, seriøsitet,man lærte og bøye og føye seg etter hverandre, være raus og være godhjerta...et åndelig treningsstudio om du vil :) Referanser har derfor opp til våre dager være viktige elementer for å vite noe om det menneske som man fikk en henvendelse fra, hadde tillit og godt skussemål. I dag har vi internett og linker fra ørtten fremmede personer ut i verden...( jeg må også bli flinkere her, det gjelder generelt og ikke spesielt for denne tråden, men vi har lett for bare å linke til noe som synes bra, uten å sjekke)  Men hvor er deres referanser fra troverdige personer, eller ledere i en menighet ?

Kommentar #169

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Hei Mads

Jeg forstod det slik,på den måten du svarte meg på. Ingen har sagt at du lyver.:) men alikavel så du ikke likhetene mellom deres måte å vise tegnene på. som minnet om okulte  tegn.Det var rart .

Mvh 

Rune

Kommentar #170

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Forandring i "menighetsstrukturen"

Publisert nesten 6 år siden
Asbjørn Bergs1g. Gå til den siterte teksten.
Referanser har derfor opp til våre dager være viktige elementer for å vite noe om det menneske som man fikk en henvendelse fra, hadde tillit og godt skussemål. I dag har vi internett og linker fra ørtten fremmede personer ut i verden...men hvor er deres referanser fra troverdige personer, eller ledere i en menighet ?

Ja, jeg tror du er inne på noe meget viktig her Asbjørn.

Den tiden jeg voks opp uten TV var der ingen store pengeslukende menigheter som forkynte loven om å så og høste slik det gjøres i dag - av akkurat disse store pengeslukende menighetene. Da var det lokale menigheter man hørte til, riktignok på godt og vondt.

Det er ikke sunn og god forkynnelse som kommer fra disse store pengeslukende menighetene (generelt sett). Svært mye av det som forkynnes der er en herlighetsteologi som tjener pengekassens interesser, mer enn Gud.

Kommentar #171

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Rune Staven. Gå til den siterte teksten.
Jeg forstod det slik,på den måten du svarte meg på. Ingen har sagt at du lyver.:) men alikavel så du ikke likhetene mellom deres måte å vise tegnene på. som minnet om okulte tegn.Det var rart .

En som begynner en setning med JA, mener normalt JA. Ref. #164.

Og NEI, for meg er ikke dette rart i det hele tatt. Man kan lage historier av absolutt hva man vil i dag, bare man er villig til å bruke nok tid. Og tid har disse dessverre nok av, ser det ut for.

Den dagen noen kommer og legger frem en doktoravhandling i okkulte tegn kan jeg heller vurdere å studere dette enda nærmere. Inntil det, avviser jeg dette som renspikka tøv.

Jeg antar at du selv har studert okkulte tegn inngående siden du er opptatt av dette.

Kommentar #172

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

...på godt og ondt...

Publisert nesten 6 år siden

Jeg har notert meg det samme....men det er noe med at man har måtte forholde seg til noen, f.eks menigheten og de består av mennesker på ...godt og vondt....

Joda, fikk mine første 10 år som kristen i en gammeldags menighet. Ikke alt var bra, det er så, uansett så kan alt andvendes til det gode å skape noe i deg/karakter...spesielt tålmodighet en gang på 80 tallet da man var ung og fremadstormende og alt ...helst skulle skjedd i går :)

Kommentar #173

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Asbjørn Bergs1g. Gå til den siterte teksten.
det er noe med at man har måtte forholde seg til noen, f.eks menigheten og de består av mennesker på ...godt og vondt...

Jeg personlig tror at disse store pengesluksmenighetene (inkludert de norske kristne TV kanalene) er et langsiktig endetidstegn. Ikke da en endetidsdefinisjon i form av et endetidshysteri "rett rundt hjørnet" som noen tror, men en negativ endring i menighetsstrukturer og blandt annet manglende egen Bibellesning i løpet av de siste tiårene og mer. Altså en langsiktig negativ trend.

Og i den sammenheng mener jeg det er viktig å følge med med kritiske øyner på det som skjer.

Kommentar #174

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

Tråden starter med en usannhet Myhren..

Publisert nesten 6 år siden

Du skriver S. Hattingh kommer ikke..... Vet ikke hvorfor du begynner tråden slik, men en venn av meg i nord, hentet henne på flyplassen i forgårs...så det er ikke sant det du innledningsvis skrev...

Kommentar #175

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Nå stemmer det...

Publisert nesten 6 år siden
Asbjørn Bergs1g. Gå til den siterte teksten.
Du skriver S. Hattingh kommer ikke..... Vet ikke hvorfor du begynner tråden slik, men en venn av meg i nord, hentet henne på flyplassen i forgårs...så det er ikke sant det du innledningsvis skrev...

Men hun kom ikke på TV Visjon Norge, fordi hun ikke var i Norge. Men nå har hun tydeligvis blitt bedre, og reist til nord-Norge.

Men da jeg skrev innlegget, var meldingen at hun ikke kom...ifølge Jan Hanvold. 

Nå håper jeg på mange helbredelser i nord, og at Hattings bein skal bli helt friskt.

Kommentar #176

Asbjørn Bergs1g

61 innlegg  1513 kommentarer

ok Myhren...

Publisert nesten 6 år siden

Da er det oppklart, ting og tang har sikkert forandret seg underveis...jeg regnet med at det var litt sånn. jeg spissformulerte det litt da jeg 2 ganger har spurt om dette på hjemmesida til konferansen i nord, syntes det var greit å få avklart om hun kom eller ikke siden det er lange avstander nordpå for de som skulle til Kautokeino, og de som leser på verdidebatt kunne bli forvirret av motstridene informasjon. Forøvrig kan jeg huske jeg engang var på et møte med henne for ca 25 år siden...da var hun vel forbønnsleder i Bonke organisasjonen....helt ordinært møte, noe mer kjenner jeg ikke til henne :)

Kommentar #177

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Det er riktig...

Publisert nesten 6 år siden
Asbjørn Bergs1g. Gå til den siterte teksten.
Forøvrig kan jeg huske jeg engang var på et møte med henne for ca 25 år siden...da var hun vel forbønnsleder i Bonke organisasjonen....helt ordinært møte, noe mer kjenner jeg ikke til henne :)

hun var en av de bønnelederne som var mest kjent i verden.  Da fikk menighetene se hvordan inderlige bønner skulle bedes. Om hun fikk bønnesvar noen gang er nok sikkert, men om svarene sto i stil med hennes inderlige kroppspråk vites ikke. 

Hun gikk ut av fire (ild) bevegelsen for 10-15 år siden, og startet for seg selv som evangelist.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere