Verdidebatt

Jekka opp prestepensjon

I VL i dag problematiseres det at prester har fått ekstra lønnstrinn like før de gikk av. Fokuset er feil

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er et problem at lønnen settes opp like før presten går av. Men fokus er totalt feil når det påstås at dette koster staten mange penger. I virkeligheten er det en besparelse.

De fleste prester ligger i bunnen av sine lønnskalaer i sin tjenestetid, og boplikten har kostet mange av oss mye penger. Problemet med at lønnen settes opp på slutten av tjenesten er at lønnen skulle vært satt opp lenge før. Her har staten spart mye penger.Ser man på livslønn og tap ved boplikt er prester blant de lavest lønnede i landet, og det er noe av grunnen til at mange har gått over i andre yrker eller vegrer seg for å gå inn i tjenesten.Derav prestemangel.

Ved å sammenligne med en kamerat for noen år siden var det klart at jeg hadde tjent mer på å være bussjåfør enn prest med den arbeidstid jeg hadde. La oss få slutt på uskikken med å sette opp lønnen på slutten ved å sette opp lønnen lenge før. Og tenk om vi kunne fått samme ordning som stortingspolitikerne har bevilget seg selv, at pensjonen reguleres i takt med de aktives lønn. Så hadde vi hatt litt mer å betale huslånet med, det som er stort fordi vi ikke hadde den subsidiering andre i samfunnet fikk med rentefordeler.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt