Verdidebatt

Jaquesson vil fortsatt ikke se

Kari Jaquesson har virkelig forsvart sin plass i en artikkel med tittelen «Jødehatet vi ikke vil se».

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kari Jaquesson reagerer (Vårt Land 16. mai) på min spalte «Jødehatet vi ikke vil se» (Vårt Land 11. mai). Det er derfor på sin plass å utdype hvorfor hun er omtalt i den.

1. februar bedrev Kari Jaquesson det hun selv kalte «drodling» på Facebook-profilen til Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset. Jaquesson lurte på om antisemittismen virkelig var så ille i Europa, hvem som «tjente på IS' aktiviteter og det disse brukes til å sverte muslimer som sådan?» og mente det var «pussig» at IS ikke har angrepet Israel. Stilen var konspirasjonsteoretikerens: Spørsmål stilt på en måte som insinuerer at det finnes en fasit, en fasit med davidsstjerne i margen.

Kritikk. Jaquessons «drodling» møtte kritikk fra folk som Karin Abraham, Shoaib Sultan, Antirasistisk Senters Rune Berglund Steen og rådgiver Hårek Hansen i Frp. Folk som ellers knapt er enige om noe, men som her var enige i at det Jaquesson drodlet fram var til forveksling likt klassiske antisemittiske myter om jøder som en samordnet, undergravende verdensmakt.

I månedene etter har Jaquesson vært på sine kritikere på Facebook, på Twitter, på epost og på telefon. Ingensteds har hun gitt noe ordentlig svar på hva hun mente. (På min twitterkonto var hun opptatt av at vi skulle ha «mer presse» om IS; blant annet ville hun vite «hvem som sponser & styler Toyotaene til IS». Ønsket om mer kunnskap stakk merkelig nok ikke dypt hun lurte tydeligvis ikke nok til å gidde å google IS og Toyota, og lett finne svaret selv (spoiler: ikke Israel).

Svarer ikke. I sitt tilsvar til meg i Vårt Land svarer hun fremdeles ikke, men setter i stedet i gang med en avsporing om hvorvidt IS er mer politisk enn religiøst. Hun nekter altså fremdeles å ta inn over seg hva folk reagerer på når hun «drodler» om Israel og jøder.
Dermed har hun virkelig forsvart sin plass i en artikkel med tittelen «Jødehatet vi ikke vil se».

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 19.5.2015

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt