Verdidebatt

IS: Enig med Obama

Jeg er blitt tillagt meninger om Islamic State som ikke er riktige. La meg derfor starte med å slå fast følgende: Jeg har verken skrevet eller sagt at Israel eller jøder står bak IS.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.


Jeg er blitt tillagt meninger om Islamic State som ikke er riktige. La meg derfor starte med å slå fast følgende: Jeg har verken skrevet eller sagt at Israel eller jøder står bak IS.

Dette er et standpunkt jeg er tillagt i en uredelig kronikk av Didrik Søderlind, som jeg er sterkt uenig i. Mitt poeng er, og var, at jeg ikke ser på IS som en religiøs bevegelse, men som en brutal kriminell organisasjon som misbruker religion til å rekruttere villfarne ungdommer som lar seg bruke i den tro at de har et slags opphøyd oppdrag. Et av mine argumenter var at om IS hadde vært "blindet" av religiøs fanatisme, ville det neppe vært redselen for et overlegent israelsk militære som ville stoppet dem fra å forsøke å angripe
Israel.  IS er en gjeng med feiginger som har valgt å starte en krig mot de langt svakere kurderne. Dette er en kalkulert og kynisk handling som viser at IS gjør det de tjener på. Jeg har på ingen måte hverken skrevet, sagt eller insinuert at Israel står bak IS.

Hvor kontroversielt er så mitt standpunkt om at IS ikke er en religiøs bevegelse men en brutal kriminell organisasjon?  Vel, det er det samme synspunkt som Obama hevdet i sin tale 10. september i fjor. Han sa: "Now let's make two things clear: ISIL is not "Islamic."  No religion condones the killing of innocents.  And the vast majority of ISIL's victims have been Muslim.  And ISIL is certainly not a state."

Jeg vet at Obama har blitt kritisert for dette synspunktet, men han ble ikke kalt antisemitt.  Og siden dette er presidentens i USAs tale må vi gå ut i fra at dette standpunktet er USAs offisielle syn på ISIL. Jeg kan hermed slå fast at jeg deler dette synet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt