Kommentar

Pakistan i brann

Stadig drepes sjiamuslimer i Pakistan, et land hvor religiøse minoriteter trues av blodig ekstremisme og en handlingslammet statsmakt.

Flere enn 40 sjiamuslimer ble nådeløst drept i dag da væpnede menn på motorsykler angrep en buss. Skytingen begynte på utsiden av bussen, så gikk morderne inn i bussen og foretok regelrette henrettelser av passasjerene. De tilhører den sjiamuslimske minoriteten Ismaili og var på vei til en moské.

Siden begynnelse av 2012 er om lag 800 sjiamuslimer drept i Pakistan. Det er forbundet med livsfare for sjiamuslimer å oppsøke en moské. 13. februar ble minst 19 drept i Peshawar, et par uker i forveien ble 61 drept i en selvmordsaksjon, og før jul ble 148 drept i en aksjon mot en skole.

Pakistansk Taliban har påtatt seg ansvar for drapene; de ser det som en religiøs plikt og ære å drepe de såkalte vantro – og å gjøre det i Allahs navn. Stort lenger er det ikke mulig å fjerne seg fra sann tro. Dette er intet mindre enn gudsbespottelse, det er blasfemi i sin verste form. Forakt for menneskeliv og forakt for religiøs tro ligger bak disse ugjerningene.

Sjiamuslimene utgjør rundt 20 prosent av Pakistans befolkning. Morderne gir seg kanskje ikke før brorparten av dem er drept? I det kaotiske Pakistan er alt mulig av avskyelige ugjerninger: drap og drapsforsøk på skoleelever og småjenter, henrettelser av unge og eldre, kvinner og menn. Det synes umulig å stanse blodsutgytelsene; kommentatorene er dypt pessimistiske.

Pakistan kunne trenge en vekkelse der de blodtørstige blir omvendt fra sin perverterte tro.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar