Verdidebatt

Informasjonsleder i Demokratene

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Tiden min som uavhengig stortingskandidat er nå over. Denne helgen bestemte sentralstyret i Demokratene at jeg skal være

, og jeg gleder meg til å bygge partiet til å bli et solid og troverdig nasjonalkonservativt alternativ til Stortingsvalget i 2017.

Det finnes et uforløst potensial blant nasjonalkonservative velgere som er glade i sitt fedreland og våre kristne tradisjoner. Etter at Inge Lønning ble presset ut av nominasjonsmøtet i Oslo Høyre før stortingsvalget i 2009, har det vært et verdikonservativt vakuum i Norge.

Selv om jeg har positive ting å si om alle partier på Stortinget, trenger vi en sterk stemme som er stolte av vår kristne kulturarv og Norges nasjonale suverenitet. Det finnes for eksempel mange velmenende kristne mennesker i KrF, men dette er et parti som ikke har noen forståelse av kraften som ligger i islam.

På KrFs landsmøte var det en euforisk og populistisk stemning om at vi skal ta i mot 10.000 syriske flyktninger, og symptomatisk nok var det den kristne kurderen Daniel Kadrpour fra Irak, fungerende fylkesleder i Buskerud KrF, som var den eneste som stemte mot at KrF skulle ta i mot disse flyktningene. Kadrpour våget å henge bjella på katten og si at hvis vi skulle motta flyktninger, burde vi prioritere, kristne, jøder, yezidier og assyrere.

Når jeg involverer meg i et parti som er kritisk til fremming av multikulturalisme, ikke-vestlig innvandring og spesielt innvandring fra islamske kulturer, er det viktig å være tydelig på kommunikasjonen. I disse sakene er det mange som vil bruke en unødig sterk retorikk mot muslimer. Imidlertid ønsker jeg å ha en hyggelig tone med muslimer, og jeg har blant annet hatt en samtale med en imam om tolkingen av islams originalkilder.

Vi skal være åpne om de enorme demografiske konsekvensene med islamsk innvandring, men vi må også se mulighetene til gode samtaler med muslimer i stedet for å bli skremt. Dette viste jeg blant annet i min kommentar til Dagens artikkel om en muslim som ville ødelegge en barnedåp:

«Hvis jeg hadde vært prest, ville jeg ha reagert på følgende måte: "Kjære bror muslim, i Den norske kirke tror vi på den korsfestede og oppstandene Jesus Kristus som døde for alle våre synder. Jesus lever i dag, og han ønsker å være i ditt liv. Jeg vil gjerne snakke med deg om min tro på Jesus." For en fantastisk mulighet til å vitne!»

Selvfølgelig skal vi forholde oss til demokratiske spilleregler og ha respekt for våre meningsmotstandere, og det første jeg gjorde som informasjonsleder var at jeg tok initiativ til etiske retningslinjer for kommunikasjon i Demokratene. Medlemmene forplikter å forholde seg til følgende retningslinjer i sin kommunikasjon med medier og i sosiale medier:

  • Det som er viktig er at vi skal skille tydelig mellom islam og muslimer. Vi kan være kritiske til islam i henhold til islams originalkilder, Koranen og Sunna, og hvordan islam praktiseres, men vi skal være tydelige på at hver enkelt muslim har rett til å tro på det han eller hun vil. Friheten til å tilhøre en religion, skifte religion eller ikke tilhøre en religion er grunnleggende for Demokratene.
  • Vi skal aldri beklage oss over at norske statsborgere benytter seg av demokratiske rettigheter. Muslimske politikere skal kritiseres for sine standpunkt, ikke fordi de er muslimer.

Demokratene har en liten organisasjon, men her ligger det også store muligheter til å påvirke politikken. Vi kan stille lister i alle fylker uten at vi er avhengig av å samle inn 5000 underskrifter. For de som ønsker å involvere seg, er det store muligheter til å være med på å forme en politikk frem mot landsmøtene i 2016 og 2017.

Kristian Kahrs
Informasjonsleder i Demokratene

Dette innlegget ble også publisert på StortingsKristian.com.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt