Kommentar

Amen, Stordalen!

Petter Stordalen har erfaring med at flyktninger kan bli en ressurs. Han vil gi folk en sjanse.

Si hva du vil om Petter Stordalen, men hotellkongen slutter aldri å overraske. Lørdag morgen gjestet han TV 2s Nyhetsmorgen, og der garanterte han overnatting for 1.000 flyktninger, hans dører skal stå åpne. Han ble lei av å høre om alle problemene som er knyttet til å ta imot flyktninger. De syriske båtflyktningenes skjebne hadde truffet ham rett i hjerterøttene, og som en handlingens mann vil han ikke la seg stanse av byråkratisk om og men. Ting må skje fort, og Norge må gå først, sa han – selv om han er klar over at det finnes mange vettuge innvendinger, mange utfordringer.

Han har skrevet en liten artikkel om dette på nettstedet Medium. Hotellkongen skriver som han er: impulsivt, direkte, på en måte som utfordrer meningsmotstandere, byråkrater og ikke minst alle som bare ser problemer knyttet til flyktningene som kommer til Norge. Petter Stordalen forteller en liten historie fra driften av Nordic Choice, hotellkjeden han har bygd opp, om samarbeidet med Nav om praksisplasser for flyktninger, som han selv karakteriserer som en kjempesuksess.

Han forteller om Erika Mendez som gikk fra bedrift til bedrift og til slutt fikk en jobb som renholder på et av Stordalens hoteller. Bare fire år senere fikk hun jobb som husøkonomassistent. I dag er hun husøkonom og sjef for 25 renholdere. Så hold dere fast nå, alle dere som bare ser problemer med flyktningene, her kommer det, direkte sitert fra Stordalens artikkel:

«Kom ikke til meg og si at en flyktning ikke kan bli en ressurs. Et menneske på flukt har kjempet mer enn noen. Overvunnet hindre vi knapt kan forestille oss. Trosset fordommer. Gått bratte motbakker. Det er på tide å legge excel-arket til side, vise medmenneskelighet og gi folk en sjanse. La oss se på muligheter og ressurser, ikke problemer. Mennesker, ikke tall i et regnestykke. Men viktigst av alt, så må vi bry oss.»

Det er så jeg får lyst til å si «Amen!» – og det ganske høyt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar